Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

«Βόμβα», χωρίς έκρηξη.

Μετά την χτεσινή γκέλα, ας επιστρέψουμε στα αγαπημένα μας θέματα. Δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος (28/1), οτι ως προπονητής του Οφη απολύθηκε το 2008 γιατί μας κέρδισε 4-1. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις η ίδια ΠΑΕ που «κατηγορείται», ασχολείται με το θέμα αν το θεωρεί σημαντικό ή υπαρκτό. Και φυσικά ο ίδιος ο προπονητής ΟΦΕΙΛΕΙ να αποδείξει την ισχύ των λόγων του.

Εμείς θα δούμε απλά τα στοιχεία. Ο αγώνας έγινε την 28η αγωνιστική, εκ των 30 του πρωταθλήματος.

1) Ο ΟΦΗ εκείνη την σεζόν τερμάτισε ... 12ος, μόλις 3 βαθμούς μακρυά από την ζώνη του υποβιασμού. Αν έχανε από τον Παναθηναϊκό, θα είχε 3 βαθμούς λιγότερους. Τότε όμως θα ισοβαθμούσε με τον Ατρόμητο, ο οποίος στα μεταξύ τους είχε 2 νίκες, άρα ο ΟΦΗ θα υποβιβαζόταν και ο Ατρόμητος θα ... σωνόταν! Η διοίκηση του ΟΦΗ δηλαδή, ήθελε να υποβιβαστεί η ομάδα της. Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, του προπονητή της ομάδας.


2) Ο ΟΦΗ αφού απέλυσε τον Παράσχο το 2008, τον προσέλαβε εκ νέου την σεζόν 2009-10 (27/4) για ... 64 ημέρες (30/6). Παρόλο που στις μέρες αυτές είχε 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα ... απολύθηκε στο τέλος της σεζόν ξανά!!! Μάλλον θα ξανακέρδισε 4-1 τον Παναθηναϊκό. Ουπς. Το 2009-10 ο Παναθηναϊκός έπαιρνε νταμπλ και ο ΟΦΗ έπαιζε στην Β Εθνική χάνοντας την απευθείας άνοδο γα 1 βαθμό, ενώ στα πλει οφ για την 3η θέση και τα μπαράζ ανόδου από 1ος με 3β που ξεκίνησε, βγήκε 2ος χάνοντας ξανά την άνοδο από τον 3ο Πανσερραϊκό!!! 


Παρόλο που αδικήθηκε στα πλει - οφ (ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Βλόνταρτσικ στις Σέρρες που θα του έδινε την άνοδο και δεν του δόθηκε πέναλτυ στο 0-0 με τον Πιερικό), ο Παράσχος ΔΕΝ στηρίχθηκε, αντί αυτού εκδιώχθηκε. Ο ΟΦΗ, ανέβηκε τελικά την επόμενη χρονιά, χωρίς τον Παράσχο. Ενδιαφέρον.

3) Ο Γιώργος Παράσχος ανέλαβε (ξανά) τον Ατρόμητο φέτος (25/9), μετά την απόλυση του Λόπεθ και σε 85 μέρες (19/12) με 8 ήττες, 2 ισοπαλίες και 1 νίκη απολύθηκε (ξανά), αφού είχε ρόστερ που θα μπορούσε να διεκδκήσει ακόμα και πλει-οφ. Στις 27/10/21 ο Ατρόμητος αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό εντός έδρας (0-1), ενώ λίγο νωρίτερα έχασε και στο πρωτάθλημα από το τριφύλλι (2-0), οπότε η διοίκηση μάλλον θα τον επιβράβευσε που έχασε από τριφύλλι και τον κράτησε. Α, απολύθηκε είπαμε. Ουπς!!!   Η δήλωση  για τον αγώνα του 2008, έγινε αφού ήταν (είναι) ήδη ... άνεργος, με ότι συνεπάγεται αυτό.


4) Ο αγώνας ΟΦΗ - Παναθηναϊκός που αναφέρει ο προπονητής, ήταν 2-1 στο ημίχρονο. Έχανε ήδη ο Παναθηναϊκός. Για ποιόν λόγο δεν του ζητήθηκε στο ημίχρονο να «ρίξει» ταχύτητα, ώστε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, που θα ήταν και το ευκολότερο; Μία επίσκεψη στα αποδυτήρια, όπως έχουμε δει σε τελικούς Κυπέλλου, θα μπορούσε να γίνει εύκολα για να δοθούν «συγχαρητήρια» στον διαιτητή και να σφυρίζει όπως ο Γιάχος στο Β ημίχρονο του 2013. Ακόμα καλύτερα, γιατί δεν του ζητήθηκε εξ αρχής να «ανοίξει» τα πόδια, ώστε να μας λέει τώρα τα ... αντίστροφα; Οτι δηλαδή τον απέλυσαν γιατί ... έχασε από τον Παναθηναϊκό, με εντολή της διοίκησης!


5) Ευκαιρία μετά την γκέλα του ΟΦΗ από την Λαμία (2-1 εκτός έδρας ήττα με ανατροπή) και τις δηλώσεις αυτές, να ξαναδεί η διοίκηση του ΟΦΗ την περίπτωση Παράσχου με «άλλο» μάτι. Απλά η όποια σκέψη - απόφαση να ληφθεί μετά την Τετάρτη 02/02 που αγωνίζεται πάλι ο ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στην Κρήτη, γιατί αν μας κερδίσει ξανά θα εκδιωχθεί και είναι κρίμα.


Σχόλια