Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Απαιτούμε, δεν επαιτούμε (επιτέλους)

Πρόσφατα κατόπιν πιέσεως των «κακών» οπαδών και όχι των «Ναι σε όλα», η χωρητικότητα του κλειστού (προς στιγμήν στα λόγια) θα φτάσει τις 3χιλ από 2χιλ, ενώ αυτή του γηπέδου από 34χιλ που αναγράφεται στο (ενδεικτικό) Μνημόνιο, ακούγεται οτι θα φτάσει τις 38 χιλ. Άρα αν ζητήσεις - διεκδικήσεις, μπορεί και να λάβεις. Αν ΔΕΝ διαπραγματευτείς θα είναι όλα εις βάρος σου. Αυτό επισημαίνει και σήμερα η Θ-13.

Κρίνοντας από το γεγονός οτι συμμετέχουμε ως ίδια μέρη στην συμφωνία αυτή, ας δούμε ποιοί είναι οι ΟΡΟΙ που θα έπρεπε να υπάρχουν για να είναι ωφελημένος ισόβια ο Σύλλογος από την ανταλλαγή αυτή και ο Ελαιώνας να αποτελέσει εκτόξευση και όχι συντριβή.

1) Ιδιοκτήτης (όσο υφίσταται) ο Σύλλογος στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Καμία παραχώρηση για 99 χρόνια.

2) Ιδιοκτήτης (όσο υφίσταται) ο Σύλλογος στις εγκαταστάσεις ΑΟ και στο Μουσείο που θα γίνει στην Λεωφόρο. Καμία παραχώρηση για 99 χρόνια.

3) Γήπεδο 40χιλ θέσεων, όπως αναγράφεται στο ΠΔ και στο Μνημόνιο (έως 40χιλ). Παραχώρηση μέχρι τις 39.999 θέσεις. Αν μπορούν από 34χιλ (που αναγράφεται στο Μνημόνιο) να το κάνουν 36χιλ που έλεγαν οι «έγκριτοι» ρεπόρτερ και 38χιλ που ξαναλένε οι ίδιοι, τότε μπορούν και 40χιλ. Μόνο 2χιλ θέσεις έμειναν άλλωστε.

4) Εγκαταστάσεις ΑΟ χωρητικότητας 3χιλ θέσεων επίσημα, όχι στα λόγια. Μέχρι στιγμής είναι κλειστές εγκαταστάσεις 2χιλ θεατών.

5) Κλειστή (πλέον) κολυμβητική πισίνα 3χιλ θέσεων, εφόσον ο οσφπ αποκτά δικό του κολυμβητήριο 3χιλ (κλειστή πισίνα) και 1500 θέσεων (ανοιχτή) σε έκταση 7 στρεμμάτων. Ο Παναθηναϊκός απλά θα πάρει μια ανοιχτή πισίνα 500 θεατών (!!!), ενώ ΟΛΕΣ οι εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού ΑΟ θα έχουν συνολική έκταση ... 7,3 στρεμμάτων (συμπεριλαμβανομένων 1500τμ από αυτά σε διαδρόμους,  ανελκυστήρες, wc, γραφεία, κυλικεία)!!! 

6) Στέγαση ΟΛΩΝ των τμημάτων του Συλλόγου στις νέες εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής εξαιρουμένων των αθλημάτων του μεγάλου κλειστού, η Άρση Βαρών, η Πάλη και η Πυγμαχία (τμήματα με αθλητές σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες) στριμώχνονται σε 450 τμ (!!!), ενώ ανναγράφονται μόλις άλλα 3 τμήματα στο Μνημόνιο (Γυμναστική - Ξιφασκία και Επιτραπέζια Αντισφαίριση). Αν δεν χωράνε στο νέο κλειστό, να έχουμε δυνατότητα χρησιμοποίησης των δημοτικών εγκαταστάσεων. ΔΩΡΕΑΝ, φυσικά και με τον περιορισμό οι εγκαταστάσεις του Δήμου να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ από αθλητικά σωματεία του Δήμου Αθηναίων.

6+1) Μουσείο έκτασης 680τμ.  Βάσει Μνημονίου έχουμε Αθλητικό μουσείο - εντευκτήριο, χώρος αναψυχής και εστίασης στοιβαγμένα σε 680 τμ (!). Δεν μπορούμε να βάλουμε 114 χρόνια ζωής, 47 αθλήματα και 1650 τίτλους σε 300τμ. Δεν χωράνε, πως να το κάνουμε. Ο Παναθηναϊκός είμαστε.

8) Κανένα ποσοστό 15% επί των ακαθάριστων εισπράξεων στον Δήμο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Λεωφόρο.

9) ΥΨΗΛΕΣ ΡΗΤΡΕΣ κάθε χρόνο σε περίπτωση που ΔΕΝ ξεκινήσει η ΔΕΝ παραδοθεί το όλο έργο στην ώρα του, ως διαφύγοντα κέρδη. Θυμίζουμε οτι και η πρώτη ΔΑ ανέφερε γραπτώς οτι θα παραδοθεί το 2008, αλλά μέχρι το 2021 δεν έχει χτιστεί ούτε τούβλο, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να έχει τεράστιες οικονομικές απώλειες.

10) Κατάργηση του άρθρου 14 του Μνημονίου. «Η Πολιτεία έχει προτεραιότητα ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ, καθώς αν ΔΕΝ ολοκληρωθεί η Δ.Α στον τομέα ΙΙ (Ελαιώνα), η Α.Ε.Π Ελαιώνα (τράπεζες και Δήμος) μπορεί να αποδεσμευτει από τις υποχρεώσεις ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ (δλδ το οικόπεδο του εμπορικού και το κουφάρι του)»

11) Κατάργηση του Άρθρο 6, Παράγραφος 8 του Μνημονίου. «Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Περιοχής Ανάπλασης II, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την κατεδάφιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης I, εκτός εάν ύστερα από απόφαση των αρμόδιων οργάνων του Σωματείου Π.Α.Ο. κριθεί ότι είναι προς όφελος του Σωματείου η διαφοροποίηση του χρονισμού των επιμέρους φάσεων ολοκλήρωσης και υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης έγγραφης σύμφωνης γνώμης της ΑΕΠ Ελαιώνα». Ούτε κατά διάνοια.

12) Κατάργηση του Άρθρου 45, Παράγραφος 1 του Νομοσχεδίου.  «Δύναται να παραχωρήσει ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ τη χρήση, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανάπλασης Α΄ της περιοχής Ανάπλασης ΙΙ στον Βοτανικό, καθώς και τις προβλεπόμενες στην Περιοχή Ανάπλασης Ι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εγκαταστάσεις στο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΟ)». Αν όχι κατάργηση, τότε αλλαγή του ρήματος «ΔΥΝΑΤΑΙ», με το ρήμα «ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ» και αφαίρεση της φράσης «ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ».

13) Κατάργηση του Άρθρου 45, Παράγραφος 4 του Νομοσχεδίου. «Οι παρεχόμενες ασφάλειες, εγγυήσεις και ρήτρες που επιβάλλονται στη μισθώτρια Α.Α.Ε. για την καλή και εμπρόθεσμη τήρηση των συμφωνηθέντων όρων, ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου, η δυνατότητα παράτασης του χρόνου αυτού, οι ρήτρες έκπτωσης ή εξόδου για την περίπτωση μη ολοκλήρωσης αυτού, καθώς και κάθε αναγκαίος όρος για τη διασφάλιση των συμφερόντων του εκμισθωτή». Ρήτρες και όρους θα έχουν ΟΛΕΣ οι πλευρές, ή καμμία (πρόταση 9).

Σχόλια

  1. ΠΡΑΣΙΝΕ ΤΙΜΩΡΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΜΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ,ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΡΑΚΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕ ΜΠΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ ΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμμια παραχωρηση στον Δημο γι'αθλητικες εγκαταστασεις στο Παναθηναικο χωριο Ας παει αλλου
    Για ολα τ'αλλα συμφωνουμε αλλωστε το ξερεις πως φωναζω απο την ιπογραφη του καταπτυστου MOU
    Παντως νομιζω πως χωρις ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ αντιδρασεις αυτοι θα κανουν το δικο τους αλλοιμονο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΜΟΙα διαπραγματευση πλεον με ΑΥΤΟΥς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΕΚΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ

      Διαγραφή
  3. για να καταλαβατε για το ποσο τερα ειλικρεινειας μιλαμε διαβαστε τα παρακατω, Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τότε, κατά την ομιλία του για την κύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό, ζητούσε την παραίτηση Γεωργιάδη λέγοντας «υπουργός που φέρνει ψεύτικη φωτογραφία πρέπει να παραιτηθεί, υπουργός που χωρίς ντροπή λέει ότι έχουν κατεδαφιστεί 900 κτίρια, ενώ έχουν κατεδαφιστεί μόνο τέσσερα πρέπει να παραιτηθεί». «Επειδή ήταν πάρα πολύ προσβλητικός, εγώ θα του κάνω ένα δώρο. Η μόνη πραγματική μπουλντόζα που θα μπει στον χώρο του Ελληνικού τον υπόλοιπο χρόνο που έχετε ως κυβέρνηση δεν θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν εδώ. Του την κάνω δώρο να παίζει σπίτι του με κανένα lego» είχε πει χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ίδια δικαιώματα με τη Λεωφόρο να μας δώσουν στο Βοτανικό, μη σώσει και γίνει ποτέ το γήπεδο!

    ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΣ
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χθες το απογευμα καθισα και εκανα φυλλο και φτερο τη διαυγεια για τη εγκριση των 89 μυριων χρηματοδοτηση πουθενα ουτε στο υπουργειο αναπτυξης ουτε στο υπεν και τωρα με το δευτερο αιτημα υψους 115 εκατομμυριων θα παει ακομη ποιο πισω η ερευνα θα συνεχιστει και σημερα καταλαβαινετε ποσο σοβαρο ζητημα το κομματι της χρηματοδοτησης που αυτη τη στιγμη δε προκυπτει απο πουθενα και το κονδυλι για το γκρεμισμα της λεωφορου να τρεχει απο το φλεβαρη και οχι μονο αυτο αλλα στο μνημονιο υπαρχει και αθρο που αναφερει για προορο γκρεμισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να θυμίσουμε ότι μέσα στο 2022 πρέπει να εκταμιευτούν χρήματα για το γηπεδο έτσι; Και είμαστε 28 Δεκέμβρη τώρα.

      Διαγραφή
    2. https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A3%CE%93%CE%964653%CE%A08-%CE%95%CE%A69?inline=true

      Μάλλον δεν έψαξες και τόσο καλά , το αίτημα του Δήμου προς το ΥΠΕΝ έγινε δεκτό από 30 Ιουνίου , εξ ου και η πρότασή του προς το Ανάπτυξης , για ένταξη του έργου στην ΣΑΕ 075 .

      ΠΑΝ - ΟΣ

      Διαγραφή
    3. μου δειχνεις ενα εγγραφο με το αιτημα ενος υπουργειου σε ενα αλλο που αναρτηθηκε πριν 6 μηνες αν οντως ειχαν εγκριθει τα 89 μυρια δε θα ζητουσαν ολοκληρο το ποσο αλλα μονο τα 26 που υπολοιπουνται μετα τη ανοδο πρωτων υλων δε θελει και πολυ μυαλο πραγματικα δε ασχολουμαι αλλο με σενα οπως εχουν σταματησει να ασχολουνται πολλοι πλεον μ εσενα

      Διαγραφή
    4. Δείχνω το έγγραφο το οποίο δεν βρήκε ο καθηγητής . Το αρχικό αίτημα σαφέστατα και έγινε δεκτό από το ΥΠΕΝ , εάν δεν είχε γίνει δεν θα ζητούσε την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ από το αρμόδιο υπουργείο ΥΠΑΝΕΠ .

      Διαγραφή
    5. πανουλη για επισημες ανακοινωσεις ελεγες το ιουλη τα υπολοιπα στις 10 του μηνα στη συνεντευξη του αο

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου