Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Επανάληψη, μήτηρ πάσης μαθήσεως

Υπενθυμίζουμε οτι το περίφημο ... Μνημόνιο που πανηγύριζαν όλοι, είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ. Δεν αποτελεί δέσμευση για κανένα εμπλεκόμενο μέρος. Όμως μας δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση όλων των μερών να είναι τυπικοί, ειλικρινείς, κύριοι απέναντι μας. 

Διαβάζοντάς το δε, καταλαβαίνουμε αν πραγματικά έφτιαξαν ένα σύμφωνο που να είναι ΥΠΕΡ του Συλλόγου. Ας ανακεφαλαιώσουμε τι μάθαμε από Νοέμβριο μέχρι σήμερα, τι μας έταζαν και ποιά είναι η πραγματικότητα.

1) Μάθαμε οτι υπογράψαμε το Μνημόνιο, αλλά δεν είχαμε αντίγραφο, επίσης μάθαμε οτι αφού το αναρτήσαμε, όλως τυχαίως έλειπαν τα παρατήματα που αφορούσαν χωρητικότητες και ποσά. Τα δε τελευταία, αποκαλύφθηκαν μετά από εκπομπή της Θ-13!

2) Μάθαμε οτι ιδιοκτήτης σε όλα θα είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά τελικά θα είναι ο Δήμος (γήπεδο ποδοσφαίρου - μουσείο). Ο ιδιοκτήτης παραχωρεί, εμείς έχουμε παραχώρηση και χρήση. Αν είχαμε ιδιοκτησία δεν θα ήταν λογικό να μας παραχωρούμε την χρήση!

3) Μάθαμε οτι το γήπεδο ποδοσφαίρου θα είναι 40χιλ αλλά τελικά θα είναι 34χιλ, εκτός αν βάλουμε παιδικά καθισματάκια. Έτσι χάνουμε με το «καλημέρα» έσοδα από 6χιλ θεατές! 

4) Μάθαμε οτι το κλειστό του Ερασιτέχνη των 2χιλ είναι επαρκές, αλλά 5 μήνες αργότερα ζητήσαμε να γίνει 3χιλ για να μπορούμε να αγωνιστούμε σε προημιτελική και επόμενη από αυτή φάση Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

5) Μάθαμε οτι θα έχουμε ΚΑΙ γήπεδο μπάσκετ  σε όμορα οικόπεδα και προχωράνε κανονικά. Θα το χρηματοδοτήσει ο Δήμος, που εκδίδει ομόλογα για να «τσοντάρει» στην κατασκευή του Ερασιτέχνη που δεν φαίνεται να φτάνουν τα 13εκ των τραπεζών! Πλέον το μπάσκετ έχει «εξαφανισθεί» από την ατζέντα.

6) Μάθαμε οτι οι εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη θα είναι έτοιμες σε 18 μήνες από τα τέλη Νοεμβρίου του 2020 (δηλαδή τον Ιούνιο 2022) και το γήπεδο θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες από τα τέλη Νοεμβρίου του 2020 (δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2023) από τον Υπουργό και τον Δήμαρχο. 

7) Μάθαμε οτι η χρηματόδότηση ήταν εξασφαλισμένη αρχικά από ιδιώτες, μετά από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το ΕΣΠΑ και τελικά από το ΥΠΕΝ, όμως το ίδιο το ΥΠΕΝ δεν έχει συμπεριλάβει κανένα γήπεδο στον προϋπολογισμό έργων 2022-24. Η χρηματοδότηση θα βρεθεί, αλλά από αλλού. Προς το παρόν το ΥΠΕΝ (που δεν είχε υπογράψει στο Μημόνιο ως μέλος) στέλνει την μπάλα στο Υπουργείο Ανάπτυξης (που είχε υπογράψει για το Μνημόνιο). Αλαλούμ.

8) Μάθαμε οτι μπορεί το γκρέμισμα της Λεωφόρου να γίνει την κατάλληλη στιγμή (αλλαγή χρονισμού έργων) και όχι όποτε ορίζει ο νόμος! Προφανώς και δεν ισχύει νομικά, αλλά δείχνει πόσο μας «υπολογίζουν».

9) Μάθαμε οτι ζητήσαμε 1εκ από την ΠΑΕ και τελικά πήραμε σχεδόν όσα παίρνουμε τώρα (500χιλ, φυσικά το 50ευρω στα διαρκείας και 10 ευρώ από κάθε νέο φίλαθλο στο γήπεδο). Ποσό αρκετά χαμηλό για να συμπληρωθούν τα περίφημα 4εκ ετησίως μαζί με το ποσοστό επί των εμπορικών χρήσεων και ονοματοδοσίας για 15 μόνο χρόνια. Τα δε 20-25χιλ διαρκείας που υπολογίζουν, οι 5-6χιλ μοναδικοί θεατές σε κάθε αγώνα είναι εικασίες για το 2020 και τον τωρινό Παναθηναϊκό. Τα είδαμε μόνο το 1985-88 και το 2010-11, ο δε μέσος όρος ετησίως στο Οακα 7 σεζόν ήταν κάτω των 10χιλ ενώ άλλες 12 σεζόν ήταν κάτω των 20χιλ! 

10) Μάθαμε οτι τα έσοδα των εμπορικών χρήσεων και ονοματοδοσίας του γηπέδου θα είναι δικά μας, αλλά τελικά θα καταβάλουμε ποσοστό αυτών σε Δήμο και Δημόσιο (οι οποίοι θα το μοιράζονται κατά (65%-35%) για την εξόφληση του πρότζεκτ. Το αρχικό ποσό ακόμα «μαγειρέυεται», για να μάθουμε το ακριβές νούμερο.

11) Μάθαμε αρχικά οτι θα είναι δικό μας το γήπεδο, μετά θα μας το παραχωρήσουν για 99 χρόνια χωρίς να δίνουμε το παραμικρό, αλλά τελικά τα 99 χρόνια παραχώρησης ξεκινάνε να μετράνε από την υπογραφή της σύμβασης (όχι της παράδοσης) και θα δίνουμε και το 15% των εισπράξεων (αναμενόμενο, ως δημοτικό γήπεδο) για 84 χρόνια!

12) Μάθαμε οτι οι συμβάσεις θα είναι έτοιμες στις 30/1 (βάσει .. αποκλειστικών), τελικά πήγαν 31/3 (βάσει Μνημονίου), αλλά στην πραγματικότητα έφτασε 4/7 και δεν υπάρχει τίποτα. Και γιατί να είναι έτοιμες? Αυτό που μας ενδιαφέρει άλλωστε, είναι χτισμένο στο 60%.

13) Μάθαμε για τις μελέτες και τις μακέτες των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα είναι έτοιμες Ιούνιο, για να παρουσιαστούν στην ΓΣ του ίδιου μήνα. Τα παπαγαλάκια έλεγαν για αρχές Ιουνίου. Ποιά ΓΣ και ποιές μελέτες είπαμε?

14) Μάθαμε για τις αναγκαίες μελέτες όλων των άλλων (πλην γηπέδου και ΑΟ) οτι θα είναι έτοιμες μέχρι 30/9, οι οικοδομικές άδειες μέχρι 30/11, αλλά η σύμβαση του Δήμου με την Διπλή Ανάπλαση προβλέπει μέχρι 24 μήνες για τεχνική υποστήριξη οδοποιίας, κυκλοφοριακών μελετών και υψομετρικών, η δε τεχνική υποστήριξη για χρήσεις γης και πράξεις εφαρμογής προβλέπει 12 και 24 μήνες αντίστοιχα. Οι δε επιμέρους μελέτες (οδοποϊίας-υδραυλικών) έχουν ορίζοντα 6 και 8 μηνών, άρα θα ήταν αδύνατον όταν δημοσιεύεται η σύμβαση τον Ιούνιο (και θέλουν 8 μήνες), να είναι έτοιμες τον ... Ιούνιο για την ΓΣ.


15) Μάθαμε για την ΓΣ του Ιουνίου η οποία προκηρύχθηκε (22/6 και 29/6) με 6 θέματα (6ο το γηπεδικό), αιφνιδίως το 6ο εξαφανίστηκε, αλλά δεν θα γίνει γιατί δεν είναι έτοιμα αυτά που θα παρουσίαζε για να γίνει, παρόλο που την ανακοινώσαμε για αυτά ακριβώς, όμως την ακυρώνουμε λόγω μη απαρτίας (την 1η) και λόγω ΚΥΑ (την 2η)! Αν δεν ήταν η ΚΥΑ δηλαδή, θα είχαμε ενημέρωση για το γηπεδικό!!! Ε, ας γίνει με ηλεκτρονική ανακοίνωση, είμαστε όλο αυτιά.

16) Μάθαμε οτι σε περίπτωση που δεν υπογραφούν οι αναγκαιούμενες κατά περίπτωση διμερείς ή πολυμερείς συμβάσεις εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων και σε κάθε περίπτωση έως την καταληκτική ημερομηνία της 30.6.2021, τα Συμβαλλόμενα Μέρη δύνανται να αποδεσμευθούν από το παρόν μνημόνιο αζημίως και χωρίς να δύνανται να εγείρουν κάποια αξίωση έναντι των υπόλοιπων Συμβαλλομένων Μερών για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει έως την αποδέσμευσή τους από το παρόν στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης, εκτός εάν εν τω μεταξύ κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα συμφωνηθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας. Η παράταση συμφωνήθηκε (προφανώς χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς να ανακοινωθεί νωρίτερα ως πρόθεση) και η επόμενη ημερομηνία είναι η 30/9 αυθαίρετα. 

17) Μάθαμε οτι εφόσον τελικά δεν επιτευχθεί η υλοποίηση του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και σε συνέχεια των οριζομένων στην ως άνω παράγραφο 3, όσον αφορά ειδικότερα την Περιοχή Ανάπλασης II - Τομέας Ανάπλασης Β', τα Συμβαλλόμενα Μέρη συμφωνούν ότι θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες σε συνεργασία με τους λοιπούς αρμόδιους φορείς και εντός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, προκειμένου η ΑΕΠ Ελαιώνα, ως ιδιοκτήτης της έκτασης του Τομέα Β' της Περιοχής Ανάπλασης II, να αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που σχετίζονται με τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και ότι οι ενέργειες αυτές θα επιτρέψουν εν τέλει την αξιοποίηση της ιδιοκτησίας της με όρους ή προϋποθέσεις που από πλευράς επιτρεπομένων χρήσεων, συντελεστών δόμησης και κάλυψης, ύψους των ανεγερθησομένων κτιρίων κλπ θα είναι τουλάχιστον ισοδύναμοι με τους προβλεπόμενους από το ΠΔ, αλλά δεν θα αφορούν ή δε θα σχετίζονται ή εξαρτώνται, άμεσα ή έμμεσα, από την υλοποίηση του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και περιγράφει κατά περιεχόμενο στο από 14.5.2013 Π.Δ. και τις σε εξουσιοδότηση αυτού διατάξεις. Και για αυτό εδώ κανείς δεν λογοδότησε, κανείς δεν το εξήγησε, απλά συμφωνήσαμε. Αν υπήρχαν οι λέξεις «γήπεδο», ή «Εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη» κάπου στο άρθρο αυτό, θα ήταν πραγματικά εξασφάλιση. 

18) Τέλος να υπενθυμίσουμε οτι στις 23 Οκτωβρίου 2012 σε συνέντευξη στην εκπομπή «Δίκη» του Κ.Θωμαϊδη με προσκεκλημένους τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ (Ι. Αλαφούζος) και τον τότε Δήμαρχο κο Καμίνη (μετέπειτα μέλος της Συμμαχίας), μάθαμε οτι ο Ελαιώνας χαρακτηριζόταν ως «σκουπιδότοπος», οτι αν δεν υπάρχει ΕΝΟΙΚΙΟ (εμείς θα είμαστε μισθωτές) δεν θα έρθει χρηματοδότηση, οτι ήταν η ΔΑ είναι ένα Φαραωνικό υπερφιλόδοξο σχέδιο, οτι το ακριβό και παγωμένο ΟΑΚΑ των 35 χιλιάδων θεατών (με την Μάλαγα) αφήνει έσοδα μόλις 17χιλ ευρώ, οτι  το ΟΑΚΑ με 12χιλιάδες θεατές (με τον Άρη) μας αφήνει ζημία (για να έχουμε μία εικόνα για τα έσοδα του νέου γηπέδου) και τέλος οτι ο ίδιος ο κος Αλαφούζος τότε ζήταγε ένα φτηνό γήπεδο των 40-50εκ και μικρό φυσικά (αξιοπρεπής λύση οι 30χιλ δήλωσε), με δυνατότητα επέκτασης μελλοντικά. Τα αποσπάσματα βρίσκονται εδώ. Το 2021 ο Ελαιώνας έγινε προτεραιότητα και οι υπογραφές του Μνημονίου έπεσαν ενα μία νυκτί, με τον Δήμο και το Δημόσιο να είναι οι κερδισμένοι της υπόθεσης.

Όλα αυτά τα μάθαμε ή τα γνωρίζαμε, έφτασε η 4η Ιουλίου και περιμένουμε επίσημη ενημέρωση που θα μας λύσει όλες αυτές τις απορίες και τις ανακρίβειες που διαδραματίστηκαν τους 7 αυτούς μήνες. Κανονικά θα έπρεπε σήμερα να είχαμε επίσημη ανακοίνωση που να ξεκαθαρίζει την στάση μας και τις επόμενες κινήσεις μας. Μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιευτεί κάτι.

Το να γίνει λοιπόν το γήπεδο κι η ΔΑ, είναι το ένα κομμάτι. Το να αποτελέσει το γήπεδο το εφαλτήριο εκτόξευσης του Συλλόγου, είναι το άλλο κομμάτι και το βασικό ζητούμενο. Και αυτό σε βάθος χρόνου, δεν δείχνει να είναι εφικτό. Γιατί πολύ απλά η προτεραιότητα σε περίπτωση που «στραβώσει» κάτι (άρθρο 14), είναι το εμπορικό και τα κόκκινα δάνεια αυτού. 

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι οτι τα περισσότερα εξ αυτών ήταν γραμμένα στο Μνημόνιο, όμως όπως φαίνεται κανείς δεν τα πρόσεξε, κανείς δεν ασχολήθηκε όσο έπρεπε, ενώ προτεραιότητα ήταν οι μεγάλες δηλώσεις και τα φανταχτερά πρωτοσέλιδα. Πλέον και αυτά θάβονται κάπου στο βάθος αριστερά, ενώ πρώτο θέμα είναι ο ... Τσούμιτς.

Ανακεφαλαιώνουμε γράφοντας, οτι όλα αυτά ΔΕΝ σημαίνει οτι δεν θα γίνει το γήπεδο. Απλά ΑΝ γίνει, δεν θα είναι το πρότζεκτ που διαφημιζόταν και με τους όρους που μας βομβάρδιζαν μήνες τώρα. Μπορείς να κοροιδέψεις πολλούς για λίγο καιρό, μπορείς να κοροιδέψεις λίγους για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορείς να κοροιδέψεις όλους για πάντα. Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία, δεν είναι εύκολο να επανέλθει. 

ΥΓ. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον τι θα συμβεί τέλη φθινοπώρου, αν έχουμε ΓΣ.

Σχόλια

  1. πρασινος τομαρος τη αιτηση του υπεν τη διαβασες ,αν ναι τι συμπερασμα εβγαλες οντως ζηταει απο το αναπτυξης να βρει τα 89 εκατομμυρια η μηπως αυτη ειναι διαδικασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή άσχετος με την πραγματικότητα ή εγκάθετος !!
    Διαλέγεις και παίρνεις !!
    Ελπίζω αυτά τα ... μνημεία να υπάρχουν διαθέσιμα και στο μέλλον , να μην έχουν την τύχη προηγούμενων .... πονημάτων , αυτά περί σκανδάλων υπέρ της ΠΑΕ για 192 εκ ευρώ - ξέρεις εσύ , να τα έχουμε να διασκεδάζουμε διαβάζοντάς τα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ηση θα χαρακτήριζα μόνο την έγκριση της εκταμίευσης. Καλύτερα να συγκρατηθούν οι ενθουσιασμό μέχρι τότε.

    Χαρτόσημα, μεγαρόσημα και λοιπά χρειωδη έχει η αίτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια ακόμα αίτηση για να βρεθούν τα χρήματα… η κοροϊδία συνεχίζεται… χρήματα που ο Μπουμπουκος στις 20/11/2020 μας έλεγε πως υπήρχαν… και τη περασμενη παρασκευη μας ενημερωσε οτι τα κρατικα ταμεια εχουν αδειασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρασινος τομαρος για ποιο λογο το υπεν εκανε αιτηση στο αναπτυξης υποτιθεται οτι το πρωτο πρεπει να εκταμιευσει τα 89 εκατομμυρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα δημόσια έργα εγκρίνονται από το υπουργείο ανάπτυξης , το οποίο διαθέτει - μοιράζει τις απαραίτητες πιστώσεις σε όλα τα υπόλοιπα υπουργεία και περιφέρειες .

      Διαγραφή
    2. Τρικυμια εν κρανιω Τωρα εγινε και δημοσιο εργο το γηπεδο ????? Τι αλλο εχουμε
      ν'ακουσουμε ????

      Διαγραφή
    3. george vlachos .... Εντελώς ενημερωτικά ότι έργο χρηματοδοτεί το δημόσιο , είναι δημόσιο έργο . Δεν έχει φτάσει αυτή η ενημέρωση στα μέρη σου ;; Άλλοι έχουν τρικυμία εν κρανίω !! Τρέχουν οι εξελίξεις και έχουν χάσει τ΄ αυγά και τα πασχάλια !

      Διαγραφή
  6. ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Μ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΝ ΛΕΕΙ Κ.ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΣΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΣΥ ΒΡΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για γέλια και μόνο οι τοποθετήσεις ασχέτων , συνεχίστε να μας διασκεδάζετε !!

      Διαγραφή
    2. ΚΑΜΟΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

      Διαγραφή
  7. Αν και θεωρώ τον Βοτανικό με διαφορά τη χειρότερη δυνατή κατάληξη για το γηπεδικό από άποψη τοποθεσίας (Λεωφόρος > Γουδί >>>> ΟΑΚΑ >>>> Βοτανικός), είμαι διατεθειμένος να δεχθώ την εξορία στη χαβούζα αν γίνουν αποδεκτές οι παρακάτω τροποποιήσεις στους όρους:

    1) Βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την μετακόμιση Α.Ο. και ποδοσφαίρου στον Βοτανικό είναι η Λεωφόρος να παραμείνει στον ΠΑΟ και να ενταχθεί στο πλάνο της ΔΑ με διαφορετικό τρόπο. Αντί λοιπόν να μετατραπεί σε "μουσείο" (γελάνε και οι πέτρες), να μετατραπεί σε σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ 20.000 θέσεων με εμπορικές χρήσεις + κλειστό 5.000 θέσεων για βόλεϊ κλπ (και ΟΧΙ 3.000 όπως είναι στον Βοτανικό, που με το ζόρι πληρεί τα ΤΩΡΙΝΑ χαμηλότερα δυνατά κριτήρια CEV). Μπορεί σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο να είναι δύσκολο να γίνει στη Λεωφόρο χωρίς να πάνε αλλού τα σχολεία, αλλά σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ + κλειστό βόλεϊ γίνονται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ εντός του διαθέσιμου χώρου. Εδώ ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες. Με αυτόν τον τρόπο λύνουμε το θέμα σε μπάσκετ και βόλεϊ που σκάλωσαν στον Βοτανικό και, παράλληλα, έστω και έμμεσα, διασφαλίζουμε ότι δεν θα είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ από τις μεγάλες ομάδες της χώρας που θα εξοριστεί πλήρως από τον ιστορικό της χώρο (μιλάμε για την απόλυτη αντι-παναθηναική ΞΕΦΤΙΛΑ).

    2) Ποδόσφαιρο και λοιπά τμήματα Α.Ο. μετακομίζουν στον Βοτανικό με αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση οι εγκαταστάσεις της ΔΑ να ΑΝΗΚΟΥΝ στον ερασιτέχνη (και ΟΧΙ στον Δήμο Αθηναίων όπως είναι τώρα). Μιλημένα ξηγημένα και χωρίς αστερίσκους.

    3) Το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Βοτανικό να είναι μίνιμουμ 40.000 θέσεων (και ΟΧΙ 34.000 όπως είναι τώρα). Με μπάσκετ και μικρότερο κλειστό στη Λεωφόρο, δε χρειάζεται να μειωθεί η χωρητικότητα στο ποδόσφαιρο λόγω του Συντελεστή Δόμησης. Για τον ίδιο λόγο, μπορούν τώρα να βελτιωθούν δραστικά και οι εγκαταστάσεις της πισίνας (που στα τωρινά σχέδια είναι χειρότερες κι από αυτές του Ρουφ...)

    4) Από τις εμπορικές χρήσεις που θα πραγματοποιεί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στις εγκαταστάσεις ΤΟΥ τις ημέρες διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων ΤΟΥ, Ελληνικό Δημόσιο και Δήμος Αθηναίων να εισπράττουν συνολικά ένα ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 5% επί των συνολικών ετησίων εσόδων από εμπορικές χρήσεις σε Λεωφόρο και Βοτανικό (και ΟΧΙ 20-25% όπως είναι τώρα). Επιπρόσθετα, το ποσοστό αυτό να παραχωρείται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ έως ότου ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του έργου (και ΟΧΙ για πάντα όπως είναι τώρα). Ουσιαστικά μιλάμε για ένα δάνειο με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (ούτε να μας χαρίσουν, αλλά ούτε και να είμαστε φιλοξενούμενοι με ες αεί χαράτσι). Με ποσοστό 5% από τις εμπορικές χρήσεις σε Ελληνικό Δημόσιο και Δήμο Αθηναίων (αντί για 20-25%), ο ΠΑΟ θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία. Θα είναι σε θέση να επενδύει περισσότερα χρήματα -> που οδηγεί σε καλύτερη ομάδα -> που οδηγεί σε μεγαλύτερο fan engagement που τελικά -> οδηγεί σε μεγαλύτερα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις. Το 5% από μια ομάδα που είναι εύρωστη είναι ποιοτικά μεγαλύτερο από το 25% μιας ομάδας αλυσοδεμένης στη μετριότητα και τη μιζέρια (με την πλατιά μάζα του κόσμου της ξενερωμένη). Συνακόλουθα, τα ίδια ισχύουν και για το ποσοστό του ερασιτέχνη (άλλο μίζερο 10% στον ερασιτέχνη, άλλο ποιοτικό 10%), το οποίο με αυτόν τον τρόπο θα είναι σε θέση να προσφέρει πραγματική βοήθεια στα τμήματα του Α.Ο. (που διαφορετικά θα φυτοζωούν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5) Πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα εμπορικών χρήσεων. Κανένα εμπορικό ιδιώτη για να κονομάει από τον κόσμο που θα μαζεύει ο ΠΑΟ (τουλάχιστον όχι χωρίς ισχυρές ασφαλιστικές δικλίδες). Υποτίθεται ότι γι’ αυτό φτιάχνεις σύγχρονο γήπεδο, για τα οικονομικά οφέλη που μπορείς να έχεις από τις διευρυμένες εμπορικές χρήσεις που προσφέρει σε σχέση με τα γήπεδα 100ετιας. Άμα είναι να καπηλεύεται την εμπορική δυναμική σου ο άλλος κι εσύ να παίρνεις τα αποφάγια του τρέχα γύρευε.

      6) Πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα σύναψης εμπορικών συμφωνιών (συμπεριλαμβανομένης της ονοματοδοσίας των γηπέδων σε Λεωφόρο και Βοτανικό). Η Μπεσίκτας έφτιαξε υπερσύγχρονο γήπεδο 42.0000 θέσεων συνολικού κόστους $80 εκατομμυρίων αλλά έκανε συμφωνία... $145 εκατομμυρίων με τη Vodafone για 15 χρόνια με όχημα την ονοματοδοσία του (αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό και γιατί οι τωρινοί όροι με γήπεδο ιδιοκτησίας Δήμου + ες αεί χαράτσι 25% είναι για κλάματα);

      7) Ρήτρα που θα εξασφαλίζει τον Α.Ο. σε περίπτωση που η περιοχή του Βοτανικού επιδράσει ανασταλτικά στα νούμερα εγγραφών για άθληση στον ερασιτέχνη. Στη περίπτωση αυτή, Ελληνικό Δημόσιο και Δήμος Αθηναίων (που τόσο θέλουν να μας πάνε στο Βοτανικό για τους δικούς τους λόγους) να κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο, Μιλημένα ξηγημένα.

      8) Ρήτρα που θα εξασφαλίζει όλο τον σύλλογο για διαφυγόντα κέρδη σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του έργου εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

      9) Για την κατασκευή του έργου να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός (με πλήρη διαφάνεια) και όχι απευθείας ανάθεση. Επιπρόσθετα, στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν ΚΑΙ ξένες εταιρίες. Είπαμε, θα πληρώνουμε ΜΟΝΟ μέχρι την αποπληρωμή των έργων. Συνεπώς, είναι προς το συμφέρον του συλλόγου η κατασκευή των εγκαταστάσεων να κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Τα πάρτι που κάνατε επί Ολυμπιακών Αγώνων που κάθε κατασκευή κόστιζε 3πλασια και 4πλασια ποσά από το κανονικό για να κονομάει μια διαπλεκόμενη χούφτα φίλων-ολιγαρχών, ξεχάστε τα.

      ................

      Αν ΔΕΝ διεκδικείς, δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα, ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑΝ, ειδικά στο Ολυμπιακιστάν που έχουμε την ατυχία να ζούμε. Αυτοί θέλουν να μας εξορίσουν στη χαβούζα, να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του ΠΑΟ για να αναπτύξουν τη περιοχή και να κάνουν τις μπίζνες τους γύρω γύρω.

      Δ.Α. χωρίς τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ δεν υπάρχει Αυτοί μας έχουν ανάγκη, αλλά εμείς λέμε ΝΑΙ σε κάθε αποικιακού χαρακτήρα όρο που βάζουν σε ένα θέμα που θα καθορίσει το μέλλον του συλλόγου για τα επόμενα 100 χρόνια.

      Να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν λύση της προκοπής. Αν δεν αλλάξουν οι όροι, ας πάνε να κάνουν "ανάπλαση" με τον Πανελλήνιο να δω κάτι...

      Διαγραφή
    2. Εγώ προτείνω εκτός των παραπάνω Sotiris , να απαιτήσουμε να μας δίνουν και 10 εκ ευρώ τον χρόνο , από τα κέρδη του εμπορικού .
      Τώρα αν μας πουν , μείνε με την Λεωφόρο ως έχει και κάνε στα 17 στρέμματα ότι νομίζεις ως ερασιτέχνης ( αφού φυσικά βρεις και τα απαραίτητα χρήματα ) , αν δεν σου αρέσουν οι σημερινές συμφωνίες , μάλλον θα είναι καλύτερα !! Τι λες ;;

      Διαγραφή
    3. Λέω ότι μάλλον ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τα συμφέροντα του Δήμου, των τραπεζών, του εμπορικού και της επερχόμενης μασαμπούκας μιας χούφτας που περιμένει να καπηλευτεί την δυναμική του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΎ, παρά ο σύλλογος που (δήθεν) υποστηρίζεις.

      Για τύπους σαν εσένα, ο σύλλογος και ο κόσμος του πρέπει να "μειώσουν τις απαιτήσεις τους" για να μη χάσουν από τη μασαμπούκα όλοι οι άλλοι. Οπότε, "γήπεδο να ναι κι όπως να ναι", με "ό,τι όρους να ναι". Αν πέφτει το καθιερωμένο ιντερνετικό 20αρικο τουλάχιστον βγάζεις το ψωμί σου, αν όχι είσαι για λύπηση.

      Λέω επίσης ότι, αν δε πέφτει 20αρικο, ο μόνος λόγος που όσα έγραψα σου φαίνονται περίεργα είναι γιατί τόσο καιρό μας παίζουν κυριολεκτικά μονότερμα κι εμείς απλά κοιτάμε. Κοιτάμε αποδεδειγμένα αφερέγγυους αχυρανθρώπους (που το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι το μακροπρόθεσμο καλό του συλλόγου) να λένε "yes sir!". Και κάπως έτσι, με τον χρόνο, οι αποικιακού χαρακτήρα όροι άρχισαν να "νομιμοποιούνται", να παίρνουν το χαρακτήρα "κανονικότητας" στη συνείδησή σου. Με τόσες όμορφες αναβολές της ΓΣ, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι λειτουργεί εξαιρετικά το εν λόγω πλάνο.

      Τέλος, λέω αυτό που είπα και πριν. Αν θέλουν να μας στείλουν στη χαβούζα με όρους αποικιακού χαρακτήρα, ας πάνε να κάνουν ανάπλαση του Βοτανικού με τον Πανελλήνιο ή όπως αλλιώς νομίζουν. Τι περιμένουν;

      Διαγραφή
    4. εκπληκτικη τοποθετηση, εκπληκτικη και η απαντηση στον εκπρωσοπο του ...δημου.

      Διαγραφή
    5. sotiris .... Έχετε όλοι πολύ πλάκα τελικά !!! Μάλλον ζεις σε κάποιο σύννεφο , δεν δικαιολογείται διαφορετικά !!
      Τι έχει ο ΑΟ αυτή την στιγμή στα χέρια του ;;;
      Την χρήση - εκμετάλλευση ενός γηπέδου 15.500 θέσεων , ακατάλληλο για διεθνείς αγώνες , ένα κλειστό 800 θέσεων κατάλληλο ΜΟΝΟ για το μπάσκετ γυναικών ( με ερωτηματικό , διότι δεν γνωρίζω , αν μπορεί να το χρησιμοποιεί για ευρωπαϊκά παιγνίδια ) και κάποιες αίθουσες οι οποίες όταν δεν πλημμυρίζουν από την πρώτη μπόρα , στεγάζουν το 10% των αθλητών του , οι υπόλοιποι τρέχουν σε όλη την Αττική , σε νοικιασμένες - παραχωρημένες αίθουσες , γήπεδα , πισίνες κλπ .
      Η δε ΠΑΕ από το 1984 ουσιαστικά έχει εγκαταλήψει το ποδοσφαιρικό γήπεδο , ένας κανονικός Παναθηναϊκος δεν μπορεί να στεγάζεται σε αυτό το γήπεδο .
      Και το κυριότερο ;;
      Άδεια ταμεία , επαίτης 50ευρων , για να μπορεί να συντηρεί υποτυπωδώς τα τμήματά του .
      Και συμφωνεί από το 2005 την μεταφορά του στον Βοτανικό .
      Οι σημερινές συμφωνίες γράφεις ότι δεν σου αρέσουν , τους αποδίδεις διάφορους χαρακτηρισμούς , χωρίς καμμία ανάλυση για να υποστηρίξεις αυτούς .
      Τι υπέγραψε , με ποιους όρους , ο ΑΟ το 2007 γνωρίζεις ;;;
      Τότε που ουδείς τόλμησε να χαρακτηρίσει με τους δικούς σου χαρακτηρισμούς την τότε συμφωνία !!
      Κάνε μας και μία σύγκριση του 2007 με το σήμερα , για να δούμε τελικά ποιος απεμπολεί συμφέροντα του ΑΟ , οι σημερινοί ή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ο οποίος υπέγραψε το 2007 !! Είναι εύκολο ;;
      Και φυσικά περιμένω και αναφορά για το ποιοι είναι οι " αποικιακοί " όροι σήμερα και χαρακτηρισμό για τους όρους του 2007 !!

      Διαγραφή
    6. ΑΠΕΙΡΟΙ ΑΠΟΚΡΙΩΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΙΣΟΒΙΑ ΧΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ , ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ , ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΩΣ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ , ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΝΩ Η ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣ ΚΙΑΛΛα

      Διαγραφή
    7. Ιστορίες γι΄ αγρίους !!!
      Μετά 60 χρόνια από την ολοκλήρωσή της η Λεωφόρος είναι ένα γήπεδο απαρχαιωμένο και ακατάλληλο για τον σύλλογο , εσύ ψάχνεσαι τι θα γίνει μετά 100 χρόνια από σήμερα ;;
      Οι ιδιοκτησίες είναι για τους ανόητους , όταν έχεις την χρήση - εκμετάλλευση .
      Ποσοστό θα λαμβάνει ο Δήμος εφ΄ όσον αποφασίσει να αναλάβει την συντήρηση των εγκαταστάσεων μετά 15 χρόνια , όταν θα αρχίσουν τα προβλήματα στην εγκατάσταση λόγω χρήσης και χρόνου .
      Ποια απόσβεση των σχεδόν 90 εκ ευρώ γίνεται σε μία δεκαετία ;;
      Τι είδους οικονομικά είναι αυτά ;;;
      Απόφοιτος των Lidl ή άλλης αναγνωρισμένης σχολής , ισότιμης ;;
      Θα πληρώνει ενοίκιο εμπορικών χρήσεων η ΠΑΕ 10 εκ ευρώ τον χρόνο ;;;
      Με 25% ενοίκιο επί των εισπράξεων , θα πρέπει να εισπράττει 40 εκ ευρώ τον χρόνο να δίνει τα 10 εκ και να της μένουν και 30 εκ ευρώ ετησίως , περίπου όσα εισπράττει και από την χρήση της Λεωφόρου ένα πράγμα !!!!

      Διαγραφή
    8. , εσύ ψάχνεσαι τι θα γίνει μετά 100 χρόνια από σήμερα ;; ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΟ 1924 ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΤΑΝ ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΙΑ 99 ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ , ΟΣΟ ΤΗ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΔΕ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ

      Διαγραφή
    9. Το 1924 παραχωρήθηκε ένα οικόπεδο .
      Το γήπεδο που κατασκευάστηκε σταδιακά σε αυτό , 30 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του ήταν ακατάλληλο για την ομάδα .
      Ψάξε τώρα εσύ μετά 100 χρόνια από σήμερα τι θα γίνει το νέο γήπεδο , αφού φυσικά μας πεις σε τι κατάσταση θα είναι τότε και ποιες θα είναι οι απαιτήσεις τότε !!
      Το φυσιολογικό είναι σε μία 50ετία να υπάρξει αναγκαιότητα για νέες εγκαταστάσεις ή ολική ανακατασκευή , άρα ΝΕΑ συμφωνία , φυσικά με νέο ορίζοντα 100ετίας .
      Τώρα αν δεν σου αρέσει για 100 χρόνια ακόμα ο σύλλογος να έχει εγκαταστάσεις τις οποίες θα τις χρησιμοποιεί και θα τον καλύπτουν , μπορείς να ζητήσεις να μείνεις με την Λεωφόρο , με την οποία ο σύλλογος είναι τσιγγάνος μιας και στεγάζει λιγότερους από το 20% των αθλητών του και το κυριότερο δεν μπορεί να στεγάσει το ποδοσφαιρικό τμήμα .

      Διαγραφή
    10. Το ΠΔ δεν λέει για 99 χρόνια και έρχεται ο νόμος, όπως ζήτησε ο ΔΑ, και ορίζει 99 χρόνια, που αρχίζουν από την υπογραφή της σύμβασης και όχι από την κατασκευή του γηπέδου!!απο την υπογραφή αρχίζει και η 15ετια για το 15% επι των εσόδων απο γήπεδο, που δεν θα έχει ακομα φτιαχτεί!!Στη λήξη των 99 ετών και ας φαίνεται πολύ μακρινό, γήπεδο, αθλητικές εγκαταστάσεις και μουσείο επιστρέφονται…και στον ΠΑΟ δεν μένει τίποτα..
      Παραχώρηση υπό όρους και κατά χρήση και των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον ΔΑ στον ΠΑΟ (άρθρο 45 Ν. 4809/2021)

      Το ΠΔ έλεγε ότι στον Βοτανικό θα γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις του σωματείου ΠΑΟ
      Τώρα αυτή η διάταξη παει περίπατο …

      Διαγραφή
    11. Το οικόπεδο στον Βοτανικό είναι ιδιοκτησίας του Δήμου .
      Η νομοθεσία σήμερα προβλέπει ότι ιδιοκτήτης κάθε κτίσματος είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου , δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει κυριότητα κτίσματος σε οικόπεδο κυριότητος τρίτου .
      Επίσης η νομοθεσία προβλέπει ότι παραχώρηση δημοσίων κτηρίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 99 χρόνια .

      Διαγραφή
    12. και εγω σου λεω οτι στο προεδρικο διαταγμα δε προεβλεπε χρονικο οριο γηπεδου-εγκαταστασεων

      Διαγραφή
    13. Το Προεδρικό Διάταγμα δεν προβλέπει χρονικό όριο παραχώρησης των εγκαταστάσεων , διότι αυτό προκύπτει από την νομοθεσία περί παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων .

      Διαγραφή
    14. γιατι να μην βαλουμε και στο τραπεζι και τα 99 χρονια που δε ειναι ουτε 99 γιατι ξεκινανε απο τη υπογραφη της συμβασης και οχι οταν θα μπουμε στο νεο γηπεδο ακομη και αν αποδειχτει οτι δε εχουμε τη κυριοτητα εχουμε το ισοβιο δικαιωμα χρησης γιατι να το παραχωρησουμε για χρηση με ημερομηνια ληξης

      Διαγραφή
    15. Και όταν αγαπητέ pao29 σου απαντήσει ο Δήμος : Το 1924 σου παραχώρησα ισόβια χρήση του οικοπέδου , αλλά ότι έκανε εκεί το έκανες με δικά σου χρήματα . Να σου παραχωρήσω και πάλι ισόβια χρήση του οικοπέδου στον Βοτανικό , με τον ίδιο όρο , έχεις το ελεύθερο να κατασκευάσεις ότι θέλεις με δικά σου χρήματα στον Βοτανικό , τι απαντάμε ;;

      Διαγραφή
    16. οτι απο τη στιγμη που θα αποπληρωσω το κοστος κατασκευης μεσω των εμπορικων χρησεων η κυριοτητα πρεπει να περασει πανω μας και οχι να ανηκει

      Διαγραφή
    17. Πληρώνει τίποτα ο ΑΟ ;;
      Η ΠΑΕ πληρώνει για να εκμεταλλεύεται τις εμπορικές χρήσεις .
      Σε πόσα χρόνια αποπληρώνονται τα σχεδόν 90 εκ ευρώ ( ελπίζω να μην τα υπολογίζεις άτοκα ) ;;
      Και αφού έχει αποπληρώσει η ΠΑΕ , να διεκδικήσει κυριότητα ;;
      Άρα ο ερασιτέχνης μένει εκτός παιγνιδιού και χωρίς κανένα έσοδο από το γήπεδο ;;
      Καταλαβαίνετε τι ζητάτε ή ζητάτε για να ζητάτε ;;

      Διαγραφή
  8. τι μαθαινω παε-αο δε τα βρισκουν για το ενοικιο της λεωφορου για 50 χιλιαρικα, όταν μαλώνουν για ψίχουλα, φανταστείτε τι έχει να γίνει στο “υπερσύγχρονο” γήπεδο του Ελαιώνα και αν θα τηρεί ο Αλαφούζος τις συμφωνίες που θα κάνει με τον Ερασιτέχνη και με τον Δήμο Αθηναίων καθώς και αν θα το έχει σε τίποτα να “αποχωρήσει” από το νέο γήπεδο διότι θα θεωρήσει την παραμονή σε αυτό “ασύμφορη”.
    Δεν το συζητάμε ότι και όλα καλά να πηγαίνουν, κάτι θα βρει ο Αλαφούζος να κάνει… για τη χαρά της ανακατωσούρας!
    Μόνο που θα είναι ανεπανόρθωτα αργά τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι , έχεις δίκιο !!
      Θα έχει η ΠΑΕ έσοδα 2,5 εκ ευρώ τον χρόνο μόνο από την ονοματοδοσία του γηπέδου στον Βοτανικό , αλλά θα πάει στο ΟΑΚΑ , διότι θα είναι ασύμφορος ο Βοτανικός !!
      Έχετε τελικά πολύ γέλιο , ούτε παιδάκια δημοτικού σχολείου τέτοιες προσεγγίσεις !!

      Διαγραφή
    2. ανθρωποι σαν το αλαφουζο δε αλλαζουν μΑς ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙς ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ

      Διαγραφή
  9. prasinos tomaros ποσο εφικτη ειναιμια προσφυγη απο τη στιγμη που υπαρχει τροποποιηση του πδ του 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να προσφύγεις κατά της ύπαρξης της δομής προσφύγων εντός του οικοπέδου της Διπλής Ανάπλασης , η οποία δομή όσο υπάρχει εκεί προστατεύει την Λεωφόρο από κατεδάφιση , σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα !!

      Διαγραφή
  10. Α ρε Πανούλη. Τι να γραψεις και συ. Σου ηρθε και η κεραμιδα με το εγγραφο του Δημου, πατησες την μπανανόφλουδα, τσίμπισες το δόλωμα. Ακόμα μπουκωμένος ... Μακάρι να ειχες το θάρρος να ζητήσεις, να διεκδικήσεις, να κάνεις μία ενέργεια προς όφελος του Συλλόγου. Ακόμα και οτι το κλειστό θα γίνει 3χιλ αντί 2χιλ, από αυτή την σελίδα και 3-4 άλλες ξεκίνησε, έφτασε εκεί που έπρεπε και πλεον (μάλλον) θα ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό.

    Είναι τρομερό να έχεις ΟΛΕΣ τις προυποθέσεις υπέρ σου, να έχεις το δικαίωμα πριν συμφωνήσεις να δικεδικήσεις, να θέσεις όρους με ρήτρες και απαιτήσεις, να πάρεις τα μέγιστα (αφου σε έχουν αναγκη όλοι τους) και να σε ρίχνουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις και να μην βγάζεις ούτε κιχ.

    Και το χειρότερο να υπάρχουν οπαδοί σαν και εσένα που πανηγυρίζουν για αυτή την σιωπή και χαίρονται που ξεπουλάμε τα πάντα. Να διαβάζουν και να μην μπορούν να καταλάβουν τι διαβάζουν. Λυπηρό. Ακόμα πιο λυπηρό αν όντως κατανοούν και επιλέγουν να προπαγανδίζουν μια φράση από όλη την πρόταση, η οποία μόνη της έχει άλλο νόημα. Κρίμα να μην είχες ποτέ την ανάγκη, την επιθυμία να διεκδικήσεις περισσότερα, να παλέψεις για κάτι καλύτερο, αλλά την επιθυμία να σκύβεις το κεφάλι στα λίγα, ενώ αξίζεις και δικαιούσαι τα πάντα.

    Όπου και να πάει ο Παναθηναικος με οπαδούς σαν και σενα, θα καταλήξει χειρότερα από τον τωρινό ποδοσφαιρικό Παναθηναικό. Ευτυχώς δεν έχετε μολύνει το μπάσκετ και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας και να διατηρηθεί επί χρόνια. Αλλά και εκεί στην πρώτη ευκαιρία πάντα θα πετάξεις μια «μπηχτή» για τους αφους, γιατί σας χάλασαν το αφήγημα.

    Σκεφτόμουν να διαγράψω όσα άρρωστα και θλιβερά γράφεις συνεχώς εδώ, αλλά από την άλλη είσαι πηγή διασκέδασης στις δύσκολες ώρες της πανδημίας. Πήγαινε γράφε στις σελίδες του κολλητού σου να κάνετε και «λαικ» ο ένας στον άλλον, να διαβάζουμε για φοβερές «ανακαλύψεις» και αποκλειστικότητες με το Π-Α-Ν-Ο-Σ.

    Από την άλλη μπορεί και να αλλάξω γνώμη και να σβήνω τις κλαπ@#$$%διες που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙΟ ΔΕ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ε ναι, χωρις το υδατογραφημα ειναι ακυρο. Χαρηκα που τον περιελαβαν αρκετοι εδω, χωρις καν μπω εγω στον κοπο. Αλλα εκει αυτος.

      Να γραφει στο νόμο που μολις ψηφιστηκε οτι «ΔΥΝΑΤΑΙ να μας παραχωρησει την χρηση του γηπεδου υπο ορους», δλδ δεν τον δεσμευει κανενας «δυναται = αν θελει, αν τηρουμε τους ορους, αλλιως .... » και τα 2 τζιμανια να λενε «δικο μας το νεο γηπεδο, δεν ειναι του Δημου». Εμεις δεν «δυναμεθα να παραχηρησουμε την Λεωφορο» αν δεν ειναι ετοιμο το γηπεδο το 2025 πχ. Εμεις σκυβουμε κεφαλι κ παραχωρουμε ανευ ορων.

      Να σου λεει ο νομος «χηρση για 99 χρονια αλλα απο την συμβαση, οχι απο την παραδοση», δλδ μπορει να ειναι ετοιμο το 2030 αρα να το εχουμε 9 χρονια στα χαρτια χωρις να εχουμε πατησει (στην ουσια μας το δινουν για 90 ουτε καν για 99 ετη πχ) και να σου λενε «δικο μας για 99 χρονια».

      Ειτε εχουν προβλημα αναγνωσης κ κατανοησης της ελληνικης γλωσσας, ειτε μεχρι εκει καταλαβαινουν. Δεν εχω αποφαισιει ποιο ειναι τραγικοτερο εκ των 2.

      Και το χειροτερο ολων? Να λενε «δικαιωθηκαμε, πεσαμε σε ολα μεσα» και να μην εχουν πετυχει ουτε ενα. ΟΥΤΕ ΕΝΑ. Θλιβερο, καταντια.

      Διαγραφή
    3. ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ 15% ΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΥΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 15% ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΛΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΣΕ ΑΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ

      Διαγραφή
    4. PRASINOS TOMAROS ΕΓΩ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΒΡΗ

      Διαγραφή
    5. ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΕΛΑ ΜΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙ ΕΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ

      Διαγραφή
    6. Πιθανον με προσχημα παλι την πανδημια να μην εχουμε ΓΣ κ να γινει κατι ... πρωτοτυπο. Να υπογραφτουν ολα για το καλο μας, αφου περναει ο χρονος και δεν μπορουμε να κανουμε ΓΣ.

      Οι αλλοι κανουν συνεδρια με 5000 ανθρωπους σε χωρο χωρητικοτητας 5500 ανθρωπων κ εμεις δεν μπορουσαμε να κανουμε ΓΣ 3χιλ ατομων στην ανοιχτη Λεωφορο των 15.500 θεατων. Επειδη η ΚΥΑ λεει οτι απαγορευονται οι Συνελευσεις ανω των 150 (αλλα προφανως δεν εννοει σε ανοιχτους χωρους), αφου ολες οι αλλες δραστηριοτητες (θεαματα-ακροαματα) σε ανοιχτους χωρους εκτελουνται κανονικα.

      Το 15% στα δημοτικα γηπεδα ειναι οτι προβλεπει ο νομος. Το οτι συμφωνησαμε σε κατι τετοιο, ειναι εξοργιστικο. Πληρωσαμε και χτισαμε την Λεωφορο, θα αποπληρωσουμε με το 15% των εισπραξεων κ ποσοστο επι των εμπορικων χρησεων - ονοματοδοσιας (65-35 σε Δημοσιο κ Δημο) εσαει, θα ξεκινησουν τα 99 χρονια απο την συμβαση ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, θα εχουμε απο-πληρωσει 2 γηπεδα στα 99 χρονια και δεν θα εχουμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ στηνκατοχη μας και περιμενουμε τις συμβασεις για να τα δουμε για 3η φορα καθαρογραμμενα μηπως και τα εμπεδωσουμε.

      Ναυαρχε, ο νομος λεει «ΔΥΝΑΤΑΙ να παραχωρησει την χρηση ο Δημος του γηπεδου, ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ». ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ. «ΔΥΝΑΤΑΙ», εχει την δυνατοτητα δλδ, κανεις δεν τον υποχρεωνει. Ειναι ξεκαθαρο το ρημα. Αν δεν τηρησουμε μαι φορα τους ορους (πχ αργησει ο φουζος 1 χρονο να πληρωσει) τι γινεται? Εφαρμοζει τον νομο και μας πεταει εξω? Ποιος μας εξασφαλιζει εκει?

      ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ «ΔΥΝΑΜΕΘΑ» να δωσουμε την Λεωφορο υπο ορους? Να πουμε οτι αν το γηπεδο δεν ειναι ετοιμο μεχρι το 25, δεν δινουμε τπτ. Αν ειναι ετοιμο το 27 πχ, λυπαμαι χασατε. Η Λεωφορος παραμενει σε μας να την κανουμε οτι θελουμε κ το νεο γηπεδο κανονικα με τους ορους που θελετε (αν μας αρεσουν). Αντι να ειμαστε εμεις οι ισχυροι στην υποθεση, ειμαστε το θυμα.

      Διαγραφή
    7. Όταν δεν έχει κάποιος ιδέα για το τι περιέγραφε η νομοθεσία και το Προεδρικό Διάταγμα μέχρι πριν λίγες εβδομάδες όταν και τροποποιήθηκαν αυτά , λογικό είναι να έχει τέτοιες απορίες . Πάρε λοιπόν τα νομοθετήματα και την πρόσφατη τροποποίησή τους , βρες έναν νομικό να σου τα αναλύσει και επανέρχεσαι . Μην σπαταλάς τον χρόνο σου μόνο για να ανακαλύπτεις σκάνδαλα υπέρ της ΠΑΕ και εις βάρος του Δήμου σχετικά με τον Βοτανικό και να κατακεραυνώνεις τις τότε συμβάσεις με πύρινα άρθρα τα οποία αργότερα προσπαθείς να εξαφανίσεις .

      Διαγραφή
  11. prasinos tomaros αυτο ντο φοβαμαι πολυ και εγω να ξυπνησουμε ενα πρωι και να μαθουμε οτι επεσαν οι υπογραφες αυτη η νεκρα που υπαρχει το τελευταιο καιρι δε μου αρεσει καθολου και οτι γινονται πισω απο κλειστες πορτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο να το εχεις σιγουρο Απο την αρχη αυτη ηταν η μεθοδευση να βρεθουμε ενα πρωι προ
      τετελεσμενων γεγονοτων κι'αν σπασει ο διαολος το ποδαρι του και δεν μπορεσουν να αποφυγουν την ΓΣ εχουν την στηριξη μεγαλης μεριδας των οργανομενων κι
      ασφαλως των ηλιθιων δεν βλεπεις τι γινεται εδω ???

      Διαγραφή
  12. prasinos tomaros καθεσαι και ασχολεισαι με το πανο εχει παρει σβαρνα ολα τα σαιτ και πουλαει παραμυθια οτι η συμβαση του 2007 ειναι ακομη σε ισχυ και οτι ο δημος θα δινει 600 χιλιαρικα στο αο το χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΝΤΩς ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΔΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕΕ ΛΕΕΙ 30% ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΕ ΕΧΕΙ ΚΑΜΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ KAI EΜΠΟΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΓΗΚΑΝΕ ΟΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΩΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ια συμφωνία χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ VS Μια συμφωνία που επιβάλλει (!!!) ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της περιουσίας του Συλλόγου. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. λεωφορος τη συμβαση με το δημο γιατι τη κρατανε κρυφη ο μονο λεωφορος λεει οτι τη εχουν στα χερια τους απο αρχες ιουλη και αφηνει να εννοηθει οτι δε τη εγκρινει η νομικη επιτροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γήπεδο ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ! ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΆΤΕ ΑΚΌΜΑ ΓΙΑ ΕΛΑΙΩΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου