Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Απαιτούμε, δεν επαιτούμε (μέρος έκτο)

Αναλύοντας την ανακοίνωση της Θ-13, θα εστιάσουμε αρχικά στα νομικά θέματα που αναφέρονται σε αυτή και αφορούν πολιτικές πράξεις προς όφελος άλλων συλλόγων. Θα ακολουθήσουν και άλλα κείμενα με τα υπόλοιπα σημαντικά σημεία της ανακοίνωσης.

1) Η Περιφέρεια Αττικής να δεσμευτεί ρητά ότι θα δώσει για τους περιβάλλοντες χώρους της Λεωφόρου ακριβώς το ίδιο ποσό (ούτε ένα ευρώ λιγότερο) που πλήρωσε για υπογειοποιήσεις και λοιπά συνοδά έργα σε άλλο γήπεδο της Αττικής.




Η Πολιτεία (η Περιφέρεια Αττικής) βοηθάει οικονομικά την Αεκ να χτίσει το νέο της γήπεδο. Εγκρίνει 20εκ για την φάση Β (κατασκευή, δηλαδή δάπεδα, κουφώματα, ανελκυστήρες, υδραυλικά, WC κλπ) και 14εκ για εξοπλισμό (φωτισμό, οπτικοακουστικό σύστημα, καθίσματα κλπ). Με 34εκ έχουμε ενα ποσό ικανό να ξεκινήσει οποιαδήποτε εργασία (ανακαίνιση, ανακατασκευή) της Λεωφόρου. Για τα συνοδά έργα θα μας βοηθήσει το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης. Τι; Όχι;

2) Ούτε να μας χαρίσουν κατ’ εξαίρεση τρία στρέμματα άλσους, το οποίο κανονικά προστατεύεται 
από το ελληνικό Σύνταγμα.


Στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ δόθηκαν 4,793 (3.002+1.791) στρέμματα άλσους από τα 423 στρέμματα που υπάρχουν συνολικά στη Νέα Φιλαδέλφεια με την "Δικέφαλος 1924" να υποχρεούται να αντισταθμίσει τα δέντρα που πρόκειται να κοπούν σε πολλαπλάσιο βαθμό με 5.000 δέντρα και θάμνους. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της, δεν θα εκδοθεί άδεια λειτουργίας του γηπέδου. 

Να ΄ταν μόνο η Αεκ; Το 2019 η Πολιτεία επέτρεψε στον Δήμο Καρπενησίου να «επέμβει» σε 9.081 στρέμματα δάσους για να κάνει γήπεδο 5 Χ 5. Με μόνη υποχρέωση (όπως και η Αεκ) να κάνει αναδάσωση όπου του ποδειχθεί.


Όπως διαβάζουμε αν υπάρχει θέληση, βρίσκεται η κατάλληλη φόρμουλα και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ακόμα και αν αυτό λέγεται ... άλσος ή δάσος. Αλλά για να αποχαρακτηριστεί μία έκταση από χώρος πρασίνου, δεν γίνεται! Γιατί το λέει ο νόμος, ο οποίος και αλλάζει και πριν ... ΔΕΝ το έλεγε!

3) Ούτε να μας χαρίσουν με νόμο τριάντα στρέμματα, που ανήκαν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και στο Ελληνικό Δημόσιο. 


Στις 23 Οκτωβρίου 2018, ψηφίστηκε ο νόμος 4572. Εστιάζουμε στο άρθρο 22. Αυτός προβλέπει μεταξύ άλλων οτι ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ στην ΠΑΕ Παοκ, έκταση 29 στρεμμάτων. Μία έκταση που ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας και στο Ελληνικό Δημόσιο. Αποδέχεται δε, να περάσει η έκταση αυτή σε ... τρίτους! Ακόμα και αν δεν φτάσει αυτή η έκταση, ο Δήμος ΔΥΝΑΤΑΙ να παραχωρήσει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΡΗ έκταση με το οικόπεδο (και αυτή άνευ ανταλλάγματος)! 


Εδώ δεν υπάρχουν λόγια πραγματικά. Το κράτος χαρίζει έκταση για να την χρησιμποιήσει η Παε Παοκ.  Η ίδια η ΠΑΕ (και όχι ο Δήμος ή το Υπουργείο Άμυνας που εμπλέκονται) καταθέτει τον φάκελο με τα στοιχεία που θέλει (χωρητικότητα - ρυμοτομία - υπογειοποιήσεις - πεζοδρομήσεις), κάτι που φυσικά εγκρίνεται τον Μάρτιο του 2021.


Ο δε Σαββίδης ζητάει να βρεθούν πόροι για το γήπεδο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως βρέθηκαν για άλλα γήπεδα. Δηλαδή και ΑΝΕΥ ανταλλάγματος τα οικόπεδα και λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή. Και πολύ καλά κάνει. Προσέξτε οτι μιλαέι ο Σαββίδης εκ μέρους της Παε Παοκ, όχι ο Δήμος. Εν αντιθέσει με την ΔΑ, όπου ο Δήμος μιλάει και κανονίζει και εμείς απλώς υπογράφουμε.


Συμπέρασμα
Καλό θα ήταν όταν έβγαιναν οι φωτογραφίες και τα χαμόγελα και οι πλουμιστές ανακοινώσεις, να διεκδικούσαμε ΟΤΙ έχουν πάρει όλοι οι άλλοι εδώ και χρόνια. Και καλά έκαναν οι άλλοι σύλλογοι και τα ζήτησαν και τα πήραν προς όφελος τους. Εμείς όχι μόνο θα αποπληρώσoυμε τα πάντα, αλλά θα δώσουμε (ανταλλάξουμε) την Λεωφόρο που εμείς περιφράξαμε, ισοπεδώσαμε, περιτοιχίσαμε, χτίσαμε και διαμορφώσαμε με ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά. ΙΣΟΝΟΜΙΑ λοιπόν, αν και την ζητάμε κατόπιν εορτής. 

Αυτά φυσικά όφειλε να τα γνωρίζει η Διοίκηση και όχι να τα παρουσιάζουν οι οπαδοί που δεν συμμετέχουν σε καμία διαπραγμάτευση. Άρα είτε δεν τα γνώριζαν (ανενημέρωτοι), είτε τα γνώριζαν αλλά επέλεξαν να μην ζητήσουν τα ίδια (πράξη με πρόθεση εις βάρος του Συλλόγου). Ότι απο τα δύο και να ισχύει, δεν είναι κολακευτικό. Και δεν είναι ενθαρρυντικός οδηγός για το μέλλον. 

ΥΓ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Visionary13 για το υλικό και τις ιδέες. 

Σχόλια

  1. τερμα ο βεργης απο το σπορτ φμ με υπογραφη αλαφουζου κατι που σημαινει οτι η δα εχει τελματωσει για τα καλα και ο κυρ γιαννης καθαρισε εναν απο τους μεγαλυτερους διαφιμιστες της υποθεσης ταν ο Αλαφούζος θέλει σκουπίζει το τραπέζι.
    Μόνο στον Παναθηναϊκό δεν βγάζει ποτέ τέτοιον τσαμπουκά και πυγμή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικα ο σπορ φμ, αλλαζει διοικηση. Μαντεψε ΠΟΙΟΣ ακουγεται ως πρωτο ονομα για αφεντικο.

      Διαγραφή
    2. αυτο ακουγεται στη πιατσα αλλα νομιζω οτι τον τελειωσε λογω γηπεδου

      Διαγραφή
  2. Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο
    Έτσι όπως μας θέλετε εσείς
    Πότε μας δε θα γίνουμε εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρασινε τομαρε ειδες πρωτοσελιδο σημερα ο βεργης μην εκπλαγεις αν τις επομενες μερες βγαζει πρωτοσελιδα για τη κοροιδα του ελαιωνα τωρα που τον σουταρε ο αλαφουζος απο σπορτ φμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Κ.ΠΑΝΑΓΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ ΕΙΔΕΣ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ Ο ΒΕΡΓΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΠΕΙ ΚΙΑΛΛΑ ΤΩΡΑ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΤΟΝ ΣΟΥΤΑΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου