Πέντε καλά λεπτά δεν φτάνουν

Η απόσταση μεταξύ προσπάθειας και επιτυχίας, ονομάζεται αποτυχία.

Mάλλον κάτι έχετε καταλάβει λάθος. Αν εσείς τόσα χρόνια που έχετε την «δύναμη» της πένας και οι προπονητές που έχετε την «δύναμη» των δηλώσεων και των πράξεων αντί να ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ - ΕΠΑΙΤΕΙΤΕ, τότε ούτε αυτή η χρονιά δεν θα έχει καλό φινάλε. Αν έχει, θα είναι έκπληξη και όχι το λογικό. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού ΔΕΝ είναι η συμμετοχή στο Conference League και η 4η θέση. Έστω για τα μάτια του κόσμου, μην δίνετε άλλοθι σε τέτοιες πρακτικές-τακτικές της διοίκησης και καλλιεργείτε αυτή την νοοτροπία στον κόσμο. 

O Παναθηναϊκός του 2019 επίσημα - δια στόματος του προπονητή - να λέει «Τι να κάνει η διοίκηση? Σταματήσετε να λέτε οτι για όλα φταίει ο Αλαφούζος», όταν η ομάδα εκείνη την χρονιά (4 συνεχόμενες) ΔΕΝ έπαιζε Ευρώπη λόγω απόφασης της διοίκησης και είχε ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της ιστορίας της για τον ίδιο λόγο! 

Ο Παναθηναϊκός του 2021 να λέει «Μακάρι να κάνουμε τις σωστές κινήσεις»! Ο Παναθηναϊκός της 11ης θέσης (2018), της 8ης (2019), της 4ης (2020) και της 5ης (2021) ακόμα περιμένει παίχτες να ενισχυθεί. ΑΚΟΜΑ. Αν έρθουν, όταν έρθουν, αν προλάβουν να ενσωματωθούν στην διακοπή του πρωταθλήματος! Και σε κανέναν ρεπόρτερ της ομάδας να μην κάνουν εντύπωση, οι δηλώσεις αυτές!!! Η μετά τα 4 πρώτα φιλικά χωρίς νίκη με αδύναμους αντιπάλους να διαβάζουμε για «βήματα προόδου», «είχε πλάνο» και «προσπάθεια και υπομονή»


Μακάρι? Γιατί «μακάρι»? ΠΟΙΟΣ αποφασίζει για τις κινήσεις? ΠΟΙΟΣ θα πιέσει για τα 15εκ μπάτζετ, όταν για τους 3 πρώτους παίχτες δεν δώσαμε ούτε 1 εκ? ΓΙΑΤΙ ο στόπερ που αποκτήθηκε είναι 3η λύση ΠΙΣΩ από Σενγκεφελντ και Πούγγουρα-Βέλεθ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΗ μπροστά από αυτούς? Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται μία ομάδα που πέρυσι βγήκε 5η, δέχτηκε 15 γκολ, πέτυχε μόλις 11 και διασύρθηκε (με 1 νίκη) στα πλέι οφ? Σκανάρουμε ένα μήνα τους αμυντικούς για να καταλήξουμε στον Σάρλια και αυτόν για 3η επιλογή? 


ΠΟΤΕ θα έρθουν οι νέοι παίχτες να αποκτήσουν φυσική κατάσταση και να «δέσουν» με την υπόλοιπη ομάδα? Μετά την πρεμιέρα? Γιατί ποιόν περιμένουμε μέχρι τότε να κλείσουμε? Τον Μέσσι που είναι ακόμα ελεύθερος? Aν εξαρχής ο στόχος είναι «οι νέοι παίχτες να μην μπουν άμεσα στην 11αδα», ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ήδη οι μεταγραφές, ώστε να είμαστε έτοιμοι στις  21 Αυγούστου? 


Η Αεκ, ο Άρης και ο Παοκ (με ανέτοιμες ομάδες για τους ευρωπαϊκούς αγώνες), πλήρωσαν ήδη το «μάρμαρο» είτε με αποκλεισμούς είτε με ήττες «ντροπή» για το μέγεθός τους. Έχουμε ευκαιρία φέτος αν παραμείνουν το ίδιο κακοί, με σωστές κινήσεις να τερματίσουμε ψηλότερα από αυτούς. Και εμείς περιμένουμε τον Οκτώβριο να «δουλέψει» η ομάδα. Αυτή είναι η «νοοτροπία» του Παναθηναϊκου του 2021-22? 

Το παρόν κείμενο αποτελεί καταγραφή της πραγματικότητας. Είθε το μέλλον και η κατάληξη της χρονιάς, να το διαψεύσουν.

Σχόλια

  1. Τα πράγματα είναι απλά και καταλήγουν ΠΑΝΤΑ στο κεφάλι του ψαριού που βρωμάει. Ο,τι και να πει ή να κάνει ο προπονητής, ό,τι και να πουν ή να κάνουν οι παίκτες, ό,τι και να γράψουν τα ΑΡΔάκια, δεν έχει σημασία.

    Ποιος επέλεξε τον "Χ" προπονητή της ομάδας και βάσει ποιων χαρακτηριστικών - στοιχείων έγινε η συγκεκριμένη πρόσληψη;

    Υπάρχει κάποιος τεχνικός διευθυντής και κάποιο σχέδιο-πλάνο πάνω στο οποίο γίνονται οι όποιες κινήσεις; Δηλαδή ποιος σκέφτηκε "ρε συ, ας πάρουμε τον Γιοβάνοβιτς για αυτόν και αυτόν τον λόγο";

    @@ - μάντολες...

    10 χρόνια χρεωμένος ο Παναθηναϊκός. Και τόσα κι άλλα τόσα θα παραμείνει χρεωμένος.

    Και η κεφαλή θα φαίνεται ότι έχει βάλει πεντακόσια εκατόν τριάντα πέντα εκατομμύρια. Και ακόμη θα χρωστάει η ομάδα, γιατί φυσικά ουδείς μαθαίνει που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα κι αν το μαθαίνουμε (π.χ. σε υπερκοστολογημένους παίκτες-προπονητές κλπ) δεν μας προκαλεί πια καμία εντύπωση. Κανείς δε σκέφτεται, ρε συ, μήπως να πλένει λευκά και χρωματιστά στους 90 βαθμούς;

    Τέλος, θεωρίες συνομωσίας ή όχι, τα γεγονότα δείχνουν ότι για κάθε ομάδα της Σούπα Λίγδας μπορεί και να υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές. Εκτός φυσικά απ' τον Παναθηναϊκό. Για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας ουδείς ενδιαφέρεται. Γνωστά αυτά.

    ΥΓ2. Με ποιον ακριβώς τρόπο θα φτιαχτεί ομάδα σε ένα μήνα που θα προσπεράσει Αεκ και Παοκ; Ακόμη κι αν αποκλειστεί η μπουγάτσα, θα αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα, όπως και η κούλα. Και άντε, τον ρούλη τον καταφέρνουμε, τους άλλους που έχουν τη παράγκα δική τους τι θα τους κάνουμε; Ντα;

    ΥΓ3. Αστο. Βαρέθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα απο την διοικηση ξεκινουν. Απλα οσοι δινουν αλλοθι και επισημα, συμμετεχουν στο πανηγυρι. Ο Κοντε πχ πηρε πρωταθλημα με την Ιντερ, ειδε οτι θα φυγουν οι πρωτοκλασσατοι, διαφωνησε, σηκωθηκε και εφυγε. Ουτε να καλυψει τακτικες της διοικησης, ουτε να αρχισει τα παραμυθια για ισορροπημενο ροστερ κ δεν εχουμε λεφτα και εσοδα-εξοδα. Συμφωνω σε ολα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου