Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Επεισόδια στο Καραϊσκάκης, τιμωρία για την Λεωφόρο!!!


Αν νομίζετε οτι τα έχετε «δει» όλα με τις παράγκες από το 79 και έπειτα, είστε γελασμένοι. Την σεζόν 1977-78 ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 4ος. Θέση που δεν αρμόζει στην ιστορία του. Παρόλα αυτά κέρδισε και τα 2 αιώνια ντέρμπυ. Το πρώτο στο Φάληρο (1-2) και το δεύτερο στη Λεωφόρο (1-0). Ο αγώνας του Φαλήρου (9-10-77) αξίζει να γραφτεί σε βιβλίο. Η συγκεκριμένη φώτο θα ήταν το εξώφυλλο.

Από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ήξεραν όλοι τι θα συμβεί. Εύχονταν να ΜΗΝ συμβεί, αλλά συνέβη.

Διατητής ορίστηκε ο Κρικώνης (Ηπείρου).

Ας δούμε τι αναφέρουν τα γνωστά φιλο-ολυμπιακά «Νεά» για τον αγώνα. Στο 30ο λεπτό ο Ελευθεράκης λάκτισε τον Λοσάντα και ο Καραβίτης τον Λιβαθινό. Καμία κόκκινη δεν δίνεται. Στο 32ο λεπτό ο Παπαδημητρίου ανέτρεψε βίαια τον Κυράστα (χωρίς να ξέρουμε αν ήταν μαρκάρισμα για αποβολή - το βίαιο δεν είναι πάντα αντιαθλητικό), όμως μετά την φάση ο Κυράστας ανταποδίδει το χτύπημα (χτύπημα εκτός φάσης - ξεκάθαρη αποβολή). Αποβάλλονται και οι 2. Πέντε (5) λεπτά αργότερα ο Σιώκος κλωτσάει τον πεσμένο Αλβαρέζ και ο διαιτητής αποβάλει και τους 2 (!!!). Τέλος στην φάση του 2ου γκολ του Παναθηναϊκού (84ο λεπτό), ο Κελεσίδης ορμάει αντιαθλητικά στον επόπτη Ευαγγέλου. Μετά επικρατεί σύρραξη. 

ΠΡΙΝ την σύρραξη όμως, οι αποβολές είναι ξεκάθαρες. Έχει δοθεί κόκκινη στον Παπαδημητρίου (πιθανόν αυστηρή για βίαιο μαρκάρισμα) και στον Κυράστα για ανταπόδοση (άρα χτύπημα εκτός φάσης). Δόθηκε κόκκινη στον Σιώκο που κλωτσάει τον πεσμένο Αλβαρέζ (σωστή) αλλά και στον ίδιο τον Αλβαρέζ που δεν έκανε κάτι. Τέλος ΔΕΝ δόθηκε κόκκινη στον Κελεσίδη που όρμησε βίαια και αντιαθλητικά στον επόπτη. Έτσι αντί να αποβληθούν 3 του ολυμπιακού και 1 του Παναθηναϊκού, αποβλήθηκαν 2 από κάθε ομάδα. Όλα αυτά συνέβησαν όσο είχαμε αγώνα. 


Το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού όπως αναφέρθηκε, θα σημειωθεί στο 84ο λεπτό. Αλλά αυτό δεν αρέσει στην γηπεδούχο ομάδα και στους οπαδούς της, γιατί δεν έχουν αρκετό χρόνο να αντιδράσουν. Αγωνιστικά. Γιατί αντέδρασαν και με το παραπάνω όπως θα δούμε.


Επιθέσεις σε βάρος παραγόντων του Παναθηναϊκού. Οι παράγοντες ήταν ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος και ο κ. Μακρόπουλος. Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού στο 84, ο επόπτης δέχεται επίθεση των παικτών του ολυμπιακού με μπουνιές και κλωτσιές. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κινούνται απειλητικά και προς τον αρχηγό του Παναθηναϊκού τον κ. Μακρόπουλο

Φυσικά το 2ο γκολ είναι κανονικό, κάτι που παραδέχεται σύσσωμος ο αθλητικός τύπος.

Στα αποδυτήρια ο Θεοδωρακάκης, απειλεί λεκτικά τον διαιτητή αλλά χωρίς στοιχεία!!! Απίστευτος .. «Γνωρίζω τα πάντα για σένα», αλλά καταλήγει λέγοντας «Αν είχα στοιχεία, θα τον φώναζα». 


Το γνωστό «γαϊτανάκι» του Φαλήρου, όταν έχανε σε ντέρμπυ ο γηπεδούχος. Γύρω-γύρω όλοι, κυνηγώντας τον (κάθε) διαιτητή.

Οι περιγραφές την επόμενη μέρα συγκλονίζουν!!!!

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνουν επεισόδια. Οι άνθρωποι νομίζουν οτι πρέπει πάντα να κερδίζουν». Οι περιγραφές ποδοσφαιριστών και παραγόντων, είναι πρωτοφανείς.

Ο Παναθηναϊκός είναι γεμάτος τραυματίες και θα χάσει τον Δομάζο για τον αγώνα με την Μπρυζ

Για όλα αυτά τα παρατράγουδα, καλείται να απολογηθεί και ο Παναθηναϊκός. Όχι ως «μάρτυρας». Ως κατηγορούμενος.



Η απορία εύλογη. «Θα πέσουν καμπάνες?


 
Το πλήρες κείμενο του παρατηρητή του αγώνα είναι καταπέλτης. Αναφέρει την φάση του Καραβίτη (που δεν αποβλήθηκε για το χτύπημα στον Λιβαθινό) και την φάση του Κελεσίδη που επετέθη στον επόπτη και έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια. Τα υπόλοιπα συνέβησαν μετά από αυτά. Μαξιλάρι και πλαστικό μπουκάλι έπεσε στον πάγκο του Παναθηναϊκου, ενώ στον παρατηρητή παρεδώθη μια σανίδα 80 Χ 10 που έπεσε από την εξέδρα (η αρχική φώτο). 

Ο Παπαδημητρίου εμπλέκεται στην φάση προσπαθώντας να τραβήξει τα φλας των δημοσιογράφων με τον παρατηρητή και την σανίδα. Ευτυχώς τα κατάφερε. Ο δε Θεοδωρακάκης αρπάζει την σανίδα από τα χέρια του παρατηρητή και την πετάει κάτω από τον πάγκο του ολυμπιακού για να την εξαφανίσει. Απίστευτα πράγματα.




Για όλα αυτά που διαβάσατε και βλέπετε σε φωτογραφίες, ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΓΙΑ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ!!!! ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ (παίχτες και παράγοντες, στους οποίους πέταγαν σανίδες και μπουκάλια)


Η δε έκθεση για τον διαιτήτη, αναφέρει για ΚΑΝΟΝΙΚΟ δεύτερο γκολ (κάτι που έγραψαν και όλες οι εφημερίδες) του Παναθηναϊκού και για άδικη αποβολή του Αλβαρέζ.
   


Αυτό φυσικά δεν περνάει έτσι. Ο Παναθηναϊκός απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα.



Οι ποινές ισχύουν για όλους (20 Οκτωρβίου 1977). Τιμωρούνται και τα 2 γήπεδα (!!!) καθώς και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού Παπαδημητρίου (ορθά για την αποβολή στον αγώνα, αλλά δεν φταίει για την σανίδα), Ελευθεριάδης (!!!) , Βαλιάνος (κάπου στο πλήθος με τα επεισόδια) και Αλβαρέζ (δεν έκανε τίποτα σύμφωνα με τον παρατηρητή) και οι Κελεσίδης (επιτέθηκε στον επόπτη στο 2ο γκολ), Καραβίτης (κλώτσισε εν ψυχρώ τον Λιβαθηνό), Σιώκος (κλωτσιά στον πεσμένο Αλβαρέζ) και Γκλέζος (για τα επεισόδια) του οσφπ. Η δε ποινή του Παπαδημητρίου από 2 αγωνιστικές, αυξήθηκε στις 3!!! 



Ο δε πατριάρχης κατόπιν όλων αυτών, παραιτείται. (22 Οκτωβρίου 1977)


Η υπόθεση φτάνει στο ΑΣΕΑΔ (27 Οκτ 1977), το οποίο ανατρέπει την απόφαση της ΕΠΟ. Αθωώνει τους 6 από τους 8 κατηγορόμενους και την πληρώνουν ο Σιώκος με τον Αλβαρέζ. Ο οποίος Αλβαρέζ, ουδέποτε έκανε κάτι (!).


Ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται να δώσει τους επόμενους αγώνες μακρυά από το κάστρο της Λεωφόρου, χωρίς να φταίει. Κάτι που θα του στοιχίσει, καθώς στον πρώτο αγώνα θα έρθει ισόπαλος με τον Απόλλωνα Αθηνών (1-1) στην Πάτρα (22-10-77).



Θα του στοιχίσει και στον επόμενο αγώνα (με την Αεκ 1-1), όπου στερείται τις υπηρεσίες του Αλβαρέζ, αγωνιζόμενος στο γήπεδο της Χαλκίδας (30-10-77). Κάπως έτσι από πρωτοπόρος, βρέθηκε να χάνει σιγά σιγά θέσεις και τελικά να τερματίζει 4ος!



ΥΓ. Αυτό που δεν αναφέρεται πουθενά, είναι οτι στο γκολ της ισοφάρισης του οσφπ, υπάρχει ερυθρόλευκος παίχτης εκτεθειμένος (οφσάιτ). Δεν παίζει ρόλο αν επηρεάζει την φάση (αν και είναι ακριβώς δίπλα), αλλά οτι για εκατοστά, δείχνει να βρίσκεται μπροστά από τον αμυντικό του Παναθηναϊκού. Οι κανονισμοί τότε τον εκτεθειμένο παίχτη όπου και να βρισκόταν, τον θεωρούσαν οφσαιτ. Η κάμερα δεν βοηθάει ιδιαίτερα, αλλά η γραμμή της μικρής περιοχής και η κίνηση του σώματος του επιθετικού (προς το τέρμα), ενω του αμυντικού (ακίνητος) μάλλον μας δίνουν αυτό το συμπέρασμα.


ΥΓ2. Είμαι βέβαιος οτι με αυτή την φωτογραφία, κάποιος πρέπει να χάρηκε πολύ. Πάρα πολύ.

Σχόλια