Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Από τα «ωραία γκολ» και τα «φροντιστήρια», στο «άμεσα 5 παίχτες»!!!

Το πρόβλημα δεν είναι η ήττα. Ειδικά σε ένα «αδιάφορο» φιλικό προετοιμασίας. Το πρόβλημα είναι το δούλεμα που πέφτει και οι απαιτήσεις που είναι ... αντίστροφες. 

Αντί να επιμένουν όλες οι «πένες» για το μπάτζετ των 15εκ (που οι ίδιες έγραφαν) να φανεί στο χορτάρι και να ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ πάρει τους βασικούς παίχτες που μας λείπουν ώστε να ενσωματωθούν σε μία κανονική προετοιμασία, έχει φτάσει η 27η Ιουλίου και έχουμε πάρει το δεξί μπακ της Τρίπολης, έναν μέσο από την Β Ισπανίας και έναν δεξιοπόδαρο αμυντικό (ενω θέλαμε αριστεροπόδαρο) από υποβιβασμένη ομάδα της Τουρκίας και όλα καλά. 

Ευτυχώς μένουν καμιά 10αριά εκ για τις υπόλοιπες 4 μεταγραφές. Μπορεί να βγουν οι μεταγραφές, μπορεί και όχι. Στα λαχεία μπορεί να πιάσεις τον πρώτο αριθμό, τον λήγοντα, ή τίποτα. Θέλουμε λαχεία όμως, ή έτοιμους παίχτες να κάνουν την διαφορά για να βγούμε στην πρώτη 3άδα (μίνιμουμ - κανονικά πρωτάθλημα έπρεπε να γράφουμε) και να φτάσουμε τελικό Κυπέλλου?

Αντί λοιπόν να υπάρχει πίεση στη διοίκηση, υπάρχει «πίεση» στους οπαδούς. Μεταφορά ευθυνών. Με τις γνωστές λέξεις. ΥΠΟΜΟΝΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ. Υπομονή και στήριξη βεβαίως, αλλά σε κάτι σωστό. Υπομονή και στήριξη για την επιστροφή στην κορυφή και στους τίτλους. Υπομονή και στήριξη δινόταν όταν ήμασταν στην 2η θέση και πιστεύαμε οτι υπάρχει πλάνο για την κορυφή που απείχε μόλις μία θέση. Η υπομονή και η στήριξη άρχισε να μειώνεται, όταν το πλάνο τελικά είχε στόχο την 3η θέση. Και μετά την 4η και μετά την 5η. 

Όχι γιατί δεν αγαπάμε τον Σύλλογο, αλλά γιατί κάποιοι μας κοροϊδεύουν. Μας κοροιδεύουν με αυτό που αγαπάμε και που μας πληγώνει, βλέποντας το παραδομένο και σε ελεύθερη πτώση. Aν δεν είναι εύκολο κόουτς έτσι όπως είμαστε, αν δεν βγαίνει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ? 

Γιατί δεν ζητήσαμε παίχτες ΑΜΕΣΑ? Γιατί έφτασε η 27η Ιουλίου και ΑΚΟΜΑ περιμένουμε 5 μεταγραφές? Που είναι τα 15εκ μπάtζετ? Τώρα παίρνουμε αμυντικό? Μετά την 3αρα? Επιθετικό μετά το «0» θα πάρουμε, η θα περιμένουμε άλλα 2 φιλικά να δούμε 0 ή 1 γκολ για πάρουμε τον Αμπαλέιρος από την Β Βολιβίας? Τόσους μήνες βλέποντας τον Παναθηναϊκός ως επόμενος (και νυν) προπονητής, δεν παρατηρήθηκαν οι ελλείψεις αυτές? Ένα μήνα παίρνουμε παίχτες, ξεκίνησε η προετοιμασία και διαβάζουμε για Σανκαρέ και Κολοβό που μία κόβονται και μία βγάζουν μάτια.


Όσο ο κόσμος και οι «πένες» δεν ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ μεταγραφές, μια χαρά είναι οι παίχτες απο Β εθνικές. Κανείς δεν μιλάει , οπότε και παίχτες από 3η εθνική Λουξεμβούργου ή Μαδαγασκάρης να αποκτήσουμε, την ίδια δικαιολογία θα διαβάζουμε «Τους έχετε δει; περιμένετε να τους δείτε πρώτα».

Υπομονή και στήριξη θέλετε και φέτος που έφτασε το τέλος Ιουλίου και η ομάδα που τερμάτισε 6η και ΕΚΤΟΣ Ευρώπης παραμένει με το ίδιο ρόστερ. Διαβάζαμε για τις «επεμβάσεις» του προπονητή, ποιοί «αρέσουν», τι ωραία προετοιμασία που κάνουμε, αλλά μόλις ήρθε η πρώτη 3αρα αμέσως αρχίσαμε τα επικά «άμεσα 3+2 μεταγραφές», «κλείνει παίχτη ο Παο». Τόσο καιρό δηλαδή το ίδιο ρόστερ που έκανε 1 νίκη σε 12 αγώνες στα πλει-οφ, είχε μεταμορφωθεί στην προετοιμασία και ήταν η Ρεάλ των Αθηνών. Ευτυχώς το φιλικό το έδειξε η τηλεόραση.

Kάπως έτσι τα «φροντιστήρια», τα «ωραία γκολ και εντυπωσιακές αποκρούσεις», τα «πλατιά χαμόγελα», οι «δεύτερες ευκαιρίες», τα «πρέσινγκ-γκάζια-εκμαθήσεις», τα «ωπα και οι συμβουλες», τα «παίκτες με cojones», τα «δουλειά και υπομονή» έγιναν εν μία νυκτί «Τώρα είναι προετοιμασία, τον Σεπτέμβριο καμία δικαιολογία» «το πρόβλημα στον άξονα, τα εξτρεμ που δεν υπαρχουν» και «Άμεσα 5 παίχτες». Άμεσα δηλαδή τέλη Ιουλίου, με το πρωτάθλημα να ξεκινά σε 20-25 μέρες και να μένουν μόνο 4-5 φιλικά. 20 μέρες δεν τα έβλεπαν αυτά. Προπονητής και ρεπόρτερ. 3 εβδομάδεςς πριν την έναρξη τα είδαν. Πάλι καλά

Υπομονή και στήριξη (ανοχή για την ακρίβεια) δόθηκε μέχρι το 2017, που το πλάνο προέβλεπε επιστροφή στην κανονικότητα. Έτσι ξέραμε από το 2012-13. Αλλά το 2017 αντί να έρθει η κανονικότητα, κάποιος τράβηξε την πρίζα. Kαι σε 5 μήνες έχουμε 2022 και είμαστε εκτός ευρώπης. 


Υπομονή και στήριξη προσφέρουμε εδώ και τόσες δεκαετίες ακόμα και όταν έχουμε (είχαμε) στο τιμόνι κάποιους από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους της Ελλάδας και διαβάζουμε για «οικονομικά» προβλήματα λες και ο Γιώργος ο υδραυλικός και ο Γιάννης ο ψυκτικός διοικούν την ΠΑΕ και δεν έκαναν τζίρο φέτος και χρωστάνε 2 μηνιάτικα στους υπαλλήλους.   

Υπομονή για να βγαίνουμε 6οι (2013), 11οι (2018), 8οι (2019), 4οι (2020), 5οι (2021) και 5 χρόνια εκτός Ευρώπης για ποιό λόγο? Τι έχετε κάνει ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΖΕΤΕ αυτή την υπομονή? Ποιά προσπάθεια κάνατε? Ποιά υπέρβαση έγινε? Πότε έδωσαν οι παίχτες το 110%? Πότε η διοίκηση συμπεριφέρθηκε όπως αρμόζει σε μιά διοίκηση του μεγαλύτερου Συλλόγου? Η ανοχή σταμάτησε το 2017. Μην το εκλαμβάνετε ως αδυναμία. Ο κόσμος στηρίζει, αλλά η ίδια η διοίκηση ΔΕΝ στηρίζει την ομάδα. Δεν έχει νόημα αυτή η ισοδυναμία και αυτή η σχέση, εκτός αν επαναπροσδιοριστεί.

Μην παίζετε συνεχώς με τον κόσμο. Είναι μαθηματικά βέβαιο, οτι κάποια στιγμή θα ξυπνήσει. Και αν ξυπνήσει, θα απαιτήσει.

Σχόλια