Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Απαιτούμε, δεν επαιτούμε (μέρος τρίτον)

Η χτεσινή (04 Ιουνίου) ανακοίνωση του Ερασιτέχνη για ΓΣ στις 22 Ιουνίου ΧΩΡΙΣ να υπάρχει στην λίστα των θεμάτων η ΔΑ, είναι άξια σχολιασμού. Μαθαίνουμε για πρώτη φορά από επίσημα χείλη (και όχι από ιστοσελίδες ή διαρροές) οτι οι συμβάσεις μάλλον ΔΕΝ θα είναι έτοιμες για την ΓΣ. Αν ήταν, θα είχαν αναρτηθεί ήδη, για να μελετηθούν.


Έτσι θα περιμένουμε μέχρι Ιούλιο ή μέχρι Σεπτέμβριο! Βέβαια διαβάζαμε σε σελίδες για «έτοιμες συμβάσεις στις 30/1, έτοιμες συμβάσεις στις 31/3 που έλεγε και το Μνημόνιο», γενικώς όλα έτοιμα ήταν. Για πρώτη φορά η Διοίκηση παίρνει θέση λίγο διαφορετική από τα κλασικά «αφηγήματα» και αφήνει μία αχτίδα ειλικρίνειας.

Πολύ αργά βεβαίως, καθώς αν από την αρχή είχε επιλεγεί η τακτική της αλήθειας για ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα, η κατανόηση θα ήταν δεδομένη και απολύτως λογική. Όπως και η στήριξη. Όμως επιλέχτηκε η τακτική του επικοινωνιακού show, των μεγάλων λόγων, των μεγάλων και πηχυαίων πρωτοσέλιδων και των «επικών» δηλώσεων. Από δημοσιογράφους, προέδρους μέχρι και υπουργούς. Τα «διαμάντια» όλων των πλευρών ... άφθονα.

«Μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό μας  η υπογραφή του Μνημονίου», αλλά τελικά το ίδιο το Μνημόνιο αναγράφει οτι είναι ... ενδεικτικό, όχι δεσμευτικό κάτι το οποίος εσείς ο ίδιος επιβεβαιώσατε πολύ πρόσφατα σε διάλογο σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Άρα τι ακριβώς πετύχαμε με την υπογραφή του?

«Υπογράψαμε το Μνημόνιο, αλλά δεν έχω αντίγραφο», όταν είχε δοθεί από ένα σε κάθε μερος της συμφωνίας.

«Ιδιοκτήτης θα είναι ο Παναθηναϊκός», όταν όλα (οικόπεδα και γήπεδα) ανήκουν στον Δήμο.

«Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από ιδιώτη». Ουρές έκαναν.

«Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης». Δεν δικαιολογούσε γήπεδα, αλλά περιφερειακά έργα. Το παραμύθι να συνεχίζεται όμως.

«Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ». Τζίφος και εδώ.

«Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το Υπουργείο Ανάπτυξης». Δεν βρέθηκε ούτε ευρώ απο εκεί και τελικά απευθυνθήκαμε στο ΥΠΕΝ με αίτημα σαν Δήμος, αλλά ούτε έγκριση έχει πάρει, ούτε τα ποσά του γηπέδου φαίνονται στον προυπολογισμό του 2022-24.

«Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας». Δεν βρέθηκε ούτε ευρώ απο εκεί και τελικά καταλήγουμε στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Τα κεφάλαια έχουν βρεθεί». Αλλά ο Δήμος εκδίδει Δημοτικό Ομόλογο (!) για την ΔΑ, ενω ο ίδιος δεν εμπλέκεται χρηματικά πουθενά, παρά μόνο αν οι εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη κοστίσουν παραπάνω από 13εκ (η προφανώς αν οι τράπεζες δεν έχουν να βάλουν τα 13εκ)! 

«Το γήπεδο θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες» να δηλώνει με στόμφο τον Νοέμβριο του 20 ο Υπουργός. Σήμερα έχουμε 5 Ιουνίου 2021.

«Ο Ερασιτέχνης θα είναι έτοιμος σε 18 μήνες» να δηλώνει με καμάρι τον Νοέμβριο του 20 ο Υπουργός. Σήμερα έχουμε 5 Ιουνίου 2021, σε λιγότερο από 12 μήνες μπήκαμε!

«Χωρητικότητα 40χιλ, κατόπιν διαβεβαίωσης». Τελικά στο Μνημόνιο (που υπογράψαμε - αλλά μας διαβεβαίωναν για 40χιλ!) είναι 34χιλ. ενώ και το αίτημα του Δήμου προς το ΥΠΕΝ είναι για ίδιο ποσό που αφορά γήπεδο 34χιλ.

«Το κλειστό του Ερασιτέχνη των 2χιλ είναι επαρκές». Τελικά 5 μήνες αργότερα να ζητάμε έστω και με παρακάλια να γίνει 3χιλ για να μπορούμε να αγωνιστούμε σε προημιτελική και επόμενη από αυτή φάση, Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

«Σε ΠΟΙΟΝ θα ανήκει το Μουσείο κύριε Δήμαρχε?». Ο Αο θα έχει την διαχείριση να μας απαντά ο Δήμαρχος. Μα ΔΕΝ ρωτήσαμε αυτό, την ιδιοκτησία ρωτήσαμε, αλλά καταλάβαμε την απάντηση, Δήμαρχε.

«Πότε θα γίνει το γκρέμισμα της Λεωφόρου, Δήμαρχε?» Και η απάντηση να είναι «Πρώτα να αρχίσουμε την κατασκευή και θα δούμε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή»! Καταλάβαμε Δήμαρχε, είτε δεν έχεις διαβάσει τον νόμο και το ΠΔ, είτε έχεις δικούς σου νόμους.

«Παραχώρηση γηπέδου για 49 ή 99 χρόνια, Δήμαρχε?» Και η απάντηση να είναι «Η παραχώρηση να είναι για όσο το δυνατόν περισσότερο, θα μιλήσω με συγκεκριμένα νούμερα μετά τις συναντήσεις με ΠΑΕ και Ερασιτέχνη»!!! Ορίστε? Συγγνώμη κύριε, ποιός είστε?

«Στον Παναθηναϊκό χαρίζεται γήπεδο, παραχωρείται ΑΝΕΥ ανταλλάγματος». Μόνο που θα το αποπληρώσει (Προίμιο Μνημονίου) και θα δώσει την Λεωφόρο που Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ πλήρωσε και έχτισε ποδοσφαιρικό γήπεδο και Ερασιτέχνη.

«Θα απογειωθεί με 4εκ έσοδα ο Ερασιτέχνης». Τα οποία έγιναν μόλις 500χιλ, όσα μας δίνει και τώρα η ΠΑΕ δηλαδή, ενώ τα άλλα 3,5 εκ «θα» μας έρθουν «ΑΝ» έχουμε 20χιλ διαρκείας κάθε χρόνο, «ΑΝ» έρχονται και 5-6χιλ μοναδικοί θεατές σε κάθε αγώνα. Τελικά ζητήσαμε 1εκ από την ΠΑΕ και αυτή μας έδωσε 500χιλ οτι και τώρα δηλαδή.

«Ο Παναθηναϊκός θα έχει τις εμπορικές χρήσεις, από σουίτες και εστιατόρια του γηπέδου». Αλλα τελικά θα καταβάλουμε ποσοστό από αυτές (άγνωστο ποιό) το οποίο θα μοιράζεται 65-35% σε Δήμο και Δημόσιο (μέχρι να αποπληρωθεί η ΔΑ), γιατί αλλιώς το μόνο έσοδο του Δήμου θα είναι από το πάρκινγκ της ... υπόγειας (ουπς δεν γίνεται) Λεωφόρου. Και από αυτό ως μόνο έσοδο θα αποπληρωθεί το κόστος το 2480μΧ. Μπορεί και αργότερα.

«Ο Παναθηναϊκός δεν θα καταβάλει από το γήπεδο ούτε ευρώ στον Δήμο». Αλλά τελικά θα δίνει το 15% των εισπράξεων για 84 χρόνια σε αυτόν!!!

«Ο Παναθηναϊκός θα έχει την χρήση του γηπέδου για 99 χρόνια». Θα έχουμε την χρήση για 99 χρόνια, αλλά αρχής γενομένης από την υπογραφή (!) της σύμβασης, δηλαδή πιθανόν από φέτος και όχι από τα εγκαίνια του νέου γηπέδου (δηλαδη το ελάχιστο σε 5 χρόνια από τώρα). Μαγικό?

«Αυτό είναι το ολόκληρο το Μνημόνιο». Και τελικά μετά από την εκπομπή της Θ-13 να διαβάζουμε για τα Παραρτήματα αυτού, με τα ποσά, τις χωρητικότητες, την δόμηση (καταξοδεύτηκαν) του κλειστού.  

«Τηρούνται στο έπακρο τα χρονοδιαγράμματα». Αλλά έχει φτάσει Ιούνιος και δεν έχουμε δει ούτε τις συμβάσεις που θα ήταν έτοιμες από τον Μάρτιο, αλλά ούτε καν τις μελέτες παρά μόνο μια εικόνα του γηπέδου σε 3 επίπεδα, η οποία φυσικά άνηκε στο πρότζεκτ του 06 με γήπεδο 42χιλ!

«Οι συμβάσεις θα είναι έτοιμες για να δοθούν πριν την ΓΣ του Ιουνίου». Ούτε οι ο-μελέτες, ούτε συμβάσεις είναι έτοιμες, ο μήνας έχει 4 (όχι 9) και μαθαίνουμε για Σεπτέμβριο. Έτσι, στο χαλαρό?

«Ανακοίνωση για ΓΣ του Ερασιτέχνη στις 22/6 με 6 θέματα και 6ο το γηπεδικό και δημοσίευση στην Καθημερινή». Αλλά τελικά στην ηλεκτρονική σελίδα να «εξαφανίζεται» το 6ο θέμα και να μαθίνουμε οτι μάλλον θα γίνει νέα ΓΣ τον Ιούλιο η Σεπτέμβριο για αυτό. Δηλαδή ο Ερασιτέχνης ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ να συζητήσει για το γηπεδικό 15 μέρες πριν, αλλά αίφνης αποσύρθηκε το θέμα. Έτσι ξαφνικά?

 

Αν συνεχίσουμε η λίστα γεμίζει εγκυκλοπαίδεια. Και το ερώτημα είναι «ΓΙΑΤΙ

Γιατί τόσες ανακρίβειες? Ποιος σας συμβούλευε να λέτε και να γράφονται όλα αυτά που κάθε εβδομάδα που πέρναγε, κατέπεφταν σαν τραπουλόχαρτα? Σαν μπαλαντέρ της τράπουλας?

Γιατί ένας τόσο αξιόλογος άνθρωπος να δεχτεί να λάβει μέρος σε ένα τέτοιο γαϊτανάκι?

Γιατί εξ αρχής δεν επιλέχτηκε η οδός της ειλικρίνειας, ώστε ΟΛΟΙ να την κατανοήσουμε και να έχουμε υπομονή?

Γιατί?

Γιατί να μας φτάσετε στο σημείο να μην πιστεύουμε τίποτα απ ότι γράφεται, αφού καθε πηχυαίο πρωτοσέλιδο και ανάρτηση σε σαιτ, θυμίζει την ιστορία του βοσκού με τα πρόβατα που φώναζε «λύκος -  λύκος» ?

Γιατί να συμμετέχουν όλοι (δημοσιογράφοι - υπουργοί) σε μία τέτοια κωμική ιστορία που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο και μετά από τόσα δημοσιεύματα και δηλώσεις να μην έχει επαληθευτεί Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α?

Δεν θα ήταν προτιμότερη η αλήθεια από την αρχή? Οτι είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ, οτι υπάρχει δυσκολία στο οικονομικό κομμάτι, στις δομές, στα χρονοδιαγράμματα, στα ανταλλάγματα, στις συμβάσεις. Αλλά θα το «παλέψουμε» και ζητάμε την κατανόηση και την συνεργασία των οπαδών. Η αλήθεια και η ειλικρίνεια, είναι καλύτεροι σύμβουλοι από τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις. Έχοντας ζήσει από το 2001 την ιστορία της ΔΑ, φυσικά και θα κάναμε υπομονή, γνωρίζοντας όμως την αλήθεια. Όμως τα δεδομένα αλλάζουν όταν η ειλικρίνεια και ο τίμιος λόγος, δίνουν την θέση τους σε αοριστίες, σε ασάφειες, σε υπεκφυγές. 

Οπότε η ερώτηση είναι απλή.

ΘΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ (επιτέλους) ΡΗΤΡΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΑ? Η καθυστέρηση ξεκίνησε από το 2006 και έχουμε 2021. Εφόσον ΔΕΝ είμαστε εμείς οι υπαίτιοι, να μπουν ΡΗΤΡΕΣ οικονομικές  -  αποζημίωσης, καθώς από κάθε μήνα που περνάει χάνουμε μελλοντικά έσοδα. Αλλιώς να αποχωρήσουμε και να διεκδικήσουμε την αξιοποίηση της Λεωφόρου. Δεν έχει νόημα να κυνηγάμε την ουρά μας επί δεκαετίες.  Ήδη έχουμε χάσει 15 ετών έσοδα, γιατί η αρχική σύμβαση του 06 (ΠΑΕ-Δήμος) ανέφερε ΓΡΑΠΤΑ οτι το γήπεδο, οι εγκαταστάσεις και το Μουσείο θα παραδίδονταν στην ΠΑΕ το 2008, αλλά ρήτρες δεν μπήκαν ποτέ. Και τι έγινε που δεν παραδόθηκαν οι εγκαταστάσεις, τι έγινε που δεν έχει χτιστεί ούτε ένα τούβλο από το γήπεδο? Ποιός ήταν τελικά ο χαμένος της 20ετίας?  


Θα αφήσετε να συμβεί το ίδιο και να φτάσει το 2036 και ακόμα να συζητάμε? Τι θα μας εξασφαλίσει οτι ο Σεπτέμβριος (που μπορεί να έχουμε εκλογές λόγου χάρη) δεν θα είναι ένας άλλος ... Μάρτιος που θα έπρεπε να έχουμε τις συμβάσεις στα χέρια μας, ή οτι το γήπεδο αντί να τελειώσει το 2023 θα τελειώσει το 2033, ή μπορεί να ξεκινήσει και να μην τελειώσει ποτέ αφού το εμπορικό θα έχει περατωθεί πρώτο απ΄όλα? Δεν θέλουμε συνδιαλλαγές με αποδεδειγμένα αναξιόπιστους ανθρώπους, είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε επιχειρηματίες είτε δημοσιογράφοι. Εμείς τουλάχιστον. Εσείς?

Αν πάλι επιθυμείτε την συνεργασία με αυτούς, και εφόσον ΔΕΝ έχουν υπογραφεί ακόμα οι συμβάσεις, υπάρχει ακόμα η χρυσή ευκαιρία να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τον Σύλλογο. Το έκανε (κατά κάποιον τρόπο) έμμεσα ο Κος Βρανόπουλος, που ζήτησε δημόσια αύξηση της χωρητικότητας (έστω και μετά από 4 μήνες) και πλεόν υπάρχει ως προοπτική να έχουμε κλειστό 3χιλ. Επειδή κάποιοι «κακοί» οπαδοί βρήκαν τα στοιχεία, τα δημοσιοποίησαν και επειδή ο Αντιπρόεδρος εισάκουσε το αίτημα και το εξέφρασε. Μην φοβάστε να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ. Το οφείλετε στην ιστορία και στο μέλλον του Συλλόγου.

Τα μέγιστα δυνατά οφέλη θα εξασφαλιστούν κατα πρώτον με ρήτρες. Ρήτρες, αν δεν γίνει το έργο ή αν δεν παραδοθεί εγκαίρως. Κατά δεύτερον (αλλά απείρως σημαντικότερο) με ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων ΑΟ και Μουσείου (όχι φυσικά απλή χρήση και διαχείριση), χωρητικότητα κλειστού κατ΄ελάχιστον 3χιλ και φυσικά ιδιοκτησία του ποδοσφαιρικού γηπέδου εφόσον υπάρχει αποπληρωμή και ανταλλαγή με την Λεωφόρο (αξίας 70εκ) την οποία εμείς (και ειδικά εσείς και η οικογενειά σας) κατασκευάσαμε και αποπληρώσαμε (από την ισοπέδωση και περιτοίχιση του οικοπέδου, έως την κατασκευή του «Τάφου»). Αυτά είναι τα «ίδια δικαιώματα» και το ξέρετε εσείς καλύτερα από εμάς, τόσα χρόνια υπηρετώντας την «μάνα του λόχου». Τίποτα λιγότερο.

Είμαστε βέβαιοι για τα αγνά Παναθηναϊκά σας αισθήματα καθώς υπηρετείτε επί δεκαετίες ως οικογένεια τον Σύλλογο και πιστεύουμε οτι δεν θα αφήσετε τον Παναθηναϊκό να είναι απλός χρήστης των εγκαταστάσεων για όσο χρόνο επιθυμεί ο ιδιοκτήτης των οικοπέδων, αλλά αντιθέτως θα τον εκτοξεύσετε όπως ακριβώς το φαντάζεστε. Και γιατί όχι να είστε και εσείς μια ημέρα ως φιγούρα στο επόμενο «γκράφιτι» του νέου γηπέδου δίπλα στους Πάυλο, Νικολαϊδη και Καλαφάτη.

ΥΓ1. Πλέον γνωρίζουν όλοι την πρώτη ιστορία της ΔΑ, στην οποία «ξεφύτρωσαν» όλως τυχαίως από το πουθενά ο Βωβός (αγοράζοντας γη σε έκταση που δεν είχε κέρδος) και ο Μπόμπολας όταν η εταιρεία του ανέλαβε την κατασκευή απευθείας και χωρίς διαγωνισμό. Αυτοί μαζί με τον Δήμο, ήθελαν να μας πετάνε έξω από κάθε διάλογο θεωρώντας οτι ο ΑΟ δε έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν. Γιαυτό άλλωστε και πρώτη υπέγραψε την σύμβαση η ΠΑΕ (ενοικιάστρια) με τον Δήμο και ένα χρόνο μετά (στην ουσία επί τετελεσμένων γεγονότων), αναγκάστηκε να υπογράψει και ο ΑΟ (ο ιδιοκτήτης δηλαδή). Την συνέχεια με τα «τρυκ» των χώρων σταθμευσης για να χτιστούν μαζί με το γήπεδο νόμιμα το εμπορικό, το δημαρχείο, οι πολυχώροι του Δήμου τα θυμόμαστε όλοι, καθώς και την κατάληξη με το ΣΤΕ και ΠΟΙΟΣ βγήκε πραγματικά ζημιωμένος από όλη αυτή την μπίζνα εδώ και 20 χρόνια σχεδόν. Ευελπιστούμε οτι τώρα που έχουμε πάθει, έχουμε μάθει και έχουμε την προνοητικότητα να εξασφαλίσουμε το αύριο όλου του Συλλόγου.


ΥΓ2. Όταν με το καλό χτιστεί το νέο γήπεδο προτείνουμε ως εταιρεία ηλεκτροδότησης την NRG, η οποία σίγουρα θα μας κάνει καλύτερες τιμές καθώς έχει «πακέτα» μέχρι και 30% δωρεάν ρεύμα σε επιχειρήσεις. Αν κάποιος έχει συνεργαστεί με την εταιρεία, μπορεί να το επιβεβαιώσει. 

Σχόλια

  1. Απο τον Μαρτιο πηγαμε στον Ιουνιο και τωρα παμε για Σεπτεμβριο και ΑΝ γιατι εγω φοβουμαι οτι
    και με την ευγενικη χορηγια της πλειονοτητος της Θ13 η Γενικη Συνελευση οποτε γινει θα ειναι το
    μνημοσυνο για το γκρεμισμα της Λεωφορου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι για ολες αυτες τις καθυστερησεις κ το κλιμα αναξιοπιστιας ολων των εμπλεκομενων, δεν αντιδρα κανεις ειναι ... περιεργο. Το πιο περιεργο ειναι οτι εξ αρχης ΔΕΝ διεκδικησαμε κατι, ειπαμε «ναι σε ολα» ετσι απλα, βγαινουμε ζημιωμενοι, ενω την μια κ μοναδικη φορα που τολμησαμε να ζητησουμε (εστω κ σε εκπομπη) κατι (δλδ χωρητικοτητα 3χιλ), αυτο φαινεται να ληφθηκε υποψην. Δεν καταλαβαινω την τοσο παθητικη σταση, τα «μεγαλα λογια» εδω κ 8 σχεδον μηνες και την αδρανεια ολων (οπαδων-σελιδων-κοσμου-ρεπορτερ). Κανεις δεν απαιτει, δεν ζηταει, δεν διεκδικει. Απιστευτο πραγματικα!!! Αν εχεις λογαριασμο στο φειςμπουκ, επικοινωνησε με την σελιδα.

      Διαγραφή
  2. Κάνουμε σαν Θύρα 13 πολλή περίεργη ησυχία και φυσικά δεν συμφωνούμε.

    Απαιτούμε παναθηναϊκή ιδιοκτησία επιτέλους. Άμεση κινητοποίηση και ξεσηκωμός.

    Διωγμός σε όποιον δεν ξέρει τι εστί ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και θύρα 13 από όλα τα επίπεδα του συλλόγου.

    Ο Παναθηναϊκός ☘️ μας μας χρειάζεται, γήπεδο ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γήπεδο ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ...

      Διαγραφή
    2. Η 13 απο το 19 που ξεκινησε η νεα φαση του γηπεδου μεχρι κ σμρ, νομιζω εχει βγαλει 2 ανακοιωσεις ολες κ ολες και η μια σε τελειως διαφορετικο υφος και συνταξη απο «κλασικη ανακοινωση της 13». Δεν μπορω να ερμηνευσω την σταση της.

      Διαγραφή
  3. Γήπεδο ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΣ και πουθενά αλλού!

    Πόλεμο στη Διπλή Απάτη με κάθε τρόπο!

    ΑΛΑΦΟΥΖΟ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ & ΜΑΛΑΚΑΤΕ
    ΤΟΝ ΠΑΟ ΝΑ "ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΤΕ" ΜΗ ΣΩΣΕΤΕ ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου