Αμαζόνες, διέλυσαν τον γαύρο στο κοτέτσι του

Και εγένετο ... Mall Βοτανικού!

Μετά την δημοσίευση του περίφημου MoU (προφανώς όχι ολόκληρου), την ζωντανή συνέλευση του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων, την συνέντευξη του προέδρου του Α.Ο στο ράδιο της Θ-13 αλλά και του άρθρου της «Καθημερινής», καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα. Υπενθυμίζουμε οτι το MoU δεν είναι δεσμευτικό βάσει όσων έχουν αναρτηθεί, αλλά αποτελεί έναν «οδηγό», για το τι θα διαβάσουμε στις συμβάσεις που θα ακολουθήσουν.

1) Ξεκινάμε από το τέλος. "Το παρόν συντάχθηκε και υπογράφτηκε από τα μέρησε πέντε (5) όμοια πρωτότυπα, έλαβε δε το κάθε μέρος από ένα." 

Ο κύριος Μαλακατές ΔΕΝ είπε την αλήθεια στην εκπομπή της Θ-13 για το αν έχει στην κατοχή του το MoU, ενώ διαβάζοντας το αναλυτικά καταλαβαίνουμε πως ότι μας πληροφόρησε σε συνέντευξη γνωστού σάιτ (τα έσοδα των 3-4εκ) είναι επίσης ΜΗ αληθινά. Αυτό δεν είναι αποδεκτό για έναν πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Πέραν αυτού του πολύ σημαντικού συμπεράσματος, ας δούμε τα βασικά άρθρα χωρίς «ερμηνείες» που φαντάζονται κάποιοι.

2) Άρθρο 5 παράγραφος 4: Προβλέπεται ότι η κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου θα γίνει «μετά την ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ», δηλαδή στον Ελαιώνα.  

Ποιές είναι οι περίφημες «αθλητικές εγκαταστάσεις»? Το γήπεδο? Ο Ερασιτέχνης? Όλα μαζί? Στο άρθρο 2, οι μόνες «αθλητικές εγκαταστάσεις» είναι αυτές του Ερασιτέχνη.

3) Άρθρο 6 παράγραφος 1 και 5: Προβλέπεται η παραχώρηση στον Ερασιτέχνη για 99 χρόνια του μουσείου και του «εντευκτήριου» που θα κατασκευαστεί στη Λεωφόρο. Το ίδιο ισχύει και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Με την προυπόθεση να υπάρχουμε ως σωματείο μέχρι τότε!!!

ΤΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ. Δηλαδή στα 100 χρόνια ΔΕΝ θα μας ανήκει ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ μας? Η δε παραχώρηση μπορεί να πάψει να ισχύει νωρίτερα από τα 99 χρόνια «αν το Σωματείο ΠΑΟ διαλυθεί, τεθεί σε εκκαθάριση ή πάψει να ασκεί τον καταστατικό του σκοπό». Απίστευτο πραγματικά. Από το «χρήση έφοσον υφίσταται», περάσαμε στο άλλο άκρο.

3 και μισό) Σοβαρά 650τμ για καφετέρια ΚΑΙ Μουσείο? Δηλαδή τα μισά θα γίνουν αναψυκτήριο και ΟΛΗ η ιστορία 120 ετών σχεδόν και 1600 τίτλοι θα χωρέσουν σε 300τ.μ? Τι ιστορία νομίζετε οτι έχουμε? Του ΠΑΟ Ρουφ? Της Αθηναϊδας? Του Θρασύβουλου?

4) Άρθρο 6 παράγραφος 6: «Το σωματείο ΠΑΟ θα αναλάβει τα έξοδα συντήρησης…» και αμέσως μετά ότι «το κόστος συντήρησης θα επιμερίζεται μεταξύ του Δήμου, της ΠΑΕ ΠΑΟ ή και του Ανάδοχου Μισθωτή».

Προφανώς παράγραφος που συντάχθηκε από τον «τσιρίδα του Ελληνικού», καθώς η μια πρόταση αναιρεί την άλλη.

5) Άρθρο 6 παράγραφος 7 : «Ο Ερασιτέχνης θα εκχωρήσει τα δικαιώματα και υποχρεώσεις από το γήπεδο ποδοσφαίρου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΝΕΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ». 

Πάνε τα περίφημα έσοδα του Ερασιτέχνη από την ΠΑΕ, εξαφανίστηκαν. Εκτός αν ισχύει η διαπραγμάτευση που μας είπε ο πρόεδρος του Α.Ο, αλλά πλέον ο λόγος του δεν έχει κύρος και αξία.

6) Άρθρο 8 παράγραφος 2 : «Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα εκχωρηθούν από τον Ερασιτέχνη ΑΝΕΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ  τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις επί των αθλητικών λειτουργιών και δραστηριοτήτων του γηπέδου ποδοσφαίρου»

Για να μην υπάρχει παρερμηνεία του άρθρου 6, υπάρχει η επανάληψη στο άρθρο 8.

6+1) Άρθρο 8 παράγραφος 3: «Το κόστος συντήρησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα το αναλάβει η ΠΑΕ».

Το γήπεδο ανήκει στον Δήμο, αλλά θα το συντηρούμε εμείς.

8) Άρθρο 8 παράγραφος 4 και 5 : «Οι εμπορικές λειτουργίες και δραστηριότητες του γηπέδου ποδοσφαίρου (σουίτες, εστιατόρια, καταστήματα, ονοματοδοσία κ.λπ.) δεν αποτελούν αντικείμενο της παραχώρησης του Δήμου Αθηναίων προς το Σωματείο Π.Α.Ο., ούτε, ως εκ τούτου, περαιτέρω εκχώρησης προς τη ΠΑΕ» και «Οι εμπορικές λειτουργίες και δραστηριότητες του γηπέδου ποδοσφαίρου (σουίτες, εστιατόρια, καταστήματα, ονοματοδοσία κ.λπ.) θα αποτελέσουν αντικείμενο εκμίσθωσης από τον Δήμο Αθηναίων προς τον Ανάδοχο μισθωτή που θα προκόψει μετά από διαγωνισμό, έναντι ετήσιου μισθώματος»

Πάει και το παραμύθι για εμπορικές λειτουργίες ΕΝΤΟΣ γηπέδου και ονοματοδοσία. Στην καλύτερη περίπτωση, αν ο Παναθηναϊκός είναι ο πλειοδότης του διαγωνισμού, θα καταβάλει ...ετήσιο μίσθωμα! Αν ΔΕΝ είναι αυτός, τότε απλά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης ΔΕΝ παίρνουν ούτε ευρώ!

9) Άρθρο 10: «Τα έσοδα από τις εμπορικές δραστηριότητες του γηπέδου «κάθε μορφής» κατανέμονται σε ποσοστό 65% για το Δημόσιο και 35% για το Δήμο.» 

Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Οι λέξεις ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ή ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ, ΔΕΝ υπάρχουν στην πρόταση αυτή.

10) Το ΔΕΚΑ το καλό. Το «μαργαριτάρι» του Μνημονίου. Ο λόγος της Διπλής Ανάπλασης. Άρθρο 14. Διαβάστε: «Αν τελικά δεν υλοποιηθεί η Διπλή Ανάπλαση, τότε στην ΑΕΠ Ελαιώνα θα επιτρέψουν εν τέλει την αξιοποίηση της ιδιοκτησίας της με όρους ή προϋποθέσεις που από πλευράς επιτρεπομένων χρήσεων, συντελεστών δόμησης και κάλυψης, ύψους των ανεγερθησομένων κτιρίων κλπ θα είναι τουλάχιστον ισοδύναμοι με τους προβλεπόμενους από το ΠΔ, αλλά δεν θα αφορούν ή δε θα σχετίζονται ή εξαρτώνται, άμεσα ή έμμεσα, από την υλοποίηση του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και περιγράφει στο από 14.5.2013 Π.Δ

Μπορεί να κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο ΧΩΡΙΣ να φτιαχτεί γήπεδο (αν ΔΕΝ υλοποιηθεί η Δ.Α) και μάλιστα με τον Συντελεστή Δόμησης  του ΠΔ! Αυτόν που αρχικά ήταν 0,8 και παρανόμως έγινε διπλάσιος (1,6) για να μειώσει σε 1,2 τελικά το ΣτΕ.  

11) Άρθρο 2 : «Προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 4 αστέρων «έως 40.000 θέσεων». 

18 μήνες ακόμα ΔΕΝ έχουν αποφασίσει την χωρητικότητα, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε το ελάχιστο όριο. Το μέγιστο όριο ήταν 42χιλ αρχικά στο πρώτο MoU, τώρα έχουμε ως δεδομένο το ΜΕΧΡΙ 40χιλ.

Τελειώνοντας με το MoU, υπενθυμίζουμε ότι τo θέμα ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ξεκάθαρο. ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ στο γήπεδο και στο οικόπεδο είναι ο ΔΗΜΟΣ Αθηναίων. Το έχουν επιβεβαιώσει ΟΛΟΙ όσοι μίλησαν εις το όνομα του Δήμου σε εφημερίδες και εκπομπές και συνελεύσεις. Ο Δήμος θα κάνει οτι πρέπει για να διαφυλάξει την περιουσία του. Και καλά κάνει. Ο Παναθηναϊκός, τι κάνει? Τα αυθαίρετα συμπεράσματα οτι ιδιοκτήτης θα είναι ο Παναθηναϊκός, επειδή θα έχει χρήση για 99 χρόνια, είναι φυσικά αστεία. 

Η διαφορά των λέξεων ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ-ΧΡΗΣΗ, είναι εύκολη και μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο και σε λεξικά. Το αν σήμερα η χρήση σε κάτι δημόσιο φτάνει μέχρι τα 99 χρόνια, απέχει παρασάγγας από το «χρήση εφόσον υπάρχει» Τέλος χρησικτησία σε οίκημα Δημοσίου ΔΕΝ υφίστασται πλέον, πλήν ελαχίστων εξαιρέσων (και δεν ανήκουμε σε αυτές). Επίσης η διαφορά των λέξεων «ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» με το «99 χρόνια», είναι ακόμα πιο εύκολη και ΔΕΝ χρειάζεται καν λεξικό. Ας δούμε πως την περιγράφει τα «99 χρόνια» ένας εκ των ιδρυτών του Συλλόγου.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία πραγματικά μεγάλη ιδέα, που αποτελεί ένα μέρος του βίου μας, που θα ζη πάντα. Τα μέλη, οι αθληταί, τα συμβούλια παρέρχονται και αντιπαρέρχονται. Ο Παναθηναϊκός, όμως, θα παραμένη επί γενεάς γενεών εις την Αιωνιότητα.Ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει «στους αιώνες των αιώνων»  

Τα τελευταία είναι τα λόγια του Μιχάλη Παπάζογλου στη ΓΣ του 1948.

ΥΓ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θοδωρή, που με γλύτωσε από πολύ ... γράψιμο.

Σχόλια

  1. Φίλε παίζει να έχεις το πρωτοσέλιδο/Ρεπορτάζ της αθλητικής Ηχους από τον αγώνα Καβάλα 1-2 ΟΣΦΠ 19/1/1997 με το θρυλικό πεναλτυ του Κασναφερη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κρίμα. Τότε μήπως έχεις το Καλαματα 3-0 ΟΣΦΠ 31/3/1996, το ΟΣΦΠ 2-2 Καλαμάτα 13/10/1996 ή το Ξάνθη 3-5 ΟΣΦΠ 18/5/1997?

      Διαγραφή
    2. Το αρχειο που εχω σταματαει το 1989 (και αυτο οχι ολοκληρο). Δυστυχως.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου