Με ένα απλό google search...

Να δεις που κάποτε θα .... χτιστεί!!!

Μετά το νέο φιάσκο του «υπογράφουμε σε 15 μέρες», περάσαμε στο νέο σενάριο «υπογράφουμε μέχρι τα τέλη του 2020». Μπορεί ναι, μπορεί και όχι όμως. Ας δούμε ΤΙ υπογράφουν και ΠΟΙΑ είναι τα δεδομένα των νέων δημοσιευμάτων. Δηλαδή τα απτά στοιχεία και όχι υποθέσεις και εκτιμήσεις και «πιθανόν» και «μάλλον». Όλα αυτά εδω και ενάμιση χρόνο τα διαβάζουμε ανελλειπώς. Υπάρχουν όμως;

Ας διαβάσουμε με προσοχή το ρεπορτάζ της εφημερίδας και ας εστιάσουμε σε 9 βασικά σημεία. 

1) Ουδέποτε το πρόβλημα ήταν οι κορμοράνοι και οι «διαρροές» όπως τεχνηέντως άφηναν να εννοηθεί τόσα χρόνια, αλλά η ΠΑΡΑΝΟΜΗ σύνδεση γηπέδου με το εμπορικό. Η  παράνομη «μπίζνα» δηλαδή. Κάτι το οποίο γράφτηκε εδώ δεκάδες φορές και αυτό καθυστέρησε τα πάντα. Eπιτέλους να βγει η αλήθεια στην φόρα.

2) Οι περίφημες «υπογραφές» αφορούν ένα ... μνημόνιο «συναντίληψης». Οτι ακριβώς υπέγραψε ο Αλαφούζος με τον Πάιροτζ και η Παε με τον Τσάκα και τον πρίγκηπα από το Ζεφύρι. Καμία επίπτωση σε κανέναν, όταν δεν τηρήθηκε κάτι από αυτά.

3) Ένα νομικά «καθαρό» έργο με απίστευτα κέδη ΔΕΝ βρίσκει ιδιώτη να το χρηματοδοτήσει (και να κερδίσει μελλοντικά από αυτό), ενώ ΟΥΤΕ οι τράπεζες βάζουν λεφτά. Το γήπεδο θα κοστίσει 70εκ, κάτι λιγότερο από όσα έχει βάλει ο Αλαφούζος σε ΑΜΚ. Άρα ένας ιδιώτης έχει τόσα λεφτά. Έτσι το έργο που θα φέρει τρελά λεφτά, θα καταλήξει στο Ταμείο Ανάκαμψης που χρηματοδοτείται από την... Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ελλάδα βέβαια όποιο έργο είχε κέρδος το «τσίμπισαν» αμέσως ιδιώτες και τράπεζες. Αν όμως βάλει τα λεφτά η Ευρώπη, σε ποιόν «δίνουμε» την Λεωφόρο? Στην Ευρωπαϊκή ένωση? 

4) Έπειτα από ενάμιση χρόνο (από Ιούνιο το 19) διαπραγματέυσεων σε ένα «καθαρό» νομικά έργο, ακόμα ΔΕΝ έχουν καταλήξει κάπου. Ακόμα «ξεκαθαρίζουν» τα ποσά υποδομής και ΠΙΘΑΝΟΝ (όχι βέβαιο) είναι να χρηματοδοτηθούν από το Δημόσιο. Αν καταφέρουν να πείσουν τους αρμόδιους.

5) Το γήπεδο ακόμα ΔΕΝ έχει ακριβή χωρητικότητα. Κάπου μεταξύ 33 και 40χιλ. Ενάμιση χρόνο δεν έχουν αποφασίσει. Το δε κόστος κατασκευής (γύρω στα 70εκ) θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ένα γήπεδο που θα είναι κερδοφόρο και θα δίνει και ενοίκιο η ΠΑΕ, δεν συγκινεί ούτε ιδιώτες ούτε τις τράπεζες. Στην πρώτη σύμβαση το γήπεδο θα ήταν μεταξύ 35 και 40χιλ. Τώρα ξεκινάμε από τις 33χιλ.

6) Ξεκάθαρα πλέον τα 2 γήπεδα (αν χωρέσει και του μπάσκετ) ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΟΧΙ στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Αυτός θα τα μισθώνει μακροχρόνια. Θυμίζουμε οτι στην παλιά σύμβαση του 2007, η μίσθωση ήταν για 49 έτη και μετά θα υπήρχε επαναδιαπραγμάτευση. 


ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!! Είναι ξεκάθαρο που θα ανήκουν και ο ιδιοκτήτης θα τα κάνει οτι θέλει. Τα επόμενα 3 σημεία είναι εξίσου ενδιαφέροντα.

6+1) Το γήπεδο μπάσκετ γνωρίζαμε οτι ΔΕΝ μπορεί να μπει στην ΔΑ. Άλλοι πούλαγαν «σανό» σε σαιτ και σε ανακοινώσεις. Θα κοστίζει γύρω στα 20εκ και θα το αυτο-χρηματοδοτήσει ο Δήμος, που δεν έχει μία όπως έχει δηλώσει. Ενδιαφέρον!!! Αλήθεια, ΠΟΙΟΣ από την ΚΑΕ συμμετείχε στις συζητήσεις και έδωσε το ΟΚ για γήπεδο με ενοίκιο εκεί?


8) Η κατάσταση στον Ελαιώνα είναι από «αρύθμιστη», έως «άναρχη». Το παραδέχονται ευθέως. Ξέρετε στην «πίσω αυλή», που την έχουν αναβαθμίσει εδώ και 20 χρονια με αποτεφρωτήρια, δομές προσφύγων και σκουπιδότοπους, αλλα τελικά θα γίνει το γήπεδο για να πάρει μπροστά η περιοχή. 

9) Τέλος μαθαίνουμε οτι η περιοχή της  Λεωφόρου ΔΙΨΑ για πράσινο. Σωστά, γιατί εκεί δεν έχει καθόλου. Μήπως διψά για πράσινο όμως ο Ελαιώνας? Γιατί οι φωτογραφίες, άλλα δείχνουν.

Το ζητούμενο είναι το εξης. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ και να μην πληρώνουμε ενοίκιο ενώ έχουμε δώσει έκταση μεγαλύτερης αξίας. Και να μας απαντήσουν υπεύθυνα ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΣΔ για την ΔΑ από 0,8 σε 1,6 αλλά στην Λεωφόρο δεν γίνεται να αλλάξει ποτέ? Βέβαια ο Λαλιώτης τον Οκτώβρη του 2001 άλλα έλεγε, αλλά δεν βαριέσαι .... 

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ πρέπει να βρεθεί ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΣ οικονομικά από αυτή την υπόθεση και επ ουδενί δεν πρέπει να βρεθεί μελλοντικά άστεγος, αφούς κανείς δεν του εξασφαλίζει οτι θα αγωνίζεται εκεί για πάντα και δεν θα έχει πλέον την ασφάλεια της επιστροφής στην Λεωφόρο που έχει τώρα. 

Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να διαβάσουμε καποια στιγμή ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ, όχι  άλλα «μάλλον» και «θα εξαρτηθεί» και «υπολογίζεται». Όταν υπάρξει πραγματική συμφωνία, πραγματικά δεδομένα και όχι υποθέσεις, ας γραφτεί η αλήθεια.

Σχόλια