Παράδοση άνευ όρων

Ατύχημα, η δυστύχημα?

Ώστε ατύχημα, ε? Μία στραβοτιμονιά δηλαδή? Το ατύχημα είναι ένα δυσάρεστο γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα υλική ζημιά, τραυματισμό. Ένα δυσάρεστο γεγονός που συμβαίνει με τρόπο λίγο ή πολύ τυχαίο. Τυχαίο, είτε επειδή δεν το γνωρίζουμε, είτε επειδή παρόλο που το γνωρίζουμε, εκτιμούμε ότι οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά είναι πολύ λίγες, και παίρνουμε το ρίσκο. Όμως όταν οι ενήλικες εξαρτούν την «ασφάλειά» των επιλογών τους από την τύχη, έστω και κατά ένα μικρό ποσοστό, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα ξεμείνουν απ’ αυτή. Σωστά κύριε Γιάννη?


Τυχαία δηλαδή επέλεξες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο? Μήπως η τύχη επέλεξε να μην πληρώνεται ο Βέμερ και όλοι οι ξένοι έγκαιρα από το 2015 και έπειτα? Η τύχη επέλεξε να μην βγούμε ευρώπη για 3 χρόνια, ή ήταν ξεκάθαρη εντολή της διοίκησης όπως είπε ο τότε αντιπρόεδρος Β. Κωνσταντίνου? Ατύχημα και βαρίδι δεν ήταν μόνο για σένα ο Παναθηναϊκός, αλλά και για τον προηγούμενο «κάτοχο» της ΠΑΕ. 

Μήπως όμως είναι δυστύχημα και όχι ατύχημα? Γιατί το δυστύχημα αφήνει θύματα και σοβαρές ζημιές. Και ο σημερινός Παναθηναϊκός, ειδικά από το 2017 και έπειτα, είναι ξεκάθαρα δυστύχημα. Με πρόθεση κιόλας. Γιατί έχει απώλειες, έχει θύματα και σοβαρές ζημιές. Αλλά αν δεν κατανοήσεις το μέγεθος των ζημιών, δεν μπορείς να μιλήσεις και να τις εκτιμήσεις.  

Δυστύχημα η ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό ήταν για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Λυσσανδρο Δικαιοπουλο το 1938 στο ματς την ΑΕΚ  που πέθανε στο γήπεδο για την φανέλα με το τριφύλλι , ήταν ο θάνατος του πυγμάχου μας Βαμβακά, το 1952 σε αγώνα στο Βελιγράδι για να τιμήσει τα χρώματα του ομίλου, ήταν ο χαμός των οπαδών μας Κοσκορου και Σαραντάκου στην πρώτη εκδρομή του συνδέσμου της Θύρας 13 στην Βέροια το 1966.

Ο Παναθηναϊκός είναι δυστύχημα, όχι ατύχημα πλέον. Πεθαίνει κάθε χρόνο όπως αυτοί οι λεβέντες που ανέφερα. Για αυτό όταν μιλάμε για κάποια πράγματα που είναι ιερά όμορφα και πολύ σημαντικά για κάποιους ανθρώπους, προσέχουμε πως τα διατυπώνουμε. Δεν είναι «παιχνίδι» ο Παναθηναϊκός, δεν είναι ναυτιλιακή εταιρεία. Θα μπορούσαν κάποιοι από τους συνεργάτες σου να στο εξηγήσουν, αλλά αμφιβάλω πολύ αν μπορούν, η γνωρίζουν τι εστί Παναθηναϊκός. Το «ατύχημα» πάντως συνέβη, αλλά αντίστροφα. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός το δικό σου «ατύχημα», αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα. ΠΟΙΟΣ σε έμπλεξε στο «ατύχημα» αυτό?

Σχόλια

  1. Ανατρέξε στα λόγια του Τσίπρα πως ένοιωθε σαν το ψάρι αγκιστρωμένος στο αγκίστρι της Μέρκελ.
    Ετσι ακριβώς μας έχουν.
    Οταν υπάρχει μηδενική ελπίδα και κουβέντα για υποβιβασμό, με Ουζουνίδη και Δώνη για να σώζεται η χρονιά εύκολα με ταβάνι τη 4η θέση.
    Κι όταν πάει να δημιουργηθεί ελπίδα, με Ιταλοισπανούς για να δημηιουργούνται πάλι οι συζητήσεις υποβιβασμού και να πέφτουν όλα στα τάρταρα (ψυχολογία, ενότητα, όλα)
    Μέχρι να αποφασίσουν να μας ρίξουν. Τότε θα είναι αργά, έχουμε ζήσει ήδη πολλά.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ!
    Για μένα πρέπει ο ερασιτέχνης πρέπει να δώσει τη λύση. Δε δίνω τα δικαιώματα μου στη παε. Ας έχει ο μπροστινός και οι πισινοί του μια ανωνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία χωρίς όνομα. Κι ας τα δώσει σε μια άλλη παε με όποιον πραγματι θέλει να αναλάβει.
    Μπορεί να φάινονται εξωγήινα αλλά καποιος πρέπει να κάνει την αρχή ΚΑΙ σε αυτό το τομέα.
    Και ποιος άλλος από τον ΠΑΝΑΘΗΑΪΚΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καροτο και μαστιγιο. Γνωστες τακτικες δοκιμασμενες. Το ιδιο γινοταν και δεκαετια 80-90. Φωναζαμε 80,81,82,83 που επαιρνε 4 σερι ο γαυρος, τσουπ 2 πρωταθληματα 84 κ 86. Ξαναφωναζαμε 87,88,89 τσουπ αλλα 2 το 90 κ 91. Ξαναφωναζαμε 92,93,94 τσουπ αλλα 2 το 95 κ 96. Μετα ασχοληθηκε σοβαρα ο πρακτορας κ τελος τα «τσουπ». Ο ερασιτεχνης, πρεπει να περιμενουμε να δουμε τι σταση θα κρατησει κ τι προθεσεις εχει. Δεν ειναι στο χερι μας να απαλλαγουμε απο την ομηρια. Ουτε το 2008 ηταν. Το πως θα γινει αυτο το 2020, ειναι μεγαλη κουβεντα. Πολυ μεγαλη.

      Διαγραφή
    2. Αν είσαι σύμφωνος, προσπάθησε να ανοίξεις αυτή τη κουβέντα. Να ακούσουμε γνώμες.
      Δε μπορεί τα τελευταία 20 χρόνια να έχομυε βιαστεί από τη παράγκα και μόλις αυτό αλλάζει κάπως, με αφορμή τη σφαγή του Κυζα να περνάμε τα 4 (και βλέπουμε) χειρότερα χρόνια της ποδοσφαιρικής ιστορίας μόνο και μόνο διότι η ομάδα στα ίσια μπορούσε να διεκδικήσει όλα αυτά τα πρωταθλήματα.
      ΔΕ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ.

      Υ.Γ. Ειμαι σίγουρος πλέον αν ο κάθε Σαββίδης έπαιρνε την Επο το πχ το 2006, το 2012, από τότε θα ζούσαμε αυτά τα χρόνια. Τη πήρε το 2017, τα ζούμε από το 2017.
      ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΙ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ.
      Η ΤΑΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΗ ΠΡΙΖΑ. ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟ 50-50 (κι ας ειναι και 40-60 όταν έχεις συνηθισει στο 10-90 κι οι αλλοι στο 100-0)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου