O τυχερούλης στην Ευρώπη, Παναθηναϊκός.

Άλλαξε ο Μανολιός....

Νέα ηλεκτρονική σελίδα εγκαινίασε χτες (23/5) η Παε. Καλορίζικη ευχόμαστε και γουρλίδικη. Αν και με μηδενική αγωνιστική δραστηριότητα, η καταλληλότερη ημερομηνία να βγει στην «κυκλοφορία» θα ήταν στις 28/5 (λόγω ... επετείου), ή στις 2/6 (επίσης λόγω ... επετείου). Ίσως την έβλεπαν περισσότεροι στο ξεκίνημα της. Πέραν αυτού ας δούμε τις «ανορθογραφίες» της...


1) Φυσικά υπάρχουν 20 πρωταθλήματα και όχι 26. Το αντίθετο, θα ήταν έκπληξη και είδηση!!! Με την δικαιολογία οτι τα 6 που ... μας «λείπουν», έγιναν ΠΡΙΝ την ίδρυση της ΕΠΟ. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για το μπάσκετ και το βόλλεϋ των οποίων τα σωματεία ορθά θεωρούν πανελλήνιους ΟΛΟΥΣ τους τίτλους ΠΡΙΝ την ίδρυση της αντίστοιχης Ομοσπονδίας (1970), αφού ο ΣΕΓΑΣ ήταν ο διοργανωτής μέχρι τότε.


Σε πολλές ευρωπαίκές χώρες οι τίτλοι αυτοί κατοχυρώνονται κανονικά και με  ... το νόμο. Από την Σουηδία μέχρι την... Πορτογαλία. Η Σπόρτινγκ αναγνώρισε κανονικά τα πρωταθλήματα πριν την έναρξη της Ομοσπονδίας, ως Πορτογαλικά Πρωταθλήματα (όπως και η Πόρτο). Το ίδιο έχει ήδη κάνει η Ogrite στην Σουηδία.



2) Tο Βαλκανικό του 1977-78 ΠΟΥ είναι? Δεν είναι στους Τίτλους, ΟΥΤΕ στις Στιγμές Δόξας (στις Ευρωπαϊκές πορείες δλδ).


3) Ιστορία... Δηλαδή Ευρωπαϊκή Ιστορία, γιατί εγχώρια .... δεν έχουμε προφανώς. Ακόμα και εκεί λάθη. Όταν αναφέρουμε μια διοργανωσή χρονολογικά βάζουμε το έτος που τελείωσε. Όχι αυτό που ξεκίνησε. Το 1991 δεν ισχύει ως έτος αναφοράς για το πειραματικό Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το 1992. Το έπος του Γουέμπλευ έγινε το 1970 δλδ?


4) Εγχώρια Ιστορία ΔΕΝ έχουμε? Δεν έχουμε επιτεύγματα άξια αναφοράς?
Ένα αήττητο πρωτάθλημα (1963-64).
Κύπελλο χωρίς να έχουμε δεχτεί γκολ (1984).
Λεπτά απαραβίαστης εστίας (μεγαλύτερο ρεκόρ στην Ελλάδα) - Οικονομόπουλος 1.088 1964/65, Βάντσικ 908 1992/93, Κωνσταντίνου 907 1979/1980, Βάντσικ 872 1994/1995, Κωνσταντίνου 847 1980/81.
Μεγαλύτερο σερί αγώνων χωρίς ήττα εντός 85: (Μάρτιος 1973 – Απρίλιος 1978)
Μεγαλύτερο σερί με γκολ εντός 61 (Μάιος 1992 – Ιανουάριος 1996)


5) Στατιστικά στοιχεία. Η χαρά του κάθε πικραμένου. Υπάρχουν (τουλάχιστον αναγράφονται) από το 2009-10 και έπειτα. Πιο πριν ... άγνωστο!!! Μάλλον δεν συμμετείχαμε σε διοργανώσεις φαίνεται. 


Αλλά ακόμα και έτσι, διορθώστε τα προφανή λάθη. 11 γκολ στο Κύπελλο του 10-11, με 0 τελικές. 11 αυτογκολ ήταν?




6) Πλοήγηση. Αν πατήσεις --> Ιστορία --> Στιγμές Δόξας στην «διαδρομή» πάνω αριστερά, δεν μπορείς να πας στην προηγούμενη επιλογή (δλδ Ιστορία με τις 6 επιλογές) αλλά μόνο στην Αρχική.  Η επιλογή να είναι το μενού δεξιά και όχι στην κορυφή όπως σχεδον σε όλες τις σελίδες μεγάλων ομάδων προκαλεί έκπληξη!!!  Τουλάχιστον διορθώθηκαν κάποια «ιστορικά» λάθη που υπήρχαν παλιότερα και αυτό είναι στα θετικά της σελίδας.


 7) Καταγραφή προπονητών με αριθμητικά στοιχεία (σωστά), αλλά με 0 στοιχεία για τον καθένα από αυτούς. Απλά βάλαμε μία φωτογραφία από τον καθένα και βγάλαμε την υποχρέωση. Να θυμίσουμε οτι βγάλαμε ανακοίνωση σαν ΠΑΕ για τον θάνατο Γκέραρντ του προπονητή του Οφη (2/1/2018), αλλά ΟΧΙ για τον θάνατο του Γκέιμ (26/3/17).

8) Καταγραφή ΞΕΝΩΝ παιχτών μόνο με συμμετοχές σε Πρωτάθλημα. Ευρώπη δεν έπαιξαν αυτοί? Κύπελλο? Δεν σκόραραν? Οι αριθμοί αφορούν Πρωτάθλημα, ή Πρωτάθλημα μαζί με πλει οφ?

9) Καταγραφή ΟΛΩΝ των παιχτών ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ? Σοβαρά? Ο Σαραβάκος πόσους αγώνες έπαιξε στην Ευρώπη? Στο Πρωτάθλημα? Ποιός είναι ο πρώτος σκόρερ μας σε Ελλάδα, Ευρώπη, Κύπελλο? Ο πρώτος σε συμμετοχές στην Ευρώπη? Τα στοιχεία τα έχετε φυσικά, αν δεν τα έχετε τα έχει το βιβλίο των 100 ετών.


10) Το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν έχει συνολικά Στατιστικά Στοιχεία? Πόσους αγώνες έχουμε παίξει Πρωτάθλημα Κύπελλο, Ευρώπη, τι θέση είχαμε κάθε χρονιά. Έστω με μία φωτογραφία, έναν πίνακα με όλα αυτά. Αλλιώς τι νοήμα έχουν τα «Στατιστικά Στοιχεία» όταν ΔΕΝ υπάρχουν?

11) Και μία απορία. Ποιές ήταν οι «αρκετές εκδηλώσεις» που έγιναν το 2008 για τα 100 χρονια του Συλλόγου? Εκτός της περίφημης ταινίας που γυρίστηκε και είμαστε περήφανοι για αυτή. Ποιές ήταν οι «εκδηλώσεις» των 100 ετών?


Επί της ουσίας, άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Η εμφάνιση άλλαξε, το περιεχόμενο έμεινε με τις ίδιες ελλείψεις που είχε το προηγούμενο. Καμμία σχέση με τα σαιτ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, σε λειτουργία  και στοιχεία.

Σχόλια