Είναι φίνα τα κορίτσια και η κούπα θα κριθεί το Σάββατο.

Ήττα μετά από 23 χρόνια!!!

Περίπου αυτές τις μέρες (09 Ιαν 1983) πριν από 37 χρόνια, ο Παναθηναϊκός γνωρίζει οδυνηρή ήττα από τον Πανιωνιο στη Λεωφόρο. Στην περίφημη «παράγκα Βαρδινογιάννη» ο Παναθηναϊκός εκείνη την χρονιά τερμάτισε ... 6ος, ενώ το 1980-81 είχε τερματίσει ... 5ος!!! Για να τερματίσει όμως 6ος έγιναν όργια!!! Ένα από αυτά έγινε στον αγώνα αυτόν. Ο Παναθηναϊκός ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, έχει 2 δοκάρια αλλά χάνει με 0-1 απο το 47ο λεπτό.


Ο Παναθηναϊκός πιέζει, ο πειραιώτης διαιτητής Μιχαηλίδης αποβάλει τον Καψή στο 55ο λεπτό (ορθά μάλλον), ΑΡΝΕΙΤΑΙ πέναλτυ (σε χέρι του Εμβολιάδη) στο 68 που πιθανόν θα έκανε το σκορ 1-1, ΔΕΝ αποβάλει τον Χαλκίδη για χτύπημα εκτός φάσης στον Θ. Δημόπουλο, αλλά μετά απο 4 λεπτά ΔΙΝΕΙ πέναλτυ ακυρώνοντας ΓΚΟΛ!!!!  Περιεργη απόφαση όταν ο Παναθηναϊκός είχε «παράγκα» εκείνη την εποχή!!!

Στο 72ο λεπτό ο Τσινός εκτελεί φάουλ η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Χαλκίδη, καταλήγει στον Λα Λιγκ που σκοράρει. Ο διαιτητής ΓΥΡΙΖΕΙ την φάση πίσω και δίνει πέναλτυ!!!! Όπως φαίνεται από τα καρέ ο διαιτητής ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΖΕΙ τπτ μέχρι να μπει το γκολ!


Παρακολουθεί αμέτοχος την φάση γιατί εξελίσεται πολύ γρήγορα. Τα χέρια του είναι παράλληλα με το σώμα και η σφυρίχτρα δεν χρησιμοποιείται.


Αφού μπει στα δίχτυα η μπάλα, θυμάται οτι ΕΓΙΝΕ ΧΕΡΙ!!! Δεν είχε πρόθεση να σφυρίξει το πέναλτυ και το γκολ είναι το αποτέλεσμα του «πλεονεκτήματος» που καλώς η κακώς εκείνος άφησε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να «θυμηθεί» το χέρι, αφού ΑΦΗΣΕ την φάση να εξελιχθεί και σημειώθηκε γκολ. Είναι μία απόφαση που ΑΔΙΚΕΙ ξεκάθαρα την επιτιθέμενη ομάδα χωρίς λόγο!!!


Το δε παράξενο!!! είναι οτι διαμαρτύρονται οι παίχτες του Πανιωνίου (από συνήθεια μάλλον) αφού η απόφαση τους ευνοει!!! Το γκολ ειναι παντα γκολ, το κάθε πέναλτυ όμως μπορεί να χαθεί...


Στην εκτέλεση του πέναλτυ, ο Μανίκας βγαίνει μισό μέτρο ΠΡΙΝ την εκτέλεση και απεκρούει. Φυσικά δεν δίνεται ποτέ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της εκτέλεσης!!!



Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε δυνάμεις και παρόλο που αποβλήθηκε και ο Σαραβάκος (ορθά για κλωτσιά εν ψυχρώ στον Λα Λιγκ) στο 73ο λεπτό και οι 2 ομάδες έπαιζαν με 10 παίχτες πλέον, απλά μείωσε το σκορ στο 88ο λεπτό.



Σε αντίθεση με την τωρινή εποχή που υπάρχει νιρβάνα και αδιαφορία για τις ξεφτίλες κάθε αγωνιστική (οφη περυσι και φετος, αρη, λαμια, ξανθη, λαρισα, αποκλεισμος στο κυπελλο 2 φορες απο λαμια, ηττα απο γιαννινα της Β εθνικης στο κυπελλο) ΤΟΤΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ετριξε τα δοντια τους παιχτες εκει που πονανε. Στα λεφτά. Γιατι η ιστορία της ομάδας, επιβάλει να αγωνίζεσαι και ΟΧΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ. Και πρεπει ΟΛΟΙ οσοι αποτελουν την ομαδα (απο διοικηση - προπονητη - παιχτες - μεχρι και οπαδους) να το καταλαβουν αυτό. 



Αυτή ήταν και Η ΜΌΝΑΔΙΚΗ ΝΙΚΗ του Πανιωνίου στη Λεωφόρο από τις 10 Ιαν 1960 μέχρι τις 17 Ιαν 2000 (για 40 χρόνια δλδ) !!!!

Σχόλια