Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Ο «Πατριάρχης» δεν είναι πια εδώ.

Σαν σήμερα στις 15-10-1980 ο Παναθηναϊκός θρηνεί. Ο Πατριάρχης του Ελληνικού Αθλητισμού, ο Πατριάρχης του Παναθηναϊκού δεν είναι πλέον εδώ. Σε ηλικία 84 ετών ο Απόστολος Νικολαϊδης φεύγει από την ζωή έχοντας καταφέρει μαζί με τον Γιώργο Καλαφάτη να κάνουν το όνειρο τους, πραγματικότητα. Να φέρουν τον Σύλλογο στην κορυφή και να διδάξουν τον αθλητισμό σε όλες τις μορφές, σε όσα περισσότερα αθλήματα μπορούσαν, σε όλη την Ελλάδα. Η κληρονομιά που άφησε είναι ανυπολόγιστης αξίας.





Δεν έχει νόημα να γραφτούν λεπτομέρειες. Θα έπρεπε ο κάθε Παναθηναϊκός οπαδός να τις γνωρίζει, γιατί οφείλει να ξέρει την ιστορία του Συλλόγου. Παράγοντας του Συλλόγου για 51 χρόνια και ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ για 22 χρόνια (1945-1967), όταν ο ΣΕΓΑΣ ήταν υπεύθυνος για ΟΛΑ τα αθλήματα που δεν είχαν ομοσπονδία να διεξάγει τα πρωταθλήματα στη χώρα μας, είναι μόνο δύο από τις δεκάδες δραστηριότητες του «Πατριάρχη». Πρωταθλητής σε 4 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο-μπάσκετ-βόλλευ-στίβος) στην Ελλάδα, επίτευγμα που είναι μοναδικό. Είναι αυτός που θα πάρει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και θα τον κάνει πολυαθλητικό σωματείο και πρωταθλητή σε όλα τα σπορ.


Προς τιμην του το γήπεδο της Λεωφόρου μετονομάστηκε σε «Απόστολος Νικολαϊδης», ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στα όσα προσέφερε ο μεγάλος αυτός παράγοντας.



Καμάρας, Αντωνιάδης, Οικονομόπουλος (ποδόσφαιρο), Ζαχαρόπουλος (στιβος), Γκαρος, Καλογερόπουλος (μπάσκετ) , Γεωργαντής, Ηλιόπουλος (βόλλευ) ήταν οι 8 που στους ώμους τους μετέφεραν τον τεράστιο αυτό παράγοντα. Εκπροσώπηση όχι από ένα, αλλά από 4 αθλήματα!!!



Ως ελάχιστος φόρος τιμής ήταν η μετονομασία του γηπέδου της Λεωφόρου σε «Απόστολος Νικολαϊδης» στις 12-1-1981.


Σχόλια