H Euroleague που δεν «μετράει» γιατί ήταν ... εντός έδρας!

Marcus Berg ... Ένας από μας!

Ο τελευταίος φορ που άφησε εποχή στο τριφύλλι (μέχρι τον επόμενο), γεννήθηκε στις 17/8/1986. Άξιζε κάθε ευρώ που δαπανήθηκε για αυτόν και αν δεν είχε τον τραυματισμό από το δρεπάνι του Λεβαδειακού, το κοντέρ θα «έγραφε» ακόμα περισσότερα.


Το Σουηδικό «πολυβόλο» του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, σκόραρε για τελευταία φορά σε αγώνα πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2016-17, απέναντι στην Λάρισα, φτάνοντας τα 22. Συνολικά, ο Σουηδός επιθετικός του τριφυλλιού έφτασε τα 65 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, δίχως να μετράμε τα πλέι-οφ. Έτσι, βρίσκεται ήδη στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης, κάτω από Βαζέχα, Αντωνιάδη, Δομάζο, Σαραβάκο, Ελευθεράκη, Παπαεμμανουήλ και Λυμπερόπουλο.


Παράλληλα, ο Μπεργκ έχει πετύχει 8 γκολ στα ελληνικά πλέι-οφ, φτάνοντας στην πρώτη θέση αυτής της κατάταξης μαζί με τον Γιώργο Καραγκούνη.

Η εκτελεστική δεινότητα του Μάρκους Μπεργκ είναι εμφανής και στην Ευρώπη, με τον Σουηδό να έχει πετύχει 11 γκολ και να βρίσκεται στην 5η θέση της σχετικής κατάταξης, μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, και κάτω από Βαζέχα, Σαραβάκο, Σαλπιγγίδη και Αντωνιάδη.



Ενδιαφέρον προκαλεί η σύγκριση των επιδόσεων του Μάρκους Μπεργκ, με τους υπόλοιπους επιθετικούς της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας που έχουν μείνει για -τουλάχιστον- 4 χρόνια. 

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 2001 έως το 2005 (4 χρόνια, όσα και ο Μπεργκ) πετυχαίνοντας 34 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και 9 στην Ευρώπη.

Τέσσερα χρόνια στην ομάδα μέτρησε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος πέτυχε 44 γκολ στο πρωτάθλημα και 16 στην Ευρώπη. Στο άθροισμα 60, με τον Μπεργκ να έχει 76 στις αντίστοιχες διοργανώσεις. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αγωνίστηκε για 5 χρόνια στον Παναθηναϊκό, μετρώντας 49 γκολ στο πρωτάθλημα και 8 στην Ευρώπη, με τον Μπεργκ να βρίσκεται ξανά από πάνω.

Μια τετραετία στο τριφύλλι συμπλήρωσε και ο Γκόραν Βλάοβιτς, «ματώνοντας» 29 φορές τα αντίπαλα δίχτυα στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη. Τέσσερα χρόνια έμεινε στην ομάδα και ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε, πετυχαίνοντας 22 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και 9 στην Ευρώπη.


Οι πιο πρόσφατοι φορ της ομάδας, Τζιμπρίλ Σισέ και Χοσέ Τοτσέ, έμειναν πολύ λιγότερα χρόνια από τον Μπεργκ στο τριφύλλι και έτσι η όποια σύγκριση είναι άδικη.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως ο Μάρκους Μπεργκ είναι ο κορυφαίος επιθετικός του Παναθηναϊκού την τελευταία 15ετία (βάσει στατιστικών). Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μείνει για πάντα στην ιστορία του τριφυλλιού.

Μάρκους, ευχαριστούμε για όλα.

Σχόλια

  1. Μάρκους θα είσαι πάντα ένας από μας. Τίμησες το τριφύλλι όσο λίγοι. Βρήκες στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ την Ιθάκη σου, βρήκαμε στο πρόσωπο σου έναν κυνηγό που θύμισε το ένδοξο παρελθόν μας. Αλησμόνητα το καρέ με Μίντιλαντ, το 0-3 στο τηγάνι, τα γκολ με μπρόντμπι, αικ, άγιαξ, το χατ τρικ κύπελλο με τον παοκ. Ευχαριστούμε για τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου