Με ένα απλό google search...

Όλα ανάποδα...

Παρουσιάστηκαν χθες (9/7) σε εκδήλωση στο Πλανητάριο οι νέες εμφανίσεις του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Η εμφάνιση μίας ομάδας είναι η ταυτότητά της, η ιστορία της. Το δε έμβλημα του συλλόγου είναι το «σήμα κατατεθέν». Πολλές ομάδες φοράνε πράσινα. Τριφύλλι έχουν ελάχιστες. Το πράσινο τριφύλλι χωρίς τπτ άλλο δίπλα του, μόνο εμείς. Είναι το έμβλημα του Συλλόγου, όχι μόνο της Παε.

Το τριφύλλι. Που φέρει συμβολισμούς από την αρχαιότητα και είναι διαδεδομένοι σε πολλούς λαούς ανά τον κόσμο. Συμβολίζει την ισορροπία ανάμεσα στο πνεύμα την ψυχή και το σώμα. Επίσης, συμβολίζει την καλοτυχία, τη γονιμότητα, την αναγέννηση και την αιώνια ζωή. Το τριφύλλι στην φανέλλα βρίσκεται ΠΑΝΤΑ στο ύψος της καρδιάς. Ένα φύλλο κοιτά στο βορρά και τα άλλα δυό σε ανατολή και δύση.

Φέτος έιχαμε μια πρωτοτυπία. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους, αλλά όποιος το σκέφτηκε είχε την φαεινή ιδέα να αποτελείται το φόντο της πράσινης φανέλας από «ανάποδα» τριφύλλια κατα το ήμισυ. Μάλιστα είναι σειρά παρά σειρά. Δεν είναι λόγω κάποιου λάθους δλδ, αλλά ξεκάθαρα από επιλογή. Είτε ενός σχεδιαστή, είτε ενός ανιστόρητου. Στην λευκή κοιτάνε όλα στη σωστή κατεύθυνση.


Φυσικά αν άρεσε σε όσους παρουσιάστηκε, υποθέτω οτι ένα ανάποδο έμβλημα δεν θα ενοχλούσε ούτε καν την ίδια την εταιρεία. Δλδ αν το σημα της Robe di Kappa ήταν ανάποδο σειρά παρά σειρά, δεν θα ενοχλούσε καν την εταιρεία. Και θα ηταν και εύκολα αναγνωρίσιμο. Το τι φυσικά συμβολίζει ένα «ανάποδο» έμβλημα, αρκεί ένα απλό ψάξιμο στο google.


Το τριφύλλι έχει συγκεκριμένη μορφή. Και σχεδιασμό. Αν για λόγους αισθητικής, η εμπορίου «βιάζουμε» το έμβλημά μας, τότε η ευθύνη βαραίνει την Παε. Γενικώς στην Π.Α.Ε. έχουν μία έλλειψη, ένα κενό στα θέματα ιστορίας του Τριφυλλιού και το έχουν αποδείξει επανειλημμένως. Oι πλακέτες με τις φανέλες της ομάδας και την κόκκινη εμφάνιση (που ΔΕΝ φόρεσε ΠΟΤΕ η πρώτη ομάδα), οι ιστορίες με τους ταύρους που κυνήγαγαν τους παίχτες (αλλά οι ταύροι εχουν... αχρωματοψία) και πολλά άλλα κατά καιρούς (λαθος φωτογραφιες σε θανατους, πανηγυριζαν γκολ αντιπαλων στο τουιτερ, ενίοτε δεν υπήρχε ΚΑΝ τουίτερ!!!!) .

Το γεγονός πως δεν καταμετρούν τα πρωταθλήματα Ελλάδας που κατέκτησε το τμήμα στην προ-Ε.Π.Ο. εποχή, παρά τα δεκάδες αποδεικτικά στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει, και παρόλο που ακόμα και η ίδια η FIFA έχει αποδεχθεί την εγκυρότητα και την επισημότητά τους, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη.

Ας γυρίσουμε ξανά στη φετινή εμφάνιση. Η φανέλα ΔΕΝ ΕΧΕΙ την ίδια απόχρωση πράσινου με το παντελονάκι! Όχι οτι μας εκπλήσσει βέβαια. Πέρυσι ήταν ακόμη χειρότερη η διχρωμία. ίσως του χρόνου το πετύχουμε!!!

Η φανέλα του Παναθηναϊκού στα βάθη των δεκαετιών ήταν πράσινη. με ένα λευκο τριφύλλι στην καρδιά. Ούτε σε κύκλους, ούτε σε τετράγωνα. Ούτε το τριφύλλι της Παε, ούτε της Καε. ένα πράσινο χρώμα (σκούρο) χρώμα στη φανέλα με ένα λευκό τριφύλλι.


Η λευκή εμφάνιση έχει ένα πράσινο τριφύλλι στην καρδιά. Τόσο απλά. Ολόλευκη ήταν καποτε. Το απλό είναι κλασικό και όμορφο.


Η τρίτη, εφόσον επιβάλεται διαφορετικό χρώμα, με το μαύρο χρώμα είναι καλή επιλογή. Ούτε μωβ, ούτε λαχανί. Πάλι καλα.

Σεβαστείτε την ιστορία και το έμβλημα του Συλλόγου. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές το παρελθόν μας κάνει πιο δυνατούς. Μην το παραποιείτε και αυτό.

Σχόλια

  1. Πολύ χάλια οι εμφανίσεις.....Η άσπρη είναι αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι. Καθαρα αισθητικα δλδ, ειναι μετριες. Αλλα τα αναποδα τριφυλλια ειναι ντροπη. Βεβαια απο ανθρωπους που δεν γνωριζουν ιστορια του συλλογου που βρισκονται, δε περιμενεις τπτ κυριολεκτικα. Παλι καλα που ειναι πρασινες τουλαχιστον.

      Διαγραφή
  2. Το έμβλημα ορθώς πρέπει να είναι ένα άσπρο τριφύλλι στο ύψος της καρδιάς. Σωστά η δεύτερη εμφάνιση πρέπει να είναι κάτασπρη ενώ η τρίτη ας είναι μαύρη. Κατά την γνώμη μου βέβαια, θα προτιμούσα στην πρώτη εμφάνιση το σορτσάκι να είναι άσπρο μιας και έτσι η (σκούρα) πράσινη μπλούζα, το άσπρο σορτσάκι και οι πράσινες κάλτσες θα συνδύαζαν και τα δύο χρώματα του συλλόγου. Η διαφορετική απόχρωση στο σορτσάκι είναι χυδαία αλλά έχει ξαναγίνει με την nike.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου