Με ένα απλό google search...

Then we take ... Berlin

Ένας τελικός που ήταν από τους καλύτερους στον θεσμό της Euroleague. Μια ομάδα που κένταγε για 25 λεπτά παίζοντας φανταστικό μπάσκετ. Επειδή όμως στο 5 εναντίον 5 παραήταν εύκολο, η μοίρα αποφάσισε το 5ο ευρωπαϊκό να γραφτεί με 5 εναντίον 8. Ας θυμηθούμε πως. 

Με το χρονόμετρο να δείχνει 6:02 για την λήξη του 3ου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός θα βρεθει μπροστά με διαφορά ασφαλείας. Οι 23 πόντοι (56-33) είναι δύσκολο να καλυφθούν σε 16 λεπτά όχι μόνο από την Τσσκα αλλά από οποιονδήποτε αντίπαλο. 


Με την βοήθεια όμως κάποιων .. φίλων όλα γίνονται. Οι βολές στο 25ο λεπτό με την Τσσκα ΜΟΝΙΜΩΣ πίσω να κυνηγάει διαφορές των 15-20 και 23 πόντων ήταν ... διπλάσιες υπέρ της!!!


1 και 37 πριν την λήξη του 3ου δεκάλεπτου τα βήματα του Λόρμπεκ δίνονται φάουλ υπέρ του και 2 βολές!!!!


Στην επόμενη πράσινη επίθεση (1 και 10 πριν το τέλους του 3ου) ο Πέκοβιτς χρεώνεται με επιθετικό φάουλ!!!!


Η κατοχή αλλάζει χέρια και η Τσσκα κερδίζει άλλες 2 βολές γιατί το επιθετικό φάουλ με το απλωμένο χέρι του Πλάνινιτς ..γίνεται αμυντικό του Σπανούλη!!!


Στν λήξη της 3ης περιόδου η «ελληνορωμαική» λαβή του Κρυάπα στον Σπανούλη θα χαρακτηριστεί ως .... ΚΑΘΑΡΗ ΑΜΥΝΑ!!!


Ήταν ξεκάθαρο πλέον τι θα βλέπαμε στο 4ο δεκάλεπτο. Ξύλο από την άμυνα της Τσσκα για να μην δεχτεί πόντους και εύκολα φάουλ στην επίθεση της, για να μειώσει την διαφορά. Ακόμα και έτσι ο Παναθηνακός άντεχε. Το σκορ 62-50 με το χρονόμετρο να δείχνει 6 και 33 για την λήξη, 65-52 ένα λεπτό αργότερα και 68-60 μόλις 2 λεπτά και 45 δέυτερα πριν την λήξη.




Η άμυνα του ΔΔ (3 και 25 πριν την λήξη του αγώνα) θα σφυριχτεί ως φάουλ παρόλο που έχει τοποθετήσει σωστά το σώμα του, αναγκάζοντας τον Σίσκα να χάσει την μπάλα και να γλυστρήσει. 


Το καλύτερο όμως, μας το φύλαξαν για το τέλος... Μία εύκολη φάση (παράβαση 8 δευτερολέπτων) γίνεται η αφορμή να ζήσουμε δραματικά τα τελευταία 32 δευτερόλεπτα. Χωρίς λόγο και αιτία οι διαιτητές σφυρίζουν μία παράβαση η οποία ΔΕΝ έγινε ποτέ!!!





Αν η φάση γινόταν ανάποδα, ο Σισκάουσκας θα είχε κερδίσει φάουλ. Όχι όμως εδώ ο ΔΔ.


Κερασάκι στην τούρτα το ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ στον Σάρας ο οοίος πανέξυπνα βάζει το σώμα του μπροστά και κατεβάζει την μπάλα με το αριστερό χέρι, αναγκάζοντας τον Λάνγκτον να του τραβάει το δεξί χέρι και να μην πάει στην μπάλα. Το καθαρό ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ, μετατράπηκε ως απλό φάουλ.


ΑΚόμα και έτσι το 5ο δεν ήταν δυνατόν να χαθεί!!! Ευχαριστούμε για όλα.




Σχόλια