Ποιές ήταν οι διαθέσιμες κάμερες; Οι κάντιντ κάμερες;

Αχχχ κούλα (αεκ-Παο 0-0 5-2-89)

Μακρινό πλεον 1988-89, ξέρετε της γνωστής παράγκας βαρδινογιάννη, αλλά με πρωταθλήτρια την κουλα. Στις 5-2-1989 στην φιλαδέλφεια η αεκ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό και η παράγκα Βαρδινογιάννη δίνει ΡΕΣΙΤΑΛ... ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ..
                             

Στο 18ο λεπτό κανονικό γκολ του Σαραβάκου (στην ιδια ευθεια με την μπάλα) από πάσα του Δημόπουλου, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΟΦΣΑΙΤ!!!


Φυσικά έχουμε και συνέχεια... Νέο κανονικό γκολ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΟΦΣΑΙΤ, όταν στην μπαλιά του Πάρη, ο Χατζηαθανασίου ΚΑΛΥΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΧΤΩ (8) ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ κούλας, συνεχίζει ΣΚΟΡΑΡΕΙ και ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ με ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ!!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΦΣΑΙΤ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ.


8 ΠΑΙΧΤΕΣ καλύπτουν τον Χατζηαθανασίου, οχι ενας η δυο, ΑΛΛΑ 8!!!!

Για να τριτώσει το κακό στο δεύτερο ημίχρονο, ανακόπτεται και ο Σαμαράς με οφσαιτ σε τετ α τετ, ετσι γιατί μπορούν να το κάνουν. Η φώτο στερείται σωστής λήψης, αλλά είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ οτι ο Σαμαρας έχει αμυντικό στα αριστερά και στα δεξιά του, που τον καλύπτει στο ξεκινημα της φασης ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΡΕ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ εδώ.. Ο Σαμαράς μειώνει την ταχύτητα του, ακούγοντας το σφύριγμα.


Η κακη λήψη με τα κομμένα καρέ ΔΕΝ βοηθάει αλλά είναι λογικό οπως τρεχει η φαση οτι ο Σαμαράς καλύπτεται.


Τέλος ένα πέναλτυ δεν δίνεται στον Σαραβάκο στο 40, όταν ο βασιλοπουλος διώχνει πρώτα την μπάλα αλλά μετά ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ τον Μητσάρα..Πεναλτυ με τα γαυρικα κριτιρια εννοειται, αυτα που βλεπουμε τοσα χρονια.


Οφσαιτ στην φαση δε υπαρχει αν και δεν βοηθαει η φωτογραφια, αλλα ειναι φανερο οτι ο γρηγορος Σαραβακος αφηνει πισω του τον αμυντικό που τον καλυπτει στην αρχη.


Διαβάστε τώρα την περιγραφή του αγώνα απο τα ΝΕΑ και τον γαυρο Αρκουλή. Πραγματικα γαυρος και ανθρωπος ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΑ από ποδόσφαιρο.


1) Βλεπει οφσαιτ στο ακυρωμενο γκολ του Σαραβακου (18), ενω δεν υπαρχει, ΘΕΩΡΕΙ (απιστευτος) οτι ο Δημοπουλος επρεπε να σουταρει απο εκει. Δλδ απο την γωνια της μεγαλης περιοχης με 2 παιχτες διπλα του ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΣΑΡΕΙ στον αμαρκαριστο Σαραβακο ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΕ!!!! (γαυρος πραγματικος χωρις ιδεα απο μπαλα)

2) Θεωρει ΟΦΣΑΙΤ το πεναλτυ του Σαραβακου στο 40 οταν ακομα και ο εκφωνητης στο βιντεο ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΘΕΣΗ. (πεναλτυ δεν υπαρχει, αλλα αφου το γραφει γαυρος το κραταμε, ετσι και αλλοιως για αυτους και απο τον αερα να πεσεις πεναλτυ ειναι.)

3) ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΟΤΑΝ 8 ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΑΝ..Ο αρκουλης ΔΕΝ το ειδε ομως.

4) ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ το κομμενο τετ α τετ του Σαμαρα (ουτε αυτο το ειδε).

Αντικειμενικη περιγραφη αγωνα απο εναν γαυρο, για να βλεπετε ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ...ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ...

Στα 2 βιντεο μπορειτε να διαπιστωσετε και οι ιδιοι την σφαγη στον αγωνα που εκρινε εν ολιγοις το πρωταθλημα καθως η κουλα κρατησε την διαφορα των 5 βαθμων ενω αν εχανε ο Παναθηναικος την εφτανε σε αποσταση βολης. Η κουλα τερματισε τελικά με 3 βαθμους διαφορα απο το δευτερο τρυλο.




Σχόλια

  1. Με το συμπάθιο, αλλά η "κίτρινη παράγκα" αποτελεί φαιδρότητα κι ελπίζω να το εννοείς ειρωνικά. Παράγκα = έλεγχος κέντρων αποφάσεων και κυρίως ΕΠΟ, πράγματα που η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ (ούτε την διαιτησία έλεγχε και τα πρωταθλήματά της βασίστηκαν τόσο στην διαιτησία, όσο και τα δικά σας, περιστασιακή εύνοια δηλαδή και όχι μονομανία γαύρικου τύπου). Από την άλλη αν μιλάμε για παράγκες των υπολοίπων αποδυναμώνουμε και "αθωώνουμε" την πραγματική, την μοναδική παράγκα / λαίλαπα του ποδοσφαίρου, αυτήν των γαύρων.
    Εξίσου απαράδεκτο είναι το "κούλα", που αποτελεί αγαπημένη προσφώνηση γαύρων νότου και βορρά για την ΑΕΚ - και δεν πάει από τη μια να κράζεις αυτές τις δύο ομάδες και από την άλλη να υιοθετείς την φρασεολογία τους (στη χειρότερη έκφανσή της).
    Στο ματς που έβαλες, το γκολ του Σαραβάκου στην αρχή ήταν οφσάιντ, αφού ο Μητσάρας ήταν έστω και ελάχιστα εκτεθειμένος (δεν υπήρχε βέβαια τότε κάμερα ευθείας), κάτι που από την πλάγια δεξιά λήψη δεν μπορεί να κριθεί. Φυσικά έχεις δίκιο για το οφσάιντ τραγέλαφο του Τζάκ, όπως και για του Σαμαρά (ήταν οριακά καλυμμένος και μπορούμε να το δούμε ως ανθρώπινο λάθος, σε αντίθεση με το άλλο εξόφθαλμο). Πέναλτι όπως σωστά λες δεν υπήρχε. Πάνω από όλα μένει η τελευταία εντύπωση κι έτσι το ματς έμεινε στο δικό μου μυαλό για το απίστευτο δοκάρι του Πατίκα στο 89'.

    ΥΓ. Για να μην γράφω σε δύο σελίδες σου, μια συμπλήρωση για τους... έντιμους και καθαρούς τίτλους του ΠΑΟΚ (άρθρο "μια πόλη, μια ομάδα, μια μπουγάτσα").
    Το 1985 τον τίτλο τον άρπαξε λογικά από σας, που είχατε την καλύτερη ομάδα και τον αξίζατε. Ήταν όμως και η ΑΕΚ αρκετά δυνατή, αλλά πέρα από την ατυχία (π.χ. 2-2 με ΠΑΟΚ στην Αθήνα όπου ισοφαρίστηκε στο 90' αφού ως το 89' έχανε κλασσικές ευκαιρίες για τρίτο γκολ αντί να κάνει καθυστέρηση), τέθηκε εκτός διεκδίκησης (κι εσείς μαζί) κυρίως από την διαιτησία στο ματς της Τούμπας στον β' γύρο, όπου ο ΠΑΟΚ δεν "τσούλαγε" πλέον και τον κράταγε η διαιτησία. Εκεί η ΑΕΚ βάζει με τον Εστερχάζι κανονικότατο γκολ στο 88'-89', που ακυρώνεται και το ματς μένει στο 1-1 (η ΑΕΚ τότε με διπλό θα μείωνε στον πόντο αν θυμάμαι καλά). Θυμίζω ότι ΑΕΚ και ΠΑΟ τερμάτισαν μαζί στους 43 β. τρεις πίσω από τον ΠΑΟΚ. Πρόσθεσέ το στα υπόλοιπα "ωραία" υπέρ του ΠΑΟΚ, που ήδη γράφτηκαν από σένα και στα σχόλια και έχεις την πλήρη εικόνα.
    Λίγα λόγια για το 1976: κι εκεί ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε αρκετά, έχοντας κατώτερη ομάδα από την ΑΕΚ του Φάντρονκ. Θα σταθώ σε ένα σημείο. Το ματς των δικεφάλων δεν έγινε στην Αθήνα, αλλά στην Πάτρα λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ (3 αγωνιστικές), έτσι ο ΠΑΟΚ, που στην Νέα Φιλαδέλφεια είχε κάκιστη παράδοση, πήρε ανέλπιστο 0-0. Με νίκη της ΑΕΚ τότε, που ήταν ήδη 5 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα θα είχε κάνει φτερά για αυτόν νωρίς (τέλη πρώτου γύρου θα ήταν 7 βαθμοί, σε σύστημα 2-1-0). Η τιμωρία της ΑΕΚ επήλθε λόγω επεισοδίων από αγανακτισμένους οπαδούς της, όταν στο 2-2 της Λεωφόρου αδικήθηκε κατάφωρα. Τα σοβαρότερα λάθη: πρώτα ο διαιτητής μέτρησε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟ από ένα απευθείας εκτελεσμένο φάουλ κι ενώ είχε υποδείξει έμμεσο. Αργότερα έπνιξε κι ένα πέναλτι στον Βάγκνερ.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία, ελπίζω να μην σε κακοκάρδισα και να μην κούρασα με το... σεντόνι που έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκανα πριν λίγες μέρες τον κόπο να σχολιάσω για πρώτη φορά στο ενδιαφέρον αυτό μπλογκ, παραθέτοντας και κάποια ιστορικά στοιχεία για κάποιες σεζόν, σε ένα αρκετά εκτενές σχόλιο (ατυχώς ως ανώνυμος, αλλά πιστεύω πως ο διαχειριστής κατάλαβε σε ποιο μήνυμα αναφέρομαι).
    Δυστυχώς βλέπω ότι άδικα μπήκα στον κόπο, αφού και το σχόλιό μου "χάθηκε", αλλά και η σελίδα (είχε τον τίτλο που έχει και η παρούσα, απλώς από την διεύθυνση URL έλειπε το -1 στο τέλος) στην οποία το έγραψα... "δεν υπάρχει" στο ιστολόγιο. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, κυριολεκτικά «χάθηκε» το σχόλιο σου. Δεν το ειχαν προσεξει και δεν ανεβηκε. Ειχε να κανει με τις «ρυθμισεις» στα σχολια, κατι ειχα πατησει προφανως. Να γραφεις συχνοτερα, εισαι ευπρόσδεκτος εδω.

      Τωρα, σχετικά με το «κουλα», την δεκαετία του 80 το «κούλα» και το «αεκάκι» ήταν συχνές προσφωνησεις για εσάς. Απο διάφορες ομάδες. Τετοιου είδους «πειράγματα», δεν νομίζω οτι ενοχλούν.

      Στα αγωνιστικά θέματα. Στον αγώνα του αρθρου, στο πρωτο ακυρωμενο γκολ, ο Σαραβακος οφειλει να βρισκεται πισω απο την μπαλα την στιγμη της σεντρας. Τραβωντας οσο μπορω καλυτερα την γραμμη, φαινεται να ειναι.

      Ο τιτλος του 85 στον παοκ, ειναι γενικά .... μη αναμενόμενος, καθως και εμεις αλλα και εσεις είχαμε καλυτερες και σταθεροτερες ομαδες. Ευνοηθηκε αρκετα ο παοκ, ειδικα προς το τελος και αδικηθηκαμε οι 2 μας εκεινη την χρονια. Συμφωνω.

      Στον αγωνα του 76 (τον μεταξυ μας) στον πρωτο γυρο, εχεις δικιο για το γκολ του Ελευθερακη. Αλλα δεν νομιζω οτι ενα γκολ στον πρωτο γυρο και ενας βαθμος απωλεια, σας στερησε το πρωταθλημα. Και στον αγωνα του 74-75 (το 4-3) το πεναλτυ που κερδιζετε και σας δινει τη νικη, δεν φαινεται να υπαρχει. Γενικά στη Νεα Φιλαδελφεια παροτι δεν μας δυσκολευατε πολύ, υπηρχαν αγωνες που δεν κερδιζαμε απο διαιτητικες αποφασεις που εβγαζαν ματια. Οπως αυτο του 74-75, το γκολ του Χαραλαμπιδη το 82, ο αγωνας του αρθρου, ο αγωνας της προηγουμενης σεζον (87-88) με το ακυρωμενο γκολ του Δημοπουλου κλπ κλπ.

      Παραγκα δεν θεωρω οτι ειχατε ποτε, πλην της 3ετιας μελισσανιδη οπου τα σφυριγματακια, τα πηρατε. Τοσα, οσα να ειναι ικανα για την διαφορα με μας, καθως γαυρος λογω ανυπαρξιας στην διοικηση δεν υπηρχε.

      Αλλα μακαρι οι ανταγωνισμοι στο πρωταθλημα να ηταν στα επιπεδα που θεσαμε οι 2 μας εκεινα τα χρονια. Ακομα και τα 3 σερι που πηρατε ειχατε ομαδα ικανοτατη (οπως κ μεις αλλωστε) και θα ησασταν 1οι-2οι οτι και να συνεβαινε.

      Ευχομαι Κυπελλουχοι φετος.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου