Κρίμα...

Η τωρινή «χούντα» και ο «σωτήρας» του 71

Για «χούντα» έκανε λόγο (???) κάποιος ο οποίος αποκάλεσε ΠΙΘΗΚΟ τον Θανάση Αντεντοκούμπο, ενω παλιότερα είχε αποκαλέσει τον Ολιζαντέμπε «αραπάκο» «καζαμπούμπου» και πέταγε μπανάνες στην εκπομπή. Και αρκετούς άλλους. Φυσικά επί χούντας (πραγματικής), το τρύλο σπάνια είχε πρόβλημα. όταν είχε όμως, υπήρχε πάντα ο «ΣΩΤΗΡΑΣ». Αυτός που στοχευμένα το 1971 του άλλαξε την ιστορία. Ας δούμε πως.



Τέτοια εποχή (Νοε 1970) ο Παναθηναϊκός και η Αεκ κυριαρχούν, ο οσφπ καταρρέει. Δυστυχώς έχει μόνο 1 πρωτάθλημα επί χούντας (67), ενώ Παναθηναϊκός (69,70) και Αεκ (68) έχουν 3 μαζί. Πρόβλημα. Ακόμα και ο Σιδέρης (που εκδιώχθηκε κατά τους γαύρους, δεν μπορει να τους βοηθήσει πλέον) προσφέρει τις υπηρεσίες του με θέρμη στον διώκτη του!!!, οποίος «λύνει» οτι πρόβλημα έχει η αγαπημένη του ομάδα!!! Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα την  χρονιά εκείνη, δεν είναι αυτό.

(17-11-70)

Στο τρέχον πρωτάθλημα (70-71) δεν τραβάει. Την 10η αγωνιστική βρίσκεται 10ος μαζί με τον Πιερικό. Συναγερμός. (30-11-70).
 

Αμέσως λαμβάνονται άμεσα μέτρα και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες. Σύσκεψη. Χωρίς αποτέλεσμα. (2-12-70). Με εκλεκτό καλεσμένο από πολύ κοντά. Από το πολύ κυνηγητό μάλλον.



Ακόμα πιο δραστικά μέτρα. Ο μόνιμος «σωτήρας» εμφανίζεται εκ νέου, σαν «απομηχανής θεός». Στα δύσκολα οι φίλοι είναι πάντα εκεί (3-12-70). Λογικά δεν τον δέχτηκαν γιατί εκαναν αντίσταση εκεί κάτω. Πολύ αντίσταση. Σιγά μην τόλμησε να πατήσει το πόδι του ο ασλανίδης εκεί. Και τους κυνήγαγε αγωνιστικά Πάρα πολυ. Εχμ. Για να δουμε...


(3-12-70)

Με κινήσεις αψε-σβήσε απολύεται «δημοκρατικά» ο γεωργιάδης και αναλαμβάνει κατόπιν εντολής ο Πετρόπουλος (επί 13 έτη ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού) που ήταν το 68-70 προπονητής στον Παναθηναϊκό και εκείνη τη στιγμή ομοσπονδιακός προπονητής!!!! Φυσικά τον συνεχάρη ο ασλανίδης. Πως είπατε? Ο ΓΓΑ συνεχάρη τον νεό προπονητή του οσφπ? Γίνοταν τέτοια επί χούντας?

(3-12-70)

Δώριζε 1.000.000 δρχ για να «αναστηθεί» το τρύλο? Αποκλείεται. Αφού τους κυνήγαγε. Τι? Οχι? 

(3-12-70)

Παρόντες στη συνεδρίαση και δεκάδες «αντιστασιακοί», οι οποίοι αποδοκιμάζουν τον ΓΓΑ, που έφερε εναν γεννημένο Παναθηναϊκό στο λιμάνι. Τολμάνε να ανοίξουν και διάλογο μαζί του, υπό τον φόβο της εξορίας στην Γυάρο, η την Μακρόνησο. Ηρωες πραγματικοί. Διαβάστε πως «αντιστέκονται» στον ΓΓΑ, πως αυτός τους τρομοκρατεί και απορρίπτει τα αιτήματά τους.

(3-12-70)

Εδώ ο ΓΓΑ προφανώς ρωτάει τον Συνετόπουλο σε ποιό νησί επιθυμεί να εκτίσει την εξορία του.


Προς στιγμήν τπτ δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Νέα απώλεια βαθμών. (7-12-70)


Τελευταίο μέτρο η επαναφορά παλαιών παραγόντων της διαιτησίας (12-12-70).


Ουτε αυτό λειτουργεί. Προς το παρόν η προηγούμενη 10η θέση, είναι καλύτερη από την τωρινή 12η (21-12-70).


Τουλάχιστον δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό. Πλέον η ισοπαλία θεωρείται ...ΑΘΛΟΣ!! (28-12-70)


Τελευταίο μέτρο η «υπόδειξη» του εφοπλιστή Γουλανδρή προσωρινά στην προεδρία (31-12-70). Πολύ κυνήγι επί χούντας. Πάρα πολύ.


Μπαίνει το 1971, αλλά δεν αλλαζει κάτι. Η 12η θέση αγκαλιά με το τρύλο. Οι 2 γαύροι (βορρά και νότου) δίνουν τα διαπιστευτήρια τους σε ένα αλησμόνητο κυνηγητό και ξύλο. (4-1-71)


Μεσόκοψε και ο Ιανουάριος αλλά προκοπή καμία. Τουλάχιστον σταθερά 12οι!!! (11-1-71)


Πλέον εκλογές...(13-1-71). Δεν πάει άλλο. Πρωτο φαβορί ο Ντάνος...


Ο οποίος ως διαμαγείας, την επόμενη μέρα.... αποσύρεται!!!! (14-1-71)


Και πρόεδρος εκλέγεται ο Γκούμας...(15-1-71)


Μία μέρα αργότερα ο ασλανίδης, μιλάει στους διαιτητές.


Τζίφος. Το 50-50 έχει ρίξει το τρύλο 11-12ο. Που θα πάει αυτό δλδ? 11 αγώνες στον πρώτο γύρο, ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ!!! (19-1-71)


Και ξαφνικά νέες παραιτήσεις...(24-1-71). Θυμίζει αρκετά τις παραιτήσεις και το «σκηνικό» μετα την πολυμετοχικότητα, ώστε να «αποκτήσει» κρίση ο Παναθηναϊκός και να οδηγηθούμε έμμεσα εδω που φτάσαμε. Αλλά στην περίπτωση του τρύλο, υπήρχε ήδη ο «σωτήρας» που ήρθε καβάλα στο άλογο, αλλά ανέβηκε τα σκαλιά διαδοχκά. Οχι απευθείας, μην δώσουμε και στόχο.

(24-1-71)

Μετά κόπων και βασάνων έρχεται η νίκη επί της Λάρνακας και αυτή αμφισβητούμενη. Αλλά ξεκολλάει από την 12η θέση επιτέλους.


Αφού λοιπόν παραιτούνται όλοι, την λύση θα δώσει ο ασλανίδης. Και τι λύση... Έναν πρόεδρο (στο τέλος σχεδόν της χρονιάς) που θα γράψει ιστορία!!! Μα κάτι συμπτώσεις...(25-1-71)


26-1-71 αλλάζει εντελώς η διοίκηση. Τοποθετείται ο εφοπλιστής Γουλανδρής ως Αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός. Πρωτότυπο μέτρο από μία χουντική κυβέρνηση. Συνήθως είχε «κυβερνητικούς» εκπροσώπους σαν αχυράνθρωπους όπως ο Βαρδάνης που ορίστηκε πρόεδρος (απόστρατος στρατηγός).

(26-1-71)

 Εδώ δύο άγνωστοι μεταξύ τους συναντήθηκαν τυχαία σε εκτός έδρας αγώνα του τρύλου. (21-12-70)


Ως δια μαγειας από τότε και έπειτα οι 3 νίκες του πρώτου γύρου, θα γίνουν 10 στο β γύρο!!!! και το τρύλο κάνει πορεία πρωταθλητισμού!!! Τα 14 γκολ που έβαλε σε 17 αγώνες στον Α γύρο, ξαφνικά μπαίνουν ΜΟΛΙΣ σε 4 αγώνες στον Β γύρο!!!! Είπαμε πολύ κυνήγι επί χούντας, Πάρα πολύ.


Φυσικα υπηρχαν και καποιες «μαγικες» στιγμες που μας χαρίζει μόνο τρύλο. Οπως με τον Πιερικό

 (8-3-71)

Όπως με τον Πανιώνιο και τις συνηθισμενες «βουτιές» του γιούτσου

 (15-3-71)

Όπως με θριάμβους (επι του Φωστήρα) με τον γνωστό τρυλικό τρόπο.

 (22-2-71)

Αξεπέραστη βέβαια παραμένει η «φιλανθρωπία», καθώς ο σωστός φιλάνθρωπος δωρίζει ΧΩΡΙΣ να του ζητηθεί. Από μόνος του. Τωρα αν παίζει και εναντίον της ομάδας που κάνει την κίνηση, είναι απλά σύμπτωση.

(3-371)

Τελικά από την 12 θέση και τους 32 βαθμούς του Α γύρου, θα μαζέψει άλλους 40 σχεδόν (μπαρτσελόνα πειραιώς δλδ στον Β γύρο), θα βάλει άλλα 30 γκολ (αντι για 14) και θα τερματίσει 7ος, ισόβαθμος με τον 6ο Απόλλωνα. Θυμίζουμε οτι 44 βαθμούς μάζεψε η αεκ στον Β γύρο, 33 ο ηρακλής (2ος στον Α γύρο), 40 ο Παναθηναϊκός, 41 ο Πανιώνιος (3ος στον Α γύρο)!!!


Αφού τελείωσε άλλη μια αποτυχημένη σεζόν για το τρύλο (με μόνο διάλειμμα τις σεζον 65-66 και 66-67, που οι ίδιοι έδιωξαν τον Μπούκοβι) ο Γουλανδρής θα γίνει ο νέος πρόεδρος του επινείου της Αθήνας. Για να γίνει αυτό πάλι θα αποσυρθεί και δεν θα κατέβει ο νυν πρόεδρος Βαρδάνης (ο διορισμένος απόστρατος στρατηγός!!!). Μέχρι στιγμής έχουν για διαφορετικούς λόγους «αποσυρθεί» οι Ντάνος, Γκούμας, Βαρδάνης.

(31-8-71)

Στην Γενική Συνέλευση ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ για την συμπαράσταση που έδειξε (προφανώς...) στον σύλλογο, ο ασλανίδης.

(31-8-71)

Και μετά την παράιτηση και επίσημα του Βαρδάνη, αναλαμβάνει μετά δόξης και τιμής, ο Γουλανδρής.

(3-9-71)

Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 71-72, ο ΓΓΑ (ασλανίδης δλδ) ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ τον νεο προπονητή του συλλόγου της αντίστασης, όπως ακριβώς είχε κάνει και με τον Πετρόπουλο λίγους μήνες πριν!!! Τι εχει τραβηξει αυτος ο σύλλογος, τι ατελειωτο κυνηγι, τα διαβαζεις και δακρυζεις...

(24-8-71)
  
Για το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 71-72 (τον Σεπτέμβριο του 71) το τρύλο αντιμετωπίζει την Ντυνάμο Μόσχας στην Ρωσία μετά την εντός έδρας ήττα με 0-2. Ναι, αλλά στην αποστολή (για Μόσχα) θα πάνε 16 παιχτες. Ίσως με 18 να είναι πιο ευκολα, σκέφτεται ο νέος προπονητής. Ο οποίος το λέει στον πρόεδρο. Ο οποίος το λέει.....στον ασλανίδη. Ο οποίος επειδή κυνήγαγε το τρύλο, απορρίπτει την πρόταση και τιμωρεί την ομάδα. Εμ, οχι ακριβώς.... Το έκανε πράξη!!! Άλλο αν είχε αποφασίσει (σαν ΓΓΑ) ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, να πάνε 16. Αφού ο ασλανίδης έκανε κουμάντο και τους κυνήγαγε.. Τι? Οχι?


 Κάπως έτσι, με πολυ κυνήγι όπως διαβάσατε, φτάσαμε στην δημιουργία της τρυλικής ομάδας που σάρωνε τα πάντα... Από την αυτή την σεζόν (71-72) άρχισαν να έρχονται οι  «ελληναράδες» (ρομεν-υβ) και οι ξένοι σωρηδόν μπας και πάρει πρωτάθλημα το τρύλο. Φυσικά υπερτερούσε οικονομικά λόγω του εφοπλιστή, αλλά όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που έπαιρνε το τρύλο για να κάνει το γήπεδο στου Ρέντη. Γιαυτό και πάντα .... καθυστερούσε το έργο να ολοκληρωθεί!!!

(27-1-72)


Μακέτες και ταμπέλες και σχέδια αλλά τόσα χρόνια φαγοπότι και παίχτες με «ξένα» λεφτά. Σαν τον Κοσκωτά δλδ. Άλλος πλήρωνε, οπότε ξοδεύουμε και κάνουμε και φιγούρα.

(27-7-74)

(14-12-70)

«Θα κάνουμε οτι είναι δυνατόν για να φτάσει το τρύλο εκει που πρεπει». Και έκαναν...Ακόμα κάνουν..οπως ακριβώς το γράφει.. «ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ»...

9-11-71

Ακόμα και «απειλές» για φιλικούς αγώνες πέρναγαν. Έτσι είναι όταν κάνεις αντίσταση. Σε φοβούνται!!!

7-12-71

Έτσι το τρύλο, την σεζόν 71-72 τερμάτισε 2ος!!! και μετά πήρε 3 σερί (με τα φανταστικά ρεκορ καλύτερης επίθεσης και άμυνας!!!) μέxρι που έφυγαν οι «ελληναράδες» και περιμενε μέχρι το 1980 που πήρε 4 σερί στην περίφημη παράγκα Βαρδινογιάννη.

Σχόλια