Είναι φίνα τα κορίτσια και η κούπα θα κριθεί το Σάββατο.

Κανονική διαιτησία στην Euroleague!!!

Υπο φυσιολογικές συνθήκες ΔΕΝ θα άνοιγε θέμα για την Ευρωλίγκα. Όμως μετά από 3 αγώνες όταν διαβάζεις οτι ο Λαμόνικα (στην μοναδική ήττα της ομάδας) άλλαξε σφύριγμα υπέρ του Παναθηναϊκού (αλλά ΣΩΣΤΑ υπέρ) και ξεχνάς οτι στην τελευταία φάση που ΕΠΡΕΠΕ να ήταν προσεκτικοί, ΕΧΑΣΑΝ 2 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ τότε πρέπει να γράψεις κάτι.


Ο Παναθηναϊκός για άλλο έναν εκτός έδρας αγώνα εδώ και χρόνια, ήταν κακός. Ξεκίνησε καλά, ροκάνισε η Μπαγερν την διαφορά και μετά μπλακ-άουτ. Αυτό φυσικά ΔΕΝ αναιρεί οτι στο τελευταίο καλάθι της Μπαγερν (80-77) δεν γίνονται ΒΗΜΑΤΑ (χειρότερα από αυτά του βηματούλη) και ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ φάουλ.

Ας δούμε αναλυτικά τις φάσεις. Ο Γκιστ (μέσα από την γραμμή των 6,75) μαρκάρει τον Γιόβιτς, ο οποίος για να ξεμαρκαριστεί κάνει 2 φορές βήματα και στροφή 180 μοιρών για να δώσει τελικά ασίστ.

Όπως φαίνεται στον μπλε κύκλο, και τα 2 πόδια κινούνται (το δεξί έχει φτάσει στην θέση του αριστερού, το δε αριστερό 1 μέτρο αριστερότερα) με αποτέλεσμα ο Γκιστ να έχει φτάσει στην ΑΡΧΙΚΗ ΘΕΣΗ του Γιόβιτς, αλλά εκείνος να έχει βρεθεί...αλλού. Η φάση φυσικά, μπροστά στα μάτια του διαιτητή. 


Στην ίδια φάση ο Μπούκερ κάνει επιθετικό φάουλ στον Παππά καθώς έχει βάλει τα χέρια του μπροστά από το σώμα του Παππά και εν τέλει τον ρίχνει κάτω για να πάρει καλύτερη θέση.


Αυτά συνέβησαν στην τελευταία επίθεση (09 δεύτερα πριν από την λήξη) στην οποία αν δινόνταν τα ΒΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ θα δεχόμασταν το καλάθι (άρα θα έμενε στο 78-77 το σκορ), ενώ αν δινόταν έστω το ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ φάουλ πάλι ΔΕΝ θα μέτραγε το καλάθι καθώς το φάουλ προηγήθηκε αυτού. Αυτό επ ουδενί δεν αναιρεί το γεγονός οτι για ένα ακόμα εκτός έδρας αγώνα παίξαμε κακό μπάσκετ και η ήττα μάλλον καλό θα μας κάνει.

Σχόλια