Κάτι αδιάφορα βράδια ...

Οι 3 «πράσινοι» σωματοφύλακες.

Και τι δεν ακούσαμε και τι δεν διαβάσαμε. Μέχρι και οτι ο Παναθηναϊκός αν παίξει το μπάσκετ «Καλάθη» θα κερδίσει τον 5ο τελικό, ενώ αν παίξει το μπάσκετ «Τζέιμς» θα κερδίσει ο αντίπαλος. Τελικά ο Καλάθης έπαιξε κάνα 20 λεπτο στον 5ο τελικό και ο διπλός Τζέιμς (Τζειμς + Παππάς) κέρδισε τον αγώνα. Ας δούμε σε όλη την σειρά των πλει-οφ (5 αγώνες με μέτριες ομάδες και 5 τ αιώνια ντέρμπυ) ΠΟΙΟΙ ήταν οι κορυφαίοι. Ποιοι ήταν οι 3 σωματοφύλακες του τριφυλλιού βάσει πάντα των στατιστικών στοιχείων.



Φυσικά στο RANK ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ 3 πράσινοι. Τζέιμς, Καλάθης, Σίνγκλετον. Πολύ πιο κάτω μακ λιν, πριντεζης και παπανικολάου. Στην ουσία στην πρώτη 15αδα, υπάρχουν 5 πράσινοι και 3 κόκκινοι με την διαφορά να ξεπερνάει τους 170 πόντους (601 - 428).



Πόντοι. Ο Τζέιμς έχοντας παίξει τα λιγότερα λεπτά ανά αγώνα από τους βασικούς των 2 αιωνίων (21,6) ήταν ΑΝΕΤΑ ο πρώτος σκόρερ!!!! Αν δεν χάλαγε και την χημεία μπορεί να είχε καμιά 200αριά δλδ. Επόμενος σκόρερ ο ....άστοχος...Καλάθης!!!



Ασίστ. Και με 2 κακές βραδιές πάλι ΧΑΛΑΡΑ ΠΡΩΤΟΣ ο Καλάθης με 59!!! Ο βηματούλης ακολουθεί με 44 και ο Μαικ με 31.



Ριμπάουντ. Με εξωπραγματικό το ...17αρι του 5ου τελικού, πάλι πρώτος θα ήταν ο Κρις. Εντυπωσιακό το 48 του Νικ, που είναι ο μόνος άσσος στην 6αδα, ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ 1 ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τον μακ λιν!!!!



Κλεψίματα. Εννοείται τώρα. 20 και λίγα ήταν. Πάλι πρώτος ο Νικ, ακολουθούμενος από τον Κρις, ενώ 6 πράσινοι υπάρχουν στην 15αδα!!! Απίστευτο!!!



Κοψίματα. Εντάξει, δεν θα μπορούσε να ήταν ΚΑΙ ΕΔΩ πρώτος η δεύτερος. Πάλι πράσινος, ο Θανάσης, ο πρώτος στην κατηγορία.


Φάουλ που ΚΕΡΔΙΣΑΝ. Εχμμμμ. Είπαμε η γνωστή παράγκα. Πρώτος και με διαφορά ο μακ λιν.



Βολές. Τις περισσότερες έβαλε ο Μαικ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΜΩΣ.... ο μακ λιν. Ουπς.


Ακόμα βολές βαράει..Και στους 5 αγώνες με τον γαύρο, οι βολές ήταν 143 - 137. Σφαγή δλδ.


Ας δούμε και τις ....ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ κατηγορίες.

Λάθη. Εξαιρώντας τον Γκίκα, μεταξύ των 2 αιωνίων, η πρωτιά ΗΤΑΝ από την αρχή...καπαρωμένη. 3 πράσινοι (53 λάθη) στην πρώτη 15αδα, 5 κόκκινοι με 82 στην κατάταξη.



Κοψίματα που δέχτηκαν. Και εδώ καπαρωμένη η πρωτιά.



Φάουλ που ΕΚΑΝΑΝ. Είπαμε. Παράγκα Βαζελακόπουλου. Οι 2 πρώτοι παίχτες είναι του Παναθηναϊκού . και μάλιστα ....ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΜΒΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Νικ και Κρις.



Σε  όλες τις ατομικές στατιστικές κατηγορίες ο Παναθηναϊκός υπερείχε. Όπως και ο γαυρος στις ...αρνητικές, στις βολές και στα κερδισμένα φάουλ.

Οι 3 σωματοφύλακες ξεχώρισαν σε όλες τις ατομικές στατιστικές κατηγορίες. Όταν αυτοί οι 3 παίζουν ΚΑΛΑ, πολύ δύσκολα θα χάσει ο Παναθηναϊκός. Ενδιαφέρον έχει η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, καθώς και οι 3 είναι ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΙ σε όλη την ευρώπη.

Λίγα λόγια για τον MVP της σεζόν και ειδικά των πλει οφ.

Ο Καλάθης ΔΕΝ είναι άστοχος σουτέρ, Μπορεί να παίρνει δύσκολα σουτ όταν του μένει η μπάλα γιατί ΔΕΝ βγαίνει το σύστημα, μπορεί να μην έχει «μηχανική» στο σουτ, να μην έχει την στόφα του εκτελεστή, αλλά έχει καλά ποσοστά. Ισάξια με του Τζειμς. 32/63 δίποντα ο Νικ (51%) και 30/65 ο Μαικ (46%).


Το ίδιο ισχύει και στα σουτ 3 πόντων, όπου αν εξαιρέσουμε 1 βραδιά του στρέλνιεκς, ο Καλάθης θα ήταν στην κορυφή. 15/53 ο Νικ (28%), 12/41 ο Μαικ (29%).



Βοηθάει σε ένα σωρό άλλους τομείς του αγώνα (κλεψίματα, ασίστ, ριμπάουντ, άμυνα), ενώ κάνει ελάχιστα λάθη. Δεν θα γίνει ποτέ ο killer των 35 πόντων, η ο τύπος που θα ξεσηκώσει με κάρφωμα σε αιφνιδιασμό την εξέδρα. Αλλά σε μία ΚΑΛΟΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ, θα είναι πάντα το ΠΡΩΤΟ και ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΓΡΑΝΑΖΙ.

ΥΓ. Υπήρξαν αρκετές φάσεις που αδικήθηκαν οι 2 ομάδες. Αλλά καμία διαιτησία ΔΕΝ καθόρισε τις νίκες. Οι ομάδες που έπρεπε να νικήσουν βάσει απόδοσης, νίκησαν. Ίσως αν δεν έκανε την διακοπή στον 5ο τελικό ο γαύρος να είχε το μομέντουμ, αλλά η διακοπή ευνοεί ΠΑΝΤΑ την ομάδα που δεν έχει ρυθμό. Οπότε γύρισε μπούμερανγκ. Ακόμα ένα αυτογκόλ. Όπως αυτά.







Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου