Εμείς τι φταίμε που σε κάθε τάιμ-άουτ ακούμε τα δικά σας βρισίδια;

Ο τελευταίος ξένος διαιτητής τελικού (η σφαγή του 1975)

Για το κύπελλο του 1975 δεν υπάρχουν λόγια. Τελικός οσιφιπι-Παναθηναϊκός, που αλλού? Στο πρώην κρατικό ποδηλατοδρόμιο του επινείου της Αθήνας. Με διαιτητή τον Ιταλό Μενεγκάλι. Η τελευταία φορά που διαιτήτευσε ΞΕΝΟΣ διαιτητής και δικαίως ήταν η τελευταία!



Φυσικά ο τελικός ξεκινάει αρκετά νωρίτερα, καθώς αναζητείται...έδρα. Βάσει διατάξεως (θα την διαβάσετε παρακάτω) ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ από την ΕΠΟ (με 10-9 ψήφους) η Νέα Φιλαδέλφεια. Λογικό καθώς είναι ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο για Παναθηναϊκό και οσιφιπι.



Μαντέψτε σε ποιόν ΔΕΝ αρέσει αυτό.


Την επόμενη μέρα οι παίχτες του Παναθηναϊκού εκφράζουν δυσαρέσκεια.


Φυσικά κανείς δεν πτοείται. Η προσφυγή - προσφυγή.


Το ΑΚΑΔ, συνεδριάζει και ... δικαιώνει...μαντέψτε ξανά.


Φυσικά πρόκειται για απόφαση - ΣΚΑΝΔΑΛΟ καθώς η προκύρηξη του κυπέλλου είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ για την έδρα του τελικού.



Τι λέει η προκύρηξη? Οτι ο τελικός θα γίνει «ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ, εφόσον τα 2 σωματεία ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (πχ Παναθηναϊκός, Αεκ, Απόλλων), Η (διαζευκτικό)  ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ και το άλλο ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.

Από τη στιγμή που αποκαλεί ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΗ την ΑΘήνα από τον Πειραιά, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν ισχύει η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. Στην ουσία ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ που θα γίνει ο τελικός γιαυτό και η ΕΠΟ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΛΕΩΦΟΡΟ Η ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, αλλά την ΟΥΔΕΤΕΡΗ Φιλαδέλφεια.




Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό είναι ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ.


Παραιτείται ο πρόεδρος Απόστολος Νικολαϊδης.


Και φυσικά ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ την δεύτερη ομάδα διαμαρτυρόμενος ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ αλλά και για τις φωτογραφικές διατάξεις στη νέα μεταγραφική περίοδο που είναι ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ο .... (μαντέψτε ποιος..)




«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ»



Φυσικά στον αγώνα είχαμε...ΟΡΓΙΑ. Ξενόφερτα. Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει με την δεύτερη ομάδα καθώς πλην 2-3, ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ όλοι οι πρωτοκλασάτοι (Δομάζος-Αντωνιάδης-Κωνσταντίνου (μπήκε αναγκαστικά ως αλλαγή)-Ελευθεράκης-Καψής-Δημητρίου-Παπαδημητρίου κλπ κλπ). Ο οσιφιπι κερδίζει 1-0 αλλά κλέβει την παράσταση ο ιταλός ρέφερι. Ο Μενεγκάλι ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ τον κρητικόπουλο 10 μέτρα οφσαιτ στην φάση του 1-0, ούτε την ανατροπή (δις) του Βαλλίδη στην περιοχή.  






Στην φάση του γκολ έχουμε οφσαιτ 10 μέτρα τον κρητικόπουλο που φαίνεται και στις φωτογραφίες, φάουλ του Κωνσταντίνου που πιάνει την μπάλα με το χέρι, αλλά ο Μενεγκάλι αδημονεί για να γραφτεί το 1-0. Αφού γίνεται αυτό, δεν δίνει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ πέναλτυ ΥΠΕΡ του Παναθηναϊκού.




Τα ρεπορτάζ μας αφήνουν, με το στόμα...ανοιχτό!!! καθώς πέραν των 2 πέναλτυ (στο 12 και στο 52) φαίνεται να υπάρχει και τρίτη παράβαση όταν στο 42 ο Συνετόπουλος ανέτρεψε βιαίως τον Βαλλίδη (3η φορά) στην γραμμή της περιοχής. Δυστυχώς δεν υπάρχει οπτικό υλικό ώστε να δούμε την φάση στην γραμμή της περιοχής.


Μέχρι και ίδιος ο Χαβελάτζε (πρόεδρος της Φιφα που ήταν καλεσμένος) ΕΦΡΙΞΕ!!!





Τι έγραψε ο τύπος και οι ουδέτερες εφημερίδες.


Όσο για τον σχολιαστή, δεν υπάρχουν λόγια, ίδια κλάση με τον διαιτητή.


Φυσικά έχοντας κάθε λόγο ο Παναθηναϊκός κάνει ενστάσεις, χωρίς φυσικά να βρει το δίκιο του.


Ας δούμε απο το βίντεο, τις επίμαχες φάσεις. Το ΓΚΟΛ του οσιφιπι ΞΕΚΙΝΑΕΙ από τον ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΑΟΥΛ (με τον διαιτητή να είναι ακριβώς δίπλα και να κάνει τον Stevie Wonder) καθώς ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ Ο ΒΑΛΛΙΔΗΣ από τον Γκαιτατζή ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ, κατόπιν κάνει μακρυνή πάσα στον Κρητικόπουλο ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΕΤΡΑ ΟΦΣΑΙΤ!!!


Όπως φαίνεται στα 4 καρέ, την ώρα της πάσας οι 2 αμυντικοί του Παναθηναϊκού είναι στο ύψος της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Κρητικόπουλος στο ημικύκλιο της σέντρας προς την περιοχή του τριφυλλιού.


Το δε ΠΕΝΑΛΤΥ (στο 50, το δεύτερο δλδ, καθώς για το πρώτο...ΔΕΝ υπάρχουν πλάνα στο βίντεο...) που δεν δίνεται υπέρ του Παναθηναϊκού, ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ,  καθώς η προβολή γίνεται ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ στα πόδια του ΒΑΛΛΙΔΗ (και όχι στην μπάλα που ΔΕΝ αλλάζει πορεία).


Ολόκληρο το βίντεο εδώ.


Μέχρι και οι ίδιοι οι φίλαθλοι ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ τον νικητή.


Άλλο ένα «τρυλικό» τρόπαιο, από την σειρά «44 εμείς, 38 οι υπόλοιποι»

Σχόλια