Οι αριθμοί λένε .... την αλήθεια

Αν σας έλεγαν οτι υπάρχει μια ομάδα που είναι δεύτερη στα λάθη, τελευταία στα 3ποντα, 10η στα 2ποντα, 13η στα κλεψίματα, έχει την χειρότερη επίθεση και είναι τελευταία στην αναλογία ασιστ/λάθη, σε ποια θέση θα την τοποθετούσατε? Θα μπορούσε ποτέ να είναι πρώτη, ή δεύτερη? Να διεκδικεί το πρωτάθλημα? Στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτά τα νούμερα έχει ο Άρης που βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας. Η ο Πανιώνιος.


Ας δούμε τι συμβαίνει στις 8 πρωτες ομάδες τηνς ευρωλίγκας. Μιλάμε για την φετινή χρονιά όπου σε 30 αγώνες, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ. Οι συγκρίσεις παλιότερων ετών όπου κάθε ομάδα είχε διαφορετικούς αντιπάλους και διαφορετικό αριθμό αγώνων, δεν αποτελεί στοιχείο. Μόνο η φετινή, η περσυνή χρονιά και ΟΛΗ η πορεία σε βάθος 18 ετών έχουν σωστά στοιχεία για σύγκριση.

Λογικά οι επιδόσεις αυτών των 8 ομάδων θα είναι στην 8αδα των στατιστικών κατηγοριών.

Α) 13 ΟΜΑΔΙΚΑ «ΤΡΥΛΙΚΑ» ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

1) Με 2268 πόντους ο Ολυμπιακός έχει την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στην κανονική διάρκεια, από όλες τις ομάδες, στις 30 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Επόμενη επίθεση οι 2309 πόντοι της Μπάμπεργκ!


2) Από τις 16 ομάδες της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες κερδισμένες βολές, με το μεγαλύτερο ποσοστό κερδισμένων βολών/πόντων (27,3%), έχοντας εκτελέσει (όπως επισημαίνουμε και παραπάνω) 668 βολές κι έχοντας ευστοχήσει σε 505 από αυτές (αναλογία βολών/συνολικών πόντων 505/2309).


3) Εάν υπολογίσουμε μόνο τις εύστοχες βολές το ποσοστό του Ολυμπιακού είναι 21,8%, το οποίο πάλι είναι το μεγαλύτερο από όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα με ποσοστό μεγαλύτερο του 21% σε ποσοστό των πόντων οι οποίοι επιτεύχθηκαν απο τη λεγόμενη «γραμμή της φιλανθρωπίας»! Μπλουζάκια δεν βγάλατε όμως. Μπορεί να ακρίβυναν.

4) Είναι πρώτος στα ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ (668), έχοντας... την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ επίθεση!!!



5) Όπως φαίνεται από την σελίδα στατιστικών της Ευρωλίγκας, ο Οσφπ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ σε ΕΥΣΤΟΧΙΑ στα σουτ 3 πόντων (33%). Ο δε Παναθηναϊκός είναι 12ος. Στις 2 πρώτες θέσεις η Τσσκα και η Φενέρ.


Μήπως είναι πρώτος σε ευστοχία, στα σουτ 2 πόντων? Μία ομάδα που βρίσκεται ΜΟΝΙΜΩΣ στις 2-3 πρώτες θέσεις κάπου θα πρέπει να υπερτερεί των άλλων σε ευστοχία, η σε προσπάθειες.

6) Όμως και εδώ βρίσκεται κάτω από τη μέση της κατάταξης. Δεν είναι βέβαια τελευταίος, αλλά 10ος!! Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ της κορυφής ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ (10ος και 16ος) σε ευστοχία στα σουτ!!!. Φυσικά ξανά στις 2 πρώτες θέσεις Τσσκα και Ρεάλ.

Η Τσσκα (πρώτη στην κατάταξη) είναι η 1η πιο εύστοχη στα σουτ 2 και 1η σε σουτ 3πόντων. Η Φενέρ είναι 2η στα 3ποντα και 7η στα δίποντα, η Ρεαλ 8η στα 3ποντα και 2η στα 2ποντα, ο Παναθηναϊκός 6ος στα 2ποντα και 12ος στα 3ποντα, η Ζαλγκίρις 3η στα 3ποντα και 5η στα 2ποντα..

7) Η μοναδική λίστα που ο Οσφπ υπερτερεί ΟΛΩΝ των άλλων ομάδων .... είναι οι ΒΟΛΕΣ!!! Οι βολές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ απο την ομαδα.

Ειναι τα μοναδικά σουτ, οι μοναδικοί πόντοι που κερδίζει μία ομάδα, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ. Οι διαιτητές δίνουν βολές σε μία ομάδα, ο προπονητής «δίνει» σε μία ομάδα, τα αμαρκάριστα 3ποντα, η 2ποντα.

Άρα μια ομάδα χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα τις άλλες, (16η σε ευστοχία στα σουτ 3ποντων και 10η σε ευστοχία σε σουτ 2 πόντων) βρίσκεται στις 2-3 πρώτες θέσεις, με μοναδικό «κατόρθωμα» την 1η θέση στις βολές!!!! και το ξύλο στην άμυνα.

8) Η ίδια ομάδα είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στον πίνακα αναλογίας ΑΣΙΣΤ/ΛΑΘΗ!!! 1η φυσικά η Ρεάλ, 3η η Φενέρ, 4η η Τσσκα.


9) Και φυσικά είναι ΔΕΥΤΕΡΗ στα ΛΑΘΗ!!! Η Φενέρ 6η, η Τσσκα 11η, η Ρεάλ 13η.


10) ΚΑΙ 13η στα ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ, όταν παίζοντας «άμυνα στα όρια του φάουλ» θα έπρεπε να έχει περισσότερα από τον...2ο Παναθηναϊκό που ΔΕΝ φημίζεται για την σκληρή του άμυνα. Φυσικά και εδώ πρώτη, η ΠΡΩΤΗ στην κατάταξη ΤΣΣΚΑ, 4η η Ρεάλ, 9η η Φενέρ.


11) ΚΑΙ 13η στις ΑΣΣΙΣΤ!!!. Η Ρεάλ 4η, η Φενέρ 5η, η Τσσκα 6η.


12) και 14η ΣΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ!!! (15η στην ουσία μαζί με την Ζαλγκίρις). 2η η Ρεάλ, 4η η Τσσκα, 7η η Φενέρ.

13) ΚΑΙ 11η στον ΠΙΝΑΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!!. Με την Ρεάλ 1η, την Τσσκα 2η και την Φενέρ 4η.


Δεν περιμένουμε καμμία απάντηση φυσικά, απλά αναφέρουμε τα στατιστικά. Τα οποία, όλα μαζί (2ποντα-3ποντα-βολες-ποσοστα ευστοχιας-ποντοι) ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να λένε «ψέματα».

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ της πρώτης 8αδας που διεκδικεί πλεονέκτημα,ή θέση στα πλει-οφ και έχει συνολικά ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΥΣΤΟΧΙΑΣ ΣΕ ΣΟΥΤ 3 ΠΟΝΤΩΝ, TO ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΣΙΣΤ/ΛΑΘΩΝ, είναι ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΑ ΛΑΘΗ, 13η ΣΤΑ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ αλλά είναι ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΟΥΛ, είναι ο Οσφπ! 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 21,8% ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΤΗΣ, ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!!!

ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ μάλλον.

Σχόλια