Με ένα απλό google search...

Και τρέχατε και τρέχατε (11-3-1973)

Μία φωτογραφία που θα σας στοιχειώνει για χρόνια. Όπως έλεγε και ο αρτιοδάκτυλος «εμεις είμαστε ομπυλιακός, στον ομπυλιακό στέκονται όρθιοι». Οπότε είτε στέκεστε όρθιοι και τρέχετε, είτε πέφτετε κάτω από χαρτοπετσέτες. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έγινε στον αγώνα-ντροπή της 11ης Μαρτίου 1973.


Όχι δεν κλαίει ο μποτίας, ο λοσάντα είναι. Άλλος ένας που όταν τον έπιασαν να σηκωθεί , έβαλε τα κλάματα. Σε εκείνον τον αγώνα η κλαίγατε ή τρέχατε!!!


Σεζόν 1972-73. Ο ομπυλιακός πρέπει να πάρει πρωτάθλημα με κάθε τρόπο, αλλά έχει .... ενα προβληματάκι. Ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και πρώτος στην βαθμολογία είναι ο παοκ. Δύο εβδομάδες πριν με αντίστοιχο τρόπο (ξύλο μέχρι αποχώρισης και τραυματισμού παιχτών) επικράτησε 1-0 του παοκ και μείωσε την διαφορά. Το ίδιο επιχειρεί και εδώ με την βοήθεια φυσικά του διαιτητή.


Λίγες μέρες πριν γίνεται η επιλογή των 3 διαιτητών και κατόπιν κλήρωσης (?) ορίζεται ο Λάτσιος.


Ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ (0-1) και λίγο αργότερα αποβάλεται!!!  ο Παπαδημητρίου χωρίς να έχει κάνει κάτι. Το τρύλο ισοφαρίζει με αμφισβητούμενο γκολ. Σαφώς ο Κωνσταντίνου είναι ΜΕΣΑ από την  γραμμή. Όμως εδώ μας ενδιαφέρει το χέρι και η μπάλα, ΟΧΙ ΤΟ ΣΩΜΑ.



Προσέξτε στην φώτο που ακολουθεί, οτι το χέρι του Κωνσταντίνου, είναι οριακά στην γραμμή, ενώ το σώμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ μέσα. Η μπάλα φυσικά δεν μπορεί να είναι πίσω από το χέρι, γιατί θα ήταν αδύνατον να την διώξει.
Πολύ δύσκολη φαση, αλλά ο Παναθηναϊκός ως ευνοημένη ομάδα της χούντας, την παίρνει ΥΠΕΡ ΤΟΥ. Τι? Οχι? Μέτρησε ως γκολ δλδ? Απαπαπα. Αλήθεια?


Στην συνέχεια αποβάλλεται ο τριαντάφυλλος για ένα φάουλ στον Δομάζο. Ο αγώνας έχει πολύ ξύλο γενικώς. Οι παίχτες του οσφπ κάνουν οτι έκαναν και με τον παοκ προ 2 εβδομάδων αλλά και με το αιγάλεω την περασμένη αγωνιστική. Προκαλούν, βρίζουν, κλωτσάνε...Δεν τα λέμε εμείς.

Ο Φουντουκίδης τα λέει. Οτι οι μαγκιές σε αιγάλεω και πριν 2 βδομάδες με τον παοκ πέρασαν. Οι παρεκτραπέντες παίχτες ουδέποτε τιμωρήθηκαν. «ΓΙΑΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Ο ολυμπιακος ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΑΣ.... ΥΠΟ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ??»


Φυσικά στο 2-2 ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ πεναλτάρα υπέρ του Παναθηναϊκού σε ανατροπή του Ντεμέλο, που ουσιαστικά θα έγραφε το 2-3 και ίσως  να «κλείδωνε» τον αγώνα!!!


Και για το τέλος, το αξέχαστο κυνηγητό του Κωνσταντίνου στον συνετόπουλο. Ο γνωστός συνετόπουλος που 2 αγωνιστικές πριν στον αγώνα με τον παοκ, έβριζε τους αντιπάλους και πούλαγε μαγκιές, εδώ κάνει το ίδιο στον Κωνσταντίνου. Αλλά ο αγριόγατος (εκείνα τα χρόνια), τον πήρε στο κυνήγι και ακόμα τρέχει ο συγχωρεμένος ο τάκης.





ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΜΕ!!!



Φυσικά όταν έρχεται η ώρα της «αλήθειας», κοτούλες. 


Αναλυτικά οι φάσεις του αγώνα από την κόκκινη «ΟΜΑΔΑ». Γιατί αν τις βάλουμε από την Ηχώ θα βρεθούν γαύροι που θα προπαγανδίζουν πάλι.

2'.   Ο Αθανασόπουλος πέφτει με φόρα στον βασιλόπουλο. Πρώτη κίτρινη στο 2ο λεπτό!!!!
7'.   Ο Συνετόπουλος ΧΤΥΠΑΕΙ ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΗΣ Ελευθεράκη-Δημητρίου. Κίτρινη αντί κόκκινης.
17΄. Κίτρινη στον Δομάζο.
18. Κίτρινη στον Γιούτσο
19'. Ο Κωνσταντίνου απεκρούει κεφαλιά, με το σώμα του να είναι μέσα από την γραμμή.
19'. Ο Παπαδημητρίου δίνει «επιδεικτικά» την μπάλα στον Κυράστα. Κόκκινη!!!
26'. Κόκκινη στον Τριαντάφυλλο για ΔΥΝΑΤΟ μαρκάρισμα στον Δομάζο.


!! Μέχρι το 33' σε κάθε ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΑΚΛΙΝ του Αθανασόπουλου, έδινε φάουλ !!!!
43'. Φάουλ στην γραμμή της περιοχής στον Συνετόπουλο (τότε μαρκάρισμα στην γραμμή, ΔΕΝ αποτελούσε παράβαση πέναλτυ, αλλά απολύ φάουλ).
45'. Ο Ντεμέλο ανατρέπεται στο κέντρο της μεγάλης περιοχής. ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ πέναλτυ όπως γράφει η κόκκινη «ΟΜΑΔΑ».


Μέχρι στιγμής έχουμε ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, αυστηρή αλλά σε βίαιο μαρκάρισμα ΚΟΚΚΙΝΗ στον τριαντάφυλλο, αμφισβητούμενο γκολ στο 1-1, φάουλ όλα τα τάκλιν του Αθανασόπουλου, ΧΑΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΒΟΛΗ στον Συνετόπουλο που ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΗΣ Ελευθεράκη-Δημητρίου και γαργάρα ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΣΤΟ 45 στον Ντεμέλο. Γελάει ο κόσμος όλος.

Δεύτερο ημίχρονο.
52'. Το σκορ γίνεται 3-2.
81'. Μαρκάρισμα βίαιο του Αθανασόπουλου στον Λοσάντα. Ο Λάτσιος ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ (όχι δεύτερη κίτρινη), κάτι που δεν έκανε σε άλλες περιπτώσεις (συνετόπουλος) κατά του οσφπ. Αργότερα θα γράψει οτι του έριξε την μπάλα στο πρόσωπο. Ότι να ναι δλδ.


Ας δουμε πως είδαν τον αγώνα οι εφημερίδες...



Φυσικά ΜΟΝΟ το ΦΩΣ τα είδε αυτά. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΩΣ ΝΟΤΟ, είδε άλλα.

«Ηχώ»



«Τα Νέα»



«Μακεδονικά ΣΠΟΡ»



«Το Ντέρμπυ»

Οι φωτογραφίες με τα «χορευτικά» των κόκκινων παιχτών, πραγματικά μοναδικές.



Εδω ξαναβλέπουμε την μοναδική φώτο που δικαιολογεί την αμφισβήτηση της ισοφάρισης (1-1). ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ, γράφει η εφημερίδα.





Η «πράσινη» ΕΠΟ της χούντας ΑΘΩΩΝΕΙ τον Παναθηναϊκό. Τι ? Όχι? Τιμωρήθηκε? Αποκλείεται!!




Τα υπόλοιπα για επαναλήψεις, μηνύσεις είναι για λαϊκή κατανάλωση. Και δίκιο να έχεις δεν το βρίσκεις.


Ο Γενικός γραμματέας του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρος. Αν δεν εχει υπογράψει ο Δομάζος είναι άκυρο το φύλλο αγώνα. Αν τον διέκοψε λόγω επεισοδίων, αυτό δεν το έχει αναγράψει στο φύλλο αγώνα. Αν το έκανε για να ηρεμήσουν οι ομάδες τότε ΔΕΝ ενημέρωσε τις ομάδες. Αν όντως ο Παναθηναϊκός δήλωσε οτι αποχωρεί γιατι ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΣΕΙ επανέναρξη του αγώνα, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ  ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ?


 Ο αχυράνθρωπος που είχαμε για πρόεδρο, λέει οτι οι παίχτες μετά την διακοπή είχαν ήδη κάνει μπάνιο, ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να βγουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο.


Εδώ ο κύριος Πούσκας λέει οτι ο Λάτσιος του είπε οτι ήθελε να βγάλει κίτρινη στον Αθανασόπουλο. Βέβαια πλέον μιλαμε για ΣΤΗΜΕΝΟ διαιτητή, καθώς έχει βγάλει ΗΔΗ κίτρινη από το 2' στον ίδιο παίχτη. Άρα είτε μας δουλεύει ΟΛΟΥΣ ψιλό γαζί, ή είναι απλά ανίκανος και στημένος. Ο Πούσκας αρνείται οτι Δομάζος είπε οτι αποχωρεί η ομάδα.


Tο ίδιο λέει και ο Γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού. 

Ο Παναθηναϊκός βγάζει ανακοινωθέν. Η διοίκηση βλέποντας το τι σφυρίζει μέχρι το 21' ο λάτσιος δίνει εντολή να αποχωρίσει η ομάδα, όμως δεν γίνεται δεκτή η απόφαση του και φυσικά η ομάδα αγωνίζεται κανονικά. Γιατί να το κάνει στο 81? 

Ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει οτι ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα, η ομάδα πήγε στα αποδυτήρια αφού αποχώρισε ο διαιτητής, η ομάδα έκανε μπάνιο περιμένοντας και όταν ζητήθηκε να συνεχιστεί ο αγώνας, κάτι τέτοιο ήταν πρακτικά αδύνατο. 


Εδώ βέβαια ο Λάτσιος λέει οτι έγραψε στο φύλλο αγώνας οτι ΔΙΕΚΟΨΕ τον αγώνα, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΟΜΑΖΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η ΟΜΑΔΑ, αλλά κάτι τέτοιο ΔΕΝ φαίνεται πουθενά. ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΣ εχει φύγει από το γήπεδο, φαίνεται και από τα γραφόμενα στην λεζάντα της φωτογραφίας ακριβώς από κάτω.

  

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΞΕΚΑΘΑΡΟ. ΠΡΩΤΑ έχει φύγει ο διαιτητής. Αν λοιπόν ΠΡΩΤΟΣ φεύγει ο διατητής, πως ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ ο Παναθηναϊκός?



Το φύλλο αγώνα στέλνεται από την....ΧΑΛΚΙΔΑ, προφανώς δεν πρόλαβε στο ποδηλατοδρόμιο να γραψει οτι ήθελε. Σαν τον αρετόπουλο δλδ.


Λάτσιος επί τω έργω στο 1-1!!!! 


   Η «πράσινη» χούντα... Τις ποινές λίγο-πολύ τις ξέρετε. Παπαδημητρίου - Δημητρίου - Αθανασόπουλος  - Κωνσταντίνου (αποκλεισμός από Εθνική) και Δομάζος από την μία. Συνετόπουλος και Τριαντάφυλλος από την άλλη.


                     


Μέσα σε όλα αυτά, οι «ηθικοί» γαύροι του βορρά ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΝ ΤΥΧΟΝ Η ΕΠΟ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ στον αγώνα μεταξύ τους, την επόμενη αγωνιστική.  ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ κερδίζονται στα γήπεδα, έτσι δεν είναι μπουγάτσες? Το αθηναϊκό κατεστημένο και αελ+1. Φτάστε τον άρη πρώτα και μετά μιλάμε.


Την επόμενη αγωνιστική το τρύλο κέρδισε με τον γνωστό τρόπο...Με πέναλτυ (που ήταν οφσάιτ) !!!! Το πρωτάθλημα το κέρδισε ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ τον τίτλο από τον γαύρο του βορρά, στον περίφημο αγώνα με την Παναχαϊκή όπου υπήρξε ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ με στοιχεία και η χούντα τα κουκούλωσε μπας και πάρει το πρωτάθλημα ο γαύρος.


Ο ορος «βουτηξε» να παρει πεναλτυ, λογικα ξεκινησε απο αυτο εδω το «πεναλτυ.


Πέναλτυ που προφανώς, έπρεπε να επαναληφθεί...

Σχόλια

  1. Κανε μια παύση καμιά βδομάδα, δεν αντέχουν άλλο γλέντι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο παιχνίδι οσιφιπι-εθνικος 2-1 με πεναλτι του καραβιτη, ειχε προηγηθει φαουλ απο οτι ειδα στο διαδίκτυο, ναι μεν ο παιχτης του οσιφιπι ηταν σε θεση οφ-σαιντ αλλα η μπαλα δεν εφτασε ποτε σε αυτον. Καθαρο φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως φαινεται στην φαση συμμετεχουν και οι 2 παιχτες. Σαφεστατα κανει κινηση προς την μπαλα και τραβει τον αμυντικο μαζι του. Περαν αυτου οπως φαινεται και απο τη νεα φωτογραφια, υπαρχει ΞΕΚΑΘΑΡΗ επαναληψη του χτυπηματος καθως υπαρχει παιχτης του οσιφιπι που εχει φτασει....διπλα στον καραβιτη που το εκτελει!!!

      Διαγραφή
    2. περαν αυτου, δεν φαινεται καν ανατροπη. Δεν βλεπω τραβηγμα η κρατημα, καμμια επαφη στα ποδια.Βεβαια υπαρχει μονο μια καμερα που δεν βοηθαει, αλλα η αισθηση που σου αφηνει η φαση ειναι οτι... σκονταψε.

      Διαγραφή
  3. Πολύ σπρώξιμο η χούντα στον Παναθηναικό ρε!Μηδενισμός "μόνο" σε 3 αγώνες............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ό Συνετόπουλος έπρεπε νά φάει τό ξύλο τής αρκούδας μεγάλος αλήτης χειρονομία στόν Κωνσταντίνου
    γιά αυτό τόν κυνηγούσε μέσα ήμουνα τά θυμάμε όλα.
    Έμ εκείνος ό Λάτσιος αλητάμπουρας ΚΑΘΑΡΜΑ φαινόταν καθαρά ποιός ήθελε νά κερδίσει έβγαζε μάτια
    τό πέναλτυ στόν Ντε Μελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου