Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Ανέλπιστος τίτλος με 12 ακυρωμένα γκολ (1976-77)

Σεζόν 1976-77. Ο Παναθηναικος αν θελει να εχει τυχη για να χριστει πρωταθλητης πρεπει να διεκδικησει το στεμμα με αντιπάλους τον οσφπ και κυριως τον μπαοκ που ηταν ο πρωταθλητής της σεζον 1975-76. Το προηγουμενο πρωταθλημα του τριφυλλιου ηταν το 1971-72.


Και 4 χρονια χωρις πρωταθλημα ειναι πολυ βαρυ για εναν συλλογο με το μεγεθος του Παναθηναικου. Η «ανοσια» που αποκτησαμε στα χρονια του επαγγελματικου πρωταθληματος, ουδεμια σχεση εχει με τα πρωταθληματα πριν το 1979.

Απο τα φιλικα βλεπουμε την «προθεση» προστασιας. Αουτσαιντερ αυτη την σεζον, αλλα καποιες «σταθερες» δεν αλλαζουν ποτε. Το τρυλο σκοραρει με.....πεναλτυ (τι πρωτοτυπο) αλλα ο κορακας δεν δινει αλλα 3 εμφανη πεναλτυ στον Παναθηναικο.



Επομενο φιλικο με τον πρωταθλητη του 75-76, μπαοκ. Μια απο τα ιδια. Το Ποκ φταιει.
                                


Ανταποδιδουμε το φιλικο με τον οσιφιπι, στην εδρα του. Με τα γνωστα αποτελεσματα πριν το επαγγελματικο. Απο ενα πεναλτυ δεν δινεται στην καθε ομαδα, αλλα τρυλος χωρις πεναλτυ = οχι νικη.


                                
Και ξεκιναει το πρωταθλημα. Τι γινεται σε περιπτωση ισοβαθμιας? Εχει πλεονεκτημα η ομαδα με τον καλυτερο λογο στην συγκομιδη τερματων. Κλασμα. Αριθμητης τα ποσα γκολ εφαγε, παρονομαστης τα ποσα γκολ εβαλε. Δυσκολο για τους γαυρους γιατι απαιτει διαιρεση, αλλα σημαντικο. Σημαντικοτατη η αμυνα, αλλα αναμφιβολα και η επιθεση σε αριθμους.


Στην πρεμιερα μας «φιλοξενει» ο οφη. Αποβολες εκατερωθεν (1 σε καθε ομαδα) και ενα πεναλτυ κατα του Παναθηναικου. Τελικο 2-2.



Επομενη αγωνιστικη με την Καβαλα. Ανετη νικη αλλα ενα εμφανες πεναλτυ δεν δινεται στο τριφυλλι.


Συνεχιζουμε με αντιπαλο την Παναχαικη. Ακυρωνει γκολ ως οφσαιτ της Παναχαικης, σωστα ομως. Το αν φωναζουν οι θεατες ειναι αλλο θεμα. Εχοντας τον φοβο της εξεδρας, ακυρωνει κανονικο γκολ του Παναθηναικου στο 85, και αλλο ενα του Αντωναδη ως οφσαιτ στο 61.




Μεχρι στιγμης εχουμε  1 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 1 που δεν δοθηκε υπερ και 2 ακυρωμενα γκολ (1 ως οφσαιτ).

Επομενος αντιπαλος ο Ατρομητος. Ανετη νικη, αλλα με 3 ακυρωμενα γκολ. Μεχρι στιγμης εχουμε  1 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 1 που δεν δοθηκε υπερ και 5 ακυρωμενα γκολ (2 ακυρα ως οφσαιτ).


Επομενη αγωνιστικη και Νεα Σμυρνη. Δυσκολος αντιπαλος, δυσκολη νικη. Με γκολ οφσαιτ, ισοφαριζει ο Πανιωνιος!!. Η διοικηση αποφασιζει την αλλαγη προπονητη και στην θεση του Μορειρα, θα ερθει σε λιγες μερες ο Πολωνος Γκορσκι.


Την ιδια αγωνιστικη το Ποκ, κυνηγαει τον περσυνο πρωταθλητη.


Την 5η αγωνιστικη πλεον, η βαθμολογια εχει ως εξης. Πρωτο το τρυλο με δευτερο τον Μπαογκ. Κλασικη πρασινη παραγκα δλδ.


Επομενη αγωνιστικη με Καστορια κερδιζουμε πεναλτυ, αλλα κοβεται ο Αλβαρεζ ως οφσαιτ χωρις να ειναι.


Και φτανουμε στο πρωτο ντερμπυ της σεζον...Νικη του τρυλο με τον γνωστο τροπο. Δλδ πεναλτυ και αποβολες στον αντιπαλο, ακυρωμενα γκολ. Κλασικη «τρυλικη» νικη. Ο αγωνας αυτος περιγραφεται αναλυτικα εδω. Το δε 2-0 με τον γαλακο, γίνεται στο....95!!!! Εκεινη την εποχη 5 και 6 λεπτα καθυστερήσεων πολύ σπανια δίνονταν.
                                      



Επομενη αγωνιστικη το τρυλο παιζει με τα Γιαννινα. Αλλη μια «τρυλικη» νικη με τα Γιαννινα να ωρυονται για την διαιτησια του γνωστου Κολυροπουλου. Ούτε ένσταση δεν αφήνει τους Γιαννιώτες να κάνουν.


Συνηθισμενες καταστασεις, οπως διαβαζουμε εδω!!!


Ο Παναθηναικος αντιμετωπιζει τον Αρη και χανει 2-1. 3 ακυρωμενα γκολ 2 για τον Παναθηναικο και 1 για τον Αρη. Μεχρι στιγμης εχουμε  2 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 1 που δεν δοθηκε υπερ και 7 ακυρωμενα γκολ (3 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).


Κια η βαθμολογια της 7ης αγωνιστικης. Πληρης πρασινη παραγκα (3η θεση ισοβαθμος με Αεκ)


8η αγωνιστικη και νικη επι του Πιερικου. Ο Πιερικος διαμαρτυρεται για ακυρωμενο γκολ, αλλα την ευθυνη στην φαση εχει παρει ο διαιτητης που εχει υποδειξει οφσαιτ τον σκορερ οταν πηρε την μπαλα και ΠΡΙΝ σκοραρει.



9η αγωνιστικη και σειρα εχουν οι Σερρες. Νικη 4-0 και αλλο ενα πεντακαθαρο πεναλτυ υπερ του Παναθηναικου δεν δινεται.  Μεχρι στιγμης εχουμε 2 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 2 που δεν δοθηκαν υπερ και 7 ακυρωμενα γκολ (3 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).


Την ιδια αγωνστικη ο μπαογκ, σφαζει τον γαυρο του νοτου με πεναλτυ και κοκκινη υπερ του μπαογκ. Ειπαμε το ΠΟΚ ζει και βασιλευει.


Ετσι ο μπαογκ περναει μπροστα στην βαθμολογια. Τριτος παντα ο Παναθηναικος.


10η αγωνιστικη και το κλασικο ντερμπυ 2 κοσμων. Και αυτο περιγραφεται αναλυτικα εδω. Ο γαυρος βαζει γκολ με πεναλτυ, απο φαουλ που εκτελειται με το χερι, ενω στο πεναλτυ δεν υπαρχει η παραμικρη παραβαση, καθως εχει ηδη απομακρυνθει η μπαλα.




Μεχρι στιγμης εχουμε 3 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 2 που δεν δοθηκαν υπερ και 7 ακυρωμενα γκολ (3 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι). Η βαθμολογια μετα την ισοπαλια. Σταθερα τριτος ο Παναθηναικος.


Επομενη αγωνιστικη με την πατροπαραδοτη μακεδονιτικη «φιλοξενια» στην τ(ρ)ουμπα.


Ο Παναθηναικος φιλοξενει τον Ηρακλη. Απο ενα ανυπαρκτο πεναλτυ σε καθε ομαδα, αλλα ο Ηρακλης το χανει. Αναποδα φαουλ και ενα πεναλτυ (χερι) δεν δινεται υπερ Παναθηναικου. Μεχρι στιγμης εχουμε 4 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 3 που δεν δοθηκαν υπερ και 7 ακυρωμενα γκολ (3 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).


Και ερχεται το κλασικο αθηναικο ντερμου οπου ξεπουπουλιαζουμε την αεκ.


Η παραγκα του ΠΟΚ χτυπαει ξανα τον μπαογκ. Αγγλικο σκορ ενω τα Γιαννινα σφαζονται για δευτερη φορα, μετα απο αυτη με τον γαυρο.


Την ιδια αγωνιστικη το τρυλο φιλοξενειται απο τον Οφη (1-1). Κερδιζει αποβολη αλλα δεν του δινεται πεναλτυ.


Με αυτα και με αυτα η βαθμολογια παραμενει οπως και τις προηγουμενες αγωνιστικες.


Την 13η αγωνιστικη το τρυλο κερδιζει την καβαλα 2-1, με ενα γκολ-φαουλ μια αποβολη υπερ και 1 πεναλτυ που δεν δοθηκε υπερ του. Το νικητήριο γκολ (2-1) γίνεται με παρεμπόδιση δλδ επιθετικο φάουλ στον τερματοφύλακα της καβάλας.


Ανετη νικη εντος με Γιαννινα αλλα 2 ακυρωμενα γκολ (το 1 κανονικο). Μεχρι στιγμης εχουμε 4 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 3 που δεν δοθηκαν υπερ και 9 ακυρωμενα γκολ (4 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι). 



Η βαθμολογια ιδια και απαραλλαχτη.


Επομενη αγωνιστικη. Την 15η αγωνιστικη η παραγκα του ΠΟΚ ξαναχτυπα. Οχι 1, ουτε 2, αλλα 3 πεναλτυ στον γαυρο του βορρα.



Ετσι το τριφυλλι απομακρυνεται (3β) απο την κορυφη. Μια νικη και 1 ισοπαλια αποσταση.


Επομενη αγωνιστικη με τον μπαοκ στην Λεωφορο. Ισοπαλια αλλα με την παραγκα του ΠΟΚ εν δρασει. Οτι μπορουσε για να ανακοψει τις πρασινες επιθεσεις, το εκανε. Αναποδα φαουλ κορνερ κλπ κλπ.


Επομενη αγωνιστικη. Στη Νεα Σμυρνη μπερδεψε μεχρι και τα ...κορνερ.


Την ιδια αγωνιστικη με αντιπαλο τον Παναιτωλικο. 2 πεναλτυ δινονται στο τριφυλλι και ενα τριτο (αμφισβητουμενο) δεν δινεται. Μεχρι στιγμης εχουμε 4 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 4 που δεν δοθηκαν υπερ και 9 ακυρωμενα γκολ (4 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).


Τελευταια αγωνιστικη Α γυρου. Ο μπαογκ περναει τα Τεμπη και φυσικα χανει 2-1 απο τον Οφη, ενω το τρυλο με νικη 4-1 σφραγιζει την κορυφη. Ο Παναθηναικος κερδιζει 2-1 τον Απολλωνα με άλλα 2 ακυρωμένα γκολ. Μεχρι στιγμης εχουμε 4 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 3 που δεν δοθηκαν υπερ και 11 ακυρωμενα γκολ (4 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).



Η βαθμολογια του Α γυρου  εχει στην κορυφη το τρυλο και τριτο τον Παναθηναικο ισοβαθμο με την Αεκ.


Ο δευτερος γυρος ξεκιναει με το ΠΟΚ να ξανασφαζει τον γαυρο του βορρα.



Ο Παναθηναικος κερδιζει 3-1 τον οφη (με 1 πεναλτυ) και σε συνδυασμο με την γκελα του μπαογκ και την ηττα του οσφπ (με αμφισβητουμενο πεναλτυ μεν, αλλα με ευνοια σε ολο τον υπολοιπο αγωνα, δε - ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ) περναει στην κορυφη. Ισοβαθμος φυσικα με τους 2 γαυρους βορρα και νοτου. Πρωταθλημα απιστευτο, με 3 ομαδες στην κορυφη ισοβαθμες την 18η αγωνιστικη και αλλη μια να ακολουθει 2 ποντους πισω!!!


Επομενη αγωνιστικη και αντιπαλος για τον μπαογκ η παναχαικη, την οποια η παραγκα του ΠΟΚ την αδικει με ενα πεναλτυ που δεν δινει ο διαιτητης.


Ο οσφπ περναει ανετα απο τον πιερικο. ενω το τριφυλλι έχασε 1-0 στο 86 με την Καβαλα.


Ετσι η βαθμολογια ερχεται παλι τουμπα, με  τους 2 γαυρους (βορρα και νοτου) να ειναι ισοβαθμοι στη  κορυφη και Παναθηναικο και Αεκ μαζι με 2 βαθμους διαφορα.


20η αγωνιστικη και επελαση με 4-0 την Παναχαικη.


Ο οσφπ με τον Πανσερραικο ειναι τυχερος γιατι εχει δοκαρι ο Πανσερραικος και φυσικα ενα πεναλτυ που δεν του δινεται.


Ιδια κατασταση στην βαθμολογια με τους 2 γαυρους πρωτους και Παναθηναικο Αεκ να ακολουθουν με 2 ποντους διαφορα. Η πρωτη 3αδα εχει πολυ κοντινες διαφορες τερματων. Ολα κρινονται σε μια κλωστη.


Η συνεχεια εξισου δραματική. Ο Ατρομητος φιλοξενει τον Παναθηναικο, 2 πεναλτυ δεν δινονται στο τριφυλλι, πολυ ξυλο στον αγωνα χωρις τιμωριες. Ο ατρομητος διαμαρτυρεται για μια φαση στην οποια η μπαλα ΦΑΙΝΕΤΑΙ να εχει περασει την γραμμη. Ισοπαλο 1-1 το τελικο σκορ. Μεχρι στιγμης εχουμε 4 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 5 που δεν δοθηκαν υπερ και 11 ακυρωμενα γκολ (4 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).


Ο Θωμοπουλος συγκλονιστικος στην περιγραφη του αγωνα με τον Παναιτωλικο, οπου μαθαινουμε οτι αδικηθηκε το τρυλο που δεν πηρε πεναλτυ, αλλα καπου εκει ακυρωσε και ενα γκολ (σωστα - λαθος δεν θα μαθουμε) στον γηπεδουχο Παναιτωλικο!!!



Βέβαια η αληθεια ισως ειναι ....λιγο διαφορετικη!!!



Ενδιαμεσα εχουμε και το κυπελλο!! Οποτε μας βολευουν οι κανονισμοι πρεπει να εφαρμοζονται!
Νικη επι της παναχαικης, με αριστη!!! διαιτησια. Λογικο αφου δινει πεναλτυ!!!


Κατα τα αλλα, μεσα πεσατε!!!



Η δε 4η της παρεας Αεκ, κανει εναν αγωνα μακελειο στην κατερινη. Αδικει και αδικειται.

Ετσι οι 2 γαυροι παραμενουν επικεφαλης και μονος τριτος ο Παναθηναικος. Εχουμε φτασει στην 22η αγωνιστικη.

Επομενος αντιπαλος ο πανιωνιος,με δυσκολη επικρατηση και 1 ακυρωμενο γκολ. Μεχρι στιγμης εχουμε 4 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 5 που δεν δοθηκαν υπερ και 12 ακυρωμενα γκολ (4 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).



Την επομενη αγωνιστικη, η Αεκ κερδιζει 1-0 το τρυλο, που θα κανει φυσικα ενσταση αφου εχασε. Οι μεγαλες ομαδες δεν μιλανε για την διαιτησια μας λενε οι γαυροι, αλλα απο την αλλη κλαιγονται και κανουν ενστασεις. Στον αγωνα ευνοηθηκαν ΚΑΙ οι 2.



Τι βλεπει ενας αντικειμενικος? Οτι το τρυλο εδω και 40 χρονια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ. Κλαμα σε καθε αγωνα οταν χανει και ΑΟΡΑΤΟΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ απο την διαιτησια, η οποια ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. Αν βαλουμε αυτη την ανακοινωση μετα τον αγωνα κυπελλου η πρωταθληματος με την αεκ το 2018, ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ. Απλα αντι για καραβιτης βαζουμε ενα ονομα της σεζον 17-18. Δεν αλλαζουμε ουτε τελεία απο την ανακοινωση.


Ο Παναθηναικος χανει στην Καστορια 3-2, με τον διαιτητη να μην δινει πεναλτυ σε ανατροπη του Αλβαρεζ απο 2 αντιπαλους. Το πεναλτυ υπερ της Καστορια το εδωσε με ανεση ομως. Μεχρι στιγμης εχουμε 5 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 6 που δεν δοθηκαν υπερ και 12 ακυρωμενα γκολ (4 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).


Ετσι με τη νικη της Αεκ παλι 4 ομαδες ειναι σε αποσταση 3-4 βαθμων. Ο δε Παναθηναικος περναει...4ος!!!! και 4 βαθμους πισω απο τον γαυρο του βορρα.


24η αγωνιστική και ο Πανσερραικος κανει καλοκαιρινο το γηπεδο στον αγωνα με τον Εθνικο. Κραταμε αυτη την λεπτομερεια γιατι θα μας χρειαστει αργοτερα.


Ο γαυρος του βορρα περναει απο τον Πιερικο, κερδιζει αποβολη, κερδιζει πεναλτυ αλλα μενει στο 0-0 με την τοπικη ομαδα. Τι αλλο να τους δωσει ενας διαιτητης δλδ?


Ο Παναθηναικος κερδιζει εντος 4-2 τον Αρη, με τον διαιτητη να αρνειται νεο πεναλτυ στο τριφύλλι. Μεχρι στιγμης εχουμε 5 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 7 που δεν δοθηκαν υπερ και 12 ακυρωμενα γκολ (4 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).


Νεος χαμος στην βαθμολογια 10 αγωνες πριν το τελος. Μονος πρωτος ο γαυρος του βορρα, δευτερος ο γαυρος του νοτου , τριτος ο Παναθηναικος και 4η με 1 βαθμο διαφορα η Αεκ. Απιστευτο πρωταθλημα πραγματικα.


25η αγωνιστικη πλεον. 4-0 τον Πιερικο με ωραιο ποδοσφαιρο, δοκαρια για τις 2 ομαδες ενα πεναλτυ υπερ Παναθηναικου και ενα παραλιγο γκολ του Πιερικου απο θεση οφσαιτ που γλυτωσε τελευταια στιγμη ο Στεφανακης.


Την ιδια αγωνιστικη κερδιζει το τρυλο τον Εθνικο, αλλα καταλαβαινουμε απο την περιγραφη ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ο ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ. Ναι μεν δεν δινει ενα πεναλτυ στο τρυλο, αλλα ο συντακτης γραφει οτι επεσε θεαματικα (οπως εκανε παντα) ο Γαλακος.

Το 2-0 γίνεται όπως εγινε το 2-1 με την καβάλα. Με επιθετικο φάουλ στον τερματοφυλακα. «Ο διαιτητής παρέβλεψε το φάουλ». Λεπτομέρειες. Έτυχε να γίνει φαουλ στον τερματοφυλακα και με την καβαλα και με τον εθνικο. Στην καβαλα δοκιμασαν με εναν παιχτη, δεν σφυριχτηκε φαουλ. Εδω δοκιμασαν με 2 παιχτες (λοσαντα-κρητικοπουλος) παλι δεν σφυριχτηκε φαουλ. Στον επομενο αγωνα μπορει να επεφταν και οι 11 πανω στον αντιπαλο τερματοφυλακα, οπως στο αμερικανικο ποδοσφαιρο.


25η και ολα ιδια. Νικες για παοκ, γαυρο, τριφυλλι και αεκ. 9 αγωνες πριν το τελος και 4 ομαδες διεκδικουν το πρωταθλημα. Αλλα ειπαμε τετοια πρωταθληματα ηταν της «πρασινης» επο.


Εδω υπαρχει ενα απιστευτο χαος με την τιμωρια του γηπεδου των Σερρων λογω των επεισοδιων με τον Εθνικο. Κανονικα οι Σερρες πρεπει να δωσουν 3 αγωνες ως γηπεδουχοι μεν, αλλα με τιμωρημενη την εδρα τους δε. Και η ποινη ξεκιναει απο τον αγωνα με τον Παναθηναικο.

«Ο Παναθηναικος ειναι αδικημενος...» δηλωσε ο Γ.Γ.Α. Τι πρωτοτυπο!!!



«Ανεξαρτητα ομως,ολων αυτων, το ματς Σερρες-Παο θα γινη στις Σερρες ακομα και αν τιμωριθη το γηπεδο. Και τουτο το γεγοινος που αδικει καταφωρα τον αθηναικο συλλογο οφειλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο οτι δεν υπαρχουν χρονικα ορια για να επικυρωθη η ποινη απο τον ΓΓΑ και να κοινοποιηθη στον Πανσερραικο».


26η και ο γαυρος του νοτου κερδιζει αυτον του βορρα και βαζει φωτια στην βαθμολογία.


Ο Παναθηναικος αγωνιζεται κανονικα στας Σερρας και κερδιζει 1-2.



Η διοικηση του μπαογκ στηριζει εμπρακτα τον προπονητη και ενω ειναι ΠΡΩΤΟΣ με 1 βαθμο διαφορα, ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Ετσι κανει την ψυχολογια στα «αποδυτηρια» και την κατασταση στην ομαδα, την χειροτερη δυνατη.


Και ερχεται το ντερμπυ των 2 κοσμων (27η). Ανετη νικη με 2-0 και απο δω αρχιζει το κλαμα των γαυρων. Δεν φτανει που γλυτωνουν την 4αρα με 2 πεναλτυ που αρνειται ο διαιτητης, αρχιζουν την μυθοπλασια παλι.


Επιτιθενται στον εποπτη γιατι «ακουσον-ακουσον» αφησε να γινει το 2-0.

                             


Στην αρχη οι γαυροι φωναζαν για «χερι» στο γκολ. Αφου καταλαβαν οτι ΔΕΝ υπαρχει χερι, αρχισαν την καραμελα του οφσαιτ. Γενικα δεν επρεπε να φανε δευτερο γκολ. Επρεπε να βρεθει ενας τροπος να ακυρωθει, πως να το κανουμε.


Η Φαση φυσικα ειναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ καθως ΧΕΡΙ δεν ειναι δυνατον να γινει και οφσαιτ δεν υπαρχει καθως υπαρχει αμυντικος που καλυπτει τον Αλβαρεζ. 


Η πλακα ειναι οτι τοτε ηταν τοσο «πελατες», που μεχρι και ο Δομαζος ειχε προβλεψει το σκορ και τους σκορερς!!! Μεχρι στιγμης εχουμε 5 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 9 που δεν δοθηκαν υπερ και 12 ακυρωμενα γκολ (4 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).


Επομενη αγωνιστικη (28η) με τον Ηρακλη στην Θεσσαλονικη. 2 πεναλτυ εναντιον του Παναθηναικου, το κλασικο ξυλο απο την  μακεδονιτικη φιλοξενια, αλλα τελικα νικη. Μεχρι στιγμης εχουμε 7 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 9 που δεν δοθηκαν υπερ και 12 ακυρωμενα γκολ (4 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).




                             

Ο Παοκ θα χασει απο την Αεκ στην Αθηνα και το πρωταθλημα παιρνει νεα τροπη. Πολυ ξυλο στον αγωνα και γενικα προσπαθεια να φανει αδικημενος ο μπαοκ, χωρις να τα καταφερνει ομως.



Πλεον στην κορυφη βρισκεται ο Παναθηναικος εκμεταλευομενος τις γκελες των 2 γαυρων, μαζι με τον μπαογκ.


29η και αθηναικο ντερμπυ. Καθαριζουμε την αεκ ευκολα.


Για πρωτη φορα την 29η, ο Παναθηναικος περναει ΜΟΝΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ. Βεβαια ο γαυρος κερδιζει τον Οφη με 4-3, αλλα οι οπαδοι του Οφη θεωρουν σχεδον ολα τα γκολ που δεχτηκαν, αντικανονικα.



Την 31η αγωνιστική υποδεχομαστε τον Εθνικο (5/6/77), ενω 3 μερες αργοτερα παιζουμε με το τρυλο τον ημιτελικο κυπελλου. Ο Εθνικος παιζει σαν να αγωνιζεται στον τελικο του παγκοσμιου κυπελλου, στελνει με χιαστους τον Ελευθερακη στο νοσοκομειο και εξω για την υπολοιπη σεζον, επισης τραυματιες τους Τζορτζεβιτς και Γιαννακουλα. Το τρυλο κερδζει με 9αρα το παραρτημα της Πατρας, γιατι ειπαμε..Αν ισοβαθμισουν μετρανε ο λογος των τερματων που δεχτηκαν, ως προς αυτον που πετυχαν. Γιαυτο και η 9αρα με την πατρα και παλιοτερα η 10αρα με τον Φωστηρα.



Ενα ακομη πεναλτυ γινεται γαργαρα, ενω η περιγραφη δεν αφηνει κενα..Ο Κουρεας (παλιος στοπερ του γαυρου επι χουντας) περιποιειται τον Ελευθερακη και του κοβει την καριερα. Χαρισμενες αποβολες, κλωτσιες, πεναλτυ που δεν δοθηκαν...Μεχρι στιγμης εχουμε 7 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου, 10 που δεν δοθηκαν υπερ και 12 ακυρωμενα γκολ (4 ακυρα ως οφσαιτ - 1 για χερι).


Καπου εδω μεσολαβει και ο ημιτελικος κυπελλου με αλλη μια σφαγη απο τον γαυρο!!! Ευτυχως περασαμε στην παραταση. Ο ημιτελικός υπάρχει αναλυτικά εδώ.


Φτανουμε στην 32η αγωνιστικη οπου κρινονται ολα στο ντερμπυ της τουμπας. Ο Παναθηναικος αποσπα το 0-0 και παραμενει πρωτος.


Ο γαυρος κερδιζει τον Ατρομητο, λιγο περιεργα. Δλδ με ενα πεναλτυ στο οποιο Η ΜΠΑΛΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΧΕΡΙ (και οχι το αντιστροφο), ενα γκολ στο 88 οφσαιτ,  και ενα ακυρωμενο γκολ του Ατρομητου στο 69 οταν το σκορ ηταν 2-2. «Τρυλικη» νικη δλδ.


Στην βαθμολογια 1 ποντο μπροστα το τριφυλλι, και ακολουθουν αμεσως οι 2 γαυροι. Μια γκελα να κανουμε και χανεται το πρωταθλημα.


33η αγωνιστικη και νεο 0-0 με τον Παναιτωλικο. Η διαφορα με τον γαυρο που κερδιζει εξαφανιζεται και ισοβαθμουν και οι 2 στην κορυφη.

Ο Παναθηναικος εχει απλα καλυτερη διαφορα τερματων παρολο που δεν του εχουν μετρησει 12 γκολ (οχι ολα κανονικα βεβαια, αλλα εχουμε πει οτι οταν σε κατηγορουν για παραγκες τετοιες φασεις τις εχεις στο τσεπακι σου) και παρολο που εχει 7 πεναλτυ κατα, εναντι 5 πεναλτυ κατα του γαυρου.


Ο γαυρος κρδιζει και μας πιανει οπως ειπαμε στην κορυφη, ο δε μπαογκ αφου περασε τα Τεμπη και ηθελε νικη στην Αθηνα, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ. Τι πρωτοτυπο.


Ακομα και τελευταια αγωνιστικη αν χασουξμε, χαθηκαμε. Απιστευτο πρωταθλημα σε εξελιξη.


Η αγωνια ενος προεδρου, ο οποιος εφτασε μεχρι και στην Χωροφυλακη για αν ενημερωθει για το αποτελεσμα. Βεβαια αλλοι προεδροι στις μερες ειτε εγκατελειψαν την ομαδα στον τελευταιο αγωνα παιζοντας γκολφ, ειτε εφευγαν απο την φιεστα-απονομη στο 80 ΄πριν καν τελειωσει ο αγωνας.


34η και τελευταια αγωνιστικη, η νικη ερχεται ανετα, ενω ταυτοχρονα η Καστορια κερδιζει το τρυλο και δεν ισοβαθμουμε στην κορυφη.




Ο Θωμοπουλος δεν εχει κουραγιο ουτε να διαμαρτυρηθει για κανα μουφα γκολ.



Οχι μονο το αντρικο αλλα και το εφηβικο σηκωνει την κουπα εκεινη την χρονια!!!

                                                 


Σε μια χρονια με 4 διεκδικητες, που στο τελος εμειναν 3, ο τιτλος κριθηκε κυριολεκτικα στο  νημα. Ο Παναθηναικος περασε μπροστα μονο στην 18η και μετα στην 28η αγωνιστικη οπου και δεν κατεβηκε απο την κορυφη. Μεχρι και την 28η δλδ ειχε μονο 1 αγωνιστικη που βρεθηκε στην κορυφη. Πραγματικα απιστευτο πρωταθλημα.

Ενα πρωταθλημα που ειχε 7 πεναλτυ εις βαρος του Παναθηναικου (εναντι 5 του γαυρου), 10 που δεν δοθηκαν υπερ και 12 ακυρωμενα γκολ!!!!. Και οι γαυροι να κλαιγονται για «πρασινη επο».



Τι ηταν ο Παναθηναικος την δεκαετια του 70 και πως κατεληξε σημερα.



Αυτον τον Παναθηναικο παραδωσαμε, στο επαγγελματικο πρωταθλημα. 9 ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ 18 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. 9 ΤΙΤΛΟΥΣ. ΤΟ 50%. ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 8 ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ 39 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!


ΦΥΣΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΟΧΙ ΓΗΠΕΔΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΨΑΝ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.


ΥΓ. ΟΤΑΝ ο ιδιος ο Θωμοπουλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ


ΥΓ. Ενα μεγαλο ευχαριστω στο κυρ Στελιο για την συνεχη βοηθεια στα στοιχεια αυτης της σεζον. 

Σχόλια

  1. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΩ Ο ΠΑΟ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για προπολεμικά δύσκολο, αλλά για τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο υπάρχουν άρθρα εδώ.

      Διαγραφή
  2. Άλλη μια εποχή "πράσινης παράγκας" είναι η πενταετία 1974-79.Ο Παναθηναικός πήρε 1 νταμπλ.Κανένας άλλος δεν σήκωσε κεφάλι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΟΚ είμαι,ωραίο το άρθρο,με πρωτοσέλιδα κτλ.Γουστάρω να διαβάζω για παλιά πρωταθλήματα και κρίμα που ενώ αφιερώθηκε χρόνος,δυστυχώς η αντικειμενικότητα λείπει.Π.χ.,επειδή γνωρίζω από ιστορία του ΠΑΟΚ,σε πολλά ματς γράφεις για εύνοια κτλ. και το τεκμηριώνεις με αποσπάσματα.ΟΚ,μπορεί να έχει βάση αν και δε θα το μάθουμε ποτέ γιατί δεν έχουμε εικόνα.Για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ όμως 28η αγ, που έριξε τον ΠΑΟΚ από τη 1η θέση και τον σφαγέα Τσουκαλαδέλη υπάρχει και εικόνα .Οπότε όταν γράφεις ότι άδικα διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟΚ,πολύ απλά είναι ένα μεγάλο ψέμμα.Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ο Παοκ θα χασει απο την Αεκ στην Αθηνα και το πρωταθλημα παιρνει νεα τροπη. Πολυ ξυλο στον αγωνα και γενικα προσπαθεια να φανει αδικημενος ο μπαοκ, χωρις να τα καταφερνει ομως». Αυτο που γραφω, απεχει απο αυτο που ισχυριζεσαι οτι γραφω. Ο σφαγεας που γραφεις, σας αδικει στην φαση του γκολ του Σαραφη. Συμφωνουμε. Το γκολ της αεκ ειναι κανονικο, γιατι εχει σφυριξει και δεν εχει υποχρεωση κανεις να περιμενει ΠΟΤΕ θα στηθει το τειχος. Αυτο αναφερεται σε 2 εφημεριδες που εχω βρει (ηχω-νεα). Γιαυτο το λογο πολλες φορες καθεται παιχτης της αμυνομενης ομαδας πανω στη μπαλα - η διπλα απο αυτη, για να μην μπορουν να εκτελεσουν οι αντιπαλοι γρηγορα. Υπαρχει και μια αλλη φαση με τον Μιληση που μπλοκαρει την μπαλα πεφτοντας ΜΕΣΑ στο τερμα του. Τα γονατα του ειναι καθαρα πανω στη γραμμη, αλλα η μπαλα ειναι στην αγκαλια του, προφανως πιο μεσα απο αυτη (αφου εχει προσγειωθει με την πλατη). Ανετα μπορουσε να μετρησει το γκολ, γινοταν το 2-0 και τελειωνε ο αγωνας. Ακομα και ως αμφισβητουμενη φαση, μπορουσε να την δωσει στην αεκ, αλλα ΔΕΝ το εκανε. Η αποβολη του Δαμανακη, σωστη, δεν νομιζω να διαφωνεις. Και ειναι 2η κιτρινη, ενω ειναι απευθειας κοκκινη. Η δε εφημεριδα γραφει οτι θα επρεπε να ειχε αποβληθει ΚΑΙ ο Αρισταρχος. Η «σφαγη» που βρισκεται ακριβως? Και το «ψεμα» ποιο ειναι τελικα?

      Διαγραφή
    2. Μάλλον έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι είναι σφαγή. Για μένα όταν παίζεις ντέρμπυ 28η αγ ενώ είσαι 1ος με 2 βαθμούς διαφορά και το κοράκι σου ακυρώνει γκολ ισοφάρισης από στημένη μπάλα ενώ ο παίκτης καλύπτεται 2 μέτρα, ε τότε υπάρχει ξεκάθαρα πρόθεση και είναι σφαγή. Μιλάμε για στημένη μπάλα το επαναλαμβάνω, έχει τεράστια διαφορά για μία φάση οφσάιντ από την κανονική ροή του αγώνα που μπορείς να πεις ότι ο επόπτης είχε λάθος θέση, έχασε τη φάση ή υπήρχε αντίθετη κίνηση κτλ. Στημένη μπάλα, εκτελεί ο Κούδας και ο Σαράφης καλύπτεται 2 μέτρα. Τι να λέμε...Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο. Για μένα είναι χειρότερη φάση και από του Κατσουράνη που τον καλύπτανε 4. Δε περιμένω και αντικειμενικότητα σε blog που γράφει μπαογκ κτλ. Ολα πράσινα θα τα δεις, απλά εγώ πιστεύω ότι θα είχαμε καλύτερο ποδόσφαιρο εάν τουλάχιστον παραδεχόμασταν τα αυτονόητα. Να είσαι καλά

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου