Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

H επόμενη μέρα

Υστερα απο προσπαθειες 6 ετων, ολοι οσοι ασχοληθηκαμε και γραφαμε για χρονια (με δεκαδες αναρτησεις) για παραγκα και στημενα παιχνιδια, εν μερει δικαιωνομαστε. Μπορει να μην εφτασε η κατηγορια ως «εγκληματικη οργανωση», αλλα η ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΟΜΑΔΩΝ, σημαινει οτι ΔΕΝ υπαρχει ποδοσφαιρο απο το 2010 και μετα.



Συγκεριμενοι προεδροι καλουνται για δικη, αρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι ομαδες τους ευνοηθηκαν απο την «συμμορια». Εκτος αν ο κομποτης και ο φαταουλ εστησαν την συμμορια για να κερδιζει πρωταθληματα ο Παναθηναικος και η Αεκ. Ο ενας χερεωκοπησε, η αλλη υποβιβαστηκε.  Ας δουμε τι σημαινει με απλα λογια η παρουσα κατασταση.

1) Ο ρολος του Σταμαδιανου (προεδρος Συμβουλιου Εφετων)

Ο κυριος αυτος πηρε μια δικογραφια εκατονταδων σελιδων, απο στοιχεια, ενδειξεις, απομαγνωτοφωνημενες συνομιλιες και ενω οι 2 δικαστικοι λειτουργοι (και εισαγγελεις οπως ο Δασακλοπουλος και ο Κορεας) θεωρησαν εμπλεκομενους 28 υποπτους, αυτος δεν βρηκε αναμειξη σχεδον για κανεναν απο αυτους.

Θεωρησε οτι ο Φαταουλ δεν πρεπει να κατηγορηθει για τα αδικηματα στοιχηματισμου και συμμοριας. Αν δεν επεμεναν οι 2 κυριες της υποθεσης, θα ειχε σκεπαστει-κουκουλωθει το μεγαλυτερο (ισαξιο της πρωτης παραγκας) ελληνικο ποδοσφαιρικο σκανδαλο ολων των εποχων.


Εφοσον ολοι αυτοι (Σταμαδιανος - Ρουσσεα - Κανελλοπουλου - Δασκαλοπουλος - Κορεας) εχουν τελειωσει Νομικη, ειναι μαλλον αδυνατον να θεωρουν ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΝΟΧΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΘΩΟ. Δεν μπορει ενα στοιχειο, ενας διαλογος να σε καταδικαζει και να σε αθωωνει ταυτοχρονα. Αρα ενας απο τους 2 ισχυρισμους ειναι ο αληθινος και καποιος παραπλανα την κοινη γνωμη. Η αυτος που εχει ενδειξεις εκατονταδων σελιδων και διαλογους με ονοματεπωνυμα και αγωνες, η ο αλλος που τα ιδια στοιχεια..τα διαγραφει.

Τουλαχιστον το βουλευμα του Συμβουλιου Εφετων τους παραπεμπει εστω και ετσι, σε δικη.

2) Συμμορια και οχι Εγκληματικη οργανωση.

Σαν να λεμε, δεν θα γενησουμε πενταδυμα, αλλα μονο διδυμα, παλι καλα. Στο ιδιο αρθρο εμπιπτουν και οι 2 κατηγοριες, φυσικα αλλαζουν οι ποινες, αλλα η ουσια παραμενει η ιδια. ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ (ειτε λεγεται οργανωση, ειτε συμμορια) ΠΟΥ ΕΣΤΗΝΕ ΑΓΩΝΕΣ. Αν το κυκλωμα το ονομασουμε «οργανωση» η «συμμορια» εχει επιπτωση στον ποινικο κωδικα, αλλα στην συνειδηση του κοσμου ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ..ΕΣΤΗΝΑΝ ΑΓΩΝΕΣ. Αν τωρα υπαρχουν οπαδοι που «πανηγυριζουν» επειδη ο προεδρος τους ειναι στους κατηγορουμενους για στημενους αγωνες σαν συμμοριτης και οχι σαν οργανωτης, η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια.

Image result for μαρινακης μπεος συνομιλιες

Αρα οτι αφορα την δραση του κυλωματος αυτου χρονικα, καθιστα αμεσως ακυρα τα αποτελεσματα που γνωριζουμε ως τωρα. Προφανως δεν υπαρχει νομος για να ακυρωσει τα πρωταθληματα αυτα ποινικα, αλλα υπαρχει ομως κοινη λογικη, και το περι δικαιου αισθημα και φυσικα η αθλητικη διακιοσυνη η οποια ΔΥΝΑΤΑΙ να δικασει-αποφασισει με ενδειξεις, αφου ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αποδειχθουν ολα αυτα . Δλδ ο μπεος να ισχυριζεται οτι ο Βαγγελας ειναι ο Περπινιαδης.

3) Ο Κομποτιακος, η Βεροια ο ατρομητος και το τρυλο

 Αυτες οι ομαδες και οι προεδροι ειναι στην 28αδα. Υπαρχουν παιχνιδια τα οποια ειναι υποπτα, υπαρχουν παιχνιδια που η ιδια η Ουεφα τα θεωρουσε και τα εστελνε στην Ελλαδα ως υποπτα, αλλα ως δια μαγειας εξαφανιζονταν η δεν υπηρχαν ενδειξεις.

Το δε πρωτοτυπο της αθλητικης δικαιοσυνης ειναι οτι εστελνε ως ..υποπτους τους προεδρους αλλα και τους συλογους ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΑΝ ΚΟΚΚΙΝΑ. Κατηγορηθηκε η Βεροια, η λιβαδια και ο Πανθρακικος. Σωστα..Μονοι τους επαιζαν αυτοι..Α και εχαναν κιολας. Α και δεν βγηκαν ουτε ευρωπη ουτε πηραν πρωταθλημα η κυπελλο!!!! Τι συμπτωση το μονο κοινο στοιχειο των «καταδικασμενων» συλογων που ασκουσε διωξεις η ΕΠΟ να ειναι....το τρυλο!!!!





Φτασαμε σε σημειο τα υποπτα μας  του 2013-14 με αυτα του 2014-15 να εχουν 3 ΙΔΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. (Γαυρος με βεροια-εργοτελη-πανθρακικο) ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΓΑΝ..



4) Επιπτωσεις για τον Φαταουλ

Απλα θα περιμενει το δικαστηριο για να αθωωθει, δεν αλλαζει κατι στην δρατσηριοτητα του, αυτος συνεχιζει στην Αγγλια. Εξαλλου ολα τα λεφτα ειναι η «λουκομοσκονη». Αυτο τρεμουν ολοι. Τα ποδοσφαιρικα σκανδαλα ειναι σταχτη στα ματια. Ο Φαταουλ απαλλαχτηκε σε μεγαλο μερος απο τις κατηγοριεςενω τα κακουργηματα απο 4, εγιναν ...1. Λογικα δεν θα εχει καποια ποινη ως φυσικο προσωπο, γιατι δεν θα αποδειχθει η συμμετοχη του κλπ κλπ. Ασχετως αν το ονομα του ακουγοταν παντου στις συνομιλιες. Ειπαμε ηταν ο Περπινιαδης.

Related image

Related image

Παραμενει ομως επισημα κατηγορουμενος για στησιμο αγωνων. ΟΧΙ ΑΘΩΟΣ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΘΩΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΔΙΚΗ.

5) Η ΟΥΕΦΑ τι κανει σε αντιστοιχες περιτωσεις?

Κρινοντας απο τις περιπτωσεις των Γιουβεντους, Φενερμπαχτσε, Σκερντεμπεου.

To CAS απεφάνθη για την περίπτωση της Φενέρμπαχτσε στις 28/8/2013, (οπως και της Σκερντεμπεου) απορρίπτοντας φυσικά την προσφυγή της κατά της ποινής που της επιβλήθηκε από την UEFA.

1) Εκρινε ότι η UEFA ήταν αρμόδια να κινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά της Φενέρ και ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν ήταν σύμφωνες με την αρχή της νομιμότητας.

 2) Έκρινε ότι η UEFA μπορεί να τιμωρεί, ακόμη και αν η ίδια κρίνει ότι το επίπεδο των στοιχείων που έχει λάβει σε σχέση με τα άτομα, δεν είναι ακόμη επαρκές για να επιβάλει κυρώσεις εναντίον τους!




Και στις δυο αυτες περιπτωσεις ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ, ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟΙ, ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠ ΑΥΤΟΦΟΡΩ, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ... Εκει ομως και οι αντιστοιχες διοργανωτριες αρχες επεβαλαν ποινες  αλλα και η Ουεφα κινηθηκε αμεσα ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ. 

Ειπαμε αλλο η αθλητικη δικαιοσυνη, αλλο η δικαιοσυνη με την ποινικη εννοια. Ακομα και στην Ελλαδα για τις ιδιες συνομιλες ο οσφπ Βολου και η Καβαλα ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ. Η κατηγορια ηταν το στησιμο αγωνων.

6) Εχει καταδικαστει ΠΟΤΕ καποιος χωρις τα βασικα στοιχεια? ( Πτωμα-οπλο εγκληματος-κινητρο)

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ Η ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ και ισως να την φωναξουμε να βρει ποιος ειναι ο ..Περπινιαδης.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ..

Ολα ειναι στο χερι της...δικαιοσυνης..Αν θελει ακομα και χωρις «πτωμα» καταδικαζει τον ενοχο. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΩΜΑ (ελληνικο ποδοσφαιρο) και με ΚΙΝΗΤΡΟ (πρωταθληματα-λεφτα) και με ΟΠΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (διαλογοι-παραγοντες-διαιτητες), ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ.

Ας ελπισουμε οτι για μια φορα θα φερθουν σαν ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΘΕΜΙΔΑΣ.

Σχόλια