Κάτι αδιάφορα βράδια ...

Οι 2 αιώνιοι εναντίον του Πιερικού (1975-76)

Η σεζον 1975-76 στο ποδοσφαιρο για τον Παναθηναικο ηταν ομοια με την φετινη. Κυριως διοικητικα. Αγωνιστικα το τριφυλλι δεν επεισε. Ουτε με δυσκολους, ουτε με ευκολους αντιπαλους.


Οι ομαδες της επαρχιας παντα ηταν δυσκολοι αντιπαλοι. Οταν φυσικα ο καθε νομός ειχε την δικη του εκπροσωπο στην Α εθνικη και οχι διορισμενους συλλογους οπως ο πλατανιας η καλλονη και αλλοι απιθανοι που ανεβοκατεβαινουν λογω...«καταγωγης». Μια απο τις δυνατες ομαδες την δεκαετια του 70 ηταν ο Πιερικος ο οποιος την σεζον 1975-76 αγωνιστηκε στην Αττικη με Παναθηναικο και τρυλο.

Στην Λεωφορο θα ερθει 1-1 με τον Παναθηναικο (29-2-1976), με τα 2 τερματα να σημειωνονται απο 2 πεναλτυ. Τα οποια ειναι αμφισβητουμενα μεν, αλλα την τωρινη εποχη ευκολο να διαπιστωσουμε την εγκυροτητα τους.


Πρωτα απ ολα, το πεναλτυ που κερδιζει ο Παναθηναικος θεωρειται αμφισβητουμενο γιατι ο Βαλλιδης ενω ανατρεπεται, κανει ενα βημα παραπανω και πεφτει. Ομως παραβαση υπαρχει, επαφη υπαρχει και ο Βαλλιδης ενω βγαινει τετ α τετ, ΔΕΝ εχει λογο να πεσει.

Το πεναλτυ εκτελειται απο τον Μουικιτς ενω οι οπαδοι του Παναθηναικου θεωροντας οτι δεν υπηρξε ανατροπη, τον προτρεπουν να το ριξει αουτ!!! Οπως φαινεται στα καρε της φωτογραφιας επαφη υπαρχει, απλα ο Βαλιδης κρατιεται για ενα βημα. Ο δε διαιτητης βλεπει πεντακαθαρα την φαση.


Στο πεναλτυ του Πιερικου ομως, ο διαιτητης μαλλον θεωροντας οτι εδωσε ευκολα το πεναλτυ υπερ του Παναθηναικου, τωρα του δινει ενα πεναλτυ εναντιον. Η οποια επαφη ειναι εκτος περιοχης. Οριακα μεν, ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Μαλιστα ο Γιαννακουλας θα κερδισει και την μπαλα στη συνεχεια. Η βουτια γινεται μεσα, ομως η συγκρουση των 2 παιχτων γινεται εκτος περιοχης. Βεβαια εκεινη την εποχη, χωρις ριπλει και τηλεκριτικους, ηταν φασεις που ευκολα ξεγελουσαν τον διαιτητη αν ειχε αποσταση απο την φαση.


Μετα την καταστροφικη ισοπαλια, η ολη κατασταση εκεινη την σεζον θυμιζει...την τωρινη. Οπως λεει η παροιμια «Λαος που δεν μαθαινει (απο) την ιστορια του ειναι καταδικασμενος να την ξαναζει». ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΥΣΑ, ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Τα κειμενα θα μπορουσαν να δημοσιευτουν ΑΥΤΟΥΣΙΑ την σημερινη εποχη.




Την ιδια σεζον ο Πιερικος παιζει και στην τρουμπα οπου θα χασει με γκολ πεναλτυ-φαντασμα αφου κανεις δεν καταλαβαινει τι εχει σφυριξει ο διαιτητης. Μαλιστα οι παιχτες του Πιερικου σε ενα γεμισμα στην περιοχη τους, ειναι αυτοι που ζητανε κατι υψωνοντας το χερι, αλλα προς γενικη εκπληξη, ο διαιτητης δινει πεναλτυ (τι πρωτοτυπο) για τον στολο που ετσι κανει το τρυλικο 1-0.


Ετσι το τρυλο λυγισε την αντισταση του Πιερικου, αλλα τελικα η προσπαθεια πηγε στραφι γιατι το πρωταθλημα το κατεκτησε ο μπαογκ.

ΥΓ1..Οταν οι οπαδοι του Παναθηναικου τα εχωναν σε παιχτες και διοικησεις, εποχες που η ομαδα δεν πηγαινε καλα στο πρωταθλημα και η διοικηση ηταν απουσα. Οι 2 φωτος απο τον αγωνα με τον Πιερικο.



ΥΓ2. Μια ημερα 2-3-76, μετα την ισοπαλια με τον Πιερικο, ο πατηρ αλαφουζος επι τω εργω...Για να μην ξεχνιομαστε.


Σχόλια