Που να έδειχνε και τα αυτιά του, ε;

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα...(η μηπως οχι?)

Για τα λεφτα τα κανεις ολα, τραγουδαγε ο Αντυπας προ 30ετιας..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ καθως ολοι απο αυτα ζουμε. Τωρα αν η φιλοδοξια ενος 28χρονου παιχταρά δεν ειναι οι διακρισεις, η δοξα, οι τιτλοι, αλλα μονο η τσεπη ειναι σεβαστη αλλα μεχρι εκει. Κανεις δεν κραταει κανεναν. Δεν θα αναλωθουμε σε σκεψεις αλλα σε πραξεις..Τι εκανε περυσι ο Κρις και εχει γινει το σιριαλ του καλοκαιριου? 



Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του στην Ελλάδα καθώς στέφθηκε νταμπλούχος, ενώ στην Ευρωλίγκα έφτασε για πρώτη φορά στην διαδικασία των play off με πλεονέκτημα έδρας. 

Οι σημαντικότεροι πυλώνες σε αυτή την διαδρομή ήταν 4. Ο Σίνγκλετον, ο Τζέιμς, ο Μπουρούσης και ο Καλάθης. Από αυτούς οι 2 έχουν ηδη αποχωρίσει, ενώ ο Σίνγκλετον έχει προσελκύσει, δικαίως, τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Ας δούμε γιατί...


Οι πολυτιμότεροι παιχτες του Παναθηναικου για το Ελληνικο πρωταθλημα με το συστημα αξιολογησης της Stoiximan Basket League, ηταν για τον Παναθηναικο ο Κρις Σινκλετον με 421 ποντους, ο Γιαννης Μπουρουσης με 399, ο Νικ Καλαθης με 284, ο Μαικ Τζειμς και ο Φελντειν με 224 ποντους.  

Ο Σίνγκλετον αγωνίστηκε σε 34 αγώνες (μόνο ο Καλάθης αγωνίστηκε σε 35) με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα (23:47) ακολουθούμενος απο τον Kαλάθη (23:31). Δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 369 πόντους πίσω από τον Μπουρούση με 373. Πρώτος ριμπάουντερ (217) ακολουθούμενος απο τον Μπουρούση με 196. Πρώτος σε αμυντικά (156) και δευτερος σε επιθετικά (61) ριμπάουντ πίσω από τον Μπουρουση με 63. Πρώτος στα κοψίματα με 29, ακολουθούμενος από τον Μπουρούση με 13. Πρώτος στα κλεψίματα (44) ακολουθούμενος από Καλάθη (39). 

Επιδόσεις που πραγματικά...ζαλίζουν..Και αν ξεχώρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα, στην Ευρωλίγκα έλαμψε και έκανε την διαφορά. Ας δούμε πως.

Στην Ευρωλιγκα οι πολυτιμότεροι παιχτες  με το συστημα αξιολογησης της ιδιας της διοργανωσης, ηταν για τον Παναθηναικο ο Κρις Σινκλετον με 515 ποντους,  ο Μαικ Τζειμς με 328 ο Νικ Καλαθης με 386 και ο Γιαννης Μπουρουσης με 333 ποντους. Ολοι οι υπολοιποι αθλητες ειχαν μικρότερα νουμερα αξιολογησης, ο δε Χαραλαμποπουλος αρνητικο (-1)!  


Ο Σίνγκλετον αγωνίστηκε και στους 33 αγώνες (Ριβερς-Καλαθης-Φελντειν-Μπουρουσης οι αλλοι 4)
με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (932) ακολουθούμενος απο τον Ριβερς (912). Πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού με 392 πόντους, ακολουθούμενος απο τον Ριβερς με 367. Πρώτος ριμπάουντερ (195) ακολουθούμενος απο τον Μπουρούση με 159. Πρώτος σε αμυντικά αλλά και σε επιθετικά ριμπάουντ (133 και 62 αντίστοιχα). Πρώτος στα κοψίματα με 34, ακολουθούμενος από τον Μπουρούση με 18. Δεύτερος στα κλεψίματα (41) πίσω από τον Καλάθη με 49. Πρώτος σε ασίστ από τους ψηλούς της ομάας (Γκαμπριελ-Φώτση-Μπουρούση-Νίκολς-Γκιστ) με 38, όσες και ο Παππάς!!!

Συνοψιζοντας μονο απο την στατιστικη αναλυση των απωλειων προς στιγμην, οι μεγαλύτερες ειναι αυτες των Μπουρουση και Τζειμς, καθως το κενο που αφηνουν σε επιμερους στατιστικα αλλα και στην τελικη βαθμολογηση ειναι μεγαλο. Βεβαίως ειναι κενο το οποιο καλυπτεται με ισαξιους αντικαταστατες. Ο παίχτης όμως με τις καλύτερες συνολικά επιδόσεις και παρουσία στο παρκέ, δεν ήταν άλλος απο τον Σινγκλετον.

Ο Αμερικανος ηταν ο πολυτιμοτερος και καλυτερος παιχτης της ομαδας και στις 2 διοργανωσεις και βασει στατιστικων αλλα και βασει εικονας στο γηπεδο. Γιαυτο και πολλες ομαδες θα δώσουν το κάτι παραπάνω για τον Σινγκλετον και αν ανεβουν οι προσφορες στον συλλογο αλλα και στο συμβολαιο που δινουν στον παιχτη, δυσκολα θα παραμεινει στην ομαδα. Με την παραμονή του οι απώλειες απο τον περσυνό κορμό μειώνονται μόλις σε 2 από τα βασικά στελέχη, ενώ σε περίπτωση φυγής του Αμερικάνου θα πρέπει να βρεθεί ισάξιος αντικαταστάτης σε προσφορά αλλά και σε «χημεία» στην ομάδα. όλα αυτά σε συνάρτηση πάντα με τα «θέλω» του προπονητή, της διοιίκησης και του παίχτη.

Η σελίδα ΔΕΝ προετείνει λύση στο πρόβλημα καθώς ο Κρις έχει ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΔΩ, ΟΠΟΤΕ Η ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ, Η ΑΝ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ «ΚΑΚΗ» ΧΡΟΝΙΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Το ποιος κανει παιχνδια, δλδ η πλευρα του παιχτη αξιωνοντας παπαδες, η ο Παναθηναικος ταζοντας φουμαρα θα φανει σε λιγες μερες. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΜΗ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΕΙ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ.

Σχόλια