Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Ούτε με 18 βολές...(Πρωτάθλημα μπάσκετ 1969)

Ένα αντρίκειο πρωτάθλημα στο μπάσκετ (1969) που οι γνωστοί επιστήμονες το βάφτισαν «ασλανίδειο» (3-2013). Και όχι μόνο αυτό. Τα κιτρινόμαυρα αδερφάκια τους πήραν αυτούσιο το υλικό από τα ερυθρόσβερκα αδερφάκια και απλά το δημοσιέυσαν. 

Δεν έκαναν ΚΑΝ τον κόπο να κοιτάξουν τι έγινε στον αγώνα, η να βρουν ένα άλλο απόκομμα εφημερίδας.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.



ΚΟΚΚΙΝΟ-ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ




Στις 30-3-69 ΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ μεταξύ αεκ και Παναθηναικου. Μάλιστα όπως γραφουν τα ίδια τα άτομα που μας κατηγορούν, Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ (λόγω βροχής), εν συνεχεία ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ και όρισε την τέλεση του.




1) ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΡΧΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αντιμετώπισε την ρώσικη Δυνάμο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. ΑΡΑ ΣΤΙΣ 27-3-1969 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΔΙΝΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Κέρδισε δύσκολα 81-67.

28-3-1969 (ηχω)

Ενδιάμεσα παίζει με την αεκ (30-3-1969) και αμέσως φεύγει για ρωσία όπου στις 3-4-1969 δίνει την ρεβάνς. Στην οποία έχασε 103-71, αλλά δεν φρόντισε ο ασλανίδης να δωροδοκίσει τους ρώσους για να περάσουμε. Αυτό το ξέχασαν οι κοκκινοκίτρινοι φίλοι μας. Κρίμα..Θα έπρεπε να τους πέταγε έξω ο ασλάνας όπως τον αποκαλούν και να κανόνιζε να γινόταν ΞΑΝΑ ο τελικός στην έδρα της μίας φιναλίστ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟ 1968 όπου πίεζαν στην Σλάβια επι 5 ώρες για ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. 

Αν στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΤΑΝ παίχτης του Παναθηναικού ????

4-4-1969 (ηχω)






















ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ(!!!) ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ 3 ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ 8 ΗΜΕΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΑ.


2) ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  

Στην διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα αλλάζει συνεχώς χέρια, μέχρι που φτάνουμε στην παράταση. Οι κίτρινοι διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση του αγώνα η οποία έκρινε το αν θα πάει στην παράταση.


31-3-1969 (Τα νεα)

ΟΙ ΧΑΙΚΑΛΗΣ (Παο) - ΓΑΛΑΡΗΣ (αεκ) ΑΛΛΗΛΟΧΤΥΠΙΩΝΤΑΙ, συμφωνα με το ρεπορτάζ. ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΟΛ 5 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΞΗ. Λίγο πριν η αεκ με 4 βολές (!!!) κάνει το 65-64 του Παναθηναικού, 68-65 υπερ της. 

Ο Χαλαρης (αεκ)  έχει την μπάλα και απλά πρέπει να την κρατήσει καθώς σε 5 δεύτερα λήγει ο αγώνας. Ο Χαικάλης προσπαθεί να του κλέψει την μπάλα και μετά τον χτυπάει. Ο Γάλαρης αντιδρά και χτυπάει και αυτός τον Χαικάλη. ΑΛΛΗΛΟΔΕΡΝΟΝΤΑΙ. Οι διαιτητες ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΟΛ.



ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ το κερδίζει ο Τρότζος (αεκ), ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΑΣΑ στον Παναγιωταράκο (Παο) στον οποίο γίνεται καθαρό φάουλ. Ευστοχεί στις 2 βολές και ισοφαρίζει (68-68) μόλις 1 δευτερόλεπτο πριν την λήξη. Ο ίδιος ο Τρόντζος περιγράφει.



Όπως διαβάζουμε (στις ίδιες πηγές που παραθέτουν και αυτοί) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΔΙΚΙΑ.. ΑΔΙΚΙΑ θα υπήρχε αν ο Χάλαρης (αεκ) δεν πλάκωνε και αυτός τον Χαικάλη και ο διαιτητής σφύριζε φάουλ εις βάρος του. ΟΥΤΕ ΒΟΛΕΣ ΕΔΩΣΑΝ στον ΠανΑθηναικό για να κερδίσει τον αγώνα..ΕΔΩΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.. ΤΖΑΜΠΟΛ.. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΝΑΕΙ..Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΣΙΜΩΝ ΔΛΔ. 

ΤΟ ΔΕ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ, ΔΛΔ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΑΣΑ.



3) ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ...

Στην παράταση ο Παναθηναικός χάνει με 5 φάουλ και τους Ιορδανίδη-Πέππα (είχε ήδη χάσει τον Χαικάλη) ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕ 9 ΦΑΟΥΛ ΕΝΑΝΤΙ 0 ΤΗΣ ΑΕΚ...

ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ.

Η ΑΕΚ (που αδικηθηκε οπως λενε οι επιστημονες) ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 9 ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕ 18 ΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙ 0 ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.. Και παρόλα αυτά, (την σφαγή των 9-0 φάουλ σε 5 λεπτά) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ (2 αγωνες σε 3 μέρες) ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ..Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΕΤΥΧΕ ΜΟΝΟ 6 ΠΟΝΤΟΥΣ (ΔΛΔ 3 ΚΑΛΑΘΙΑ) ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.. 

Η ΑΕΚ ΑΝ ΕΒΑΖΕ 5 (5) ΒΟΛΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ..ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΧΙ ΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΚΑΟΧΤΩ 18(!!!!). ΕΒΑΛΕ ΜΟΝΟ 4..

ΔΛΔ ΣΤΟΥΣ 6 ΠΟΝΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ, Η ΑΕΚ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ, 4 ΒΟΛΕΣ ΕΝΩ ΕΧΑΣΕ ΑΛΛΕΣ 14!!!!!

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑΥΤΟ? Μα ο ασλανίδης, ποιός άλλος?




4) ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΑΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ


1-4-1969 (φως)


ΟΠΩΣ διαβάζουμε προφανώς και του επετέθηκε ο Χαικάλης (κάτι το οποίο ΔΕΝ κρύψαμε ποτέ) ΑΛΛΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. Τώρα τα δακρύβρεχτα οτι σε δέκατα του δευτερολέπτου πέρασε όλη η ζωή απο μπροστά του είναι πολύ ωραία, αλλά στα ίδια δέκατα βρήκε τον χρόνο ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΙΚΑΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΤΩ. Πέραν της δακρύβρεχτης περιγραφής σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗΛΟΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ. ΑΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΤΕΠΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ και αυτός.



5) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΕΚ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΦΩΣ»...που αλλου?

«ο κ. Δημου ΘΑ ΕΦΗΡΜΟΖΕ ΤΟ ΞΗΡΟΝ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ»

«ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΝ.ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΝ ΕΦΗΡΜΟΣΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ»



 ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ..

ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ, Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ..ΤΖΑΜΠΟΛ..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΕΚ!!!

ΑΡΑ Η ΑΕΚ ΧΑΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ, ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ 9 ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ 18 ΒΟΛΕΣ (!!!) , ΑΛΛΑ ΕΥΣΤΟΧΕΙ ΣΕ 4.

Φυσικά εδώ φαίνεται η παράγκα του Βασιλακόπουλου..

ΠΩΣ??

Δεν υπήρχε Βασιλακόπουλος τότε?

Μα τότε η παράγκα του ασλανίδη.

ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ..Η ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ.. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΩΜΑΙΔΗΣ..Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΟΤΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΥΝΟΙΑ..

Ε, ΕΔΩ κέρδισε αντρίκεια και μάγκικα καθώς αδικήθηκε στην πρώτη παράταση (9-0 τα φαουλ), ενώ στο τελευταίο λεπτο η αεκ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ 4 ΒΟΛΕΣ (ΔΛΔ ΑΛΛΑ 2 ΦΑΟΥΛ).

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ  για την παράγκα ασλανίδη του 1969..

1) Γιατι άφησε το πρωτάθλημα να κριθεί σε αγώνα μπαράζ και δεν ευνοησε τον Παναθηναικό, οπως το κανει το τρύλο με την μπάλα?

2) Γιατι δεν ευνόησε στο μπαραζ η διαιτησία τον Παναθηναικό, ώστε να μην πάει σε 2 παρατάσεις ο αγώνας?

3) 50 δεύτερα πριν την λήξη η αεκ εχει πάρει προβάδισμα 3 πόντων με 4 βολές!!!! (ενώ βρισκόταν πίσω με ένα πόντο)

4) Στην τελευταία φάση της κανονικης διάρκειας (αλληλοχτυπήματα Χαικάλη-Γάλαρη) Η ΤΙΜΩΡΙΑ ορίσθηκε βάσει των κανονισμων 

5) Στο τζαμπολ που γίνεται κερδίζει ο παίχτης της αεκ την μπάλα, αλλά κάνει λάθος πάσα.
(ο ασλανίδης μάλλον, τον τύφλωσε με φλας φωτογραφικής μηχανής όπως το 68 στον τελικό με την σλάβια)

6) Στην παράταση, η αεκ κερδίζει 9 φάουλ, εκτελεί 18 βολές, αλλά μόνο ισοφαρίζει τον Παναθηναικο (74-74). Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (του ασλανιδη) ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ, ΩΣΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΗ ΝΑ ΧΡΙΣΘΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ.

8) Ο Παναθηναικος έδωσε 2 μέρες πριν αγώνα, για τα ημιτελικά κυπελλούχων και ξαναέδωσε 3 μέρες μετα (Δυναμό). Άρα ήταν η πιο κουρασμένη ομάδα.
(ο ασλανίδης το κανόνισε και αυτό).

Οι επιστήμονες προφανώς και θα βρουν απαντήσεις για όλα αυτά, έτσι δεν είναι?

Mέχρι και η εφημερίδα «Ομάδα» που συνήθως την χρησιμοποιούν για «λαβράκια» κατά του Παναθηναίκού λέει την αλήθεια.



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου