Με ένα απλό google search...

O Δίας του ελληνικού μπάσκετ (αλλά με κεραυνότουβλα)

Eίναι πραγματικά άβολο να σε «βαφτίζουν» η να «αυτοβαφτίζεσαι» κάτι που δεν είσαι.
Θα ήθελες, αλλά δεν είσαι.
Ούτε ηγέτης, ούτε Δίας του μπάσκετ, ούτε κάτι παρόμοιο.

Ένας καλός σκόρερ με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, αλλά με γνώμονα πάντα το ΕΓΩ.

Γιαυτό και ταίριαξες μιά χαρά με το λιμάνι και κουνάς αυτιά και βγάζεις γλώσσες.



Όλα τα πρωτοσέλιδα αφορούσαν τον αγώνα με την κροατία κυρίως, η οποία κροατία αποκλείστηκε (από την Τσεχία του Μπόλεσλαβ) στην επόμενη φάση και παραιτήθηκε ο περάσοβιτς.

Ας δούμε όμως ποιός ήταν ο πραγματικός ηγέτης της Εθνικής.

5ος στους πόντους (όσους και ο Καλάθης)


Ο SERIAL KILLER είναι 10ος στην ευστοχία στα σουτ!!! (4ος ο Καλάθης).

Ο Δίας του μπάσκετ είναι 11ος στην ευστοχία στα 2ποντα, 5ος στα 3ποντα (με πρώτο τον Καλάθη) , 4ος στις βολές , 6ος στα ριμπάουντ (πίσω από τον Καλάθη), 5ος στις ασσίστ (με πρώτο τον Καλάθη ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ), 5ος στα κλεψίματα (με πρώτο τον Καλάθη με ΔΙΠΛΑΣΙΑ).

Ο ΗΓΕΤΗΣ όμως είναι ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑ ΛΑΘΗ (με 3ο τον Καλάθη που έχει τα μισά σχεδόν και με έναν αγώνα λιγότερο !!!).


 Επειδή στο τέλος κερδίζει πάντα ο ...ΗΓΕΤΗΣ και επειδή αν είσαι γαύρος ξέρεις τι σημαίνει να έχεις τον ΔΙΑ του μπάσκετ στην ομάδα σου, ας δούμε τον SERIAL KILLER και τι ακριβώς έκανε με αντίπαλο την Ισπανία (τον πρώτο σοβαρό δλδ που βρήκαμε).

Έπαιξε τα ίδια λεπτά με Καλάθη - Αντετοκούμπο - Κουφό και Πρίντεζη. Έβαλε σχεδόν όσους πόντους έβαλε ο χειρότερος από αυτούς στο σκοράρισμα (9 ο Κουφός, 10 ο ΗΓΕΤΗΣ), είχε το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΟΥΤ ΕΝΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (28,6 %), το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΑ ΔΙΠΟΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ (33%), το ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΑ 3 ΠΟΝΤΑ (20%), το ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ (50%), ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΣΙΣΤ (5) ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ ΜΕ 7, ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΨΙΜΟ (2 ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) , τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ (2) ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΜΕ 1 (Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΜΕ 5 ΗΤΑΝ ΤΡΙΤΟΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ 3, ΑΛΛΑ Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ. 


Το άρθρο αυτό δεν γράφεται γιατί χάρηκε κανένας που αποκλείστηκε η εθνική, ούτε επειδή χαίρεται κάποιος αν ο Σπανούλης πετάει τούβλα σε όλα τα κρίσιμα. Ήταν ιστορική ευκαιρία για κάτι καλό Εξάλλου από τότε που βαφτίστηκε ως ηγέτης (2010) έχουμε τρελαθεί στις προκρίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με αποκορύφωμα την ξεφτίλα απο την Νιγηρία 79-80 το 2012). Το 2010 (εκτος 12αδας) , το 2011 (εκτός 4αδας) , το 2012 (εκτός Ολυμπιακών αγώνων, το 2013 (εκτός 8άδας), το 2014 (εκτός 8αδας).), 

Γράφτηκε για να καταλάβουν κάποιοι πως τα ΜΜΕ βαφτίζουν το κρέας ψάρι, ανεβοκατεβάζουν «ήρωες» κατά το δοκούν και τα non-papers. Παιχταράς στα εύκολα και τις νίκες, πρωτοσέλιδο στους θριάμβους, άφαντος στις συντριβές και τις αποτυχίες. Στην χτεσινή αναμέτρηση αν ο Σλούκας είχε πάιξει 8 λεπτά αντί για 4, απλά θα είχαμε περάσει. Αλλά ο Σλούκας δεν παίζει πια στην τρούμπα και έφυγε και με άσχημο τρόπο..Ουπς.

Και δυστυχώς αυτή η εθνική δεν έχει Παπαλουκά-Διαμαντίδη-Χατζηβρέττα-Φώτση

Μα και αυτοι στην εθνική..Να είναι υποχείρια του Βασιλακόπουλου και να μην καλέσουν τον Γιάνκοβιτς; Ούτε τον Φώτση;

Και για να μην νομίζετε οτι θεωρούμε νέο ηγέτη της εθνικής τον Καλάθη..Ο Καλάθης θα γίνει ένα φοβερό γρανάζι, σε μιά καλοστημένη εθνική ..Όχι σε αυτήν.

Ο νέος ηγέτης (γιατί η ηλικία παίζει ελάχιστα ρόλο) είναι ο Αντετοκούμπο. Με μία ακόμη χρονιά στο αμέρικα, στις επόμενες διοργανώσεις θα σηκώνει την εθνική στις πλάτες του.

Ας δούμε και τους πραγματικούς ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2015




Σε 2 κατηγορίες έχουμε μόνο μία εκπροσώπηση στην πρώτη 20αδα.

Στα ντάμπλ-ντάμπλ με τον Γιάννη να έχει 3 (απίστευτος πραγματικά) και στα λάθη όπου ο ηγέτης είναι ο μόνος Έλληνας της 20αδας  (12ος). Για την ακρίβεια ο επόμενος είναι ο Σλούκας με τον Καλάθη στην 69η και 70η θέση (με 10 και 1,4 ανά αγώνα).

ΥΓ..Κάποτε έλεγες μέχρι τα 40..σωστά; Σαν τον Καραγκούνη. Τουλάχιστον αν και αθέτησες οτι είπες (πρωτότυποοοοο!!!)  έφυγες


Σχόλια

  1. Επιτέλους κάποιος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Γιατί λεγόμαστε και εμπαθείς αν ακουμπήσουμε τον "ηγέτη"!!! Μπράβο Πρασινοτόμαρε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπαθεις δε λεγεστε. Ασχετοι μπασκετικα λιγο λεγεστε.
      κατα τ αλλα ο Σπανουλης ηρθε στον Ολυμπιακο και πηρε 2 Ευρωλιγκες, ενω εφτυσε τον πεφωτισμενο DPG, που κατι μου λεει κιολας οτι δε σας εχει και πολυ ευχαριστημενους ε?
      ξεπεραστε το.
      αλλιως μπορει να ειστε και....εμπαθεις.
      λολ

      βαλτε και τον Προπαγανδοτομαρο τωρα να κανει ενα αφιερωμα στο μεγαλειο του Ραντουλιτσα που μολις βρηκε εναν (1) σοβαρο ψηλο αντιπαλο, γελασε η πλαση. Απ την αλλη γιατι να σας ξυπναμε κιολας? καλα ειστε κι ετσι.

      Διαγραφή
    2. Τα στατιστικα του Ευρωμπασκετ 2015 παρέθεσε ο πρασινοτομαρος και τιποτα παραπανω..αυτα που γραφουν οτι ο Λαρισαιος εκανε κακο τουρνουα σε σχεση με τους συμπαικτες του...που να μην του ειχε κανει ο Κατσικαρης copy-paste δυο συστηματα του γαυρου .............θα βλεπαμε ακομα χειροτερα στατιστικα

      Διαγραφή
    3. Καλος σεντερ ο Ραντουλιτσα αλλα μεχρι εκει. Δεν καταπινουμε σανο. Αν ηταν τυπου Γκασολ δεν θα επαιζε ουτε ΕφΕς ουτε Παρτιζαν ουτε θα περναγε και δεν θα ακουμπαγε απο το ΝΒΑ, ουτε θα επαιζε στην Κινα..

      Το οτι μπορει να κανει πλακα με σας και αλλους στην ευρωλίγκα, η να ειναι κλασεις ανωτερος του Μπατιστα δεν τον κανει ουτε Πεκοβιτς ουτε Ρατζα ουτε Ρεμπρατσα.

      Μακαρι να παιξει οπως επαιξε και στο Ευρωμπασκετ.

      Διαγραφή
    4. Καλα εσυ εισαι τοσο εμπαθης (αναμενομενο) που δεν πηρες χαμπαρι οτι αυτο ακριβως σου εγραψα. Οτι στην Ευρωλιγκα ολες οι καλες ομαδες εχουν σοβαρους κατα κανονα και αμερικανους (που ως γνωστον λειπουν απ το ευρωμπασκετ) σεντερ. Εκει θα δουμε (κι εσεις δηλαδη, γιατι να το βλεπουμε μονοι μας) τον Ραντουλιτσα.

      βεβαια στην ελλαδα ο Μαυροκεφαλιδης γινεται Χακιμ με 40 ποντους αλλα κι αυτο αναμενομενο (θα) ειναι. μιλαμε για ευρωλιγκα.

      Διαγραφή
  2. Αποσυνδεθειτε απο το ΝΤΑΟΥ Πεντελης και διαβαστε τα παρακατω.

    http://www.eurohoops.net/el/2015/09/eurobasket-el/127238

    http://www.sport-fm.gr/article/basket/apothewsi-skariolo-gia-spanouli/3109289

    http://www.protothema.gr/eurobasket-2015/arthro/510142/apotheose-spanouli-o-gasol-simadepse-to-pagosmio-basket/

    http://www.sport24.gr/Basket/USA/nba-greece/tzinompili-fantastikos-spanoulhs.3472049.html

    Εγω λεω να αφησουμε κατα μερος το τι λενε Τζινομπιλι και Γκασολ για τον Σπανουλη και να ξανασυνδεθουμε με ΝΤΑΟΥ Πεντελης, να εμπιστευτουμε τον ''εγκριτο'' prasinotomaro, που ξερει κανταρια μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά ρε γίγαντα. Μας έκανες και γελάσαμε λίγο και ξεχάσαμε τα βάσανά μας. Sport fm, protothema και sport24 για αντικειμενική ενημέρωση. Μην αφήνεις το ταλέντο σου να πάει χαμένο. Το Hollywood ψάχνει για ταλέντα σαν κι εσένα.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη δεν εκαναν τις παρακατω δηλωσεις οι Γκασολ-Τζινομπιλι-Τζεντιλε, επειδη τα λενε τα ''γαυρο-ΜΜΕ'', ε; Ελα πηγαινε ξανα στο ιδρυμα, αρκετη ωρα εμεινες εξω.

      Διαγραφή
  3. Καθε μεγαλος παιχτης θα κανει τετοιες δηλωσεις για καποιον αντιστοιχα μεγαλο παιχτη.
    Ο λαθουλης ηταν και ειναι καλος παιχτης και μεγαλος σκορερ..ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΙΖΕΤΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ.
    Ο ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ βαφτιζεται, γεννιεται, το ξερει..Παντου σε ολους τους τομεις.
    Και επειδη τον ζησαμε καλα στο ΟΑΚΑ ξερουμε για ποιο λογο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ . Και δεν αναφερομαι ουτε στην μεταγραφη στην τρουμπα, ουτε στο οικονομικο..ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ.

    Και απο εναν ηγετη ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ εχεις απαιτησεις. Οπως ειχε η Λιθουανικα και τις πηρε, οπως ειχε η Ισπανια και τις πηρε,οπως ειχε η Τσεχια και τις πηρε.Η Σερβια ΔΕΝ ΕΙΧΕ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ αλλα για τον απλυτο και ακουρευτο στον ασσο που εχει, ο οποιος παντα στην 4η περιοδο ΧΑΡΙΖΕ το παιχνιδι στην αντιπαλη ομαδα. Οπως εκανε και με γαυρο και με τσσκα)..ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΓΕΤΗΣ..Τον βαφτιζουν, τον σπρωχνουν, αλλα δεν μπορει)

    ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΝΒΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο 20ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΛΟΙΠΟΝ (ΑΠΟ ΤΗΝ Α2 ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ)


    ΛΑΘΟΥΛΗΣ 2006-07

    31 ΑΓΩΝΕΣ-8 ΛΈΠΤΑ-2,7 ΠΟΝΤΟΙ-31,9% ΕΝΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ-17,2% ΣΤΑ 3ΠΟΝΤΑ-0,7 ΡΙΜΠ-1 ΑΣΙΣΤ-1 ΛΑΘΟΣ

    ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ 2014-15

    81 ΑΓΩΝΕΣ-31 ΛΕΠΤΑ-12,7 ΠΟΝΤΟΙ-49% ΕΝΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ-16% ΣΤΑ 3ΠΟΝΤΑ-6,7 ΡΙΜΠ-2,6 ΑΣΙΣΤ-2 ΛΑΘΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου δεν ειναι ηγετης ο Σπανουλης, για ποιο λογο βγηκε MVP στο φαιναλ φορ της Ευρωλιγκας στο Βερολινο το 2009 με την ομαδα σου, πανω κι απο το Διαμαντιδη; Τον Ολυμπιακο κερδισε τοτε, δεν εχω λογο να τον αβανταρω.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου