Με ένα απλό google search...

Αμφισβητούμενες (???) φάσεις, ή μήπως όχι ;

Οι φάσεις που θα δείτε στην ανάρτηση αυτή αφορούν σφυρίγματα που ΔΕΝ πήρε ο Παναθηναικός. Κάποια πέρασαν απαρατήρητα, κάποια όχι.. Κάποιες φάσεις θα σας φανούν υπερβολικές αλλά το κριτήριο ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι η ανθρώπινη λογική, ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΣΦΥΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..

Όταν λοιπόν η κατάδυση του Βάις αποτελεί πέναλτυ, τότε όλα όσα βλέπετε εδώ είναι ΠΕΝΑΛΤΑΡΕΣ. Όταν το γκολ του Ολαιταν με την Βέροια (2 μέτρα οφσαιτ) μετράει κανονικά τότε προφανώς έχουμε άλλα κριτήρια για τις υπόλοιπες ομάδες. ΚΑΙ ΟΤΑΝ δίνεται αυτό το πέναλτυ, τότε δεν υπάρχουν λόγια..



Κάποιες φάσεις ερμηνεύονται αναλυτικά, γιατί έχουμε ξεχάσει πως ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ διέπονται απο τους νόμους της φυσικής και όταν σπρώχνουμε κάποιον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ

Προσδεθείτε, ξεκινάμε..

3η αγωνιστική: Η ισοφάριση της Βέροιας απο εκτέλεση φάουλ με 3 παίχτες οφσάιτ (και ο σκόρερ εννοείται) ..Δεν το βλέπει ο διαιτητής Μήτσιος , ούτε και ο επόπτης Βερρής (1-1 τελικό)


6η αγωνιστική: Πέναλτι πάνω στον Φιγκερόα (και αποβολή του αμυντικού) δεν δίνεται στον αγώνα με τον Αστέρα..Ευτυχώς ο αργεντίνος είναι παληκάρι και αν και τον τραβάνε, πετυχαίνει το γκολ (2-1 τελικό).




7η αγωνιστική: Πέναλτι πάνω στον Σαλπιγγίδη βλέπει ο διαιτητής Θάνος,ενώ ο Ρισβάνης απλά αγγίζει (δεν τραβάει) τον Σαλπιγγ'ίδη ΕΚΤΟΣ περιοχής.. (2-1 τελικό)


bonus...offside του Πράνιτς στο 70


8η αγωνιστική: Πέναλτι πάνω στον Μαρινάκη με τον Πανθρακικό στην Λεωφόρο, το δίνει ο Κουκουλάκης ,αλλά ο επόπτης έχει αντίθεση άποψη (υποδεικνύει οφσάιτ) και ο ρέφερι το ακυρώνει! (1-2 τελικό)



bonus...Το offside (ανύπαρκτο) που ανακαλύπτει ο επόπτης και παίρνει πίσω το πέναλτυ ο ρέφερι..

9η αγωνιστική: Πέναλτι πάνω στον Μπέργκ , ο Μεχία κλειδώνει το χέρι του Σουηδού, ο διαιτητής Τοπούζης έχει άριστο οπτικό πεδίο, αλλά.....(0-2 τελικό)



11η αγωνιστική: ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται (δικαίως) για  τράβηγμα (πέναλτυ) πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο . Τίποτα από τον διαιτητή Κάκο. (0-2 τελικό).Στον ίδιο αγώνα ο Κάκος θα δείξει κίτρινη στον Κλωναρίδη όταν ο παίχτης θα έχει γυρισμένη την πλάτη, με αποτέλεσμα να μην το γνωρίζει και όταν θα αντικρύσει την δεύτερη κίτρινη να μην γνωρίζει ότι έχει φάει την πρώτη και να απορεί.


13η αγωνιστική: Σε αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για τέσσερα (4) πέναλτυ με στον Απόλλωνα! Αν και είναι πεντακάθαρες παραβάσεις ο Ζαχαριάδης δεν δίνει ούτε μια .(1-1 Τελικό σκορ).





bonus...offside ο μπεργκ

                                                             
14η αγωνιστική: Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ απο την Καλλονή και στο 6' ο Καρέλης μαρκάρεται  μέσα στην περιοχή (πέναλτυ) , πέφτει στο έδαφος, ο Σιδηρόπουλος δείχνει «παίζεται».  (0-4 τελικό)


                                                   bonus...offside ο καρέλης στο 14




15η αγωνιστική: Ο Παναθηναικός βρίσκεται πίσω με 1-2 και στο 76'  ο Καραμάνος κλωτσάει τον Ατζαγκούν! Ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν δίνει το πέναλτυ (που θα έδινε και ο Παπαπέτρου του οσφπ στο μπάσκετ). (1-2 τελικό)




16η αγωνιστική: O Αμπέντ πέφτει στο έδαφος (στην Λιβαδιά) από μαρκάρισμα του Μουλόπουλου μόλις στο 2'. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης δεν δίνει πέναλτυ την αμφισβητούμενη φάση ,παρόλα αυτά ο Παναθηναικός κερδίζει (0-4 τελικό).


20η αγωνιστική: Η Βέροια προσπαθεί, ο Μπέργκ κοντρολάρει την μπάλα και ο Μπεν την απομακρύνει με το χέρι του (πέναλτυ) . Μνημείο η απόφαση-πέναλτυ κατά του Παναθηναικού,  όταν ο Καπίνο δίωχνει την μπάλα και δεν βρίσκει τον επιθετικό της Βέροιας. (1-3 τελικό)



21η αγωνιστική: Στο 81' και ενώ ο Καρέλης ξεφεύγει του Φαέσκα, αλλά ο στόπερ του Πλατανιά τον τραβάει πεντακάθαρα από το χέρι παρατεταμένα πριν μπεί και αφού πατήσει την περιοχή,  αλλά ο Σιδηρόπουλος λέει «παίζεται». (1-0 τελικό)



22η αγωνιστική: Στο πρώτο ημίχρονο (με τον Οφη στην Κρήτη) ο Τριποτσέρης κρατάει απο το χέρι τον Αμπέιντ, που ξεχύνεται μόνος του.. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης δεν δίνει ούτε φάουλ ούτε αποβολή, κάτι που θα κάνει στην φάση του 85,όταν απο θέση οφσάιτ ξεκινάει το πέναλτυ, η ισοφάριση  και η αποβολή του Ρισβάνη (1-1 τελικό)



bonus...offside ο Μπέργκ στο 23,ενώ οφσάιτ του Παπάζογλου στο 82 δεν δίνεται...




24η αγωνιστική:  Όπως και στον πρώτο γύρο με τον Παοκ, ο Παναθηναικός αδικείται, καθώς αν ο διαιτητής Στυλιάρας είχε δει το τράβηγμα του Κατσουράνη πάνω στον Σίλντενφελντ θα έδινε το πέναλτυ. (2-1 τελικό)


25η αγωνιστική: Ο Τριτσώνης στο 74' και ενώ το σκορ ήταν στο 0-2 δεν έδωσε καθαρό πέναλτι του Σαρακατσάνου πάνω στον Αμπέιντ στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. (0-2 τελικό)


 bonus...offside πράνιτς στο 90

26η αγωνιστική: Ο διαιτητής Δελφάκης στον αγώνα με τον Εργοτέλη, δεν βλέπει πέναλτυ στον Καρέλη στο 6, ούτε και στον Μπέργκ στο 29 (1-1 τελικό) 



27η αγωνιστική.. Η σφαγή του Δράμαλη και είναι επιεικής σαν τίτλος. όλο το αφιέρωμα εδώ.. http://sanogiaprobata.blogspot.gr/2014/03/0-3.html

Ενδεικτικά 2 φάσεις απο το χαρισμένο γήπεδο, με τον στόλο..(0-3 τελικό)

Επιθετικό φάουλ δίνεται πέναλτυ απο τον Σιδηρόπουλο στο 78 με το σκορ 0-2


και η δεύτερη κίτρινη = κόκκινη , χάρισμα στον χολέμπας


Τα οφσάιτ και τα δεκάδες ανάποδα  φάουλ δεν τα βάζουμε καν..

28η αγωνιστική: Ο διαιτητής Θάνος (με τον άρη στην Λεωφόρο) δεν δίνει πέναλτυ όταν ο Γιαννίτσης διώχνει με το χέρι την μπάλα εντός περιοχής απο προσπάθεια του Μπέργκ, ενω δίνει ένα πέναλτυ «επιστημονικής φαντασίας» στον άρη, που ισοφαρίζει προσωρινά. (4-1 τελικό)


bonus...ανυπαρκτο πεναλτυ υπέρ του Άρη




29η αγωνιστική: ο Πας Γιάννινα προσπαθεί να ισοφαρίσει και ο διαιτητής Γιάχος αφήνει 3 οφσάιτ που βγάζουν μάτια (στο πρώτο κάνουν και την μεγαλύτερη ευκαιρία τους τα Γιάννινα) ..Δεν ήρθε η ισοφάριση και το τριφύλλι έφυγε με το 0-1





 32η αγωνιστική: Πάτημα του Ταυλαρίδη πάνω στον Μπεργκ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αλλά ο διαιτητής Δασκαλόπουλος αποφασίζει οτι δεν είναι πέναλτυ (0-0 τελικό) .




Για το ίδιο παράπτωμα ο Αμπέιντ θα δεχθεί την κίτρινη κάρτα, ενώ ο Ταυλαρίδης όχι..



bonus...ανυπαρκτη κίτρινη στον Κουτρουμπή (διώχνει μπάλα και τον πατάει ο Παπαδόπουλος)

34η αγωνιστική: Διαιτησία βγαλμένη απο τα πρώτα χρόνια της παράγκας. 1 φάουλ υπέρ του Παναθηναικού στο πρώτο ημίχρονο. Ανύπαρκτο πέναλτυ και φυσικά ανύπαρκτη κόκκινη στο 17 στον Κουτρουμπή, ο Παναθηναικός με 10 παίχτες για 75 λεπτά. Ανύπαρκτο φάουλ πριν το 3-1, εκτέλεση 3 μέτρα πιο μπροστά και χωρίς να βλέπει ο διαιτητής ,κόρνερ,σουτ , παίχτες οφσαιτ μπροστά απο τον Καπίνο και 3-1.

17' πέναλτυ και αποβολή



50' Ανύπαρκτο φάουλ, εκτέλεση 3 μέτρα πιο μπροστά ενω ο διαιτητής μιλάει με το «τείχος»



51' Λίγο οφσαιτ, όχι πολύ,  μπροστά απο τον Καπίνο


και αφού τελειώνει το πρωτάθλημα και μεσολαβεί η κατάκτηση του κυπέλλου με 4αρα και διαιτησία  που όχι μόνο δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα, αλλά δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί της, ξεκινάνε τα πλέι ωχ.

Ενώ σε όλα τα υπόλοιπα ομαδικά  αθλήματα (μπάσκετ ανδρών-γυναικών, βόλλευ ανδρών-γυναικών, πόλο ανδρών-γυναικών) στα πλει ωχ συμμετέχει ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ περιοδου, σε αυτά του ποδοσφαίρου (επειδή παίζονται 25μύρια) ο διορισμένος πρωταθλητής δεν συμμετέχει..ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΩΧ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟς ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΕΜΠΤΟΣ


Πρώτη αγωνιστική πλει ωχ και στο περιστέρι ο Τριτσώνης αφήνει τις ελληνορωμαικές του Ταυλαρίδη, ολοκληρώνει τον αγώνα με 5 φάουλ στον Ατρόμητο (ισοφαρίζοντας το τρυλικό ρεκόρ του στόλου με 5 φάουλ σε έναν αγώνα), δεν δίνει αμφισβητούμενο πέναλτυ στον Παναθηναικό, κίτρινη (δις) στον Ταυλαρίδη, κίτρινη στον Δημούτσο για τράβηγμα στον Ζέκα (στο 91), ενώ κόβεται με οφσάιτ ο Μπεργκ κάτω απο την σέντρα στο 94 (θυμίζοντας εποχές αείμνηστης παράγκας)

Ενδεικτικά το τράβηγμα φανέλας του Δημούτσου (στο 91) που δεν δόθηκε κίτρινη


Το περίφημο οφσάιτ παράγκας στο 94, με τον Μπεργκ στο άλλο μισό του γηπέδου.




Δεύτερη αγωνιστική (με την μπουγάτσα με φτερά) και σε έναν αγώνα με λίγες αμφισβητούμενες φάσεις (η μία εξ αυτών στο πρώτο ημίχρονο), ΔΕΝ θα δοθεί υπέρ του Παναθηναικού


Τρίτη αγωνιστική στην Τρίπολη, με σχετικά καλή (λέμε τώρα) διαιτησία που δεν τσίμπαγε στις βουτιές των γηπεδούχων..Δυο φάσεις είναι αμφισβητούμενες..Στο 15 ο Κλωναρίδης εφορμά στην περιοχή , ο αμυντικός του αστέρα κάνει προβολή , ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ..Δυστυχως η λήψη εκ των όπισθεν δεν βοηθά ξεκάθαρα, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΑΛΑ..


5 λεπτά αργότερα σε μια βαθιά μπαλιά ο κίπερ του Αστέρα θα αποκρούσει την μπάλα εκτός περιοχής με το χέρι.. Η φάση ξεγελάει αλλά είναι απλή..Η μπάλα γκελάρει και φτάνει στο ύψος του μηρού..Αν την βρεί με τον μηρό, η μπάλα θα πάρει ύψος.. Αν την βρει με το γόνατο, η μπάλα θα πάει πλάγια. Για να πάει διαγώνια μπροστά και χαμηλά η μπάλα (και εφόσον ξεκάθαρα ΔΕΝ έχει βρεί στο στήθος του) ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΦΑΟΥΛ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.


Τέταρη αγωνιστική, ο Παναθηναικός υποδέχεται τον Αστέρα που γλυτώνει δεύτερη κίτρινη -κόκκινη στο 4 με τον Ντο (η πρώτη για διαμαρτυρία), ενώ ο διαιτητής Θάνος αρνείται πέναλτυ στον Παναθηναικό στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ο Σανκαρέ βγάζει «καροτσάκι» την μπάλα εκτός περιοχής.

. Το τράβηγμα = κίτρινη που ΔΕΝ δόθηκε 


Το πέναλτυ του Σανκαρέ


Έκτη αγωνιστική στην Τούμπα ο Παναθηναικός με μισή ομάδα και πολλά νέα παιδιά θα παραδώσει μαθήματα ποδοσφαίρου καθώς θα έχει 18 τελικές έναντι 12 του παοκ και 2 δοκάρια έναντι 1 του παοκ. Ενα πέναλτυ στον Καρέλη στο δεύτερο ημίχρονο,θα περάσει απαρατήρητο...


υγ..αν ευνοήθηκε ο Παναθηναικός????

ΝΑΙ..

Στον αγώνα με τον Πας Γιάννινα (3-1) ο  Μπέργκ είναι...μισό παπούτσι μπροστά.
Κανονικά θα έπρεπε να φάμε και πρόστιμο απο την ΕΠΟ αλλά μάλλον το ξέχασαν,
αν και η φάση κατέληξε σε γκολ υπέρ του Παναθηναικού.


Επίσης στον αγώνα με τον Αστέρα εντός έδρας οι γαύροι ωρύονται για επιθετικό φάουλ του Μπέργκ.


Προφανώς απο την λήψη που βάζουν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΠΤ καθώς ο ΜΠΕΡΓΚ ΑΠΛΩΝΕΙ το χέρι ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ, απολύτως λογικό για να ΜΗΝ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.



Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ..





Ο ΜΠΕΡΓΚ ΔΕΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΚΑΘΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΛΩΣΕΙΣ-ΤΕΝΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ. Βέβαια αυτό δεν ισχύει για τους παίχτες του στόλου που είναι υπερευαίσθητοι σε επαφές και σε ρεύματα ανέμων που περνάνε από δίπλα τους, καθώς το Φάληρο το βαράει και μαίστρος και ο σορόκος και η όστρια.

ΥΓ..



https://twitter.com/Prasinotomaros  , https://www.facebook.com/sanogiaprobata

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου