Ο Σλούκας δεν πρέπει να βγαίνει ούτε για κατούρημα...

Πάει «περίπατο» ο βαθμός!!!

Ένας βαθμός πάει ... περίπατο στον αγώνα με τον Παοκ την 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 1969-70. Ο Παναθηναϊκός θα έρθει ισόπαλος με τον Παοκ (1-1) σε έναν αγώνα που συνέβησαν αρκετά. Τα κυριότερα είναι η 11άδα του τριφυλλιού ΧΩΡΙΣ Δομάζο και Δημητρίου, η (σωστή) αποβολή του Κούδα και τα 3 πέναλτυ υπέρ του Παναθηναϊκού που δεν είδε (ουδεμία έκπληξη βέβαια) ο διαιτητής Παπαβασιλείου. 
(28-9-69)

11άδα χωρίς Δομάζο (και Δημητρίου)

Η 11αδα του Παναθηναϊκού χωρίς Δομάζο και Δημητρίου που απεβλήθησαν στο φιλικό με την Προοδευτική (Δομάζος 3 αγωνιστικές) και με τον οσφπ (Δημητρίου 2 αγωνιστικές). Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, καμία ποινή δεν σβήστηκε στα φιλικά. Αν και σύμφωνα με τους κόκκινους οπαδούς, αυτό γινόταν συνέχεια.


Αποβολή Κούδα
Στο 32ο λεπτό αποβάλεται ο Γιώργος Κούδας για απρεπή συμπεριφορά και εξύβριση του διαιτητή. Ήδη ο διαιτητής δεν έχει δώσει ένα πεντακάθαρο πέναλτυ υπέρ του Παναθηναϊκού που πιθανότατα θα έκανε το σκορ 2-0.


Όπως θα διαβάσουμε ακόμα και στο ρεπορτάζ της «Μακεδονίας» συμβαίνει το εξής ... παράδοξο γεγονός. Δεν διαμαρτύρονται μόνο οι παράγοντες του παοκ για την αποβολή (ασχέτως αν η αποβολή είναι ορθή και δικαίως δίνεται) αλλά και οι παράγοντες του Παναθηναϊκού!!!

Οι πράσινοι παράγοντες επιθυμούν να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ο Κούδας στον αγώνα και δεν φτάνει αυτό αλλά και μετά την λήξη του αγώνα ζητούν από τον διαιτητή να μην γράψει την λέξη «εξύβρισε». Ήθη και αξίες άλλων εποχών!!


                                 

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίρνει εύκολα την ισοπαλία αφού είτε αστοχούσαν οι πράσινοι επιθετικοί, είτε ο γνωστός φιλο-ολυμπιακός διαιτητής Παπαβασιλείου είχε ξεχάσει τα γυαλία μυωπίας στο σπίτι και δεν έβλεπε ότι συνέβαινε.



Τα 3 πέναλτυ
Τα 3 τρανταχτά πέναλτυ είναι αυτό του Ελευθεράκη στο 25, του Ροκίδη στο 39 και φυσικά η ανατροπή και τραυματισμός του Φυλακούρη στο 61ο λεπτό που έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο Τότης μάλιστα νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο!!! Όταν δε ο πρόεδρος της αντίπαλης ομάδας (Παντελάκης) σε συγχαίρει γιατί έπαιξες ... «αθλητικά», καταλαβαίνουμε το πόσο σκληρά αγωνίστηκε ο παοκ. 



Κάπως έτσι, με απουσίες, με κακή διαιτησία, ο Παναθηναϊκός την 2η αγωνιστική δεν θα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Παρόλα αυτά τα κατάφερε στο τέλος του πρωταθλήματος, κατέκτησε τον τίτλο και αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν (1970-71) στο Κύπελλο Πρωταθλητριών φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

ΥΓ. Τον αγώνα, αν και ντέρμπυ, ΔΕΝ τον είδε ζωντανά ο Ασλανίδης. Ο οποίος συνήθως πήγαινε στην Λεωφόρο, όταν η ομάδα της καρδιάς του αγωνιζόταν εκτός Αθήνας. Παρακολούθησε ζωντανά το άλλο ντέρμπυ (Οσφπ-Αεκ 2-1) την ίδια αγωνιστική. 



Σχόλια