Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Όλα τα παραρτήματα, την ίδια μοίρα έχουν.

Η τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2022-23 με την απόφαση του Βόλου να αποδεσμεύσει 5 ξένους ποδοσφαιριστές, να αφήσει τους βασικούς κιπερ εκτός και να κατεβάσει τους «μικρούς» σε έναν αγώνα που μπορεί να κριθεί ο τίτλος, μας ταξιδεύει πίσω 20 χρόνια. Τότε η τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2002/03 είχε τις αναμετρήσεις. Ξάνθη - γαύρος και Παναθηναϊκός - Ακράτητος. Ο Ακράτητος μόλις έχει σωθεί και έχει την 2η χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Παναθηναϊκός και γαύρος προέρχονται από τον αγώνα της Ριζούπολης, άρα είναι ισόβαθμοι.


Η Ξάνθη (9η) ανακοινώνει οτι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει για αυτήν και θα δωσει χρόνο συμμετοχής σε παίχτες που δεν είχαν παίξει αρκετά μέχρι τότε. Φυσικά για να μην «φωνάξει» κανείς, το κάνει και την προηγούμενη αγωνιστική (χάνει από τον Οφη εκτός με 2-0), αφού βαθμολογικά είναι αδιάφορη και δεν «απειλείται» από κάποιον. Ούτε και απειλεί φυσικά. Το πρωτάθλημα όντως έχει τελειώσει για την Ξάνθη, αλλά όχι για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Γιατί αν στραβοπατήσει εκεί ο γαύρος (χάσει ή έρθει ισόπαλος), ο  Παναθηναϊκός είναι Πρωταθλητής.

Η Ξάνθη θα χάσει με 1-5 εντός έδρας, αφού αγωνίζεται με τους κάτωθι. Aναστασόπουλος (Τ), Κεχαγιάς, Τοροσίδης, Πέτρου, Σίκοφ, Φρισενμπίχλερ, Καζάκης, Μπαικαρά, Ζωγραφάκης, Αλίμπασι, Πρίττας και αλλαγές οι Φαρινόλα, Τσικτσιρής, Ανδρεαδάκης. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν ήδη ... 1-3 με τους παίχτες της Ξάνθης στο σχετικό βίντεο να μαρκάρουν με ... τα μάτια! Ας του δούμε έναν προς έναν με τις συμμετοχές εκείνη την σεζόν.

O Aναστασόπουλος 23 ετών / 6 αγώνες, αντί του Μπούτσεκ. 
Ο Καζάκης στα 19-20 του / 11 αγώνες.
Ο Τοροσίδης στα 18 του / 4 αγώνες. Στο τρύλο μετά.
Ο Πέτρου...(από τον Αιολικό) / 16 αγώνες
Ο Σίκοφ στα 18 του / 4 αγώνες. Στον τρύλο μετά (τον έστειλε δανεικό φυσικά στην Κέρκυρα)
Ο Μπακαρά στα 19 του τότε  / 17 αγώνες.
Ο Αλίμπασι (Άγνωστος...) / 4 αγώνες
Ο Σάκης ο Πρίττας στα 22 (Από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας) / 21 αγώνες.
Ο Φρίσενμπίχλερ / 28 αγώνες.
Ο Κεχαγιάς στα 34 του / 12 αγώνες.
Ο Φαρινόλα (επίσης άγνωστος) / 3 αγώνες
Ο Τσικτσίρης από την Ακαδημία της / 2 αγώνες.
Ο Ανδρεαδάκης επίσης από την Ακαδημία της / 1 αγώνας.

Την 18αδα συμπληρώνουν οι Καριώτης / 0 αγώνες, Γιαλαμάς / 0 αγώνες, Χατζής / 1 αγώνας.

Μόνο ο Φρίσενμπίχλερ και ο Πρίττας ήταν από τους βασικούς της χρονιάς εκείνης. Καζάκης, Μπαικαρά και Κεχαγιάς ήταν επιλογές χωρίς πολλές συμμετοχές, σε ένα πρωτάθλημα 30 αγώνων.

Ας δούμε τους βασικούς που ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ.

Μπούτσεκ / 22 Αγώνες (στον τρύλο μετά), Παπαδημητρίου / 24 αγώνες, Ζαπρόπουλος / 23 αγώνες, Γελαδάρης / 23 αγώνες,  Λάιτνερ / 18 αγώνες, Λαμπριάκος / 21 αγώνες, Βάλλας / 19 αγώνες (στον τρύλο μετά), Σφακιανάκης / 20 αγώνες, Ισμαήλ Μπα / 27 αγώνες.

Η βασική 11αδα εκτός, αλλά αυτό ΔΕΝ συνιστά αλλοίωση του πρωταθλήματος. Η βασική αμυντική γραμμή (Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Ζαπρόπουλος) απουσίαζε. Η Ξάνθη έκανε 7 τελικές και έβαλε 1 γκολ, ενώ το τρύλο με μόλις 13 τελικές, έβαλε 5! Τρομακτική ευστοχία! 

Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του, εκείνη την σεζόν! Και η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της Ξάνθης για πολλά χρόνια. Λεπτομέρεια οτι εκείνη την σεζόν η Ξάνθη έπαιξε με λύσσα (και καλά έκανε) εναντίον του Παο με το τελικό 0-0 να σφραγίζει την αναμέτρηση.



ΥΓ. Για λίγα χρόνια εργάστηκε ως ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ στην Παε Ξάνθη ο Γιώργος Καζναφέρης, ο γνωστός διαιτητής που παραδέχτηκε φημόσια οτι ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ για να μπορεί να ΣΦΥΡΙΖΕΙ αγώνες του οσιφιπί.

Σχόλια