Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Ποιά είναι η δική σου πρόταση;

 Ένα νέο «αφήγημα» που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook - twitter) είναι το «όσοι ψηφίσετε όχι και δεν γίνει το γήπεδο, ποιά είναι η δική σας εναλλακτική πρόταση». Ένα αίτημα παντελώς άσχετο και φυσικά άτοπο... Κατ΄αρχάς ουδέποτε μπερδεύουμε ρόλους, καθήκοντα, υποχρεώσεις και αρμοδιότητες. Αυτά είναι διαφορετικά για έναν πρόεδρο, από ότι για έναν οπαδό.

Δηλαδή ο οπαδός που διαφωνεί με τους απαράδεκτους όρους της ΔΑ, ενώ έχει υποχρέωση ΜΟΝΟ να τους εγκρίνει ή να τους απορρίψει, πρέπει να μιλήσει (με ποιά ιδιότητα;) με τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον Δήμαρχο Αθηναίων, την ΠΑΕ, τον ΑΟ, την ΑΕΠ Ελαιώνα (που τα σχεδίασαν επί σειρά ετών όλα αυτά), ώστε είτε να αλλάξει τους όρους, είτε να σκεφτεί ως Υπουργός-Δήμαρχος-εργολάβος-πολιτικός μηχανικός-νομικός και να βρει μία λύση, όταν ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ.

Ο οπαδός που ΟΥΔΕΠΟΤΕ ερωτήθηκε και ψήφισε για την πρώτη ΔΑ (του 2006 και 2007) και βρέθηκε προ τετελεσμένης επιλογής ξυπνώντας ένα πρωί μαθαίνοντας οτι θα του πάρουν την Λεωφόρο και θα του δώσουν χρήση ενός γηπέδου κάπου στην ... νέα Αθηναϊκή Ριβιέρα (Βοτανικό) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ, τώρα με βάσει το σκεπτικό του ερωτήματος, πρέπει να βρει εναλλακτική λύση!!! Απίστευτο; Αντί να ζητήσουν εξ΄αρχής εναλλακτικό πλάνο από τους αρμόδιους που σχεδίασαν τα πάντα, ζητάνε plan B από αυτούς που δεν είχναν ΚΑΜΙΑ σχέση με τον σχεδιασμό (από το 2005 μέχρι και σήμερα!  

Λες και ΑΥΤΟΙ (οι οπαδοί) υπέγραψαν τους όρους του Μνημονίου και διαπραγματεύτηκαν τις Συμβάσεις, ενώ αυτοί που το έκαναν όφειλαν εδώ και 1μιση χρόνο (που ξέρουν οτι σε μία ψηφοφορία μεταξύ ναί και όχι υπάρχουν δύο αποτελέσματα) να έχουν έτοιμο ένα plan B! Το οποίο ακόμα και  τώρα αρνούνται πεισματικά να βρουν! Απίστευτο πραγματικά! Τώρα ψηφίζουμε για την Διπλή Ανάπλαση όπως αυτή έχει συμφωνηθεί ΧΩΡΙΣ την γνώμη μας. Ας έβαζαν και μία 3η επιλογή. Την εξής «ΝΑΙ στην ΔΑ, αλλά με άλλους όρους συμφέροντες για τον Σύλλογο». Τότε ΝΑΙ, ο οπαδός θα έλεγε τους όρους που θα επιθυμούσε, όπως πολύ σωστά «φώναξε» για την χωρητικότητα του κλειστού (που αγνοούσε η ίδια η Διοίκηση) και άλλαξε από 2000 σε 3100-3200 θεατές. Δεν γίνεται να έχει συμφωνηθεί-γραφτεί κάτι χωρίς την γνώμη μου και αν ΔΕΝ μου αρέσει να καλούμαι εγώ να βρώ την λύση!!!

Αν για παράδειγμα ο προπονητής και ο πρόεδρος είναι κοντά στο να κλείσουν έναν παίκτη και οι οπαδοί διαφωνούν και δεν θέλουν τον παίχτη και δεν θα ανανεώσουν εξαιτίας του, θα πάει ο προπονητής να πιάσει κουβέντα με τους οπαδούς και να ζητήσει λίστα με άλλους παίχτες που θεωρούν αυτοί (οι οπαδοί) οτι θα είναι ισάξιοι της επιλογής του. Μήπως η ομάδα θα κατέβει ΧΩΡΙΣ παίχτη στην θέση αυτή? Εκείνος δεν θα έχει εξ΄αρχής άλλες εναλλακτικές, ή μήπως θα ρίξει την ευθύνη στους οπαδούς αν η ομάδα μείνει χωρίς παίχτη στην θέση αυτή? Πόσοι θα τον θεωρούν σοβαρό προπονητή? Καταλαβαίνουμε όλοι το παρανοϊκό της υπόθεσης. Τέτοια απελπισία.

Ας δούμε το χρονικό της ΔΑ και πότε ζητήθηκαν ... εναλλακτικές.

Στις 3-8-2001 έχουμε την περίφημη «πτήση» με το ελικόπτερο του τότε προέδρου - γλάστρα Α. Φιλιππίδη με τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων Δ.Αβραμόπουλο πάνω από τον Ελαιώνα. Οι πρώτες ζυμώσεις γίνονται τότε. Τι ρόλο παίζουν οι οπαδοί? Κανέναν φυσικά. Ούτε ερωτήθηκαν, ούτε τους είπε κάποιος να σκεφτούν  ... εναλλακτικές λύσεις. 

Μέχρι το 2004 και το 2005, το νέο γήπεδο άλλαζε έδρα. Γουδή, Λεωφόρος, Ελληνικό, Ελαιώνας. Ποιος σκεφτόταν τις εναλλακτικές που μόλις διαβάσατε? Μα αυτός που εκπονούσε το αρχικό πλάνο, όχι ο οπαδός. Οι Δοιηκήσεις και οι πολιτικοί. Τον Δεκέμβριο του 2004 είναι όλοι μία γροθιά για το Γουδή. Όμως στο Γουδή δεν είναι τόσο εύκολο γιατί θα γίνει ... Μητροπολιτικό Πάρκο (μπορείτε να το δείτε, είναι πραγματικά υπέροχο). Και φυσικά αφού η Λεωφόρος (παρά τις διαβεβαιώσεις του Κ. Λαλιώτη για αλλαγή κατ΄εξαίρεση του ΣΔ) δεν «προχωράει» και το Ελληνικό είναι 11χλμ από το Σύνταγμα, προκύπτει και προκρίνεται (καλοκαίρι του 2005) η λύση του Ελαιώνα. 

Κάπου εδώ αρχίζει να μπλέκεται η ιστορία με τα οικόπεδα, τον Βωβό, τον ΣΔ, τον Μπόμπολα, τις δωρεές στρεμμάτων προς τον Δήμο, το εμπορικό και ένα απίστευτο γαϊτανάκι το οποίο όσο κόλλαγε, κανείς δεν ζήτησε από ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ. Προσέξτε την έκφραση «από αυτούς που το σχεδίασαν». Τον Οκτώβριο του 2006 υπογράφεται από την ΠΑΕ και τον Δήμο η πρώτη σύμβαση, ενώ τον Ιούνιο του 2007 υπογράφει και ο ΑΟ. Καμία συνέλευση, καμία ψηφοφορία δεν έγινε τότε, ώστε να αποφασίσουν οι οπαδοί. Αυτοί που ξεκίνησαν, δημιούργησαν και σχεδίασαν την Διπλή Ανάπλαση, όφειλαν από τότε να έχουν εναλλακτική λύση.

Παρόλο που βγήκε μέχρι και νόμος (Ν.3481/2006 (άρθρο 12) που όριζε τα της υλοποίησης της Δ.Α. ο οποίος μιλούσε για α) γήπεδο 40.000 θέσεων, β) κλειστή σάλα αθλοπαιδιών 6-8 χιλ.θέσεων (σε 2η φάση), γ) πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων και δ) αθλητικές εγκαταστάσεις για την κάλυψη όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη, η μη ύπαρξη εναλλακτικής λύσης, έφερε την ΔΑ σε τέλμα αφού παραβίαζε ένα σωρό όρους για το πράσινο της περιοχής. Το ΣτΕ έκρινε οτι τα υπόλοιπα έργα πλην γηπέδου (εμπορικό) δεν είναι συμπληρωματικά των αθλητικών εγκαταστάσεων και τα έκοψε. Όμως η μπίζνα είχε φροντίσει απο πριν αν συνδεθεί (μέσω των θέσεων στάθμευσης) η κατασκευή του εμπορικού με το γήπεδο. ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ φώναξε κανένας για εναλλακτική λύση.

Φτάνουμε στο 2009 όπου ο ΔΑ διαβεβαιώνει οτι θα γίνει η Διπλή Ανάπλαση και ψηφίζεται ο νόμος Μπιρμπίλη (3983/11) ο οποίος «πετσοκόβει» πολλά. Έρχεται και το ΠΔ του 13, να ορίσει ξεκάθαρα πλέον το νέο καθεστώς. Βάσει αυτού του ΠΔ και του νόμου 4809/21 φτάσαμε στις τωρινές συμβάσεις για τις οποίες τα μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν αν τις εγκρίνουν ή τις απορρίπτουν. Αυτό λέει το καταστατικό. Όμως για κάποιους, θα πρέπει οι ψηφοφόροι να έχουν και έτοιμες λύσεις! Λες και ΑΥΤΟΙ υπέγραψαν τους όρους του Μνημονίου και των Συμβάσεων, ενώ αυτοί που το έκαναν όφειλαν εδώ και 1μιση χρόνο (που ξέρουν οτι σε μία ψηφοφορία υπάρχουν δύο αποτελέσματα) να έχουν plan B! Το οποίο ακόμα και  τώρα αρνούνται πεισματικά να βρουν! Απίστευτο πραγματικά!

Ως λύση προτείνουμε να κάνουμε υπομονή άλλα 29 χρόνια μέχρι το 2053. Εδώ κάναμε 20 χρόνια και άλλα 5-6 αν χτιστεί το νέο γήπεδο, σιγά το δύσκολο. Οπότε το 2053 θα έχουμε μαζέψει αρκετά ώστε όταν λήξη η σύμβαση στο νέο Καραϊσκάκη να προσφέρουμε περισσότερα από τον Οσφπ και να αγωνιζόμαστε εμείς εκεί. 

Αφού πάμε 1,5χλμ από του Ρέντη, δεν θα υπάρχει πρόβλημα να πάμε μέσα στη φωλιά τους και να δημιουργήσουμε εκεί Παναθηναίκή κοιτίδα οπαδών όπως θα κάνουμε στον Ελαιώνα. Εναλλακτικά να παίζουμε και οι 2 ομάδες εκεί, όπως μπορεί να γίνει και το νέο γήπεδο στον Ελαιώνα, όπου ο Δήμος (με την σύμφωνη γνώμη μας) μπορεί να το νοικιάζει και σε άλλες ομάδες της περιοχής (πχ στις ακαδημίες του οσφπ που είναι δίπλα ή στον Ολυμπιακό Νέων Λιοσίων της Α' ΕΠΣΑ). Αυτή είναι η εναλλακτική πρόταση.

Σχόλια

  1. τουλαχιστον μετα απο 20 χρονια αποσταθηκε η μνημη του αγαπημενου μας τυφωνα ενας νοσταλγος και θαυμαστη της οικογενοιας σε αναρτηση του μπαλαντερ που ευχαριστουσε το θαναση για τη δα ανημερα του θανατου του σιγα μην σευοταν την μερα ειπε αυτο που ολοι γνωριζαμε εξαρχης οτι κανενας θανασης δεν ηθελε ελαιωνα και στη πραγματικοτητα αυτη που κινησε τα νηματα ηταν η αγοια οικογενοια και μαλιστα θα το θεωρησει μεγαλη ασευει αν το δημοτικο γηπεδο αν δεν ονομαστει γιαννης βαρδηνογιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως ο Θανασης οπως ο ιδιος ομολογησε στο συμβουλιο της ΠΑΕ στον Α.Βγενοπουλο δεν ηξερε τι υπεγραφε Αυτα για να μην ηρωποιουμε κανεναν Μονο οι οπαδοι και οι αθλητες του ΠΑΟ εχουν το προνομιο του ηρωισμου

      Διαγραφή
    2. αλλη δα υπεγραψε τοτε και οχι το φετινο εκτρωμα το χε πει εκατο χιλιαδες φορε αν δε μεταφεροταν ολος ο συλλογος στο ελαιωνα δεν θα εβαζε ποτε την υπογραφη του

      Διαγραφή
    3. Ασφαλως η τωρινη ΔΑ ειναι αποικιοκρατικη χειροτυερτη δεν θα μπορουσε να γινει αλλα; μην
      ξεχνας οτι ο Θανασης με δικη του υπογραφει εξαιρεσε το γηπεδο Μπασκετ για να μην μειωθουν οι εμπορικοι χωροι του νονου

      Διαγραφή
    4. εγω θυμαμαι οτι το γηπεδο μπασκετ κοπηκε στο στε λογω εμπορικου δηλαδη τι μπορουσε να κΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ηταν μια δα κομμενη και ραμμενη στα μετρα του βωβου και του εμπορικου

      Διαγραφή
    5. Αυτο ακριβως σου ειπα ΟΧΙ λογω του εμπορικου του Βωβου (Που πληρωσε την αφελεια του να εμπιστευτει τον νονο με ΟΛΙΚΗ οικονομικη καταστροφη) που σε τελευταια αναλυση στο οικοπεδο του βασιζοταν η ΔΑ Αλλος διεταξε τον Θαναση κι'αυτος υπηκουσε για να δηλωσει αργοτερα πως γενικα δεν ηξερε τι υπεγραφε

      Διαγραφή
    6. ειδα χθες το ολα πρασινα που ειχε καλεσμενο το κυριο παναγιωτοπουλο και καταλαβα οτι τα πραγματα ειναι πολυ ποιο επικυνδυνα απο οσο νομιζουμε πηγαινουμε ξυπολητοι στα αγκαθια

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου