Με ένα απλό google search...

Η μάνα του λόχου.

Ερασιτεχνης Παναθηναικος. Η μανα του λοχου. Μια πονεμενη ιστορια δεκαετιων. Ενας ομιλος που πρωταγωνιστουσε τις δεκαετιες 50-60-70-80 και ξαφνικα βελπει την γη να χανεται κατω απο τα ποδια του. Ερασιτεχνης ,αλλα ολα λειτουργουνε με «τσεπη» εταιρειας. Υποχρεωτικα. Οι εποχες που καποιος ηταν ερασιτεχνης αθλητης εχουν περασει πλεον.


Το χερι στην τσεπη καλεσε η παρουσα διοικηση του ερασιτεχνη, να βαλει εκ νεου ο κοσμος.
Ας δούμε όμως τα δεδομένα. 30-7-17. Η ΠΑΕ ΚΑΙ Η ΚΑΕ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΕΥΡΩ.


Και εφοσον δεν καταθετουν το ποσο αυτο, η μονη λυση(?) είναι ο κόσμος. (20-7-17)



O κοσμος ο οποιος θα πρεπει να δωσει 150-160 ευρω για διαρκειας στην μπαλα (αν δεν ειναι μελος της συμαμχιας), αλλα τοσα πανω κατω στο μπασκετ και 60 ευρω για συνδρομη στον ερασιτεχνη. Ο κοσμος ο οποιος εβαλε λεφτα στον τηλεμαραθωνιο για την Λεωφορο και ο κοσμος που εβαλε παλι λεφτα οταν ζητηθηκε για καποια τμηματα του ερασιτεχνη σε ενα παλιο φορουμ. Ο κοσμος που ενιοτε ο ιδιος εδινε φορμες η εξοπλισμο αν μπορουσε, στα μικρα τμηματα. Ο κοσμος που ο νεαρος οπαδος θα ειναι ειτε ανργος, ειτε με ναν μισθο των 500 ευρω. Αρα ενας μισθος της χρονιας παει στην...αγαπη του.

Ο κοσμος ειναι η ευκολη λυση. Αλλα δυστυχως η νοοτροπια ειναι το ετοιμο ψαρι και οχι να μαθουμε να ψαρευουμε. Ο κοσμος εχει απιστευτη δυναμικη. Ειδικα ο κοσμος του Παναθηναικου. Μιλαμε για εκατομυρια οπαδων. Ενα (1) ευρω να εβαζε ο καθενας καθε χρονο θα ειχε σωθει ο ερασιτεχνης.

Γιατι δεν το βαζουν ομως? Τι τους αποτρεπει? Γιατι δεν γινονται μελη οταν ανοιξε ο τροπος εγγραφης? Μηπως τετοιες κινησεις προς τους οπαδους, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?

Ο κοσμος εχει μεινει στην εποχη που ο ερασιτεχνης  (ελλειψη ανταγωνισμου απο γαυρο, δλδ κανουλα με κλεμμενα λεφτα απο τα πρωταθληματα της μπαλας και εξαγορα ετοιμων σωματειων) σαρωνε σε ολα τα αθληματα και ξαφνικα κατι συνεβη και χαθηκαν ολα. Ποτε ΔΕΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ η συμμετοχη γιατι επι χρονια ο ερασιτεχνης ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΛΑΜΠ (πλεον δεν ειναι). Και ειναι αληθεια. Δυσκολα ξεριζωνεται αυτη η νοοτροπια.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ? ΟΦΕΙΛΕΙ 300.000 Η ΚΑΕ, ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΠΑΕ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΕ. (31-7-17)


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ? ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ? Η ΠΑΕ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, Η ΚΑΕ ΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ (ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΠΡΟΠΕΡΣΥ) ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ.

Ομως κι μεσα στον ερασιτεχνη ποσοι ηταν αυτοι που πραγματικα ετρεχαν και αγαπουσαν τον συλλογο? Υπηρξαν κακοδιαχειρισεις τμηματων? Υπηρχαν λεφτα που φαγωθηκαν και κανεις δεν ηξερε που και πως? Υπηρχε μια σελιδα η οποια ηταν προχειρη και με ελλειπη ενημερωση επι χρονια? Υπηρχαν τροπαια σκουριασμενα επι χρονια, σε ενα υπογειο λιγο πιο κατω απο την Λεωφορο? Παλι καλα που βρεθηκαν 15-20 τρελοι να τα βγαλουν, να τα καταγραψουν, να τα φωτογραφισουν να τα σωσουν και να τα ανεβασουν στην Λεωφορο. Δεν το πιστευετε το τελευταιο οταν τα βλεπετε γυαλίσμενα μπαινοντας στον ταφο, αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

Τα χρεη του ερασιτεχνη παραμενουν γυρω στα 3εκ ευρω.Απο την διοικηση Μιχαλαρια μεχρι αυτη του Οικονομοπουλου το ποσο πανω κατω ειναι το ιδιο. Κανεις δεν το εχει διαψευσει, αλλα κανεις δεν εχει πει ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ Η ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Μονο του ΔΕΝ δημιουργηθηκε παντως. Ουτε ο Μιχαλαριας οιυτε ο Μπαλτακος ηταν επιχειρηματιες οποτε διαχειριστηκαν το χρεος, δεν το μειωσαν καθως δεν ειχαν λεφτα να βαλουν, κατι που ειχαν δηλωσει και οι ιδιοι αλλωστε.

Ειχε αναφερθει (σαν αστικος μυθος) οτι επι πολυμετοχικοτητας ειχε ζητηθει να πεσει και καποιο ποσο στο ερασιτεχνη. Τοτε καποιοι απο τους ανθρωπους που εβαλαν σχεδον 70 εκ ευρω (για να πολεμηθουν οσο πιο αγρια γινεται 2 χρονια αργοτερα) ζητησαν (λογικοτατα) τα βιβλια του ερασιτεχνη για να δουν τι γινεται και πως να βοηθησουν. Ο μυθος λεει οτι τα βιβλια δεν εφτασαν ποτε. Οπως και η χρηματικη ενισχυση αντιστοιχα.

Τον κοσμο, τον οπαδικο κοσμο, τον οπαδο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΩΣ ΟΠΑΔΟ. ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΟΧΙ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΣΗ, ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΧΑΣΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

ΚΑΙ φυσικα αυτο δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη. Θελει παιδεια, αθλητικη παιδεια, εκδηλωσεις οχι με μαζεμενους οπαδους που θα βριζουν επι 2 ωρες, αλλα με διαλεξεις, με παρουσιασεις, με ιστοριες, με μαθηματα στις ακαδημιες του καθε τμηματος, να μαθουν ΟΛΟΙ την ιστορια του συλλογου, τους τιτλους, τα συμβολα. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ...ΤΣΕΠΗ.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΑΣ. ΠΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 100 ΕΤΩΝ? ΠΟΣΟΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ 90 ΕΤΩΝ? 



ΠΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ»? ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΑ? Ποσοι απο σας θυμαστε οτι εσοδα απο το συγκεκριμενο βιβλιο ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ/ ΠΟΣΑ ΑΝΙΤΥΠΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ? ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ? ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ? Οχι, δυστυχως εχουν αγοραστει ΕΛΑΧΙΣΤΑ..



ΠΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ? ΠΟΣΟΙ ΠΟΝΑΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΒΟΛΛΕΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΠΟΛΥΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΦΕΤΟΣ? ΠΟΣΟΙ ΔΑΚΡΥΖΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΕΦΗΒΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Η ΡΟΣΤΕΡ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ?

Η σελιδα δεν προτρεπει ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ..ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ (κανεις δεν ζητσε απο τον ιδιο τον αλαφουζο να αναλαβει - κανεις δεν ζητησε απο την Δημητρη Γιαννακοπουλο να αναλαβει - κανεις δεν ζητησε απο τον Οικονομοπουλο να αναλαβει) ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ δεν θα ειναι ποτε ιδια με οποιαδηποτε αλλη. Οπως ποτε δεν ηταν οταν το πολο η το πινγκ πονγκ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ Β Η ΣΤΗΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΓΕΜΙΖΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ!!!




Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ «ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ» ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΑ..1500+ ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΝΑ ΦΥΤΟΖΩΕΙ.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΥ-ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ, ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΑΜΙΛΛΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΕΣ.

Υπαρχουν τροποι να βοηθηθει ο συλλογος, αμεσα η εμμεσα. Αν πραγματικα αγαπατε τον συλλογο θα βρειτε εναν απο αυτους. Κια καλο ειναι και η διοικηση του Ερασιτεχνη να βρει και αυτη καποιοους περαν του να βαλει ο οπαδος οσα μπορει.Αντε και τα βαζει..Του χρονου? Του παραχρονου? ΠΑΛΙ Ο ΟΠΑΔΟΣ?

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΡΕΥΟΥΜΕ? 

Αν δωσεις ψαρι σε εναν ανθρωπο θα φαει μια φορα. Αν τον μαθεις να ψαρευει θα τρωει σε ολη του την ζωη. Αν τα χερια σου ειναι για ενα χρονο σπειρε σπορους, αν ειναι για 10 χρονια φυτεψε δεντρο, αν ειναι ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.. (Κουανγκ Τσεου). 

Σχόλια

  1. ΠΟΣΟ ΤΑΡΝΑΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ?? ΓΕΜΑΤΟΣ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ ΜΕ 117 ΑΔΕΡΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ????? ΤΙ ΓΑΜΗΣΙ ΣΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΡΕ??? ΤΙ ΓΑΜΗΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πινγκ πινγκ εσεις κατεβαζατε περισσοτερους παιχτες παρα οπαδους. Οπως και σε ολα ερασιτεχνικα τμηματα αλλωστε. Τα τελευταια 3-4 χρονια με τις εξαγορες ετοιμων ομαδων, αφου ειστε ανικανοι να δημιουργησετε παρα μονο να κλεψετε, βαζετε κανα προβατο στην κερκιδα. Δεν αγαπατε κανενα τημα σας, απλα γουσταρετε τις νικες τπτ αλλο. Με τα λεφτα τα εχετε στησει ολα, οχι με αγαπη για τον αθλητισμο. Γιαυτο και στην πρωτη στραβη θα πεσετε σαν χαρτινος πυργος. Τοσο απλα. Περαστε τον Πανελληνιο σε τιτλους και μετα συζηταμε.

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ???? ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ !!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. απολαυστικος οπως παντα..Οταν δεν εχεις απαντησεις. ΔΕΝ δικαιουσαι να μιλας για κοσμο σε τμηματα ερασιτεχνη, που δεν ξερετε οτι εχετε τμηματα. Οταν εμεις γεμιζαμε τα γηπεδα των μικρων αθληματων, μας κοροιδευατε..ΠΟυθεναδες.

      Διαγραφή
    4. ΕΙΣΑΙ Η Λ Ι Θ Ι Ο Σ ...............ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ...ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ....Η Λ Ι Θ Ι Ο Σ !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου