Αν λεγόταν ... Mladen Pelistric

Mega: Κανάλι με παράδοση στις κωμωδίες.

Δεν θα μπορούσατε να μεταδώσετε το κορυφαίο γεγονός στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε επιπέδο Συλλόγων. Και αυτό γιατί συνέβη τον Δεκέμβριο του 1971 και δεν είχαμε ιδιωτική τηλεόραση. Είναι ο τελικός του Διηπειρωτικού Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Νασιονάλ (1-1) που έγινε στην έδρα του γαύρου.  Βολευτείτε με την μετάδοση του «Μίλκο Καπ», που λένε κάποιοι.

Σχόλια

  1. Τους πατάς την Κυριακή χάνουν από Φιορεντίνα και μένουν εκτός Ευρώπης να χαίρονται τα μεγαλεία τους. Μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Κομπλεξ πάντα οι βαζελοι

      Διαγραφή
  2. Μιλάμε για διοργάνωση μικρότερης δυναμικότητας κι απ' το Κύπελλο Ράπαν και το Κύπελλο Ιντερτότο . Στον τελικό της οποίας έφτασε ο Θρήνος προερχόμενος από ρούφηγμα πεντάρας στο Γιουρόπα Ληγκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://el.wikipedia.org/wiki/Πορεία_των_ελληνικών_ομάδων_στα_ευρωπαϊκά_κύπελλα_ποδοσφαίρου#Πίνακας_των_4_πρώτων_ελληνικών_ομάδων_στα_Ευρωπαϊκά_κύπελλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://swissfootballdata.com/2023/06/17/uefa-country-ranking-historical-statistics-of-all-football-clubs/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για πες μας. Ποια χρονιά ξεπέρασε ο ΟΣΦΠ τον ΠΑΟ στην βαθμολογία της Ουέφα ; Δηλαδή , πόσα χρόνια τώρα είναι ο ΟΣΦΠ πάνω απ' τον ΠΑΟ και πόσες δεκαετίες ο ΠΑΟ ήταν πάνω απ' τον ΟΣΦΠ ;

      Διαγραφή
    2. Συζηταμε για καταταξη οταν οι συνθηκες ειναι ιδιες. Οταν παιζαμε και οι 2 καθε χρονο δηλαδη στην ευρωπη. Οταν ο Παναθηναικος εχει 5 χρονια να βγει στην ευρωπη (2013, 2018, 19, 20, 21) προφανως οι 0 αγωνες και 0 ποντοι αγωνων θα τον ριξουν στην καταταξη. Οταν επαιζαν και οι 2 ταυτοχρονα, ξερουμε τι γινοταν. Ειναι σαν να λεμε οτι ο γαυρος εχει πολυ περισσοτερες νικες και βαθμους απο την αεκ και τον αρη στη σουπερλιγκα. Λογικο δεν ειναι, αφου οι αλλοι επαιζαν στην Γ εθνικη και δεν εδιναν αγωνες στην σουπερλιγκα? Πως θα τον φτασουν?

      Διαγραφή
    3. Απάντηση προς τον πρώτο (Και για πες μας...): Δηλαδή αν σ' έναν αγώνα δρόμου 5 γύρων ο Α δρομέας είναι 1ος για όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά στον τελευταίο γύρο τον προσπεράσει ο Β δρομέας, ποιος παίρνει το χρυσό μετάλλιο; Θα το πάρει ο Α δρομέας επειδή ήταν για 4 γύρους 1ος ή ο Β δρομέας που τον ξεπέρασε και έφτασε στον τερματισμό 1ος; Και για πες μας εσύ. Πόσες χρονιές έφερε ο Ολυμπιακός περισσότερους βαθμούς απ' τον Παναθηναϊκό και πόσες χρονιές έφερε ο Παναθηναϊκός περισσότερους βαθμούς απ' τον Ολυμπιακό;

      Διαγραφή
    4. Απάντηση προς τον δεύτερο (Συζητάμε...): Σχετικά με τη δικτυογραφία της Βικιπαίδειας, ο συγκεκριμένος πίνακας, ο οποίος αναφέρεται σ' όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες των "Big 4" και όχι μεμονωμένους αγώνες, περιέχει έμμεσα κι άλλα στοιχεία που προκύπτουν απ' τους ήδη υπάρχοντες αριθμούς. Ένα παράδειγμα είναι το ποσοστό νικών (νίκες διά αγώνες). Άλλο παράδειγμα είναι η διαφορά τερμάτων ανά αγώνα (διαφορά τερμάτων διά αγώνες).

      Όμως, υπάρχει και ο εξής αντίλογος: Μπορεί η τάδε ομάδα να είχε ευκολότερους αντιπάλους απ' τους άλλους και γι' αυτό το ποσοστό νικών του να είναι μεγαλύτερο και η διαφορά τερμάτων ανά αγώνα να είναι θετικότερη. Ευτυχώς, υπάρχει μια ιστοσελίδα που μετράει μέσω μίας δικής του μαθηματικής φόρμουλας την ποιότητα μιας ομάδας. Είναι το clubelo.com. Αν μετρήσουμε τα elo ratings όλων των αντιπάλων κάθε Ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη και το διαιρέσουμε με τους αγώνες που έχουν παίξει, τότε, προκύπτει και τι ποιότητα έχει ο μέσος αντίπαλος της εκάστοτε ομάδας. Αν μία ομάδα έχει μεγαλύτερο ποσοστό νικών από μια άλλη ομάδα και ταυτόχρονα ο μέσος αντίπαλος της μίας ομάδας είναι δυσκολότερος από τον μέσο αντίπαλο της άλλης, τότε, σίγουρα η πρώτη έχει καλύτερη συνολική ευρωπαϊκή πορεία. Αλλιώς, αν δεν ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα, τότε, εκεί θα υπάρξουν διχογνωμίες.

      Όσον αφορά για το αθροιστικό κομμάτι, πράγματι, αν μία ομάδα δεν παίξει Ευρώπη επειδή τερμάτισε σε χειρότερη θέση στο πρωτάθλημα από τα εισιτήρια που δίνει η UEFA στις ομάδες του πρωταθλήματος, πράγματι, υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα. Αυτό το ζήτημα είναι τεράστιο στο Αγγλικό και στο Ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο θα σου πει: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δε θα βγει Ευρώπη είναι χειρότερη από τη Λα Φιορίτα του Σαν Μαρίνο, που θα βγει Ευρώπη; Όμως, για το Σκωτσέζικο πρωτάθλημα, που μόνο δύο ομάδες πρωταγωνιστούν, αν η Σέλτικ και η Ρείντζερς δεν πάρουν εισιτήριο για Ευρώπη, είναι μέγιστη αποτυχία. Στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, γνωρίζουμε όλοι ότι τον 20ο αιώνα ήταν τριπολικό (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ), που δίνονταν τρία εισιτήρια έως τέσσερα κατά μέσο όρο και τον 21ο αιώνα τετραπολικό (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), που δίνονταν είτε τέσσερα, είτε πέντε, είτε έξι εισιτήρια. Τριπολικό και τετραπολικό όχι ως προς ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά ποιος θα πάρει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Διότι ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν παίρνει μόνο ο πρωταθλητής, αλλά και ο δευτεραθλητής, ο τριταθλητής, ο τετραθλητής κ.ο.κ. Για παράδειγμα, το 2013, ο ΠΑΟ το 2013 τερμάτισε πίσω απ' τον ΠΑΣ Γιάννινα, που σημαίνει ότι είναι αδικαιολόγητος. Το ίδιο και η ΑΕΚ που τερμάτισε προτελευταία τη συγκεκριμένη χρονιά. Πράγματι, η Λα Φιορίτα του 2013 ήταν χειρότερη και από τον ΠΑΟ του 2013 και από την ΑΕΚ του 2013. Είναι δυστυχώς η αδικία της UEFA, αν και θα 'ταν άδικο να πουν στις ομάδες του Σαν Μαρίνο να μη παίξουν ποτέ ξανά Ευρώπη, διότι είναι άχρηστες και είναι στο επίπεδο του Διαγόρα Ρόδου. Όμως, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τετραπολικό. Άρα, για να παίξεις Ευρώπη, πρέπει να βγεις τουλάχιστον 3ος, ειδάλλως, βγες 4ος, αλλά υπάρχει το Κύπελλο, που δεν πρέπει να το πάρει κάποιος από άλλες θέσεις του πρωταθλήματος. Και φέτος, έχουμε την ιδιαίτερη περίπτωση ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και ΑΡΗ, που μπορεί ο ένας απ' αυτούς να μείνει έξω, ή να πάρουν και οι τρεις ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δε θα υπάρξει περίπτωση να βγάλει το ελληνικό πρωτάθλημα κάτω από τέσσερις ομάδες Ευρώπη. Ρεαλιστικά μιλώντας, τέσσερις και πέντε ομάδες θα βγάζει Ευρώπη. Ο κατά το ήμισυ αδικημένος είναι ο Άρης, που είναι κατά το ήμισυ μεγάλη Ελληνική ομάδα και κατά το άλλο ήμισυ μικρομεσαία Ελληνική ομάδα και οι υπόλοιπες μικρομεσαίες ομάδες, όπως η Λαμία. Η Λαμία μπορεί κάλλιστα να ζηλέψει τη Λα Φιορίτα του Σαν Μαρίνο, που θα βγει Ευρώπη.

      Διαγραφή
    5. Μα δεν πρόκειται για αγώνα 5 γύρων, αλλά για αγώνα που δεν σταματάει ποτέ. Αν λοιπόν ο ΠΑΟ ήταν για 40 χρόνια πάνω απ' τον ΟΣΦΠ και ο ΟΣΦΠ τον προσπέρασε μόλις την τελευταία δεκαετία, αυτό απλά σημαίνει ότι ο ΠΑΟ είναι διαχρονικά καλύτερος απ' τον ΟΣΦΠ. Kαι πρόσεξε τι δείχνει αυτός ο πίνακας που έβαλες. Πως η Μίλαν των 7 ευρωπαϊκών έχει προσφέρει λιγότερα απ' τις Ρέιντζερς , Δυναμό Κιέβου , Πόρτο και Μπενφίκα. Πως η Τσέλσι , η Φέγενορντ, η Βαλένθια κα η Ντόρτμουντ , με ευρωπαϊκά και τελικούς Πρωταθλητριών , είναι χειρότερες απ' τον ΟΣΦΠ !

      Διαγραφή
  5. Ιστορικές κωμωδίες με σπουδαίους πρωταγωνιστές όπως Ρεάλ, Γιουβέντους ,Ρόζενμποργκ, Χέρενφεν, Μόλντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου