Πέντε καλά λεπτά δεν φτάνουν

Το σημαντικό είναι οτι ΔΕΝ κερδίσαμε αγαπητέ Λάζλο...

Αγαπητέ Λάζλο, στην ελληνική Σούπερλίγδα όχι μόνο ΜΠΟΡΟΥΜΕ, αλλά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ και ΘΕΛΟΥΜΕ να κερδίζουμε ΟΛΑ τα παιχνίδια. Εξαιρουμένων των 2 αγώνων με το μόρφωμα του αθλητισμού (για τους γνωστούς λόγους), όλα τα άλλα ΠΡΕΠΕΙ να τα κερδίζουμε. Και θέλουμε και μπορούμε. Γιατί αυτό είναι το DNA μας και αυτό επιτάσσει η ιστορία μας.

Αν οι παίχτες συνεχίζουν να μπολιάζονται με το «δεν γίνεται -  δεν μπορούμε», τότε αποποιούνται των ευθυνών τους. Όπως και εσυ. Το να χάσεις με καλή εμφάνιση εκτός έδρας από τον πρωτοπόρο, είναι αποδεκτό. Αλλά οι γκέλες με Ατρόμητο, Βόλο, Αστέρα Τρίπολη και Λαμία (όλες εντός έδρας), ήταν επειδή δεν μπορούσαμε; Γιατί; Τι παραπάνω είχαν αυτές οι ομάδες; Οι γκέλες είναι αποδεκτές. Συμβαίνουν. Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Αποδεκτός δεν είναι ο τρόπος χειρισμού των. Η σωστή πίεση δημιουργεί συνθήκες πρωταθλητισμού, οι δικαιολογίες και τα μισόλογα μας κρατάνε στο καθεστώς «καλή η 4η θέση, επιτυχία η 5η που βγάζει ευρώπη» και πάει λέγοντας. 

Ακόμα και στο πνεύμα των «μνημονιών» που επιβάλει η διοίκηση, οι δικαιολογίες «δεν μπορούμε», ή «είμαστε κουρασμένοι» δεν αρμόζουν για τον Παναθηναϊκό. Από τι κουραστήκαμε; Από τον έναν αγώνα την βδομάδα, χωρίς να έχουμε αγωνιστεί ευρώπη (Αεκ 6 αγωνες Europa, οσφπ 6 αγώνες Champions League, Παοκ 6 αγωνες Europa και όλοι τους με 2 αγώνες κυπέλλου Ελλάδας). Στα αποδυτήρια δλδ, είστε όλοι ευχαριστημένοι επειδή δεν μπορούμε να κερδίζουμε πάντα και επειδή δεν χάσαμε ; Το κακό αποτέλεσμα, θα έρθει. Είναι αποδεκτό. Ο τρόπος αντιμετώπισης όμως και διαχείρισής του, δεν είναι. 

Και κάτι τελευταίο. Το σημαντικό δεν είναι οτι ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ. Δεν είμαστε η Λαμία. Το σημαντικό είναι οτι ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ, γιατί είμαστε ο Παναθηναϊκός. Πρωταθλητής, ή στην χειρότερη διεκδικητής τίτλων. Ένα από τα βασικά συστατικά για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός σε τροχιά πρωταθλητισμού και διεκδίκησης τίτλων είναι η νοοτροπία. Η νοοτροπία των τελευταίων δεκαετιών, μας έχει κάνει μία ομάδα που συνηθίζει στην αποτυχία. Και όσο βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες για αυτό, τόσο θα καθυστερούμε την επάνοδό μας στην κορυφή. Θα ήταν σημαντικό το να ΜΗΝ χάσουμε αν παίζαμε με την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, όχι με την Λαμία.

Τις διοικητικές ευθύνες τις αφήνουμε απέξω, προς στιγμήν, είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Όταν η ίδια η διοίκηση δεν θέλει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή (ενώ αγωνιστικά και οικονομικά έχει την δυαντότητα να το πράξει), τότε και το τμήμα δεν θα βαδίζει στα σωστά μονοπάτια. Ακόμα και έτσι, η νοοτροπία τέτοιων δικαιολογιών ΔΕΝ αρμόζει σε ένα μέγεθος σαν τον Παναθηναϊκό (που φέτος κέρδισε την Αεκ εκτός και ήταν η καλύτερη ομάδα από τις μεγάλες που πέρασε από την έδρα του οσφπ).

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου