Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Σεβασμός στους οπαδούς.

Μία από τις υποχρεώσεις των αθλητών αλλά και των ΑΕ (ΠΑΕ - ΚΑΕ) είναι να θυμούνται ΠΑΝΤΑ οτι οι οπαδοί είναι η δύναμή τους. Είτε οικονομική δύναμη (κυρίως) από τα παλιά χρόνια πριν γίνει επαγγελματικό, είτε ως αγωνιστική ώθηση από τότε μέχρι και τώρα. Οι οπαδοί ΔΕΝ είναι πελάτες. Δεν είναι καταναλωτές που αν δεν τους αρέσει το προιόν, θα το αλλάξουν. Οι οπαδοί παραμένουν ΕΚΕΙ, στα εύκολα, στα δύσκολα, στους θριάμβους, στις συντριβές. Οι διοικήσεις και οι αθλητές πάλι, ΟΧΙ.

Οι οπαδοί ταυτίζονται με τον Σύλλογο και ενίοτε με τους αθλητές. Είναι μία άτυπη σχέση, μία «μεταφορά» του ενός, στην θέση του άλλου. Ο οπαδός δεν μπορεί να αγωνιστεί στο γήπεδο, όμως το κάνει ο αθλητής για αυτόν. Τον εκπροσωπεί υπό μία έννοια. Γιαυτό και οι αθλητές θα «δείξουν» την κερκίδα στον πανηγυρισμό, γιαυτό θα πάνε στο πέταλο να πανηγυρίσουν. Δεν σκοράρουν μόνο για αυτούς, αλλά και για εμάς.

Ως εκ τούτου, η σχέση οπαδών - αθλητών είναι μία σχέση αγάπης, λατρείας, μία σχέση που αυτό που εισπράττει η μία πλευρά είναι πολλαπλάσιο αυτό που προσφέρει η άλλη. Για έναν οπαδό, κυρίως για ένα μικρό παιδί μία φωτογραφία με το είδωλό του, τα δευτερόλεπτα που πέρασε μαζί του, είναι μία στιγμή που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του. Πόσο μάλλον όταν οι σκηνές αυτές λαμβάνουν χώρα στην επαρχία (ή στο εξωτερικό) όπου η πιθανότητα να δεις τα είδωλα σου, είναι μία φορά τον χρόνο. Και αν ...  Αυτό όμως γίνεται κατανοητό μόνο από οπαδούς (και άλλων ομάδων) και καποιες φορές από τους αθλητές. 

Αν δεν είσαι οπαδός της ομάδας που «εργάζεσαι», αν η σχέση σου είναι αυστηρά επαγγελματική, τότε όλες οι προγούμενες γραμμές του κειμένου αυτού δεν σε ενδιαφέρουν και δεν σε άγγιξαν όσο το διάβασες. Αν δεν αγαπάς την ομάδα σου, αν ως παιδί δεν άστραφταν τα μάτια σου στην ιδέα να δεις από κοντά ένα είδωλό σου, τότε έχασες πολλά. Πολλά στο συναισθηματικό κομμάτι, ακόμα περισσότερα αργότερα στο θέμα αντιμετώπισης ή «συνεργασίας» με τους οπαδούς. Οι οπαδοί είναι «ενοχλητικοί», κάνουν φασαρία, «σπαταλάνε» τον χρόνο αυτών που πληρώνονται για να προσφέρουν το προϊόν στους οπαδούς. 

Οι οπαδοί όμως έκαναν χιλιόμετρα, ξόδεψαν λεφτά και χρόνο για ένα δευτερόλεπτο. ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ. ΟΥΤΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΠΑΙΧΤΗΣ.

ΥΓ. Δεν ξέρουμε ποιός έδωσε την εντολή για αυτό που έγινε στις Σέρρες. και δεν μας ενδιαφέρει άλλωστε. Το οτι συμφώνησαν ΟΛΟΙ, είναι ανεπίτρεπτο. Και καλό θα είναι να μην ξανασυμβεί.

Σχόλια

  1. Ασέβεια προς το κόσμο του ΠΑΟ που περίμενε έξω από το ξενοδοχείο στο κρύο. Ποιοί νομίζετε ότι είστε ρε;
    Μισθοφόροι ρεζιλιδες για πάντα δεύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φήμες λένε ότι είχαν covid οι οπαδοί. Άλλες φήμες λένε ότι δεν είχαν εισιτήριο να μπουν στο ξενοδοχείο. Πάλι καλά πού μοίρασαν κάρτες με Ιβάν,Κλάινχεισλερ,τσοκαι και μπρινιολι. Αυτό ήταν το ευχαριστώ στο κόσμο της ομάδας που μένει 600 χιλιόμετρα μακρυά από την Ντροπή και αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου