Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Back to the future...

Ο Τερίμ ντύθηκε Ιβάν σε θέμα τακτικής και ο Παναθηναϊκός επιτέλους τακτικά ήταν άψογος. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν όσο γρήγορος ήταν προ ημερών, αλλά αυτό του έδωσε τελικά την πρόκριση. 

Οι 2 κεντρικοί αμυντικοί αυτή την φορά, δεν ανέβηκαν όσο ψηλά ανέβηκαν στους άλλους αγώνες. Και δεν ήταν μόνοι τους.  Είχαν «παρέα» τον Πέρεθ, ο οποίος μπορεί να «πούλησε» 2 φορές την μπάλα, αλλά έκανε 2 κοψίματα που τα έχασαν οι 2 στόπερ και μας έσωσε από μεγάλους μπελάδες. Ο Πέρεθ μένοντας πίσω χωρίς προωθήσεις σε μέτρα, «έκοψε» την ταχύτητα του τριφυλλιού. Αυτό δεν ήταν αρνητικό, γιατί είχαμε δυνάμεις μέχρι το τέλος (επιτέλους) και δεν κινδυνέψαμε ποτέ ουσιαστικά είτε σε κόντρα. είτε σε οργανωμένη επίθεση και φυσικά ... δεν δεχτήκαμε (επιτέλους) γκολ. Ο Πέρεθ πάσαρε όσο μπορούσε αλλά από απόσταση, ανέβαινε μόνο στα στημένα και επιτέλους  ... σκόραρε. Ο Πέρεθ που με τον γαύρο ήταν ο χειρότερος Πέρεθ που έχουμε δει 3 χρόνια, γιατί έπρεπε να γίνει ... Καντέ και Μόντριτς μαζί.

Ο Τερίμ έκανε ξανά το τρυκ με τον Μλαντέ να «ανεβαίνει» δίπλα στον Μπερνάρ συνεχώς και να κόβει προς την περιοχή ως επιπλέον χαφ, να «περισσέυει» ως έξτρα παίχτης, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να μην είναι μόνος στην γραμμή και να είναι ο κορυφαίος του αγώνα (όπως με την κούλα). Οι 2 τους άλλωστε συνεργάστηκαν στο 0-2 που έδωσε και την πρόκριση, με τον Σέρβο να λειτουργεί ως κρυφός  - επιπλέον - χαφ. Το έκανε και με τον παοκ, δούλεψε αλλά ήταν άτυχος ο Μλάντε. Και φυσικά έιχαμε 2 γκολ στην πλάτη, που σημαίνει οτι και να έμπαινε το γκολ, η νίκη δεν θα ερχόταν. Καιδικαίως γιατί ήμασταν αφελείς.

Το επόμενο στοιχείο είναι οτι καταλάβαμε όλοι γιατί ΔΕΝ έπαιζε βασικός τόσο καιρό ο Γερεμέγεφ. Είναι παίχτης μιάς επαφής που θα την κάνει γκολ, αυτό φάνηκε και στην προετοιμασία, αλλά αν δεν έρθει αυτή η «μία επαφή» δεν υπάρχει στο γήπεδο, ούτε επιθετικά ούτε αμυντικά στν όλη λειτουρία της ομάδας. Αν όμως βελτιωθεί σε αυτό, θα γράψει πολλά το κοντέρ. Και το αξίζει.

Η ομάδα χτες έπαιξε περισσότερο από τα πλάγια (κυρίως από αριστερά, καθώς έλειπε απο δεξιά ο Βαγιανίδης και ο Παλάσιος απουσίαζε 40 μέρες) και όχι από τον άξονα. Κάνοντας την ομάδα να συμπεριφέρεται όπως λίγους μήνες πριν, οι παίχτες είχαν την γνωστή άνεση μεταξύ τους και αν ήταν προσεκτικότερος ο Μπακασέτας (πολύ μεγάλη προσθήκη) θα είχαμε αποφύγει τα «εμφράγματα». Οι 2 κορυφαίοι φυσικά ήταν ο Πέρεθ και ο Μπερνάρ, γιατί έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν, όπως πρέπει να το κάνουν. Και είναι σημαντικό να προσαρμόζεσαι και εσύ στο υλικό, αν βλέπεις οτι το υλικό δεν μπορεί άμεσα να προσαρμοστεί στα δικά σου «θέλω».

Ο Τερίμ θύμισε (αρνητικά αυτή την φορά) και σε τρίτο σημείο τον Ιβαν, καθώς επέλεξε να ΜΗΝ κάνει καμία αλλαγή (έβγαλε τον Γερεμέγεφ στο 90!!!) επιμένοντας στον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και στους ίδιους παίχτες. Τρομερά ριψοκίνδυνο καθώς δεν ξεκουράστηκε κανένας παίχτης και υπήρχε ο κίνδυνος της παράτασης με ότι συνεπάγεται αυτό για νέους τραυματισμούς. Ο δε Τζούρισιτς ως φορ, δεν δείχνει να αποδίδει για 2ο αγώνα, αλλά αν έχουν «καεί» οι υπόλοιποι επιθετικοί είσαι αναγκασμένος να βγάλεις άσσους από το μανίκι. Δεν υπήρξε κάποια αλλαγή τακτικής για την επίτευξη 2ου γκολ απλά περιμέναμε την παράταση που θα ήταν καταστροφή, λαμβάνοντας υπόψην οτι ακολουθεί ο γαύρος την κυριακή, ο παοκ την τετάρτη και οι σέρρες εκτός την άλλη κυριακή. Πρόγραμμα φωτιά δηλαδή. 

Ήμασταν τυχεροί σήμερα, σαφώς ανώτεροι βέβαια απέναντι σε μία διαιτησία η οποία θα μας στερούσε την πρόκριση ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ, πέραν των επιλογών του Τερίμ. Το πέναλτυ στον Γερεμέγεφ θα το έδινε και ο Σπανός όπως και την αποβολή στο χτύπημα στον Ακαϊντίν. Μην αναφέρουμε τις γραμμές στο γκολ του Ατρομήτου στην Λεωφόρο. Και εκεί πρέπει να εστιάσουμε, καθώς θα χανόταν ένας στόχος, χωρίς εμείς να είμαστε υπεύθυνοι. Γιατί είχαμε δικαίωμα να κάνουμε μια κακή εμφάνιση στην Λεωφόρο, αλλά κανείς δεν είχε το δικαίωμα να μας στερήσει την πρόκριση σήμερα με μία κακή και «σημαδεμένη» διαιτησία τότε και χτες.

Σχόλια