Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Δια ράβδων και φιαλών επετέθησαν και εκακοποίησαν τους παίχτες μας... (10/7/1949)

Την σεζόν 1948-49 πρωταθλητής Ελλάδας, ανεδείχθη ο Παναθηναϊκός. Στους αγώνες της τελικής φάσης (με γαύρο και άρη) το τριφύλλι νίκησε τον γαύρο με 3-2 στη Λεωφόρο και τον Άρη με 2-0 και 0-2 αντίστοιχα. Θα αναρωτηθείτε εύλογα γιατί λείπει ο αγώνας του γαύρου με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (10/7/1949). Μα πολύ απλά γιατί δεν τελείωσε ποτέ, διεκόπη λόγω εισβολής «επιστημόνων», τραυματισμού 3 παιχτών του Παναθηναϊκού και φυσικά αποχώρησης του τριφυλλιού.

Ας δούμε τι συνέβη από τρεις διαφορετικές πηγές. Την «Αθλητική Ηχώ», τα «Νέα» και την «Ελευθερία». Ο αγώνας ξεκινάει κανονικά και ο γαύρος προηγήθηκε στο 9ο λεπτό με σκόρερ τον Χριστόπουλο. Ο αγώνας κυλούσε σε αθλητικά πλαίσια μέχρι το 39ο λεπτό της επανάληψης. Τότε σε μία διεκδίκηση ο Σταφυλίδης του Παναθηναϊκό θα τραυματίσει ΑΚΟΥΣΙΑ όπως γράφουν οι εφημερίδες, τον Αποστολόπουλο του γαύρου. Μία φάση που συμβαίνει δεκάδες φορές σε κάθε αγώνα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο γαύρος κερδίζει και απομένουν μόλις 6 λεπτά για την λήξη.

Και τότε επικρατεί πανδαιμόνιο. Οι «επιστήμονες» του Φαλήρου, εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο (όπως το 2011) το 39ο λεπτό της επανάληψης για να ζητήσουν αυτόγραφα των παιχτών του τριφυλλιού και τραυματίζουν 3 εξ αυτών. Τους ΝικολαϊδηΧιονίδη και Νικολόπουλο. «Με ράβδους και φιάλες» οι «επιστήμονες» τραυματίζουν τους 3 ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι με φορείο εγκαταλείπουν τον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής φυσικά διακόπτει προσωρινά τον αγώνα και απαιτεί την εκκένωση του γηπέδου μήπως και καποια στιγμή τελειώσει ο αγώνας και δεν τιμωρηθεί ο γαύρος. Αρχικά ο διαιτητής ζητούσε την απομάκρυνση και εκκένωση του αγωνιστικού χώρου από «επιστήμονες» που είχαν εισρεύσει από τα κιγκλιδώματα και αυξάνονταν συνεχώς.

Όμως ξαφνικά επανέρχεται και ζητά άμεσα στην συνέχιση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη 3 παίχτες τραυματίες. Τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη ο διαιτητής, κανείς δεν γνωρίζει καθώς τότε δεν γνωρίζουμε αν ήταν και στιχουργοί στην προεδρία του συλλόγου που ιδρύθηκε στο «Τσίου-τσίου». Φυσικά ο Παναθηναϊκός αποχωρεί και υποβάλει ένσταση για την τύχη του αγώνα.


Όταν λέμε για τραυματίες εκείνη την εποχή, εννοούμε πραγματικούς τραυματίες. Ο Νικολαϊδης νοσηλεύεται σε αφασία στην κλινική Κυριακού και αρχίζει να συνέρχεται λίγες μέρες αργότερα. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε 4 μέρες μετά τον αγώνα (14/7/1949). Ο Νικολαϊδης ΔΕΝ θα αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα με τον Άρη (17/7/1949), αλλά στον μεθεπόμενο (24/7/1949). 


Τι ισχυρίστηκε η πλευρά της τρούμπας. Δεν αναφέρει ΚΑΝ το εγονός του τραυματισμού του παίκτη του γαύρου, άρα όντως ήταν ακούσιο. Οτι ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Χιονίδης, επιτέθηκε αυτός πρώτος σε ... ανάπηρο οπαδό! Πηγή; «Αξιόπιστοι μάρτυρες»!!! Αφήγημα αντάξιο του «Δεν γνωρίζω τον γιατρό, πρώτη φορά τον βλέπω» όταν υπάρχουν φωτογραφίες μαζί του ακόμα και βράβευση με πλακέτα. Και μετά τον πήρε στο κατώπι ένας ναύτης (δεν γνωρίζουμε εθνικότητα, ή αν είχε επίσκεψη ο 6ος στόλος εκείνη την εβδομάδα) και μετά άλλοι οπαδοί εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου και τον τραυματισαν. Δηλαδή εντός αγωνιστικού χώρου, έμπαινε όποιος ήθελε. Οι ίδιοι το λένε. Φίλαθλοι «αμφοτέρων παρατάξεων», αλλά ο γαύρος δεν είχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ποδοσφαιριστή τραυματία! ΘΑΥΜΑ - ΘΑΥΜΑ!!!  Αλλά στο νοσοκομείο με αφασία κατέληξε ο ... Νικολαϊδης! Έδερναν όποιον έβρισκαν δηλαδή... Kαι να δηλώνουν «μέλη της διοίκησης ουδεμία ανέμειξη είχαν». Και ΠΟΙΟΣ ήταν υπέυθυνος δηλαδή που γέμισε ναύτες ο αγωνιστικός χώρος; ΠΟΙΟΣ ήταν υπεύθυνος για όλο τον ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό 3 ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού; Ο άγιος Βασίλης, ο Δίας, ΠΟΙΟΣ; Δηλαδή είναι κατόρθωμα να ΜΗΝ συμμετέχουν μέλη της διοίκησης στα επεισόδια; Σοβαρα; Καταλαβαίνετε πόσα ψέματα διαβάζετε ακόμα και το 1949; 


Τελικά επικράτησε το δίκαιο και το λογικό...😂. Καλό, ε; ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 2-0, ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΑΘΜΟΣ!!!


Όπως καταλαβαίνουμε, με τους ψεύτες και τους αρνητές της πραγματικότητας δεν έχουμε κάτι κοινό. Με αυτούς που είπαν «εγω αν ήμουν πρόεδρος του Παναθηναικου, θα έλεγα στους παίχτες να παίξουν», ενώ η ομάδα τους έχει αποχωρήσει από Λεωφόρο και Τούμπα για ένα ρολό ταμειακής και μία φωτοβολίδα 1μιση ώρα πριν την έναρξη σε μία φόρμα ποδοσφαιριστή, μόνο να γελάμε αξίζει. 

Σχόλια

  1. Mη τους φτυνεις τοσο πολυ ρε φιλε,θα νομιζουν οτι βρεχει τα σιχαματα και θα τρεξουν να βρουν ομπρελες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου