Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Το ΔΑΚ του Δουβλίνου...

Αυτό που βλέπετε, δεν είναι το υπερσύγχρονο γήπεδο του Ελαιώνα μέσα σε ποτάμια και λίμνες. Είναι το στάδιο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του φετινού Europa League, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Μοιάζουν λίγο εξωτερικά, είναι η αλήθεια.

Το στάδιο αυτό ξεκίνησε να χτίζεται τον Μάρτιο του 2007 και ήταν έτοιμο τον Μάιο του 2010. Έχει χωρητικότητα λίγο μεγαλύτερη από αυτή του ΔΑΚ, χωράει 51.417 θεατές, είναι 4 αστέρων φυσικά (όπως της αεχ και του Δήμου Αθηναίων) και κόστισε το 2010 μόλις. .. 410εκ. Στην τωρινή εποχή, αρκετά παραπάνω από μισό δις ευρώ. Ούτε 98εκ σαν την τζαμπασοφιά, ούτε 115 σαν το ΔΑΚ του Δήμου Αθηναίων. Δεν αναφερουμε καν άλλα 4αστερα γήπεδα όπως αυτό της Τότεναμ με κόστος 1 δις λίρες που χτίστηκε ακριβώς επάνω στο παλιό, ή τo Emirates  της Αρσεναλ που χτίστηκε το 2004 με κόστος 400εκ λίρες, ή τo London Stadium της Γουεστ Χαμ με κόστος 700εκ λιρών. 




Αυτά, για να μην σας γεμίζουν με φούμαρα όσοι σας λένε οτι είναι «υπερσύγρονο» ένα στάδιο 4 αστέρων με κόστος πάνω κάτω στα 100εκ ευρώ! Υπερσύγχρονη είναι και μία Bmw και μια Mercedes των 1600 κυβικών, υπερσύγχρονο είναι και το Lada Kalina των 1600 κυβικών. Τα βασικά χαρακτηριστικά τους και ο βασικός εξοπλισμός είναι κοντινά, σε λίγα διαφέρουν. Αλλά εφόσον δεν είναι δικό μας, δεν έχουμε και λόγο στις απαιτήσεις μας. Οτι μας δώσουν και το αποληρώσουμε, καλό είναι. 

Φυσικά το γήπεδο στο Δουβλίνο ανήκει στις 2 ομοσπονδίες Ράγμπυ και Ποδοσφαίρου της χώρας και όχι σε καποια ομάδα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στην χώρα μας με το Καραισκάκη και το ΔΑΚ Ελαιώνα, όπου τα γήπεδα δεν ανήκουν στις ομάδες που (θα) τα χρησιμοποιούν.

Σχόλια

  1. τα εργα υπο κανονικες συνθηκες θα πρεπε να χουν ξεκινησει κυριως των υποδομων γιατι μεχρι το 25 το ταμειο ανακαμψης ειναι υποχρεωμενο να απορροφησει ολα τα κονδυλια και οχι εργα δεν εχουν ξεκινησει αλλα ουτε διαγωνισμος δεν εχει γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου