- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Με την ευχή να πανηγυρίσουμε ένα ακόμα «όλε - όλε» στο Βελοντρόμ, ας δούμε πως η ίδια η Uefa ξεκαθαρίζει τα πράγματα για τις «προκρίσεις», που κάποιοι ανακάλυψαν και πανηγυρίζουν κιόλας.
Aξία διοργανώσεων
1) Το Europa League ως διοργάνωση, είναι αξιοπρεπέστατο. Όπως και το Conference League, όπως και το Korac στο μπάσκετ, το Saporta, το Eurochallenge και πάει λέγοντας. Αυτός που «υποβιβάζει» - συγκριτικά πάντα - την αξία της κάθε διοργάνωσης, είναι η ίδια η αρχή που τα διοργανώνει.
Οι πρωταθλήτριες ομάδες και οι αμέσως επόμενες (2-3ες ή ακόμα και 4ες) κάθε χώρας (τουλάχιστον των 4 ισχυρών), αγωνίζονται στο Champions League. H ανταμοιβή τους για το οτι κατάφεραν να αγωνιστούν σε αυτό, είναι περισσότεροι πόντοι κατάταξης (4 πόντοι η συμμετοχή κάθε ομάδας στον όμιλο και 5 πόντους για την πρόκριση στους 16 στo Champions league, έναντι 0 πόντων στον όμιλο - πλην των 2 πρώτων που λαμβάνουν 4 και 2 πόντους - και 1 πόντο για την πρόκριση στους 16 του Europa league) και καλύτερα χρηματικά έπαθλα. Οι ομάδες αρχικά που συμμετέχουν στο Europa και στο Conference, ΔΕΝ είναι οι καλύτερες της προηγούμενης σεζόν. Δεν είναι καν οι 2-3 πρώτες των μεγάλων πρωταθλημάτων. Αν ήταν, θα ήταν υπό μία έννοια «ισότιμες» οι διοργανώσεις. Άρα ούτε χρηματικά, ούτε βαθμολογικά, ούτε ως κύρος των συμμετεχόντων, είναι ισάξιες διοργανώσεις.
Η Σεβίλλη με 7 Europa League είναι μία ομάδα με μοναδική ιστορία στη διοργάνωση, αλλά απέχει πολύ από τα 6 Champions League της Ρεαλ τα τελευταία 30 χρόνια. Για την ακρίβεια, η Σεβίλλη μετά χαράς θα άλλαζε τα 7 Europa League, για τα 6 Champions League της Ρεάλ. Η Ρεάλ, αμφιβάλλουμε! Η μπορεί και όχι για κάποιους...😂
Περί ... προκρίσεων και «μεταφορών»
2) Το Europa League δίνει όμως ενα κίνητρο στον νικητή της διοργάνωσης. Τον ΠΡΟΑΓΕΙ, τον ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ, τον ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΙ αυτόματα στην ανώτερη από αυτό διοργάνωση, το Champions League. Το δε Conference League, δίνει και αυτό ενα κίνητρο στον νικητή της διοργάνωσης. Τον ΠΡΟΑΓΕΙ, τον ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ αυτόματα στην ανώτερη από αυτό διοργάνωση, το Europa League.
Το ίδιο συμβαίνει και στο μπάσκετ. Ο νικητής τoυ Εurocup κερδίζει στην συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση, αυτή της Euroleague. Όπως αντιλαμβανόμαστε (?) όλοι, η πρόκριση είναι προς ... τα επάνω. Σε ανώτερη διοργάνωση. Δεν προκρίνεται κάποιος από την Euroleague, στο Εurocup. Και να συνέβαινε κάτι τέτοιο, κανείς δεν θα το πανηγύριζε. Μάλλον δηλαδή!
Φανταστείτε η Uefa να έδινε ως κίνητρο η ως επιβράβευση στους δύο χαμένους των ημιτελικών της διοργάνωσης του Champions League (στην 3η και 4η ομάδα δηλαδή), την συμμετοχή στο Europa League. Επιτυχία, αφού ήταν τρίτοι και τέταρτοι. Πρόκριση στο Europa League της επόμενης σεζόν. 😂
Εξάλλου οι ίδιες οι διοργανώσεις, το ξεκαθαρίζουν. Μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ τα ρήματα και τις λέξεις που χρησιμοποιούν στην Uefa (Regulations of Uefa Champions League - Regulations of Uefa Europa League). Oι 2 πρώτες ομάδες ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ (qualify) στην επόμενη φάση της ίδιας διοργάνωσης, η 3 η ομάδα ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ - ΜΕTΑΚΙΝΕΙΤΑΙ (move), στην αμέσως κατώτερη διοργάνωση. To «κατώτερη διοργάνωση» προκύπτει από τα στοιχεία των παραγράφων 1 και 2. ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ. Δεν το λέμε εμείς, ούτε το σδνα που αυτοί που το αναφέρουν ως πηγή, συνήθως το καταριούνται 😂. Η UEFA η ίδια το λέει!!!
Ακόμα και η wikipedia δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ την λέξη «πρόκριση». Αλλά την λέξη «Transfered». METAΦΕΡΟΝΤΑΙ δηλαδή, ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ. Επειδή όμως είναι ... «ελεύθερη», μπορείτε να πάτε και με κόκκινα γράμματα να προσθεσετε «Qualify στο Europa League, 56 εμείς 53 εσείς» . Στην σελίδα της Uefa, δεν μπορείτε δυστυχώς!!!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
ΥΓ. Πιασμένοι χέρι - χέρι...😂 ! Δεν ήταν «όλε» στο Πόρτο, ούτε και στο Οακα. Ξέρουμε όλοι μας, πότε έγινε το πρώτο «όλε». Το κανονικό. Πολύ καλά το ξέρουμε (ξέρετε). Τρελίτσα ξέρουμε και μεις να πουλάμε.
ΥΓ1. ΔΕΝ μετράμε μόνο τις νίκες ως θετικά αποτελέσματα, για τον απλούστατο λόγο οτι μία νίκη (πχ 1-0 επί της Λίβερπουλ, 2-0 επί της Μάντσεστερ) αν συνδυαστεί με ήττα (3-1 στο Λίβερπουλ, 3-0 στο Μάντσεστερ), ΔΕΝ δίνει πρόκριση. Η νίκη και η ισοπαλία σε μία διπλή αναμέτρηση ή σε έναν όμιλο όμως, δίνουν προκρίσεις.
Ακόμα και μία ισοπαλία, για παράδειγμα το 1-1 με την Μάντσεστερ το 2001, το 2-2 με την Ρεάλ το 02, το 1-1 στο Λονδίνο με την αήττητη Άρσεναλ του 04, είναι σαφώς μεγαλύτερα και σημαντικότερα αποτελέσματα από μία νίκη επί της ... Αρούκα στην παράταση, ή με μία νίκη επί της Ντούντελαντζ. Αντίστοιχα μια ισοπαλία με την Ρεάλ (0-0), είναι σημαντικότερο αποτέλεσμα από μία νίκη επί της Λίτεξ στην παράταση.
Οπότε δικαίως ΚΑΙ οι ισοπαλίες συμπεριλαμβάνονται στα θετικά αποτεέλσματα. Και φυσικά μετράμε προκρίσεις και ΟΧΙ μονά αποτελέσματα. Οι 53 προκρίσεις σε 288 αγώνες του Παναθηναϊκόυ σε 59 συμμετοχές, είναι περισσότερες από τις 49 προκρίσεις σε 338 αγώνες του γαύρου και σε 68 συμμετοχές. Και ποσοτικά αλλά και αναλογικά. Και 48 να ήταν οι πράσινες προκρίσεις, εφόσον κατακτήθηκαν σε μικρότερο αριθμό αγωνων και συμμετοχών, σαφώς και είναι περισσότερες.
Oι 4 προκρίσεις από τους ομίλους του Champions League σε 9 συμμετοχές στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από τις 4 προκρίσεις σε 20 συμμετοχές. Δεν χρειάζεται να είσαι «επιστήμονας» για να το καταλάβεις άλλωστε. Ξαναγράφουμε... ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!
ΥΓ2. Το να έχεις μεγαλύτερο ποσοστό νικών έναντι των ομάδων μίας χώρας, προφανώς και έχει να κάνει με ποιές ομάδες αντιμετώπισες. Πορτογαλικές ομάδες είναι η Πόρτο και η Μπενφίκα, αλλα είναι και η Εστορίλ και η Αρούκα. Αγγλική είναι η Μπέρνλι, αλλά αγγλική είναι η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ. Ισπανική ομάδα είναι η Λεβάντε, αλλά είναι και η Μπαρτσελόνα.
Ακόμα και αν είναι η ίδια ομάδα, πάλι υπάρχουν και άλλοι παράμετροι. Δεν είναι ίδια μία νίκη η μία ισοπαλία επί της αήττητης Άρσεναλ το 2002 και το 2004 (Πρωταθλήτρια και αήττητη στην Αγγλία το 2003-04 και πρωταθλήτρια το 2002), με μία νίκη επί της 8ης Άρσεναλ το 2019-20. Δεν είναι ίδια μία ισοπαλία επί της πανίσχυρης Ρεάλ το 2002 με τους γκαλάκτικος να σηκώνουν το Champions League το 2000 και 2002, με μία νίκη επί της Ρεάλ το 05 όταν αποκλείστηκε το 05 στους 16 από την Γιουβέντους και το 06 αποκλείστηκε από την Άρσεναλ πάλι στους 16 της διοργάνωσης. Οπότε πάλι καταλήγουμε στο οτι θετικά αποτελέσματα είναι δύο. Η νίκη και η ισοπαλία.
Και οι νίκες από μόνες τους, ΔΕΝ αρκούν. Για τον λόγο που περιγράφεται στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο.
YΓ3. Το 2012-13 ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Ξάνθη στο μπαράζ και εξασφάλισε την συμμετοχή του στην Ευρώπη. Ο ελλειπής φάκελος όμως που κατέθεσε στην επιτροπή της ΕΠΟ, δεν του έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το 2017 ο πρόεδρος του τμήματος αποφάσισε να ΜΗΝ εξοφλήσει τις οφειλές προς τον Βέμερ (498.822χιλ) και η ομάδα τιμωρήθηκε με 3ετή αποκλεισμό (18-19, 19-20, 20-21) με αναστολή. Εφόσον ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να μην συμμορφώνεται, η ποινή συνέχιζε να ισχύει. Το 18-19 ξεκίνησε με -6 στο πρωτάθλημα και με περιορισμό στις μεταγραφές κατι που προφανώς ήταν τροχοπέδη στην θέση που θα λάμβανε στην τελική βαθμολογία. Μόνο την σεζόν 2020-21 ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην 5η θέση και έχασε ένα από τα 4 ευρωπαικά ειστήρια (που πλέον δικαιούτο) για την σεζόν 2021-22. Την επόμενη σεζόν ως Κυπελλούχος, εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Europa league της σεζόν 2022-23.
Σχόλια
Φτάνει ρε Prasinotomare. Δείξε έλεος. Δεν αντέχουν άλλο σοδομισμό οι ... διαπλεκόμενοι !
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά !
ΤΙ ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΕ ΣΤΟΝ ΟΙΣΟΦΑΓΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ......!!!!!!!
ΔιαγραφήΑχόρταγες είστε ρε Γαβριέλες . Δεν έρχεστε στο δάσος για κυνήγι ... !
ΔιαγραφήΔΕΝ ΈΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΊ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΧΌΡΤΑΓΗ ΜΆΝΑ ΣΟΥ....
Διαγραφήhttps://athlitiki-diaploki.blogspot.com/2023/08/vol3.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΡΩΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΑΜΗΣΙ!!!!!
Τρουμπακο πάλι εδώ είσαι ρε φουκαρα πόνεσες και εσύ απόγονε από το φλοκο της μαρσειγ. Τέτοια γαμησι θα βλέπετε με εγκεφαλικά θα σας καταντήσει ο πρέσβης λαέ του κωλου απόγονε του στόλου
ΔιαγραφήΒρωμάτε από παντού λαγοί...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΟΜΩΣ.....................ΛΟΥΓΚΡΑ.....
ΔιαγραφήΤρουμπακο το μουνι της μαμάς σας βρωμάει από τα χυσια που φάγατε χθες από των φωταρο
ΔιαγραφήΑυτοί που δεν πανηγυρίζουν ισοπαλίες είχαν βγάλει σύνθημα (νικης; ήττας;) το 98 όταν είχαν χάσει με 2-1 από τη γιουβεντους, πριν καν γίνει η ρεβανς (υπάρχει και στο youtube) . Επίσης, πανηγύριζαν το 2015 την ήττα με 2-1 στη λεοφωρο. Σαν μικρό παιδί έκανε ο παιχταράς ο Τσορι.
ΑπάντησηΔιαγραφή