Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

«Σεφτέ» με κούπα και νταμπλ στο εξοχικό (14 Ιουνίου 1985)

Εδώ και πολλά χρόνια το πιο επιτυχημένο τμήμα του Παναθηναϊκού, το μπάσκετ ανδρών, έχει μετατρέψει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε τόπο θριάμβων. Ο όρος «εξοχικό» καθιερώθηκε και χρησιμοποιείται, πια, κατά κόρον. Ωστόσο, το πρώτο τμήμα του Συλλόγου που… εγκαινίασε, με απόλυτα θριαμβευτικό τρόπο, το «εξοχικό» ήταν το βόλλεϋ ανδρών!

Ο Τελικός Κυπέλλου του 1985 υπήρξε ο πρώτος αγώνας σε οποιοδήποτε άθλημα μεταξύ Οσφπ-Παναθηναϊκού, που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τα εγκαίνιά του. (Το ΣΕΦ εγκαινιάστηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1985). Επιπλέον, η ΕΟΠΕ έδωσε εξ’ αρχής «πανηγυρικό τόνο» στον τελικό. Άλλωστε αυτή ήταν η πρώτη φορά που το φαληρικό στάδιο φιλοξενούσε αγώνα βόλλεϋ!

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, οι δύο αντίπαλοι τέθηκαν, στις 14 Ιουνίου 1985 «ενώπιος-ενωπίω», για να διεκδικήσουν το τρόπαιο, με την ομάδα μας να έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου. Η εξέλιξη του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Βόλλεϋ 1985

Ο αγώνας αρχίζει και οι παίκτες μας καταφέρνουν να προηγηθούν με 9-0! Τελικά, όμως, το σετ θα εξελιχθεί αγχωτικά (15-13). Το δεύτερο σετ θα είναι ακόμη πιο «δραματικό», αλλά επίσης νικηφόρο (16-14). Στο τρίτο, η επικράτηση έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες (15-7) σηματοδοτώντας την κατάκτηση του Κυπέλλου, με 3-0 σετ. Και βέβαια, την κατάκτηση του νταμπλ στο βόλλεϋ ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 1984-85.

Όπως είναι φυσικό, μετά τη λήξη του αγώνα, επακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τους οπαδούς, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ εκείνο το απόγευμα.

Αξιοσημείωτο ότι βασικό μέλος της, τότε, ομάδας μας (ως παίκτης) ήταν ο σημερινός προπονητής μας – και σπουδαία μορφή της Παναθηναϊκής Ιστορίας – Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Η πλήρης σύνθεση του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο Τελικό Κυπέλλου ήταν: Καζάζης, Κολιόπουλος, Ανδρεόπουλος, Τεντζέρης, Μαλουσάρης, Γαλάκος, Τζεβελεκίδης, Πρωτοψάλτης (προπονητής: Μπαντόρα).

Σχόλια