Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ!!!

Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα πρωταθλητισμού και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με αφορμή τα κείμενα περί «καλής 2ης θέσης», «που ήσουνα πέρυσι και που είσαι φέτος», «δύσκολο δεύτερο διπλό στου Χαριλάου», «πως να περάσεις από την τούμπα» καλό θα είναι να τα κρατάτε στα συρτάρια σας και να μην τα δημοσιεύετε καν. Και οι οπαδοί με τέτοιες απόψεις και απαιτήσεις καλό θα είναι να θυμηθούν ποιόν σύλλογο υποστηρίζουν. Τα ίδια ισχύουν και για την διοίκηση.  

Πρωταθλητή τον μάθαμε και πρωταθλητή τον θέλουμε. Καλά ήταν τα «μνημόνια», βόλεψαν την «κλίκα» που δεν ήθελε να έχουν ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ οι οπαδοί από το τμήμα, αλλά κάποια στιγμή θα έσπαγε το απόστημα. Λεφτά υπάρχουν (πάντα υπήρχαν, τελείωσε το σανό), πλέον υπάρχουν ΣΤΟΧΟΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ και ΕΥΘΥΝΕΣ. Η χρονιά με το πρωτάθλημα θα είναι επιτυχημένη, με απώλεια αυτού όπως και του κυπέλλου προφανώς και θα είναι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ. Ούτε η 2η θέση, ούτε η 3η, είναι επιτυχία. Απλά μετατοπίζουμε το επίπεδο ευθύνης από το αγωνιστικό κομμάτι (γιατί προπονητής και παίχτες τα έδωσαν όλα), στο διοικητικό και στην προστασία της ομάδας. Όπως συνέβαινε άλλωστε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Μόνο με απαιτήσεις και στόχους (πρωτάθλημα και κύπελλο και όχι καλές πορείες και 3ες θέσεις) θα ξαναγυρίσουμε στην κορυφή. Με οτι συνεπάγεται ως προετοιμασία και οργάνωση, για την κατάκτηση αυτών των στόχων. Τώρα δεν χρειάζεται κριτική, εν όψει των πλει-οφ. Προέχει η ομάδα να διατηρήσει την 1η θέση. Όταν τελειώσουν οι αγωνστικές υποχρεώσεις, θα κάνουμε ταμείο. 

Σχόλια