Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο...

Οι αποφάσεις του άρχοντα του αγώνα, δεν πρέπει να περιέχουν πρόθεση - δόλο. Αν σε κάποια περίπτωση δύσκολης φάσης (πέναλτυ - αποβολή - γκολ) έχει αμφιβολία, υπάρχει το VAR και ο χειριστής του. Όταν όμως ο διατητής έχει καθαρό οπτικό πεδίο και αποφασίζει χωρίς δεύτερη σκέψη, τότε είναι ξεκάθαρο οτι είτε είναι ανίκανος, είτε έχει δόλο. 


Αν είναι ανίκανος, θα αδικήσει και τις δύο ομάδες. Αν έχει δόλο, θα αδικήσει μόνο την μία. Στην φάση του πέναλτυ του Χατζησαφί, η επαφή του χεριού με την μπάλα είναι προφανής. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. 

Κάποιοι ανακάλυψαν ... επιθετικό φάουλ του Κουρμπέλη, όμως όπως φαίνεται πεντακάθαρα το χέρι του Κουρμπέλη ΔΕΝ έχει επαφή με τον παίχτη της αεκ. Αν πιστεύετε οτι ο Κουρμπέλης είναι ο Χουλκ και μπορεί χωρίς φόρα και με ένα χέρι να πετάξει εκτός γηπέδου έναν ποδοσφαιριστή μεγαλύτερο σε όγκο από αυτόν, τότε να του δώσουμε έναν ρόλο στην επόμενη ταινία των Avengers. Προσέξτε οτι ο διαιτητής έχει εικόνα της φάσης.


Στο επόμενο πέναλτυ που δίνει υπέρ της αεκ χωρίς δεύτερη σκέψη, η φάση είναι επίσης πεντακάθαρη. Υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Κότσιρα, καθώς ο Σιμάνσκι «σκαρφαλώνει» στην πλάτη του πράσινου αμυντικού. Αυτό είναι πασιφανές.

Στην συνέχεια της φάσης, ο Παλάσιος προλαβαίνει και «τσιμπάει» την μπάλα ΠΡΙΝ προσπαθήσει να σουτάρει ο Αραούχο, ο οποίος στη συμέχεια της φάσης κλωτσάει πεντακάθαρα τον Παλάσιος. Έτσι το επιθετικό φάουλ του Αραούχο, η δεύτερη κίτρινη στον παίχτη και η αποβολή, βαφτίζονται ... ΠΕΝΑΛΤΥ και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Με τον διαιτητή να έχει ΚΑΘΑΡΟ ΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ και να αποφασίζει με δόλο. 



Η μοναδική φάση  που «διαμαρτύρεται» η αεκ, είναι η προβολή (στην μπάλα) του Σένκε ο οποίος αμέσως δεχεται κλωτσιά από τον Αραούχο. Το προφανές επιθετικό φάουλ δίνεται υπέρ του Παναθηναϊκού ορθά.



Σχόλια