Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Η «καραμέλα» του Σπανέα και ο υποβιβασμός του Πανιωνίου τον ... Φεβρουάριο!

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής του γαύρου που έφυγε ως αποτυχημένος από την τρούμπα, θεώρησε το πέναλτυ του Σπανέα (το τζαρτζάρισμα του Κατσαμπή στον Γεωργιάδη εντός περιοχής δηλαδή) ως το πιο σιχαμερό που έχει δει στο ποδόσφαιρο. Ούτε το πέναλτυ του Παπουτσέλη έξω από την περιοχή, ούτε την βουτιά του Γιαννακοπεφτόπουλου στο Αιγάλεω σε μία λακούβα με νερό και με με τον αμυντικό στα 2 μέτρα δίπλα του, ούτε το οφσαιτ του Καλόπουλου ήταν άξια αναφοράς. 

Η συνέχεια περιλαμβάνει (πάντα) τον περίφημο υποβιβασμό του Πανιωνίου μετά από εκείνο τον αγώνα! Ωραία η «καραμέλα» του Σπανέα και ο «υποβιβασμός» του Πανιωνίου την ...21η αγωνιστική στις 18-2-1996!!! Ναι, τότε έγινε ο αγώνας και ο νιόνιος είχε άλλους 13 αγώνες να σωθεί. Αυτό το παραμύθι, σερβίρεται επι 27 χρονια. Ευτυχως τα ζήσαμε απο κοντά και ευτυχώς υπάρχουν ακόμα στο youtube.

Πάμε στον αγώνα με τον νιόνιο και τον Σπανέα. Ο Πανιώνιος προηγείται 1-0 στο 5 με γκολ καραμπόλα, ο Παναθηναικός πιέζει αλλά γκολ δεν μπαίνει. Ζηταει ΠΕΝΑΛΤΥ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Αλεξουδη στο 28, αλλα ο Σπανεας τοτε δεν δινει τπτ.. Θα το ξέχασε, φαίνεται!


Πάμε στην επίμαχη φάση. Ο Σπανέας βλέπει τζαρτζάρισμα ώμο με ώμο του Γεωργιάδη με τον Κατσαμπή. Ξαναγράφω ..ΩΜΟ με ΩΜΟ...Όπως λένε στις μέρες μας οι γαύροι ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ δεν είχαν τότε. ΕΠΑΦΗ ΥΠΑΡΧΕΙ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ, προφανώς ΔΕΝ ήταν τόσο ΔΥΝΑΤΗ ώστε να ΠΈΣΕΙ ο Γεωργιάδης.

Η φάση ξεκινάει έξω από την περιοχή όπου ο Γεωργιάδης ΕΧΕΙ την μπάλα και κόβει μέσα στην περιοχή περνώντας αρχικά τον Κατσαμπή. Εν συνεχεία πατώντας περιοχή ο Κατσαμπής για να τον προλάβει τον σπρώχνει με τον ώμο. Το ίδιο κάνει και ο Γεωργιάδης.


Στα 4 πρώτα καρέ είναι ξεκάθαρο οτι το πλεονέκτημα το έχει ο Γεωργιάδης αλλά το χάνει απο το τζαρτζάρισμα του Κατσαμπή. Η κίνηση, η κλίση και η στάση του σώματος του Κατσαμπή είναι φανερό οτι είναι πρωτίστως για να εμποδίσει τον Γεωργιάδη και δευτερευόντως για να κερδίσει την μπάλα.

ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ σαν του γιαννακοπουλου στο αιγάλεω όταν ο αμυντικός είχε απόσταση 1 μέτρο.


Ο νιόνιος ζητάει πέναλτυ μετά το 1-1, αλλά ο Μουρατίδης (αυτός που δίνει την συνέντευξη αλλά δεν αναφέρει καν την φάση ώστε να στοιχειοθετήσει την αδικία) βουτάει, ενώ η μπάλα από την προβολή αλλάζει πορεία και κατευθύνεται παράλληλα με την γραμμή της μεγάλης περιοχής. Τον αγώνα καθαρίζει ο Βαζέχα με 2 γκολάρες στο 90 και στο 94.


Πάμε τώρα στην επόμενη προπαγάνδα. .Ακούγεται οτι από αυτόν τον αγώνα ΕΠΕΣΕ Ο νιονιος στην Β εθνική..Καλό το παραμύθι αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ..

Ο αγώνας έγινε στις 18-2-1996 την 21η αγωνιστική σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών. Με την ήττα ο νιόνιος βρέθηκε 6 πόντους (2 νίκες δλδ) πίσω από τον μπαοκ. Δλδ θα έπεφτε ο μπαογκ, η ο νιόνιος, η Λάρσα!!



Ο νιόνιος έχει 13 ολόκληρες αγωνιστικές να βρεί 6 πόντους, αλλά δεν τα καταφέρνει τελικά.


ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ ΣΠΑΝΕΑ, ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΤΖΑΡΤΖΑΡΙΣΜΑ ΕΙΧΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 20ΕΤΙΑ..(Μην θυμηθουμε εποχες αναστο-πεφτο-πουλου που γέλαγαν και τα τσιμέντα στην παλιά τρούμπα)

Σχόλια

  1. Η "εύνοια" του Παναθηναϊκού από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου περιορίζεται σε έναν αγώνα στην Τούμπα το 80 με διαιτητή τον Λίτσα και στον αγώνα με τον Πανιώνιο το 96 με διαιτητή τον Σπανεα. Εμείς από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε με τα καμώματα του γαύρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου