Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Δίνεις λεφτά, έχεις επιλογές - δεν δίνεις λεφτά, έχεις «αφηγήματα»

Δεν κάναμε μεταγραφές όχι γιατί δεν θέλουμε παίχτες, ούτε γιατί ο Ιβάν ψάχνει και περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο, ούτε γιατί τα πολλά λεφτά χαλάνε τις ισορροπιές, αλλά πολύ απλά ... γιατί δεν προσφέραμε λεφτά. Μόλις δώσαμε λεφτά βρέθηκε (ως δια μαγείας) ένας Σλοβένος φορ (Σποράρ) απο την Σπόρτινγκ και την Σλόβαν με 152 γκολ σε 344 αγώνες.

Πάνε τα αφηγήματα για τις «ισορροπίες», για το «πότε ψωνίζει ο Ιβάν», για το «τι να κάνεις τις μεταγραφές Ιουνίου και Ιουλίου», τα «ψάχνει τον παίχτη πολύ καιρό για να είναι βέβαιος - μόλις 3 βδομάδες για τον Σποράρ» και οτι άλλο αφήγημα διαβάσαμε μέχρι σήμερα.

Τον Σποράρ τον ξέρουμε. Δεν είναι παίχτης - ανακάλυψη (28 ετών), δεν είναι παίχτης από κάποιο μικρό πρωτάθλημα (Σλοβενία- Πορτογαλία-Αγγλία), ούτε από κάποια άγνωστη ομάδα (Σλόβαν-Μίντελσμπρο-Σπόρτινγκ), ούτε παίχτης χωρίς τίτλους (2 Πρωτάθλήματα Σλοβακίας - Πρωτάθλημα Σουπερ Καπ και Κύπελλο Πορτογαλίας - Πρώτος σκόρερ 2 φορές). 

Τέτοιους παίχτες δεν χρειάζεσαι μήνες και δεκάδες εβδομάδων για να τους «ψάξεις». Τους ξέρεις. Έχεις λεφτά, έχεις επιλογές. Διαφορετικά, έχεις «αφηγήματα». Τέτοιοι παίχτες αρμόζουν στον Παναθηναϊκό άλλωστε. Γνωστοί και έμπειροι. Και ας μην πιάσουν στο 100%. Ο Ιβάν αν βρει λεφτά (όπως και κάθε λογικός προπονητής) ΚΑΙ παίχτες γνωστούς θα επιλέξει και στον σωστό χρόνο. Αν στο ΑΠΟΕΛ είχε μπάτζετ 320χιλ (12-13), 340χιλ (11-12), 1εκ (10-11), 500χιλ (09-10), 500χιλ (08-09), προφανώς θα έψαχνε λαυράκια και ευκαιρίες.  

Αν κλείσει η μεταγραφή, είναι καλή προσθήκη.

Σχόλια