Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει το «δικό του» γήπεδο

Στην γραμματική υπάρχουν οι κτητικές αντωνυμίες (μου-σου-του ...). Αυτές δηλώνουν ΤΙ ανήκει σε ΠΟΙΟΝ. Ποιός είναι ο κτήτορας. Οι γενικές των αδύνατων τύπων της προσωπικής αντωνυμίας, τοποθετούνται μετά από ουσιαστικά. Χρησιμοποιούνται, όταν λέγεται απλά πως κάτι ανήκει σε κάποιο πρόσωπο, π.χ. «Αυτό είναι το βιβλίο μου», «Ο Παναθηναϊκός αποκτά το γήπεδό του» 


Αν δε, υπάρχει στην φράση η αντωνυμία «δικός», ο ομιλητής δίνει έμφαση στην κτήση. Σε ΠΟΙΟΝ ανήκει το αντικείμενο. Στην φράση «Ο Παναθηναϊκός αποκτά το δικό του γήπεδο», έχουμε ξεκάθαρη αναφορά ως προς τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου. Πόσο μάλλον μαζί με το ρήμα «αποκτά», ή το επίθετο «δικός» ακολουθούμενο από την κατάλληλη κτητική αντωνυμία (του).

Αφήνοντας πίσω τις ενδιαφέρουσες (όντως) τηλεοπτικές εκπομπές του Τσιρίδα με την Αλτάνη και τα βιβλία των  Άρρητων Λόγων (το πρώτο εξ αυτών είναι πολύ καλό), διαπιστώνουμε οτι μάλλον δεν έμαθε γραμματική, είτε χρησιμοποιεί λάθος (με πρόθεση) την Ελληνική γλώσσα. 


Στις 3 συμβάσεις που δημοσιοποιήθηκαν για το γηπεδικό, είναι ξεκάθαρο από την σύνταξή τους, ΠΟΙΟΣ είναι ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και Κτήτορας, ΠΟΙΟΣ ο παραχωρών και ποιός ο ... παραχωρησιούχος. 

Σύμβαση ΠΑΕ-Δήμου: Ο ΔΑ ως ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του γηπέδου, παραχωρεί στον ΠΑΟ τις εμπορικές χρήσεις εντός του γηπέδου, έναντι ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Σύμβαση ΑΟ-Δήμου (άρθρο 5.1): Ο ΔΑ παραχωρεί στον ΠΑΟ την χρήση των ως ανωτέρω περιγραφομένων γηπέδων ή και εγκαταστάσεων και κτισμάτων μαζι με τον περιβάλλοντα χώρο αυτών.

Σύμβαση ΠΑΕ-ΑΟ-Δήμου (άρθρο 1.6.1): Προβλέπεται η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ του ΔΑ να παραχωρήσει στον ΠΑΟ την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και λειτουργιών του γηπέδου.

Παραχωρώ: δίνω, μεταβιβάζω, προσφέρω, εκχωρώ με τη θέλησή μου σε τρίτους ένα πράγμα (που μου ανήκει) ή ένα δικαίωμα: «Παραχώρησε ευγενικά τη θέση της σε μια ηλικιωμένη κυρία», «Tους παραχωρήθηκε το δικαίωμα εκμετάλλευσης του κυλικείου».
Μετά πό 99 χρόνια ο Παναθηναϊκός επιστρέφει το «δικό του» γήπεδο στον Δήμο, γιατί ... είναι πολύ γενναιόδωρος και δεν το χρειάζεται πλέον (νόμος 4809/ άρθρο 45)! 


Στα περίφημα «ίδια δικαιώματα» της Λεωφόρου, ο ΔΑ ουδέποτε μας παραχώρησε τις εμπορικές χρήσεις της Λεωφόρου, ουδέποτε πήρε αντάλλαγμα για αυτές, ουδέποτε μας παραχώρησε χρήση των εγκαταστάσεων και κτισμάτων (παρά μόνο του οικοπέδου) επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Άρα η σωστή φράση που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει ο Σπύρος είναι : Στον Παναθηναϊκό προβλέπεται η δυνατότητα να του παραχωρηθεί έναντι ανταλλάγματος, η χρήση και η εκμετάλευση του γηπέδου του ΔΑ.

Μάλλον δεν μοιάζει καθόλου με αυτή που διαβάζουμε συνεχώς, έτσι δεν είναι;

Σχόλια

  1. Σκατα στη Διπλή Απάτη
    Σκατα σε όσους τη στηρίζουν
    Σιωπή σημαίνει συνενοχή

    Όποιος γουστάρει βοτανικό να πάει να μείνει εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου