Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Άνθρακες ο θησαυρός...

Αν μετά από 14 μήνες «σκληρών» διαπραγματεύσεων, αυτή είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια να πεισθούν οι ουδέτεροι και λογικοί οπαδοί, για ένα πρότζεκτ που όπως παρουσιάσατε (ξανά) βασίζεται σε εικασίες, σενάρια και ανακρίβειες, τότε απέτυχε πλήρως. Κριμα η προετοιμασία και τα κείμενα που γράφτηκαν. 

Από το «γήπεδο 40χιλ, δικά μας γήπεδο και εγκαταστάσεις ΑΟ, έσοδα από εμπορικές χρήσεις γηπέδου, στίβος στον Ελαιώνα, 4 εκ έσοδα» του Νοεμβρίου του 2020, σήμερα καταλήξαμε στο «γήπεδο 38χιλ, εγκαταστάσεις και γήπεδο του Δήμου, δεν υπάρχει στίβος, από 3 έως 3,5 εκ έσοδα, εμπορικές χρήσεις όχι δικές μας». Μάλλον οι διαπραγματεύσεις ήταν επιτυχείς, αλλά για τον Δήμο.


Ας δούμε 15 σημεία που όχι μόνο δεν μας έκαναν σοφότερους, αλλά χειροτέρεψαν τα πράγματα. 

1. «Μας παραχωρείται δωρεάν η χρήση των εγκαταστάσεών μας στον Βοτανικού, του ποδοσφαιρικού γηπέδου και του μουσείο – εντευκτηρίου στην περιοχή της Λεωφόρου για 99 χρόνια, και όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρακτικά αυτό είναι για πάντα». / «Η κυβέρνηση θα τροποποιήσει το νόμο και θα μας παραχωρήσει το 15% των ακαθάριστων εισπράξεων και των εσόδων από τις διαφημιστικές πινακίδες για 49 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης, που όπως καταλαβαίνετε σημαίνει για πάντα».

Τα 99 χρόνια ΔΕΝ είναι για πάντα. Πόσο μάλλον τα 49 (με δυνατότητα ανανέωσης για πόσα ακόμα?) Απλά μαθηματικά είναι. Υπάρχει δέσμευση οτι θα γραφτεί στο νόμο οτι το μονομερές δικαίωμα ανανέωσης θα ασκείται μόνο από τον Παναθηναϊκό, μετά το πέρας των πρώτων 99 ετών? Μας παραχωρείται η χρήση? Είστε βέβαιοι? Γιατί ο νόμος 4809/21 γράφει οτι ΔΥΝΑΤΑΙ υπό όρους να μας παραχωρηθεί η χρήση. ΔΥΝΑΤΑΙ? Και υπό ποιούς όρους? Αν δεν τηρηθούν οι όροι? Έχετε απάντηση?

2. «Ο Παναθηναϊκός ασκεί στην Λεωφόρο σχεδόν ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην Λεωφόρο. Αυτά θα μεταφέρει και στον Βοτανικό».

Μόλις πιο πριν μας παραχωρείται  χρήση, αλλά τώρα ασκούμε ιδιοκτησιακά δικαιώματα στον Ελαιώνα? Τελικά ως τι πάμε στον Ελαιώνα? Ως ιδιοκτήτες, ως «σχεδόν» ιδιοκτήτες όπως λέμε «ολίγον έγκυος», ή ως φιλοξενούμενοι? Έχετε αποφασίσει? Κάνουμε οτι θέλουμε στο γήπεδο? Το γκρεμίζουμε ας πούμε το 2099 αν θέλουμε?

3. «Οι εκτάσεις ανήκουν στον Δήμο, αλλά με την Διπλή Ανάπλαση αυτό που γίνεται είναι ότι παραχωρείται η Λεωφόρος και αποκτώνται, για πάντα ουσιαστικά, οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό. Στις συμβάσεις μας αναφέρεται ότι μεταφέρουμε τα ίδια δικαιώματα. Το έχουμε κάνει ξεκάθαρο αυτό. Αυτούσια και ακέραια».

Έχετε μπλέξει τα .... λόγια σας. ΠΟΙΑ είναι «αυτούσια τα ίδια δικαιώματα», θα μάθουμε ποτέ; Από ΠΟΙΟΝ παραχωρείται η Λεωφόρος? Πως λέγεται αυτός που παραχωρεί? Ο νόμος λέει οτι στα 99 χρόνια ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ τα πάντα, χωρίς δυνατότητα αποζημίωσης. Θα τον αλλάξουμε και αυτόν?

4. Ο νομικός εκπρόσωπος κος Παυλόπουλος τόνισε «Για 49 χρόνια παραχωρουνται οι εγκαταστάσεις γηπεδου, Ερασιτέχνη και Μουσείου. Αυτές οι εγκαταστάσεις ανήκουν στον Δήμο και στις Τράπεζες / Ακριβής περιγραφή των δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή»

Έχετε τουλάχιστον συνεννοηθεί μεταξύ σας, ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

5. «Το ρεαλιστικό και πλέον πιθανό σενάριο εσόδων για τον Ερασιτέχνη ανέρχεται στα 3-3.5 εκ. ευρώ».

Τα 4 εκ του Δεκεμβρίου του 2020, έγιναν 3-3,5εκ τα οποία εξαρτώνται ΚΥΡΙΩΣ από την ΠΑΕ. Από το ποδοσφαιρικό τμήμα δηλαδή περιμένουμε να κόβει 20-25χιλ διαρκείας και να έχει 10χιλ μοναδικούς θεταές ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ, για ΚΑΘΕ ΣΕΖΟΝ. Στο Οακα το 1996 (χρονιά πρωταθλήματος και ημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ) είχαμε 12χιλ μέσο όρο, ενώ την επόμενη σεζόν πέσαμε στους 8χιλ. μέσο όρο).

6. «Τι ισχύει σήμερα: Έχουμε το κυλικείο της Θύρας 7 που εισπράττουμε 4.500 ευρώ ετησίως, την αίθουσα στην Θύρα 10 που είναι η μπουτίκ της ΠΑΕ και σήμερα το ενοίκιο της είναι ενσωματωμένο στη συνολική παραχώρηση ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν λαμβάναμε ενοίκιο 900 ευρώ.  Τι δεν καταφέραμε να ισχύσει; Να έχουμε αυτές τις εμπορικές χρήσεις και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο

Άρα 0 έσοδα από εμπορικές χρήσεις γηπέδου. Αυτούσια δικαιώματα, σωστά? ΠΟΙΟΣ θα έχει λαμβάνειν από τις εμπορικές χρήσεις του γηπέδου?

6+1. «Ρητά και χωρίς καμία απόκλιση αναφέρεται ότι πρώτα θα παραλάβουμε όλες τις εγκαταστάσεις μας, συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαιρικού γηπέδου, έτοιμα προς χρήση με την άδεια λειτουργίας, και τότε μόνο θα παραδοθεί η Λεωφόρος».

Πέραν της ύπαρξης της παραγράφου στο MoU ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ και λέει για αλλαγή χρονισμού έργων, ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Δηλαδή είναι κάποιο κατόρθωμα να εφαρμοστεί ο νόμος; Νικήσαμε κάποια μάχη?

8. «Δεν έχω δει καμία τεκμηριωμένη οικονομοτεχνική εναλλακτική πρόταση δημιουργίας ενός μεγάλου και σύγχρονου γηπέδου, αντάξιου του μεγέθους του Συλλόγου μας, που να είναι εφαρμόσιμη και ρεαλιστική».

Αστεία, ατυχής και ανακριβής δήλωση, εκτός αν δεν ήσασταν μέλος του ΑΟ το 2013. Ο δε Μελισσανίδης θα έχει «λυθεί» στα γέλια διαβάζόντας την δήλωση αυτή.

9. «Θεωρώ ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της ΠΑΕ θα είναι περισσότερα από όσα θα δώσει».

Ωπα? Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να πάει σε ένα γήπεδο όπου μπορεί να μην έχει καν κέρδος; Ή να έχει ένα κέρδος μικρό; Σοβαρά τώρα?

10. «Θα δούμε αν απορριφθεί από την Γενική Συνέλευση η Διπλή Ανάπλαση τι εναλλακτικές έχουμε».

14 μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου που ουδέποτε τηρήθηκε, ΔΕΝ είχατε ένα εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση ΜΗ ψήφισης? Σοβαρά τώρα;

11. «Όσοι θέλουν και έχουν οικονομικό θέμα, θα τους διευκολύνουμε και το ποσό των 100-150 ευρώ θα γίνει σε δόσεις, ώστε να έχουν περισσότεροι δικαίωμα ψήφου».

Με ποια λογική μπορεί κάθε… ξεχασμένο μέλος του ΑΟ να «αγοράσει» μια ψήφο, πληρώνοντας μάλιστα τις συνδρομές που οφείλει σε δόσεις; Και αν κάποιος πληρώσει 500 συνδρομές για την ψηφοφορία μόνο, εμείς ΠΩΣ θα το διασφαλίσουμε; Αυτό δεν θα είναι αλλοίωση αποτελέσματος;

12. «Δεν μπορώ να πω αν είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα ή όχι».

Και πότε θα μάθουμε? Ο υπουργός είπε οτι «είναι στο τραπέζι», εσείς τον διαψεύδετε?

13. «Δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το αν φύγει η ΠΑΕ, θα δούμε εκεί πως θα λυθεί το θέμα».

Αλήθεια? Μήπως έφυγε η ΠΑΕ από την Λεωφόρο το 2018 ενώ είχε υπογράψει? Δηλαδή μπορεί ο Ερασιτέχνης να μείνει στις εγκαταστάσεις του στον Βοτανικό, ΧΩΡΙΣ όλα αυτά τα τεράστια έσοδα, αποκομμένος από την φυσική του έδρα, με το ποδόσφαιρο να παίζει στο ΟΑΚΑ ή οπουδήποτε αλλού? Αυτό μας λέτε?

14. «Αν δεν προχωρήσει το πρότζεκτ, σταματάει να υφίσταται η Διπλή Ανάπλαση. Όλα όσα υπήρχαν με βάση το Προεδρικό Διάταγμα εγκαταλείπονται».

Που σημαίνει? Τι ακριβώς? Οτι θα αποχαρακτηριστεί η Λεωφόρος από χώρος πράσινου; Θα μπορέσουμε να την ανακατασκευάσουμε? Θα επιστρέψουμε στις νομοθετικές διατάξεις προ ΔΑ και πριν τον νόμο του 2006;

15. «Θα υπάρξουν ρήτρες μη τήρησης των χρονικών ορίων, μπορεί όχι οικονομικές, αλλά θα υπάρξουν».

Όπως? Τι είδους ρήτρα θα αποτρέψει κάποιον από το να «πιστολιάσει» το πρότζεκτ? Αν είχε μπει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ρήτρα αποζημιώσεων το 2006 στις συμβάσεις, τώρα θα ήμασταν σε άλλο επίπεδο. Αναγραφόταν όμως απλά οτι θα έπρεπε να είναι έτοιμο το γήπεδο το 2008, τελικά δεν ήταν και χάνουμε (όπως ισχυρίζεστε) τεράστια έσοδα κάθε χρόνο από το 2008. Σωστά?

Όταν ακόμα και οι σελίδες που υποστηρίζουν την μετακίνηση στον Βοτανικό, εμφανίζονται ... κουμπωμένες, μήπως να ξανασκεφτούμε τις διαπραγματεύσεις ΠΡΙΝ τις συμβάσεις και τις αλλαγές στους νόμους?

Mήπως για μια φορά να διεκδικήσουμε γραπτώς (όχι ρητώς) την εξασφάσλιση εκεί που θα πάμε, με νόμους και ρήτρες και όχι εικασίες και ευχολόγια? ΜΗΠΩΣ? Next time, φροντίστε να δίνετε ίδιες απαντήσεις τουλάχιστον. Καταντάει εκνευριστικό 14 μήνες μετά. Αν υπήρχαν η ΠΑΕ και οι συμβάσεις σήμερα στο «κάδρο», θα είχε νόημα η «εκδήλωση» αυτή. 

Σχόλια

  1. Τα πολλα λογια ειναι φτωχια η' καταλαβαινουμε οτι οι ανθρωποι (???????) ειναι εγκαθετοι και επικινδυνοι και τους παιρνει ο διαολος οτι εχσουν και δεν εχουν η' αλλοιως ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω ολοι πανηγυριζουν επειδη σημερα ακουσαν χειροτερα και λιγοτερα ως κερδη, απο οτι τον Νοεμβριο του 2020 στην 1η συνεντευξη. Δεν υπαρχει σωτηρια, εχουμε ξεχασει τι σημαινει ΔΙΕΚΔΙΚΩ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ, ΕΠΙΜΕΝΩ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΩ, ΑΠΑΙΤΩ, απλα σκυβουμε το κεφαλι και λεμε «ΝΑΙ» σε οτι μας πουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρασινε τομαρε εινσι ο ακριτιδης που ειναι το δεξι χερι του μπακογιαννη στο δημο να μην εχει ενημερωσει το προεδρο του αν υπαρχει χρηματοδοτηση

      Διαγραφή
  3. Μαλακατε στημένε, ηλίθιε και επικίνδυνε,

    Με το που απορριφθεί η μαλακία που ονομάζεται διπλή ανάπλαση βρες χώρα να μεταναστεύσεις.

    Δήμαρχε Αθηναίων τραβά βρες το μπαμπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδερφε μπραβο σου. Ανεφερες λιτα και περιεκτικα το τι κομπινα πανε να παιξουν στη πλατη του ΠΑΟ.
    Απο οτι ταξανε τελικα τπτ απο αυτα δεν ισχυει. Ο Μαλακατες ειπε οτι δεν ξερει εαν υπαρχουν τα λεφτα για το γηπεδο αλλα προετρεψε το κοσμο να ψηφισει ναι. Γηπεδο δικο μας τωρα λεει οτι ειναι αμφισβητουμενο. Καλα δε σχολαζω το γεγονος που και ενα μικρο παιδι καταλαβαινει. Ο ΑΟ εξαρταται απο τα εσοδα της ΠΑΕ. Αυτη τη στιγμη η ΠΑΕ εχει μικρα εσοδα απο εισητηρια και διαφημισεις. Ποιος εγγυαται οτι καποια στιμγη στο μελλον δε θα πει η ΠΑΕ οτι φευγει απο το Βοτανικο γιατι δεν βγαινει οικονομικα? Αυτα τα πραγματα ειναι βασικες αρχες risk management, δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν κανανε οικονομικοτεχνικη μελετη για να προτεινουν αυτες τις αηδιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο γαυρος έφτιαξε γηπεδο όπου βάση δανείων στις τράπεζες κοστισε 52 εκατομμύρια ευρώ και είναι ιδιοκτησίας τώρα Μαρινακη, Λαυρεντιαδη.Όχι της ΠΑΕ. Η σύμβαση είναι για 49 χρόνια γιατί η έκταση είναι ιδιοκτησίας ΕΟΚ και αν ο Εθνικός ανέβει ποτε Α εθνική θα παίζει στο στάδιο και θα έχει τα έσοδα 50-50!!
    Διαχειρίζεται τα έσοδα από της εμπορικές χρήσης που είναι λίγες, και δεν έχει έσοδα από το πάρκινγκ καθόλου. Είναι έσοδα ΕΟΚ, Δήμου. Προφανώς λοιπόν αυτοί πιάστηκαν μαλακες. Πρώτον γιατί το πρώην αφεντικό του πλήρωσε για να το φτιάξει, δεύτερον γιατί θα το έχει με τον Εθνικό τρίτον γιατί δεν έχει έσοδα από το πάρκινγκ και τέταρτο γιατί δεν μπορεί ούτε την ονοματοδοσια να χειριστεί. Εμείς δίνουμε τη Λεωφόρο σαν έκταση κόστος έχει 72 εκατομμύρια και όχι 300 που μας είπε ο φευγάτος δεν πληρώνουμε τίποτα, μας φτιάχνουν όλες της εγκατάστασεις δωρεάν, θα εκμεταλλευομαστε εμπορικές χρήσεις, πάρκινγκ, ονοματοδοσια, διαφημίσεις, θα φύγουμε από ένα γήπεδο που όλες οι εγκαταστάσεις του είναι πάνω από 50 χρόνια αλλά παρόλα αυτά δεν μας συμφέρει. Μας συμφέρει η διχόνοια να μείνουμε Λεωφόρο να μην φύγει ποτέ ο Αλαφούζος, να μην σηκώσουμε κεφάλι ποτέ, και τον επόμενο τίτλο θα τον πάρουμε το 2030 που θα παιζουμε στην Ηλιούπολη αφού θα έχει βγει ακατάλληλη η Λεωφόρο.
    Άνθρωποι που τρέχουν κάθε μέρα για τον Παναθηναϊκό όπως ο Μαλακατες και ο Βρανοπουλος που βάζει και ένα σκασμό λεφτά, που δίνουν τα πάντα φτάσανε μερικοι να τους αφοριζουν γιατί μας είπαν τη διαπραγμάτευση έκαναν και τη πέτυχαν και επειδή μας είπαν για το καλό του συλλόγου λέμε ναι στο Βοτανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλες ανακριβειες.

      Ο γαυρος εφτιαξε γηπεδο με δανεια τα οποια ΔΕΝ εχει αποπληρωσει. ΔΕΝ αποδιδει επισης το 15% στην ΕΟΑ. Ειχε ελαχιστα μαγαζια για εμπορικες χρησεις τα οποια ... εκλεισαν (βζιν εκτοξευση). Πλεον κοβει καθε χρονο σχεδον 20χιλ μεσο ορο (λιγο πιο πανω απο την Λεωφορο των 16χιλ δλδ), που σημαινει οτι ΔΕΝ γεμιζει το γηπεδο κ δεν εχει τα εσοδα που περιμενε. Ο Εθνικος νομιζω παιζει Δ κατηγορια κ δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να ανεβει, ωστε να μοιρασουν τα εσοδα.

      Παμε στα δικα μας.

      Η Λεωφορος εχει αξια 72εκ συμφωνα με μελετη του Δημου, οποτε δεν ειναι αντικειμενικη. Αρα εχουμε δωσει 72εκ, που τα θελουμε ΠΙΣΩ. Αλλα δεν βλεπω κανεις να αμς τα αφαιρει απο αυτα που θα παρει ο Δημος. Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ τις νεες εγκαταστασεις. Εκτος αν προτιμας να σου παραχωρουν την χρηση. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΥΝΑΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ (βασει νομου 4809/21).

      Δεν πληρωνουμε τιποτα? Σοβαρα? Την συντηρηση ως ενοικιαστες την εχουμε εμεις πλεον, οι εμπορικες χρησεις θα πανε σε Δημο κ Δημοσιο, ενω θα παιρνει και 15% επι των ακαθαριστων για 50 χρονια. Η αποσβεση του προτζεκτ θα γινει.

      ΔΙΝΟΥΜΕ (αρα ειναι δικη μας, σωστα?) την ΛΕΩΦΟΡΟ και ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ?
      ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ. ΜΕΤΑ απο 99 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ? ΤΙΠΟΤΑ, γιατι βασει νομου, εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ανευ αποζημιωσης. Αρα, σε 99 χρονια θα εχουμε ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ωστε εμεις να οριζουμε την τυχη μας.

      Τα υπολοιπα μελοδραματικα, δεν περνανε εδω.

      ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΑΙΩΝΑ, ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
      Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, δεν υποχωρει σε διαπραγματευσεις. Τα 40χιλ εγιναν 34 στο ΜοΥ, ο στιβος που μας ελεγε δεν υπαρχει, ο γαυρος εκανε κολυμβητηριο (ΜΟΝΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ) 7 στρμ και εμεις εχουμε ΟΛΟ τον ερασιτεχνη σε 7,5 στρμ, το μπασκετ εξαφανιζολ (ως κοκκινη γραμμη), η ιδιοκτησια πεταξε κ θα ειμαστε ενοικιαστες και στα 99 χρονια εξωση, οι εμπορικες χρησεις πηγαν στον Δημο.

      Και ολη εκτοξευση ειναι απο τα ποσοστα που θα λαβει ο ΑΟ, τα οποια ειναι 500χιλ, 10ε απο νεο φιλαθλο, 50αρι στα διαρκειας κλπ κλπ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Κ ΤΩΡΑ.
      Αλλα πιστευουν ολοι οτι θα κοβουμε 25χιλ διαρκειας κ 10χιλ μοναδικους φιλαθλους σε καθε αγωνα για ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, οταν στο Οακα με πρωταθλητριες ομαδες κια ημιτελικους ευρωπης, σε 10 χρονια απο τις 44χιλ, φτασαμε στις 8χιλ κ στο τελος.... επειδη δεν βγαιναμε γυρισαμε Λεωφορο.

      ΟΤαν θα μας δωσουν διαβεβαιωσεις με στοιχεια, οτι θα εκτοξευτουμε ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ (με ρητρες, οπως αυτες ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΤΟ 2006) θα το συζητησουμε.

      Για πες μας, με τι λεφτα θα το χτισουμε, γιατι ο προεδρος οταν τον ρωτησαν αν ειναι εξασφαλισμενη η χρηματοδοτηση, δεν απαντησε.

      Διαγραφή
    2. Κανονικά στο πανελ τα πρόσωπα θα έπρεπε να είναι χαρουμενα. Αντίθετα, εγώ είδα δύο ανεκφραστους έως σκυθρωπους ανθρώπους που προσπαθούσαν να παρουσιασουν κάτι το οποίο βαθιά μέσα τους ΔΕΝ θεωρούν ως ιδανική επιλογή. Ειδικά ο Βρανοπουλος φάνηκε πολύ συγκινημένος όταν μιλούσε για τη Λεωφόρο – είχε κομπο στον λαιμό και έμοιαζε να δυσκολεύονται οι λέξεις να βγουν από το στόμα του. Είναι φανερό ότι τους έχουν ασκηθει τεράστιες πιέσεις, πολιτικής φύσεως, οπότε είναι άδικο να τους ψεγουμε . Ανεξαρτητως αυτού, επιβεβαιωθηκαν δύο πράγματα: ότι η ΠΑΕ μέσω Αλαφούζου λειτουργεί εκ κρυπτω και στο ζήτημα του γηπέδου και ότι διαβεβαιώσεις για τη χρηματοδότηση ΔΕΝ μπορεί να δοθούν. Ο Μαλακατες, παραδεχομενος ότι η ΠΑΕ Αλαφούζου μπορεί ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ να φύγει από τον Βοτανικό, ουσιαστικά καταδεικνύει το ύψιστο πρόβλημα αυτή τη στιγμή : ο Παναθηναϊκός απαγορεύεται να διαπραγματευεται νέο γήπεδο υπό τη συγκεκριμένη διοίκηση της ΠΑΕ! Συνεπώς, η Λεωφόρος είναι μονόδρομος για την ύπαρξη του συλλογου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου