Τώρα, μήπως ακούς κάπως καλύτερα;

Όταν ο Τσιρώνης αποφάσιζε στο Οακα

Στις 22 Μαρτίου 2012 ο Παναθηναϊκός στο αιώνιο ντέρμπυ, υποδέχτηκε τον Οσφπ στο κατάμεστο Οακα. Ο φιλοξενούμενος προηγήθηκε στο σκορ, αλλά στο 82ο λεπτό μετά από ρίψη 2 φωτοβολίδων στην μεγάλη περιοχή του Καρνέζη και κάποιων κροτίδων στην γνωστή διαμάχη Ματ-οργανωμένων, ο διαιτητής Κάκος διακόπτει τον αγώνα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μηδενισθεί για τον αγώνα ο Παναθηναϊκός, να του αφαιρεθούν 3 βαθμοί από το πρωτάθλημα που συμμετείχε και άλλοι 2 από το επόμενο. Διότι ΔΕΝ έληξε ο αγώνας. Μπορούσε να συνεχιστεί όμως; Στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ του 2011, αναφέρεται η επανέναρξη αγώνα σε περιπτώσεις που έχουμε ρίψεις αντικειμένων (πυρσοί - φωτοβολίδες). 

Ας δούμε τα πλάνα από την στιγμή της διακοπής. Η κάμερα της νόβα και το χρονόμετρο θα είναι οι σύμβουλοί μας. Φαίνεται η ρίψη των 2 φωτοβολίδων και η απόφαση του Κάκου να αποχωρήσουν οι ομάδες. ΠΡΙΝ το 82ο λεπτό δεν υπήρχε διακοπή του αγώνα.

Λίγο αργότερα, τα επεισόδια έχουν σταματήσει και το γήπεδο έχει αδειάσει! Ο αγώνας δεν συνεχίζεται όμως, ο διαιτητής δεν σκέφτεται ΚΑΝ την επανέναρξη και ο Παναθηναϊκός ως υπαίτιος όχι απλά επεισοδίων ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ πλέον, τιμωρείται με -3 βαθμούς βάζοντας τέλος στην διεκδίκηση της 1ης θέσης. Μπόνους, η αφαίρεση 2 βαθμών, από το επόμενο πρωτάθλημα!


Στις 28/11/2021 ο Παοκ υποδέχεται τον Άρη. Ο φιλοξενούμενος προηγείται με 0-1 και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η νύχτα γίνεται μέρα. Παρά την εισβολή οπαδών και τα επεισόδια, ο διαιτητής θα περιμένει να αδειάσει το γήπεδο (αφού πέρασαν 40 λεπτά) και να παιχτούν οι καθυστερήσεις για να μην διακοπεί ο αγώνας. Με αυτό τον τρόπο, ο Παοκ γλύτωσε τα χειρότερα.





Ο Πεθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ αυτή την φορά είναι πιο σαφής και προβλέπει επανέναρξη με συγκεκριμένες προυποθέσεις οι οποίες εφαρμόστηκαν. Εδώ δεν αποφάσισε κανένας Τσιρώνης, αλλά εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί. 

Σχόλια

  1. Είναι γνωστό ότι ο Πειθαρχικός Κώδικας αλλάζει κατά το πως βολεύει τον Ναρκέμπορο.
    Με το αρχίδι που κάνει τον πρόεδρο μη περιμένει κανείς αντίδραση.
    Τσάμπα τα γράφεις αγαπητέ μου.
    Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν ασχολείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχυει οτι δεν ασχολειται. Το «τσαμπα» ειναι σχετικο. Εστω και 5-10 να το διαβασουν, δεν πηγε «τσαμπα» κανενας κοπος.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου